Henny Youngman

Acteur

Henny Youngman is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Goodfellas

1990 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Martin Scorsese. Met o.a. Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco en Paul Sorvino.

Centraal karakter in deze, op feiten gebaseerde, film is Henry (Liotta), geboren uit Iers/Italiaanse ouders, dus nooit helemaal opgenomen in de maffia-familie waarvan hij deel uitmaakt. Dat in tegenstelling tot James (De Niro) en Tommy (Pesci), die echter weer andere redenen hebben waarom zij nooit aan het hoofd van de familie zullen staan (James is gevaarlijk paranoïde, Tommy is een sociopaat). Scorsese, opgegroeid in Little Italy (New York), begreep als geen ander wat er in de hoofden van de 'GoodFellas' omging. Zelden werd een misdaadfilm zo vanzelfsprekend verteld en gespeeld.

Amazon Women on the Moon

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Joe Dante, Carl Gottlieb, Peter Horton, John Landis en Robert K. Weiss. Met o.a. Rosanna Arquette, Ralph Bellamy, Carrie Fisher, Griffin Dunne en Steve Guttenberg.

Reeks losse scènes in de trant van KENTUCKY FRIED MOVIE, die meestal niet erg geestig zijn. De parodie op CAT WOMEN ON THE MOON, die tussen de sketches door vertoond wordt, lijkt zo op het origineel dat je daar beter naar kan kijken. Het beste is de parodie op een seksfilm uit 1930 met Bartel en Fisher, maar dat is pas helemaal op het eind. De film werd voltooid in 1986, maar pas een jaar later uitgebracht.

National Lampoon Goes to the Movies

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van Henry Jaglom en Bob Giraldi. Met o.a. Peter Riegert, Diane Lane, Candy Clark, Teresa Ganzel en Ann Dusenberry.

Ongelooflijk idiote parodie op 'de film'. In drie delen komen psychodrama's, soap-opera's à la Harold Robbins, Sidney Sheldon en politiefilms aan de orde. Een vierde deel, dat de rampenfilm in de tang nam en waarin Allen Goorwitz, Marcia Strassman en Kenneth Mars te zien zouden zijn geweest, is er gelukkig uitgesneden. Vergeleken met dit wanprodukt verdient ANIMAL HOUSE tien Oscars. Ook bekend als NATIONAL LAMPOON'S MOVIE MADNESS.

You Can't Run Away from It

1956 | Musical

Verenigde Staten 1956. Musical van Dick Powell. Met o.a. June Allyson, Jack Lemmon, Charles Bickford, Paul Gilbert en Jim Backus.

Een oppervlakkige muzikale versie van IT HAPPENED ONE NIGHT met Lemmon als de journalist en Allyson als de drieste erfgename.

op televisie
2 uitzendingen

Goodfellas (1990) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 05 maart
Net 5
23:50 - 01:10
zondag 05 maart
Net 5
22:10 - 23:50

Reageer