Arlette Marchal: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

The Elusive Pimpernel

1950 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1950. Komedie van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. David Niven, Margaret Leighton, Cyril Cusack, Jack Hawkins en Arlette Marchal.

Uitbundige avonturenfilm naar de legende van de Scarlet Pimpernel (opgepend door Barones Orczy), de Engelse snob die in het geheim Franse aristocraten redde van de guillotine tijdens de Terreur na de Franse Revolutie. David Niven blijkt een goede keus voor de dualistische Brit die met gevaar voor eigen leven de Fransozen het Kanaal overzet. Cyril Cusack is de man die hem probeert te ontmaskeren middels chantage van zijn verveelde echtgenote. Oorspronkelijk gefilmd als musical maar uitgebracht zonder de zangnummers.

Le Père Serge

1945 | Drama

Frankrijk 1945. Drama van Lucien Gasnier-Raymond. Met o.a. Jacques Dumesnil, Marcel Herrand, Louis Salou, Mila Parély en Ariane Borg.

Tamelijk trouwe bewerking van de roman van Leo Tolstoj. Een even ambitieuze als moeilijke onderneming, met een uitstekend scenario van Pierre Laroche, en goed acteerwerk. Gasnier-Raymond toont duidelijk het temperament van een Franse filmmaker van vlak na de oorlog, voor het merendeel van de tijd middelmatig. Helaas! Hij verdween na een tweede film: LE CHEVALIER DE CROIX-MORT (1947)

La Loi du nord

1939 | Avonturenfilm, Drama

Frankrijk 1939. Avonturenfilm van Jacques Feyder. Met o.a. Michèle Morgan, Pierre Richard-Willm, Charles Vanel, Jacques Terranne en Arlette Marchal.

Een New Yorkse secretaresse helpt haar werkgever die zijn vrouw heeft vermoord uit een psychiatrische inrichting ontsnappen en vlucht met hem naar Noord-Canada. Daar is een trapper hun nietsvermoedende gids, terwijl een politie-inspecteur hen najaagt. Dit melodramatisch verhaal in een quasi-Amerikaanse situering boeit door de picturale aanpak van het sneeuwlandschap en het spel van Morgan en Vanel (als politieman).

Entente cordiale

1938 | Drama, Historische film

Frankrijk 1938. Drama van Marcel L'Herbier. Met o.a. Gaby Morlay, Victor Francen, Pierre Richard-Willm, André Lefaur en Janine Darcey.

Terwijl de Prins van Wales in Parijs de bloemetjes buitenzet, wordt koningin Victoria geconfronteerd met een dreigende oorlog met Frankrijk: Lord Kitchener en commandant Marchand in Afrika zijn met elkaar in conflict gekomen. De Franse regering verkiest uiteindelijk vrede boven nationale trots. De Frans-Britse verstandhouding anno 1898 werd het onderwerp van een groots opgezette kostuumfilm, waarin men, door een overmaat aan personages èn omdat alle nationaliteiten door Fransen worden gespeeld, soms de draad dreigt kwijt te raken. Door de stijl en het spel is het toch een boeiend document geworden.

Don Quichotte

1933 | Musical, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1933. Musical van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Fedor Chaliapine, Mireille Balin, Dorville, Charles Martinelli en Mady Berry.

Een filmbewerking van de klassieke en wereldberoemde roman van Cervantes, door Paul Morand en Alexandre Arnoux. Het gloedvolle, soms nostalgische en satirische aspect van het origineel zijn erin terug te vinden, evenals de vloeiende manier van vertellen, waarin Pabst uitmunt. Hetzelfde geldt voor de snelle montage, die hij perfect beheerst, en die een hoogtepunt bereikt tijdens de aanval op de molens, waarbij ook de belichting van Nicolas Farkas en Paul Potier wonderen verrichten. Verder is er dan ook nog de prachtige muziek, die prima past bij de stijl van het boek. Ten slotte zijn er nog de onvergetelijke opnamen, die spelen met de wijdse velden en aan Orson Welles doen denken. Er is ook een Engelstalige versie DON QUIXOTE die tegelijkertijd gedraaid werd en apart besproken is. De Britse versie is 82m en de Amerikaanse 93m, terwijl de in Duitsland uitgebrachte versie 120m is. In 1968 werd het oorspronkelijke materiaal tot een tv- film gemonteerd. Het schimmenspel is van Lotte Reiniger.

Wings

1927 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1927. Oorlogsfilm van William A. Wellman en Harry d'Abbadie d'Arrast. Met o.a. Clara Bow, Charles 'Buddy' Rogers, Richard Arlen, Jobyna Ralston en Gary Cooper.

Een van de beroemdste, zwijgende films is helaas niet een van de beste, ondanks de mooie verwaterde herinneringen. Een verhaal over twee echte Amerikaanse jongens (verliefd op hetzelfde meisje) die in WO I dienst nemen bij de luchtmacht. Te pover om zo'n lange film gaande te houden. Wat van belang is zijn de gevechtsscènes in de lucht die tot de beste van Hollywood worden gerekend. Een Oscar voor de beste film.

A Gentleman of Paris

1927 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1927. Komedie van Harry d'Abbadie d'Arrast. Met o.a. Adolphe Menjou, Shirley O'Hara, Arlette Marchal, Nicholas Soussanin en William B. Davidson.

Ge[KA3]inspireerd op Menjous successen in A WOMAN OF PARIS, maakte men deze prima verfilming van Roy Horniman`s [KL]Bellamy the Magnificent[KLE]. Als vrouwenjager Menjou zich verlooft en alle liefdesschepen achter zich wil verbranden valt het hem zwaar zijn bediende op te geven. De bediende (een goede rol van de jonge Nicholas Soussanin) neemt wraak door zijn meester van oplichting te beschuldigen. Hij krijgt echter berouw. Insiders liepen weg met de film, het grote publiek reageerde lauw.

Die Sklavenkönigin

1924 | Drama, Fantasy

Verenigd Koninkrijk​/​​Oostenrijk 1924. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. María Corda, Oscar Beregi sr, Adelqui Milliar, Adolf Weisse en Georges Haryton.

Faraoprins Seti (Milliar) redt de schone Merapi (Corda) uit de klauwen van zijn rauwe soldaten en stuurt haar terug naar Laban (Haryton) aan wie zij beloofd was. Inmiddels is Seti, die met zijn nicht Userti (Marchal) getrouwd is, in het geheim verliefd op haar. Merapi redt Seti's leven als de Hebreeërs een complot tegen hem gesmeed hebben. Uit dankbaarheid maakt hij haar tot zijn gemalin. Als Mozes zijn volk naar het beloofde land leidt, wordt Merapi veroordeeld tot de brandstapel, maar ze sterft in de armen van haar geliefde. Het scenario is van Ladislas Vajda, naar de roman Moon of Israel van H. Rider Haggard. Het camerawerk is van Gustav Ucicky en Max Nekut. Curtiz regisseerde dit melodrama als Michael Kertész en wie de kans krijgt het te zien, mag die niet voorbij laten gaan. Derde van zes, die Curtiz dat jaar draaide. Mooie decors en kostuums. Millar heet offcieel Adelqui Migliar.