Pippo Franco: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Gole ruggenti

1992 |

Italië 1992. Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Pamela Pati, Leo Gullotta, Stefano Antonucci en Gianfranco Barra.

Een mengeling van cabaret, vaudeville, variété en vlijmscherpe satire. Er zit zo goed als geen plot in deze film, met uitzondering van een paar niet al te grappige situaties achter de coulissen van het meest populaire festival van Italië, het San Remo Festival. Bijtende spot, grapjes en karikaturen rond de alomtegenwoordige politieke corruptie in het land, met cabaretiers gegrimeerd als bepaalde politici. Natuurlijk is er zang en dans en zijn er prachtige meiden met lange benen in karige outfit, zodat hun welgevormde lichamen naar voren komen. Over het geheel genomen bevat de film te weinig humor, voldoende bijtend sarcasme en een heleboel mooie meisjes.

Due strani papà

1984 | Komedie

Italië 1984. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Pippo Franco, Franco Califano en Maurizio Mattioli.

Twee halfgare kerels leven in een onbewoond weeshuis. Onder invloed van een non gelooft één van hen dat het weeshuis nog kan draaien. Het tweetal leeft van leugen en bedrog tot ze op een dag een verlaten baby aantreffen. Grappige en onderhoudende film.

Sfrattato cerca casa equo canone

1983 | Drama

Italië 1983. Drama van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Anna Mazzamauro en Oreste Lionello.

Het hoofd van een groot aantal families in een geïntegreerd woonproject krijgt een uitzettingsbevel. Nadat hij bedrogen is door een corrupte ambtenaar van een staatswoningbouwvereniging, lijkt hij niet meer uit de problemen te komen, terwijl hij tevergeefs probeert een nieuw tehuis te vinden. Italië heeft te kampen met chronische huisvestingsproblemen en deze film probeert de situatie satirisch voor te stellen, maar dat mislukt. Het acteerwerk is maar matig.

Il fitoso, L'arbitro e il calciatore

1983 | Komedie, Sportfilm

Italië 1983. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Alvaro Vitali en Carmen Russo.

Een film met twee verhalen. Het eerste verhaal gaat over een voetbalscheidsrechter die een onthullendende videocassette ontvangt die geen twijfel laat bestaan over de ontrouw van zijn wulpse vrouw als ze met een voetbalspeler stoeit. Het tweede verhaal gaat over een fan van 'Roma' die moet doen alsof hij een toegewijde supporter van het voetbalelftal van 'Lazio' is om zijn baas en toekomstige schoonvader een plezier te doen. Produktie en regie zijn zwak, maar de film is vrij komisch.

Ricchi, ricchissimi... praticamente in mutande

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Renato Pozzetto, Edwige Fenech, Pippo Franco en Lino Banfi.

In deze erg zwakke film vertellen drie beschuldigden over hun ellende. Weer zo'n slechte Italiaanse komedie zoals ze bij bosjes van de lopende band rollen.

Zucchero, miele e peperoncino

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Lino Banfi, Edwige Fenech, Renato Pozzetto, Pippo Franco en Dagmar Lassander.

Komedie in drie episoden. De eerste gaat over een onschuldige man die wordt aangezien voor iemand die de wet ontduikt. Een aantrekkelijke journaliste ruikt een primeur en komt hem te hulp. In de tweede sketch vindt een man een baantje als serveerster door zich als vrouw te verkleden. In de laatste episode krijgt een taxichauffeur die buitengewoon gehecht is aan zijn auto, te maken met een overval en een aanstaand bruidje uit Sicilië. Tussen de overwegend flauwe scènes zitten een aantal heel aardige. De regie is zwak.

Sono fotogenico

1980 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1980. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Renato Pozzetto, Edwige Fenech, Aldo Maccione, Michel Galabru en Julien Guiomar.

