James Flavin: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Hold That Hypnotist

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Austin Jewell en Austen Jewell. Met o.a. Huntz Hall, Stanley Clements, Jane Nigh, David Condon en Robert Faulk.

Sach wordt gehypnotiseerd en gaat terug naar een vorig leven in de 17e eeuw, waarbij hij het aan de stok krijgt met de piraat Zwartbaard. Acceptabel tijdverdrijf met de 'Bowery Boys'. David Condon is het pseudoniem van David Gorcey. Zie ook: 'Bowery Boys'-serie.

Francis in the Haunted House

1956 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1956. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Mickey Rooney, Virginia Welles, James Flavin, Paul Cavanagh en Mary Ellen Kaye.

Rooney nam de teugels over van O'Connor in deze laatste film in de reeks. Het betreft hier een simplistische griezelkomedie. Chill Wills, die de stem van Francis deed, werd ook vervangen en wel door Paul Frees. Zie ook: 'Francis'-serie.

Destination Murder

1950 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1950. Thriller van Edward L. Cahn. Met o.a. Joyce MacKenzie, Stanley Clements, Hurd Hatfield, Albert Dekker en Myrna Dell.

Vaardig gemaakte B-film over een vrouw, die meent de moordenaar van haar vader te hebben gevonden. Wanneer ze zich wil wreken, wordt deze echter levenloos aangetroffen. Het spoor gaat in de richting van een nachtclubeigenaar, maar ze raakt zo verward dat ze meent zelf schuld te hebben. Een van de drie films, die de regisseur dat jaar draaide.

Dakota Lil

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Lesley Selander. Met o.a. George Montgomery, Marie Windsor, Rod Cameron, John Emery en Wallace Ford.

In deze matige prent is Montgomery een geheimagent die naar het wilde Westen wordt gezonden om valsemunters op te sporen. Hij ontmoet Windsor en stelt vast dat zij tot de bende behoort. Via haar weet hij Cameron als de grote baas te ontmaskeren. Zodra Windsor doorheeft dat Montgomery aan de andere kant van de wet staat is ze al té verliefd op hem geworden: ze helpt hem in zijn strijd tegen haar ex-kameraden. Producent Edward Alperson was nog steeds op zijn middelmatige wijze actief: in 1935, na verkoopmanager bij Warner geweest te zijn, werd hij directeur van zijn eigen maatschappij Grand National. Hij ging in 1940 failliet. Cameraman Jack Greenhalgh stamt ook uit die tijd. Maurice Geraghty schreef het verhaal naar een boek van Frank Gruber. Dimitri Tiomkin verzorgde de muziek.

Armored Car Robbery

1950 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1950. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Charles McGraw, Adele Jergens, William Talman, Douglas Fawley en Steve Brodie.

Gangsters overvallen een bij klaarlichte dag een geldtransport. De zaak loopt uit de hand en een politieagent wordt door een van hen doodgeschoten. De partner van de overleden smeris rust niet eerder voordat hij alle leden van Talman's bende te grazen heeft genomen. Onopvallende genrefilm met dito spel en regie. Het scenario is van Earl Felton en Gerald Drayson Adams.

Blondie Hits the Jackpot

1949 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1949. Komedie van Edward Bernds. Met o.a. Penny Singleton, Arthur Lake, Larry Simms, Jerome Cowan en Lloyd Corrigan.

In deze afgezaagde titel wordt Dagwood verlost van het doen van handenwerk bij een bouwbedrijf als Blondie een radioquiz wint.

Abbott and Costello Meet the Killer, Boris Karloff

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Bud Abbott, Lou Costello, Lenore Aubert, Donna Martell en James Flavin.

Plezierige combinatie van komedie en detective-verhaal. Lijken hangen in kasten en de onechte mysticus Karloff probeert Costello uit de weg te ruimen.

One Touch of Venus

1948 | Romantiek, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1948. Romantiek van William A. Seiter. Met o.a. Ava Gardner, Robert Walker, Dick Haymes, Eve Arden en Olga San Juan.

