Jack O'Halloran: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Huck And The King Of Hearts

1993 | Familiefilm, Komedie, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1993. Familiefilm van Michael Keusch. Met o.a. Chauncey Leopardi, Graham Greene, Dee Wallace, Gretchen Becker en John Astin.

Het wil maar niet klikken tussen Leopardi en de nieuwe vriend van zijn moeder. Op een nacht besluit hij op zoek te gaan naar zijn opa. In L.A. komt hij terecht bij zijn extravagante tante Wallace-Stone. Voor de plattelandsjongen gaat een heel nieuwe wereld open. Wanneer hij door enkele onverlaten overvallen wordt, verschijnt de ruwe indiaan Greene die hem redt. Tussen beiden groeit een hechte vriendschap en ze delen heel wat avonturen op zoek naar opa. Moderne variant op de klassieke jongensroman HUCKLEBERRY FINN van Mark Twain. Naïef en voorspelbaar, maar kinderen zullen ervan genieten. Christopher Sturgeon bewerkte de roman, die in beeld gezet werd door Victor Goss.

Mob Boss

1990 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Fred Olen Ray. Met o.a. Eddie Deezen, Morgan Fairchild, William Hickey, Stuart Whitman en Don Stroud.

VV.

Hero and the Terror

1988 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1988. Misdaad van William Tannen. Met o.a. Chuck Norris, Brynn Thayer, Steve W. James, Jack O'Halloran en Ron O'Neal.

Politieman Norris heeft er ooit voor gezorgd dat de psychopathische moordenaar O'Halloran achter de tralies terecht kwam, en sedertdien wordt hij gekweld door nachtmerries. Als O'Halloran is uitgebroken, en er is een jonge toneelspeelster vermoord, wordt de jacht op de maniak geopend. Een saaie film met eentonige actie en een clichéverhaaltje. Norris past niet in de rol van een weekhartige held. De medescenarioschrijver, de ex- acteur Michael Blodgett, speelt een rolletje in een restaurantscène. Dennis Shryack schreef mee aan het scenario. Camerawerk van Eric van Haren Norman.

Dragnet

1987 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1987. Komedie van Tom Mankiewicz. Met o.a. Dan Aykroyd, Tom Hanks, Christopher Plummer, Harry Morgan en Alexandra Paul.

Op een dag krijgt de onkreukbare, onberispelijk geklede politiesergeant Joe Friday (Aykroyd) een nieuwe partner. Pep Streebek (Hanks), zijn tegenpool, is ontspannen, heeft lak aan regels, draagt vrijetijdskleding. Terwijl ze aan de zaak van een pornokoning en een geldbeluste evangelist werken krijgen de mannen uiteraard steeds meer waardering voor elkaar. Parodie op de gelijknamige politieserie uit de jaren '50. Aykroyd mag dingen zeggen als: 'Just like every other foaming, rabid psycho in this city with a foolproof plan, you've forgotten you're facing the single finest fighting force ever assembled.' De politie, bedoelt hij.

The Baltimore Bullet

1980 | Misdaad, Komedie, Sportfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Misdaad van Robert Ellis Miller. Met o.a. James Coburn, Omar Sharif, Bruce Boxleitner, Ronee Blakely en Jack O'Halloran.

Coburn, met de bijnaam uit de titel, houdt van mooie meiden en verdient de kost met het spelen van winnende partijtjes biljart. Daartoe reist hij met de jonge Boxleitner Amerika af, die hij inmiddels de kneepjes van het `vak` heeft geleerd. Boxleitner wil zichzelf bewijzen door de gladde Sharif te verslaan, een concurrerende virtuoos. Als ze van te voren $ 20,000 dollar op tafel leggen, doet hij mee. Een amusante variatie op de veel serieuzere (en betere) THE HUSTLER en THE COLOR OF MONEY met slimmigheidjes uit THE STING.

Superman II

1980 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1980. Sciencefiction van Richard Lester en Richard Donner. Met o.a. Christopher Reeve, Gene Hackman, Margot Kidder, Terence Stamp en Ned Beatty.