Een cinefiele nietsnut vertrekt van Lago Maggiore naar Rome om een filmcarrière te beginnen en laat zich daar bedriegen door impressario's, producenten, speldocenten en ambitieuze starlets om tenslotte als stuntman invalide te worden. Deze bittere satire op filmambities werd door Risi al eerder en beter bedreven en met name de acteurskeuze is nadelig voor de werking. Hoewel Pozetto een nationale populariteit geniet, zijn zijn voorkomen en acteren zo weinig innemend, dat men hem alles gunt, wat hem overkomt. Cynische verhaalswendingen en zelfkarikaturen van filmprominenten weten los van de hoofdrol te vermaken.

Il casinista

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Renzo Montagnani, Bombolo en Simona Mariani.

Pippo Franco in de rol van scenarioschrijver die door een gebrek aan fantasie wordt gekweld. Om geïnspireerd te raken begint hij aan een komedie die op de werkelijkheid om hem heen is gebaseerd, maar een heleboel tegenspoed is zijn deel. Franco is een goede blijspelacteur, die een slechte film van de ondergang kan redden. Dat doet hij ook in deze film. Hij is de Casinista uit de titel, die in een aantal dubbelzinnige en uiterst moeilijke situaties terechtkomt. Zo belandt hij onder meer in een boksring, een ziekenhuis, een gevangenis en zelfs in een terroristencel. Komische situaties genoeg, maar een zwakke regie.

Arrivano i bersaglieri

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Luigi Magni. Met o.a. Ugo Tognazzi, Giovanna Ralli, Ombretta Colli, Vittorio Mezzogiorno en Pippo Franco.

Een komedie vol cynisme en sarcasme, naar een historische gebeurtenis. Op 20 september 1870 trekt het leger van generaal Marmora Rome binnen. In die tijd waren de macht en invloed van de paus tanende en de soldaten houden lustig huis. Moord, liefdesaffaires en wraak zijn aan de orde van de dag. De film zwalkt van sarcasme naar sentimentaliteit en platvloersheid. Goed gespeeld en fraai aangekleed, maar wel erg fragmentarisch.

L'imbranato

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Laura Troschel, Franco Lochner, Sergio Leonardi en Oreste Lionello.

Pippo Sperandio (Franco) is een bescheiden werknemer die voor een rijke industrieel werkt. Hij overtuigt zijn baas ervan hem in zijn plaats een vakantie in een toeristenoord op Sardinië te laten doorbrengen, terwijl de industrieel met een mooie dame elders zijn vakantie doorbrengt. Na een reeks tegenslagen ontvoert een bende criminelen Pippo, ervan overtuigd dat hij de industrieel is. Pippo Franco speelt een grappige rol in een overigens middelmatige film.

Scherzi da prete

1978 |

Italië 1978. Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Lino Toffolo, Laura Troschel, Oresto Lionello en Gianfranco D'Angelo.

Deze religieuze en politieke satire begint in het oude stadje Ciociara, zestig kilometer van Vaticaanstad. De plaatselijke bakker, een fervent communist, is er burgemeester. De pastoor van het gehucht (Franco) is een fel en grofgebekt criticus van de goud-op-snee zelfgenoegzaamheid van het Vaticaan, de onmachtige regering en de alomtegenwoordige corruptie. Een vrouw van stand weet de argeloze pastoor voor haar karretje te spannen: ze krijgt hem zover dat hij een nieuwe politieke partij opricht, de CD, wat staat voor Ciociara Democraten. Maar de arme priester krijgt het hoog in zijn bol. Hij wordt arrogant en zo verliest hij zijn achterban.

L'inquilina del piano di sopra

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Ferdinando Baldi. Met o.a. Pippo Franco, Lino Toffolo en Silvia Dionisio.

Steeds als een jonge vrouw haar vriend thuis ontvangt, veroorzaakt ze grote opschudding. Ze stoort de andere huurders in het gebouw zodanig dat ze woedend worden. Het nerveuze spel van de acteurs en het flauwe verhaal maken het moeilijk deze komedie uit te zitten.

Remo e Romolo

1976 | Historische film

Italië 1976. Historische film van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Enrico Montesano, Pippo Franco, Gabriella Ferri, Gianni Agus en Bombolo.