Een muzikale film naar een succesvolle Broadway-musical over een antiek Venusbeeld (Gardner) dat zijn weg gevonden heeft als duur decorstuk in een Newyorks warenhuis en plotseling tot leven komt, waar een jonge etaleur (Walker) meteen smoorverliefd op wordt. Walkers eigen verloofde San Juan is natuurlijk stink-jaloers op de door Zeus met een bliksemflits naar Aarde gezonden liefdesgodin. Niet geweldig, maar amusant en met een goede rolbezetting. Heerlijke muziek van Kurt Weill en Ogden Nash, waaronder 'Speak Low'.

Robin Hood of Texas

1947 | Western

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1947. Western van Lesley Selander. Met o.a. Gene Autry, Lynne Roberts, Sterling Holloway, James Cardwell en John Kellogg.

De laatste western die Autry voor Republic zou maken, de studio waar hij zijn carrière begon. Hij ging verder bij Columbia. Best een aardig afscheid: veel actie als Autry op jacht gaat naar een bende bankrovers. Harry Keller deed nog eenmaal de montage. Daarna stapte hij als regisseur over naar de Allan Lane-reeks.

Desert Fury

1947 | Romantiek, Mysterie

Verenigde Staten 1947. Romantiek van Lewis Allen. Met o.a. John Hodiak, Lizabeth Scott, Burt Lancaster, Mary Astor en Wendell Corey.

Flauw drama over liefde en mysterie onder gokkers maar de show wordt door Astor met haar rol van obstinaat wezentje gestolen. Scenario van Robert Rossen naar een verhaal van Ramona Stewart. Camerawerk van Charles Lang en Edward Cronjager.

The Strange Love of Martha Ivers

1946 | Drama, Film noir

Verenigde Staten 1946. Drama van Lewis Milestone. Met o.a. Barbara Stanwyck, Kirk Douglas, Lizabeth Scott, Van Heflin en Judith Anderson.

Als kind was Stanwyck verantwoordelijk voor de dood van haar tirannieke tante. Achttien jaar later is ze gehuwd met Douglas, die getuige was van het gebeuren maar zijn mond hield. Wanneer haar jeugdvriend Heflin na lange afwezigheid terugkeert in het stadje, breekt het drama los. Douglas denkt dat Heflin hun geheim kent en wil hem uit de weg ruimen, maar bij Stanwyck bloeien de gevoelens die ze destijds voor Heflin koesterde weer op. Een knap psychologisch drama, typisch voor de tijd waarin het werd gemaakt, met een niet aanstootgevende erotische achtergrond. Uitstekend spel van de hoofdrolspelers en van Anderson als de hardvochtige tante. Robert Rossen baseerde zijn scenario op een verhaal van Jack Patrick. Achter de camera stond Victor Milne. Filmdebuut van Douglas.

Nobody Lives Forever

1946 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1946. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. John Garfield, Geraldine Fitzgerald, Walter Brennan, Faye Emerson en George Coulouris.

In deze film, die je met een beetje goeie wil een 'film noir' zou kunnen noemen, speelt John Garfield de tragische ex-militair annex gokbaas Nick Blake. Na een verblijf in een militair hospitaal keert hij terug naar zijn thuisbasis Manhattan waar hij ontdekt dat zijn lief het met een ander houdt; een 'ander' die hem ook nog es 50.000 dollar lichter heeft gemaakt. Nick reageert onderkoeld. Hij kust zijn trouweloze lief hartstochtelijk en terwijl ze nog met geloken ogen staat na te genieten geeft hij haar een draai om d'r oren. Nobody lives forever is rijkelijk voorzien van dat soort verrassende incidenten. En dat is maar goed ook want het filmverhaal (over Nicks criminele maar vooral amoureuze belevenissen in het verre Los Angeles) is verder tamelijk kleurloos en voorspelbaar. De heerlijk ouderwetse filmmuziek is van Adolph Deutsch

The Shanghai Cobra

1945 | Mysterie

Verenigde Staten 1945. Mysterie van Phil Karlson. Met o.a. Sidney Toler, Benson Fong, Mantan Moreland, Walter Fenner en James Cardwell.

