Martine Kelly: cast en productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Sans port d'attache

1995 | Drama

Duitsland​/​​Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1995. Drama van Neil Hollander en Neil Hollander. Met o.a. Antoine Stip, Eric Nguyen, Stacy Keach, Charlotte Véry en Michael Boland.

De Argo is een oude roestpraam zonder thuishaven. De gezagvoerder is de genadeloze kapitein Savienko. De bemanning bestaat uit vluchtelingen, die hopen in een land dat ze zullen aandoen asiel te krijgen. In Marseille monstert Marc Spencer aan. Hij sluit vriendschap met Kim, een Vietnamese vluchteling. In de Maleisische wateren wil Savienko het schip laten zinken om de verzekerigspenningen op te strijken.

Britannicus mustard

1990 | Familiefilm

België​/​​Frankrijk 1990. Familiefilm van Magali Clément. Met o.a. Arnaud Apprederis, Martine Kelly, Sophie Carle, Cathy Bodet en Judith Rémy.

De film heet Britannicus omdat een middelbare scholier deze rol met zijn vriendinnetje aan het instuderen is. Wat betreft de mosterd, de kijker zoekt vergeefs naar een kruid die deze opeenvolging van smakeloze clichés wat meer pit kan geven. Een slome verfilming, zonder vondsten op het gebied van de enscenering en met in acht name van alle in het genre zo langzamerhand aangenomen gebruiken. Een student die komt poseren voor reclamefoto's om wat geld bij te verdienen, ontmoet toevallig een zangeres die in de Top 50 staat etc. etc. Nog minder dan

Les Pyramides bleues

1988 | Drama

Mexico​/​​Frankrijk 1988. Drama van Arielle Dombasle. Met o.a. Omar Sharif, Pedro Armendáriz jr, Hippolyte Girardot, Pascal Greggory en Pierre Vaneck.

Dombasle, actrice (voor Eric Rohmer) en regisseuse (CHASSE- CROISE, op een hele onnozele manier vertrouwelijk ), verfilmde in Mexico de geschiedenis van een hele rijke man die het niet kan verdragen dat zijn dochter, waar hij zeer veel van houdt, hem verlaat om non te worden. Bijna krankzinnig geworden probeert hij op alle mogelijke manieren om haar terug te krijgen. Uiteraard treft men invallen en vondsten aan in een even angstwekkende als surrealistische barokstijl maar de maakster slaagt er niet in zich te bevrijden van de overweldigende invloed van Buñuel. En wat te verwachten van een dergelijke 'casting'? Een erg ambitieuze film, die veel te moeilijk was voor degene die hem heeft bedacht. Ook bekend als PARADISE CALLING.

La Vie est un roman

1983 | Komedie, Musical, Romantiek

Frankrijk 1983. Komedie van Alain Resnais. Met o.a. Vittorio Gassman, Ruggero Raimondo, Geraldine Chaplin, Fanny Ardant en Pierre Arditi.

Een excentrieke graaf bouwt rond WO I een barok sprookjeskasteel om er een mystieke sekte in te herbergen. In het heden is het kasteel een kostschool, waar jaarlijks een symposium van utopisten wordt gehouden. Hun onderling strategisch spel - ook op amoureus terrein - leidt tot onvoorziene uitkomsten. Deze bizarre maar genoeglijke Resnais-film combineert romantische kitsch (als in de vroege seriefilm) met musical-, boulevardklucht- en sprookjeselementen. Ondanks de lichte toon van de 'spielerei' is de strekking pessimistisch : elke 'nieuwe mens-utopie' leidt onvermijdelijk tot repressie. Met humor geacteerd, vooral door de minder bekende namen in de rolbezetting.

Les Mal partis

1975 | Drama

Frankrijk 1975. Drama van Jean-Baptiste Rossi. Met o.a. France Dougnac, Olivier Jallageas, Marie Dubois, Jean Gaven en Pascale Roberts.

In 1944 leert een scholier op een jezu[KA3]ietencollege een jonge ziekenhuisnon kennen, die meer geleid wordt door haar plichtsbesef dan door een echte roeping; vergeefs verzet ze zich tegen de ontluikende gevoelens ten aanzien van de jongen. Rossi ( = thrillerschrijver Sébastien Japrisot) maakte dit regiedebuut met de verfilming van een roman die hij als adolescent schreef. De film heeft een naïeve romantiek, die overtuigend wordt gemaakt in het aarzelende spel van de hoofdrollen, maar de vormgeving legt de effecten er veel te dik op. Sober geacteerde bijrollen neutraliseren hun stereotiepen.

Histoire d'O

1975 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1975. Drama van Just Jaeckin. Met o.a. Corinne Clery, Udo Kier, Anthony Steel, Christiane Minazzoli en Jean Gaven.

`O` wordt door een biseksuele minnaar meegenomen naar een kasteel en cadeau gedaan aan zijn vrienden die haar seksueel gebruiken en martelen, zonder dat ze in verzet komt. Ze wordt vervolgens overgedragen aan een oudere aristocraat die haar laat brandmerken en aan de ketting leggen. De meester blijkt echter verliefd op zijn slavin die hem met haar sigaret brandt om gelijkwaardigheid te bereiken. Wat de kwaliteiten van de omstreden literaire mystificatie ook mogen zijn, in de verfilming van de EMMANUELLE-regisseur zijn ze niet terug te vinden. Esthetiek betekent voor hem beelden als illustraties uit een modeblad of (vaker) een herenblad en maakt alle scènes wezenloos. De weinig verkwikkelijke martelingen zijn zo weinig overtuigend uitgevoerd dat ze geen enkel effect hebben. Het aan de film toegevoegde happy-end is het summum van belachelijkheid.