Een heerlijke satire, deze zogenaamde biografie van de stichters van Rome. Remo (Montesano) is een flierefluiter, Romolo (Franco) is een serieuze, hardwerkende kerel met een visie. Ook het Vaticaan wordt ertussen genomen in deze film: als Remo, die door zijn broer gedood is, weer tot leven wordt gewekt begint hij vrede en liefde te prediken, terwijl Romolo bezig is met de bouw van Rome, waar decadente feesten gegeven worden, waaraan ook homo's en transseksuelen deelnemen.

Remo e Remolo - storia di due figli di una lupa

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Castellacci en Pingitore. Met o.a. Enrico Montesano, Pippo Franco en Gabriella Ferri.

Nieuwe vertelling over de stichters van Rome, Romulus en Remus, die werden verzorgd door een prostitu[KA1]e genaamd Lupa (wolvin). Zij groeiden op onder voortdurend geruzie. Toen Rome was gesticht doodde Romulus Remus. De film is een op deze legende gebaseerde parodie, goed geregisseerd met enkele amusante scènes.

Nerone

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Castellacci en Pingitore. Met o.a. Enrico Montesano, Pippo Franco en Paola Tedesco.

Een parodie op enkele beroemde passages uit de geschiedenis van Rome. Keizer Nero, gehaat door de senaat en de christenen, inclusief zijn moeder, wordt in een gesticht opgesloten omdat hij zijn plichten niet nakomt. Een samenzwering om zijn regering omver te werpen, onder leiding van generaal Galba, kan Nero verijdelen door zich listig te vermommen. De film bevat humor, maar gaat soms te ver. De overdrijving kan niet tot in het absurde worden doorgevoerd.

La via dei babbuini

1974 | Avonturenfilm, Drama

Italië 1974. Avonturenfilm van Luigi Magni. Met o.a. Catherine Spaak, Pippo Franco, Fabio Garriba en Lorena Paris.

Fiorenza (Spaak), een jonge vrouw uit de betere kringen, besluit haar rijke leventje op te geven en in de voetsporen van haar vader te treden. Zij gaat naar Afrika om daar de cultuur en de geheimen van het zwarte continent te bestuderen. Er wordt niet altijd even fraai gespeeld, maar Spaak is heel geloofwaardig. Bepaalde opnamen uit Afrika zijn bijzonder interessant.

Furto di sera bel colpo si spera

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Pippo Franco, Giancarlo Prete, Aldo Giuffrè, Piero Vida en Costanza Spada.

Quinto (Franco) is een dief, wiens dagelijkse bezigheid uit het stelen van auto's bestaat. Uiteindelijk komt hij echter in de gevangenis terecht. Hierdoor raakt hij niet ontmoedigd, en eenmaal weer op vrije voeten formeert hij een bende, bestaande uit een mechanicus, een slager, een smid en zelfs een krankzinnige, voor het plegen van een grote roofoverval. Het plan is een schilderij te stelen, dat miljoenen dollars waard is. Ze bemerken al gauw dat het om een vervalsing gaat en ook op andere punten verloopt hun plan niet naar wens, zodat ze eerst in het ziekenhuis belanden en daarna direct de gevangenis in gaan. Maar Quinto is een onverbeterlijke dief en denkt alweer aan een nieuwe overval. Een absurde klucht, niet echt grappig en slecht geregisseerd.

Quel gran pezzo della Ubalda tutta nuda e tutta calda

1972 | Erotiek, Komedie

Italië 1972. Erotiek van Mariano Laurenti. Met o.a. Edwige Fenech, Pippo Franco en George Hilton.

Een getrouwd man, een beetje getikt, wil Ubalda (Fenech), de fraaie vrouw van de molenaar, verleiden. Om haar vertrouwen te winnen doet hij zich voor als schilder, die een portret van haar wil maken. Zijn opzet slaagt, maar de jaloerse man van Fenech ontdekt het bedrog en zint op een manier om van de minnaar van zijn vrouw af te komen. Aleen Pippo Franco en Fenech zijn het aankijken waard, de eerste omdat hij zijn rol speelt met humor en de tweede omdat ze vaak zo weinig om het lijf heeft.

