Bill Walsh: scenario, productie en schrijver.
Er zijn 14 films gevonden.

Flubber

1997 | Komedie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Komedie van Les Mayfield. Met o.a. Robin Williams, Marcia Gay Harden, Christopher McDonald, Raymond J. Barry en Clancy Brown.

Remake van de Disney-hit The Absent-Minded Professor uit 1961. Williams is professor aan een slechtlopende universiteit, en zo afwezig dat hij tot drie keer toe zijn eigen bruiloft vergeet. Op een dag ontdekt hij bij toeval 'flubber' (flying rubber), een stuiterend goedje waarmee je dingen kunt laten vliegen. Met het patent op flubber kan hij zijn school en zijn relatie redden, maar uiteraard gaat er eerst van alles mis en belandt de prof met zijn flubber in de ene na de andere doldwaze situatie. Ondanks de leuke effecten is het tempo nogal traag en het verhaaltje wel erg voor de hand liggend.

One of Our Dinosaurs Is Missing

1975 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1975. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Ustinov, Helen Hayes, Clive Revill, Derek Nimmo en Joan Sims.

Hét middel van de Disney-Studio's tegen slapeloosheid is een vervelende film over een spion met een geheime formule die verborgen is in een dinosaurus-bot en een groep kinderjuffen die vastbesloten is het gestolen skelet terug te vinden. Opgenomen in Engeland. Scenario van Bill Walsh naar een roman van David Forrest. Camerawerk van Paul Beeson.

Herbie Rides Again

1974 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1974. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Helen Hayes, Ken Berry, Stefanie Powers, Keenan Wynn en John McIntire.

Vervolg op kassucces The Love Bug (1968), met nieuwe hoofdpersonen. Eigenlijk gaat Herbie Rides Again minder over de paranormaal begaafde Volkswagen Herbie dan over zijn eigenares mevrouw Steinmetz (Hayes) en advocaat Willoughby (Berry), wiens projectontwikkelende oom (Wynn) mevrouw Steinmetz uit haar huis wil jagen. Tijd voor Herbie om alle Volkswagens te mobiliseren. Commerciëler van opzet dan het origineel, zodat een deel van de magie ontbreekt. Het kost echter weinig moeite om gedachteloos mee te hobbelen met de fantasie. Er kwamen nog twee lucratieve vervolgen.

Bedknobs and Broomsticks

1971 | Fantasy, Jeugdfilm, Muziek, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1971. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Angela Lansbury, David Tomlinson, Roddy McDowall, Sam Jaffe en Roy Snart.

Disney fantasyfilm voor de jeugd, naar een roman van Mary Norton. Drie weesjes maken kennis met een leerlingheks, die het drietal ook enkele heksenkneepjes bijbrengt. Fraaie combinaties van live action en animatie en de reizen per ledikant - zelfs onderwater - zijn beslist vermakelijk. Ook de songs van de Sherman-broers zijn memorabel, evenals de speciale effecten van Alain Malery, Eustace Lycett en Danny Lee die er een Oscar aan overhielden. Voor de fotografie stond Frank Phillips in. Bedknobs and Broomsticks is leuk, ook al lukte het niet om met deze film het succes van Mary Poppins te evenaren.

The Love Bug

1969 | Sciencefiction, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Robert Stevenson. Met o.a. Dean Jones, Michele Lee, Buddy Hackett, David Tomlinson en Joe Flynn.

Het geluk zit de jonge autocoureur Jones niet mee de laatste tijd, maar hij blijft de moed erin houden. Zelfs nu hij noodgedwongen meedoet aan stockcar-races. Gelijktijdig gaat hij op zoek naar een toekomstige wagen. Rondgeleid door de bevallige Lee, komt hij tot de ontdekking dat de prijzen van de auto's zijn budget ver overschrijden.

Blackbeard's Ghost

1968 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1968. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Ustinov, Dean Jones en Suzanne Pleshette.

Sportleraar Steve Walker (Jones) neemt zijn intrek in Blackbeard's Inn, het hotel-pension van vijf bejaarde vrouwelijke nazaten van de beruchte piraat Blackbeard. Boeven willen de dames uit het pand krijgen om er een gokpaleis maken. Maar de geest van kapitein Blackbeard (Ustinov) schiet ze te hulp. Een fijne Disney-klucht met lekker veel gooi- en smijtwerk.

Lt. Robin Crusoe, U.S.N.

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Byron Paul. Met o.a. Dick Van Dyke, Nancy Kwan, Akim Tamiroff en Arthur Malet.

'Retlaw Yensid', anagram voor Walter Disney, schreef het van Daniel Defoe-afgeleide verhaal voor deze familiefilm, die bekend staat als een van de slechtste Disney-producten. Van Dyke cashte in op zijn populaire Dick Van Dyke Show, als piloot Crusoe die door motorpech belandt op een zonnig eilandje. Daar ontmoet hij een chimpansee, die ook eens is neergestort tijdens een ruimtemissie van NASA. En niks onbewoond eiland, want Crusoe moet zijn best doen om de schone 'Wednesday' (Kwan) en haar stamhoofd/vader te ontlopen. Hoewel het beste spel van de aapacteur Floyd komt, is Lt. Robin Crusoe, U.S.N. financieel succesvol en nog steeds leuk voor kinderen.