Miss O'Gynie et les hommes fleurs

1973 | Drama

Frankrijk​/​​België 1973. Drama van Samy Pavel. Met o.a. Richard Leduc, Niels Arestrup, Martine Kelly, Gino de Ronch en Maurice Potelle.

Een homoseksueel vriendenpaar krijgt bezoek van een meisje met wie een van hen ooit geflirt heeft. Ze probeert hem te heroveren door zich te modelleren naar beroemde verleidsters uit de filmgeschiedenis. Het onbekookt scenario en de nog onbekooktere regie kregen van de acteurs meer integriteit en overtuiging mee dan de film verdient. Kelly is met zo'n onmogelijke rol opgezadeld, dat ze ook voor het publiek als stoorzender werkt.

Les fous du stade

1972 | Komedie

Frankrijk 1972. Komedie van Claude Zidi. Met o.a. Les Charlots, Martine Kelly, Patrick Gilles, Paul Préboist en Gérard Croce.

In de buurt van het vakantieplaatsje van de Charlots worden de Olympische Spelen gehouden. De amoureuze verovering van een van hen verkiest een Duitse atleet. Ze dringen als zogenaamde deelnemers het stadion binnen om het meisje terug te halen en veroorzaken grote chaos en stichten veel verwarring. Tweede Zidi- film met (inmiddels vier) de Charlots is weer opgebouwd als een reeks gags zonder logica en samenhang, maar onderscheidt zich enigszins positief van de soldatenlol van hun andere verhikels. De Olympische achtergrond is overigens weinig spectaculair aangeduid. Scenario van Zidi en Jacques Fansten. De namen van de Charlots zijn: Gérard Rinaldi, Jean Sarrus, Gérard Filipelli en Jean-Guy Fechner.

Hibernatus

1969 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1969. Komedie van Edouard Grignon. Met o.a. Martine Kelly, Claude Gensac en Louis de Funès.

In de buurt van het vakantieplaatsje van de Charlots worden de Olympische Spelen gehouden. De amoureuze verovering van een van hen verkiest een Duitse atleet. Ze dringen als zogenaamde deelnemers het stadion binnen om het meisje terug te halen en veroorzaken grote chaos en stichten veel verwarring. Tweede Zidi- film met (inmiddels vier) de Charlots is weer opgebouwd als een reeks gags zonder logica en samenhang, maar onderscheidt zich enigszins positief van de soldatenlol van hun andere verhikels. De Olympische achtergrond is overigens weinig spectaculair aangeduid. Scenario van Zidi en Jacques Fansten. De namen van de Charlots zijn: Gérard Rinaldi, Jean Sarrus, Gérard Filipelli en Jean-Guy Fechner.

Des garçons et des filles

1968 | Komedie

Frankrijk​/​​België 1968. Komedie van Etienne Périer. Met o.a. Marc Porel, Jean-Christophe Maucorps, François Duval, Roger Van Hool en Nicole Garcia.

De makers van het scenario (Perier en Dominique Fabre) hebben tien 'gevallen' van de overgang van de adolescentie naar de volwassen leeftijd gekozen, en ze gesitueerd in een soort van leef- en werkgemeenschap. Later gaan deze jongeren uit elkaar, wanneer ze inzien, dat men het leven niet in een groep doorbrengt. Een boeiende, realistisch aandoende zedenstudie. De acteurs speelden dan ook in grote lijnen zichzelf en werden daarin zeer vrij gelaten. Jammer van de effen regie, zoals altijd bij deze van oorsprong Belgische cineast, die zowel in Frankrijk als in de V.S. verbleef, en gedurende zijn carrière zowel opvallend goede als opvallend slechte films maakte.

Les grandes vacances

1967 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1967. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Louis de Funès, Ferdy Mayne, Claude Gensac, Martine Kelly en François Leccia.

Een directeur van een dure jongenskostschool (Funès) stuurt zijn zoon met vakantie naar Schotland, zodat de jongen daar zijn Engels kan ophalen. De zoon ziet echter meer in spelevaren met een jonge Schotse schone. Pa reist hem achterna om hem tot de orde te roepen. De speurtocht eindigt in Gretna Green en dat geeft het happy-end al aan. Louis De Funès in koortsachtige situaties, diverse vermommingen, ettelijke vreemdsoortige voertuigen. Onbekommerde kolder, waarmee de liefhebber zich uitstekend zal vermaken. Een te groot deel van de film moet echter worden gedragen door Olivier, die dit absoluut niet aankan. Jacques Vilfrid schreef met regisseur Girault het scenario.

Des Garçons et des filles

1967 | Drama

België​/​​Frankrijk 1967. Drama van Etienne Périer. Met o.a. Ludmila Mikaël, Nicole Garcia, Martine Kelly, Roger Van Hool en François Leccia.

Groep jongeren huurt oud hotel waarin ze met onderlinge taakverdeling gaan wonen. Temperamentverschillen in liefdesintriges zorgen voor steeds meer conflicten. Film wilde veelbelovende jonge acteurs lanceren en slaagde daarin, scenario en regie blijven echter erg oppervlakkig en nogal clichématig.