In Superman II schudt de man van Krypton zijn bovenmenselijke krachten af uit liefde voor Lois Lane (Kidder). Maar hij heeft zijn cape snel weer om vanwege snode plannen van boosaardige Lex Luthor (Hackman). Van de vele, vele films en tv-series over Superman worden de eerste twee films met Christopher Reeve door velen beschouwd als de meest geslaagde. Deel twee is zo mogelijk nog beter dan deel één: grimmig, visueel sterk en trouw aan de strip. In 2012 maakte Zack Snyder (300, Watchmen) een nieuwe Superman-film, visueel mooi, maar minder charmant.

Superman

1978 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1978. Sciencefiction van Richard Donner. Met o.a. Christopher Reeve, Margot Kidder, Gene Hackman, Marlon Brando en Ned Beatty.

Eerste van een hele serie Superman-films is met een aanstekelijke mengeling van grootse special effects en zelfrelativering nog altijd de leukste van de vier. Superbaby wordt door zijn vader Jor-El (Brando, die naar verluidt drie miljoen dollar betaald kreeg voor deze rol van een paar minuten) vanaf planeet Krypton naar de aarde gestuurd, groeit daar op om uiteindelijk als Superman een hele serie calamiteiten te helpen verhinderen. Grote verrassing destijds was hoofdrolspeler Christopher Reeve, die met zijn open gezicht en gespierde lichaam perfect voor de rol werd geacht. Gene Hackman is een grandioze Luthor.

March or Die

1977 | Actiefilm, Avonturenfilm, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1977. Actiefilm van Dick Richards. Met o.a. Gene Hackman, Terence Hill, Catherine Deneuve, Ian Holm en Rufus.

In 1918 gaat de Amerikaanse majoor Hackman bij het vreemdelingenlegioen. Hij moet een groep archeologen beschermen die in het Marokkaanse Boussaada zoekt naar de graven van legendarische koningen. Een rebellenleider wil van de Arabische verontwaardiging over deze grafschennis gebruik maken om vijandige stammen met elkaar te verzoenen, zodat ze gezamenlijk de Fransen kunnen bestrijden. Een opeenstapeling van chlichés, en een ouderwetse en ongeloofwaardige romantische benadering van een mensonwaardige strijd. Dergelijke films waren rond 1935 schering en inslag maar konden in 1977 toch echt niet meer. Goed spel redt niets aan het middelmatige scenario van David Zelag Goodman. Fotografie van John Alcott en muziek van Maurice Jarre.

King Kong

1976 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Avonturenfilm van John Guillermin. Met o.a. Jeff Bridges, Jessica Lange, Charles Grodin, John Randolph en Rene Auberjonois.

Remake van de gelijknamige film uit 1933. Onderzoeksteam vindt op een zoektocht naar olie een reuzenaap en neemt deze mee naar New York om tentoon te stellen. Al gauw terroriseert de aap de hele stad. Enige menselijkheid bezit Kong wel; hij wordt verliefd op Dwan, de debuterende Jessica Lange. Ondanks verbeterde special effects, is de film niet veel overtuigender dan de eerste versie. De grommende, alles vernielende reuzenaap werkt vooral op de zenuwen. Het best gelukte onderdeel van de film is de mooie, maar wel bombastische muziek. In 2005 maakte Peter Jackson een geslaagdere versie van King Kong.

Farewell, My Lovely

1975 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1975. Misdaad van Dick Richards. Met o.a. Robert Mitchum, Charlotte Rampling, John Ireland, Sylvia Miles en Jack O'Halloran.

Derde verfilming van de roman van Raymond Chandler, deze keer met Mitchum als Phillip Marlowe. Gangster O`Halloran, die net een gevangenisstraf van zeven jaar wegens bankroof heeft uitgezeten, vraagt Marlowe zijn vroegere vriendin Velma op te sporen. Marlowe beseft niet in wat voor wespennest hij zich begeeft door deze opdracht te aanvaarden. Mitchum is o.k. als oude, vermoeide, drankzuchtige Marlowe, maar het scenario van David Zelag Goodman komt niet in de buurt van de typische s[KA1]erie-noire-sfeer van Chandlers roman. Wie van deze nostalgisch-mysterieuze sfeer houdt, kan beter naar de eerdere verfilmingen kijken: THE FALCON TAKES OVER (1942) of MURDER, MY SWEET (1944). In 1978 zou Mitchum voor THE BIG SLEEP nogmaals in de huid kruipen van Marlowe. Fotografie van John Alonzo en muziek van David Shire.