Kristina Söderbaum: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Karl May

1974 | Biografie

Duitsland 1974. Biografie van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Helmut Käutner, Kristina Söderbaum, Käthe Gold, Attila Hörbiger en Willy Trenk-Trebitsch.

Een van de meest ingetogen Syberberg-filmopera's met Helmut Käutner als de schrijver van de beroemde Indianenboeken. Een overtuigend epos in het heimwee naar burgerlijke zuiverheid en een verrassende blik op de schrijver May. Scenario van regisseur Syberberg. Camerawerk van Dietrich Lohmann.

Verrat an Deutschland

1954 |

Duitsland 1954. Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Paul Müller, Herbert Hübner, Hermann Speelmans en Yoko Tani.

Het verslag van het Russische spionagenet van Richard Sorge in Japan, een Harlan-produktie alsof hij nog steeds voor het Derde Rijk filmde. Koude-Oorlogspropaganda.

Die Blaue Stunde

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Hans Nielsen, Paulette Andrieux, Kurt Kreuger en Otto Gebühr.

Harlan regisseert zijn echtgenote Söderbaum in een draak over een echtpaar dat wil echtscheiden omdat hij 's nachts snurkt! Maar... alles loopt nog goed af.

Hanna Amon

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Lutz Moik, Ilse Steppat en Hermann Schomberg.

Wanstaltig melodrama waarin Söderbaum een weesmeisje speelt dat haar in de liefde ontgoochelde broer wil behoeden voor moord op zijn verleidster door zelf deze daad te verrichten. Hoe verzon die Harlan het.

Unsterbliche Geliebte

1950 | Drama

Duitsland 1950. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Hans Holt, Alexander Golling, Otto Gebühr en Hermann Schomberg.

Deze verfilming van Theodor Storms novelle Aquius submersus werd volledig verprutst door een gezwollen regie in de eerste naoorlogse film van het duo Harlan-Söderbaum.

Opfergang

1944 | Drama

Duitsland 1944. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Irene von Meyendorff, Carl Raddatz, Franz Schafheitlin en Charlotte Schultz.

Een vrouw (Von Meyendorff) toont zich opofferingsgezind ten aanzien van de vriendin (S[KA3]oderbaum) van haar man, een Hamburgse reder (Raddatz). Na de dood van de vriendin komen man en vrouw dichter tot elkaar. Een nogal melodramatische film met een propagandistische ondertoon, maar goed geregisseerd en uitstekend geacteerd. Söderbaum die toen op het hoogtepunt van haar carrière was, is in werkelijkheid de echtgenote van regisseur Harlan.

Immensee

1943 | Romantiek, Drama

Duitsland 1943. Romantiek van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Carl Raddatz, Paul Klinger, Otto Gebühr en Max Gülstorff.

Söderbaum wacht tevergeefs tot haar vriend Raddatz terugkeert van zijn muziekstudie en trouwt dan maar met Klinger, wat haar berouwt als Raddatz een beroemde concertpianist blijkt te zijn geworden. Het is echter 1943, dus blijft een vrouw haar man trouw. En zo pleegde Harlan een nieuwe misdaad: de verkrachting van een prachtige novelle van Theodor Storm.

Die Goldene Stadt

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Eugen Klöpfer, Rudolf Prack, Paul Klinger en Liselotte Schreiner.

Harlans filmische bewerking van Richard Billingers toneelstuk Der Gigant werd in Agfakleuren een walgelijke Duitse 'Blut und Boden'-draak. Een gezond boerenmeisje stort zich in de grote stad in het ongeluk, en verdrinking in het moeras ziet zij, evenals haar moeder vroeger, tenslotte als enige uitkomst.

Der Grosse König

1942 | Historische film

Duitsland 1942. Historische film van Veit Harlan. Met o.a. Otto Gebühr, Kristina Söderbaum, Paul Wegener, Paul Henckels en Hans Nielsen.

Harlans film bouwde voort op een rijke traditie, want leven en werken van Frederik de Grote waren al ettelijke malen verfilmd. Ucicky`s DAS FL[KA3]OTENCONCERT VON SANSSOUCI (1930) was door links gehoond wegens alle Duitse militaristische propaganda. Harlans film met een wezenloze Söderbaum als molenaarsdochter en voor de zoveelste keer Otto Gebühr als 'Der Alte Fritz' overtrof propagandistisch alle vorige films.

Jud Süss

1940 | Historische film

Duitsland 1940. Historische film van Veit Harlan. Met o.a. Ferdinand Marian, Heinrich George, Werner Krauss, Hilde von Stolz en Eugen Klöpfer.

De meest walglijke antisemitische propaganda, die zogenaamd de geschiedenis van de 18e-eeuwse halfjood S[KA3]uss Oppenheimer, een financieel regeringsadviseur, weergeeft. Getrouw naar het boek van Lion Feuchtwanger, beweerde Harlan. Een grove leugen. Vandaar de vermelding op deze pagina`s. Dat Werner Krauss meespeelt als Rabbi Loew is een schok. Ook Wolfgang Staudte had een bijrolletje. Harlan werd na 1945 vrijgesproken van `oorlogsmisdaden` en in 1950 draaide de sluwe vos weer een (dodelijk vervelende) film met zijn vrouw Söderbaum in de hoofdrol: UNSTERBLICHE GELIEBTE.

Die Reise nach Tilsit

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Frits van Dongen, Kristina Söderbaum, Anna Dammann, Wolfgang Kieling en Joachim Pfaff.

Endrik Settegast wil zijn vrouw Elske vermoorden, vanwege zijn verhouding met de Poolse Madlyn. Sfeervolle verfilming van Hermann Sudermanns roman, die ook de stof leverde voor SUNRISE van F.W. Murnau. De laatste Duitse film van de Nederlandse acteur Frits van Dongen, die als Philip Dorn in 1940 z'n Amerikaanse debuut maakte.

Das Unsterbliche Herz

1939 | Biografie

Duitsland 1939. Biografie van Veit Harlan. Met o.a. Heinrich George, Kristina Söderbaum, Paul Wegener, Paul Henckels en Michael Bohnen.

De film behandelt de levensgeschiedenis van Peter Henlein, die in de zestiende eeuw in Neurenberg het zakhorloge uitvond. Indrukwekkende acteerprestaties in een wel wat overladen, soms bijna bombastische film.

Verwehte Spuren

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Frits van Dongen, Friedrich Kayssler en Paul Dahlke.

Een moeder en een dochter bezoeken de Wereldtentoonstelling in Parijs. De moeder verdwijnt spoorloos en men tracht de dochter ervan te overtuigen dat ze alléén naar de Franse hoofdstad is gekomen. Een boeiende verfilming van het hoorspel van Hans Rothe, gebaseerd op dezelfde waargebeurde geschiedenis als SO LONG AT THE FAIR.

Jugend

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Hermann Braun, Eugen Klöpfer, Werner Hinz en Elisabeth Flickenschildt.

Een verfilming van Max Halbes toneelstuk over een weesmeisje in Pruisen, eind vorige eeuw, dat zelfmoord pleegt omdat de kapelaan in haar de duivel ontwaart. Söderbaum en Harlan werden met dit valse melodrama op slag beroemd.

Onkel Bräsig

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Otto Wernicke, Harry Hardt, Elga Brink, Kristina Söderbaum en Hans Richter.

Otto Wernicke in een glansrol als de oude, wijze knorrepot die goede raad verschaft als een landgoed slecht bestuurd wordt. De film was Söderbaums acteerdebuut.