Boccaccio

1972 | Komedie, Historische film, Romantiek, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1972. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Maria Baxa, Lino Banfi, Isabella Biagini, Bernard Blier en Raymond Bussières.

De belevenissen van twee jonge avonturiers in het 14de-eeuwse Florence zijn aanleiding om twaalf verhalen uit Boccaccio's Decamerone in beeld te brengen. Deze zoveelste navolging van Pasolini's DECAMERONE-verfilming heeft een chiquere rolbezetting dan gemiddeld, maar de regie geeft weinig kleur aan de erotische schelmenstreken en een aanstekelijke vitaliteit ontbreekt.

Avanti!

1972 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Italië 1972. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Jack Lemmon, Juliet Mills, Clive Revill, Edward Andrews en Gianfranco Barra.

Multimiljonair Wendell Armbruster III (Lemmon) arriveert op het schiereiland Ischia nabij Napels voor de formaliteiten rondom de repatriëring van het lichaam van zijn vader die is omgekomen bij een auto-ongeluk. Tot zijn verbazing ontdekt hij dat diens medepassagiere die eveneens omkwam, al jaren de minnares van zijn vader was. Haar dochter Pamela Pigott (Mills) is ook ter plaatse en wist evenmin van de verhouding af. Er liggen afpersers op de loer die geld zien in het zaakje, terwijl hotelmanager Carlo Carlucci (Revill) zorgt dat zijn familie ook een graantje mogen meepikken. Grandioze Wilder-komedie, die voortraast met de snelheid van een trein. Zeer leuke dialogen en one-liners verhullen de lengte van de film. Alle acteurs zijn schitterend, en de locaties werden aanlokkelijk in beeld gebracht door Luigi Kuveiller. Het scenario baseerden Wilder en I.A.L. Diamond op een toneelstuk van Samuel Taylor. Een film die je steeds weer kunt zien. Camerawerk van Luigi Kuveiller.

Basta guardarla

1970 | Komedie

Italië 1970. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Maria Grazia Buccella, Carlo Giuffré, Pippo Franco, Spyros Fodas en Mariangela Melato.

De sterzanger van een reizend revuegezelschap engageert een boerenmeisje dat verliefd op hem is. Deze laatste wekt de jaloezie van een danser op die intrigeert om haar te laten ontslaan. Bij een concurrerende revue brengt ze het tot ster, terwijl het met de zanger bergafwaarts gaat. Deze parodie op de bekende showbusiness-smartlappen heeft per scène een andere toon en stijl, en in het geheel een verfilming met uiterst losse pols, maar bewaart een volkse goedgehumeurdheid die even vaak aanstekelijk als hoogst vermoeiend is.

Pensiero d'amore

1969 | Romantiek, Komedie

Italië 1969. Romantiek van Mario Amendola. Met o.a. Mal, Silvia Dionisio en Pippo Franco.

Romantische situatie-komedie waarin - ondanks een paar aardige scènes - al snel de verveling toeslaat. Het verhaal gaat over de intriges van jaloerse ex-partners van een verliefd paartje. Zij moeten hun liefde op het spel zetten om hun oude vlammen tot bedaren te brengen. Ver onder de middelmaat.

Chimera

1968 | Muziek, Familiefilm

Italië 1968. Muziek van Ettore Fizzarotti. Met o.a. Gianni Morandi, Laura Efrikian, Nino Taranto, Gino Bramieri en Katya Moguy.

Een bekende zanger, met verlof uit militaire dienst, vrouwtje zwanger, krijgt zijn nieuwe plaat niet op de rails en heeft geldzorgen. Zoekend naar een uitweg overweegt hij in te gaan op het aanbod van een miljonair uit Rio de Janeiro, die hem wil engageren voor een tournee door Brazilië. Een film voor positivo's, vol mensen van goede wil en met een happy ending. De laatste in de reeks door Fizzarotti geregisseerde films die Morandi maakte met zijn toenmalige echtgenote Laura Efrikian.