Charlie Chan (Toler) wordt ingehuurd door de regering om onderzoek te doen naar een reeks moorden waarbij de slachtoffers zogezegd aan een slangebeet zijn gestorven. Een tweederangs film, die echter het normale niveau haalt van deze Monogram-reeks. Zie ook: 'Charlie Chan'-serie.

Conflict

1945 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Curtis Bernhardt. Met o.a. Humphrey Bogart, Alexis Smith, Rose Hobart, Charles Drake en Grant Mitchell.

V[KA1]ergezocht verhaal over een man (Bogart) die zijn vrouw vermoordt (Hobart) omdat hij verliefd is op haar zuster (Smith) die overigens niets van hem moet hebben. De niet erg overtuigende inhoud wordt door de vakkundige acteurs niet gered. Scenario van Arthur T. Horman en Dwight Taylor naar een verhaal van Robert Siodmak en Alfred Neumann. Camerawerk van Merritt B. Gerstad.

Fingers at the Window

1942 | Mysterie, Horror, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1942. Mysterie van Charles Lederer. Met o.a. Lew Ayres, Laraine Day, Basil Rathbone, Walter Kingsford en Miles Mander.

Vermakelijk mysterie over Ayres en Day die een maniakale moordenaar opsporen, die een aantal moorden pleegt met een bijl op een vrijwel geniale wijze. Scenario van Rose Caylor en Lawrence P. Bachmann. Camerawerk van Harry Stradling en Charles Cawton.

Lightning Carson Rides Again

1938 | Western

Verenigde Staten 1938. Western van Sam Newfield. Met o.a. Tim McCoy, Joan Barclay, Bob Terry, Frank Wayne en Ben Corbett.

In 1936 maakte McCoy de film LIGHTNIN' BILL CARSON voor Puritan, en Tims toen populaire vermomming als geheim-agent werd hier opnieuw gebruikt, maar met minder kwaliteit en spanning. Het was de start voor Tims Victory-westernreeks van acht stuks die door Sam Katzman werden geproduceerd en door Newfield werden geregisseerd. Marcel Le Picard en Art Reed zorgen voor het camerawerk. Het was het dieptepunt van Tims carrière.

Brand of Hate

1934 | Western

Verenigde Staten 1934. Western van Lewis Collins. Met o.a. Bob Steele, Lucille Brown, William Farnum, Charles K. French en George 'Gabby' Hayes.

Middelmatige western, door Jack Natteford geschreven, met te weinig actie die gemotiveerd is.

King Kong

1933 | Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1933. Avonturenfilm van Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack. Met o.a. Fay Wray, Robert Armstrong, Bruce Cabot, Frank Reicher en Noble Johnson.

Actrice Ann Darrow (Wray) wordt ingehuurd om een rol te spelen in een film die wordt opgenomen op een mysterieus eiland. De location scouts hebben hun werk niet goed gedaan: er wonen daar gevaarlijke inboorlingen. Die kidnappen Ann om haar te offeren aan de gigantische aap Kong. Maar Kong wordt verdoofd, gevangen en meegenomen naar New York, met de bekende tragische gevolgen. IJzersterke klassieker, nauwelijks gedateerd. Ondanks Peter Jacksons gebruik van prachtige special effects volgens velen nog steeds beter dan de remake uit 2005. De muziek van Max Steiner zette een standaard voor filmmuziek.

The Airmail Mystery

1932 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1932. Avonturenfilm van Ray Taylor. Met o.a. James Flavin, Lucille Brown, Wheeler Oakman, Frank S. Hagney en Sidney Bracey.

Serial in twaalf hoofdstukken. Flavin is vliegenier en bezit een goudmijn. Oakman is de Black Hawk, een misdadiger die de mijn in handen poogt te krijgen. Hij heeft een katapult uitgevonden waardoor hij zonder startbaan een vliegtuig de lucht in kan krijgen. Hij ontvoert Wilson, de broer van Brown, het liefje van Flavin. Maar uiteindelijk kan hij zijn straf niet ontlopen. Flavin en Brown waren overigens ook in werkelijkheid man en vrouw: ze stierven in 1976.