The Monkey's Uncle

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Frank Faylen en Arthur O'Connell.

Merlin Jones (Kirk) gaat maar door met uitvinden. Om enkele sportsterren van school die bijzonder zwakke studenten zijn door hun examen heen te helpen, ontwikkelt hij een slaap-studie- methode, die hij uitprobeert op zijn aap. Dan stelt hij nog een pil samen die de kracht doet toenemen en bouwt hij een vliegmachine die op mankracht werkt. Dankzij deze laatste uitvinding is de film iets vermakelijker dan zijn voorganger THE MISADVENTURES OF MERLIN JONES. De rest is even flets en flauw geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, en de acteurs overacteren nog steeds even erg. Edward Colman was weer verantwoordelijk voor het camerawerk. Een schrale Disney-produktie. Titelsong gezongen door Annette en The Beach Boys.

That Darn Cat

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Hayley Mills, Dean Jones, Dorothy Provine, Roddy McDowall en Neville Brand.

Een lange, maar onderhoudende, spannende komedie uit de Disney-studio's over een kat die een FBI-agent op het spoor van gangsters brengt die een vrouw ontvoerden. Kleurige karakterrollen en slapstickscènes fleuren de film verder op.

The Misadventures of Merlin Jones

1964 | Fantasy, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1964. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Stuart Erwin en Alan Hewitt.

Student Kirk is de uitvinder van een machine die in staat is gedachten te lezen en te hypnotiseren. Na heel wat komisch bedoelde belevenissen staat hij in de rechtbank, waar hij de rechter hypnotiseert om hem te laten denken dat hij een dief is. Er is in elk geval heel wat hypnose nodig om de kijker wijs te maken dat hij zich amuseert bij deze ondermaatse komedie, die slecht is geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, slecht is gespeeld door een hinderlijk overacterende cast en slecht is getimed door een Stevenson die duidelijk met intelligentere zaken bezig was. Bespaar uw kinderen deze onzin uit de Disney-studios. In beeld gebracht door Edward Colman. Gevolgd door THE MONKEY'S UNCLE.

Mary Poppins

1964 | Musical, Familiefilm, Fantasy, Komedie, Animatie, Drama

Verenigde Staten 1964. Musical van Robert Stevenson. Met o.a. Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns en Karen Dotrice.

Deze vijf Oscars winnende Disney-musical begint met de kinderen van de stijve Britse meneer Banks (Tomlinson), die kinderjuf na kinderjuf verslijten. Zij stellen zelf een advertentie op voor een nieuwe gouvernante (ze mag geen wrat hebben en ze moet snoep bij zich hebben). Op miraculeuze wijze komt de advertentie terecht bij Mary Poppins (Andrews), die magisch uit de lucht komt dalen. Mary Poppins is streng, maar ze kan toveren en de kinderen beleven zingend en dansend allerlei vreemde avonturen. Van Dyke speelt lichtelijk behaagziek, maar vooral Andrews en Tomlinson zijn heel aanstekelijk, zodat men nog dagenlang verkwikkende nonsens neuriet.

Bon Voyage!

1962 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van James Neilson. Met o.a. Fred MacMurray, Jane Wyman, Michael Callan, Deborah Walley en Tommy Kirk.

Langzame, zich voortslepende Disney-komedie over de ongelukken van een 'typische' Amerikaanse familie tijdens een reis naar Europa. Meer voor volwassenen dan voor kinderen, maar eigenlijk te vervelend en stupide om bij wie dan ook aan te slaan. Scenario van Bill Walsh naar het gelijknamige boek van Marrijane en Joseph Hayes. Camerawerk van William Snyder.

The Absent Minded Professor

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Fred MacMurray, Nancy Olson, Keenan Wynn, Tommy Kirk en Ed Wynn.

Professor Ned Brainard (MacMurray) is zo vreselijk verstrooid, dat hij zijn huwelijksceremonie vergeet, meerdere keren. Het biedt hem wel de tijd om laboratoria te laten exploderen en als bijwerking flubber ('flying rubber') te ontwikkelen, waarmee hij onder meer zijn auto kan laten vliegen. De humor en huiselijke ethiek van deze familie/kinderfilm van Disney zijn eenvoudig, maar The Absent Minded Professor vond wel de filmformule van de malle wetenschapper in een overzichtelijke wereld uit, die nog heel vaak gebruikt zou worden. Het flubber-idee was zo populair, dat overal enthousiastelingen aan de gang gingen met veelal giftige chemische verbindingen.

Toby Tyler, or Ten Weeks with a Circus

1960 | Familiefilm

Verenigde Staten 1960. Familiefilm van Charles Barton. Met o.a. Kevin Corcoran, Henry Calvin, Gene Sheldon, Bob Sweeney en Richard Eastham.

Een aardige Disneyfilm over een jongen die eind vorige eeuw van huis wegloopt om zich bij een circus aan te sluiten. Scenario van Bill Walsh en Lillie Hayward naar het verhaal van James Otis Kaler Toby Tyler.