Fran Bennett: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

The Jennie Project

2001 | Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2001. Familiefilm van Gary Nadeau. Met o.a. Sheila Kelley, Abigail Mavity, Lance Guest, Alex D. Linz en Sheryl Lee Ralph.

Tempting Fate

1998 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Peter Werner. Met o.a. Tate Donovan, Abraham Benrubi, Ming Na Wen, Grace Phillips en Matt Craven.

Wes Craven's New Nightmare

1994 | Horror

Verenigde Staten 1994. Horror van Wes Craven. Met o.a. Robert Englund, Heather Langenkamp, Miko Hughes, David Newsom en Tracy Middendorf.

Nieuw is het allemaal niet, hoewel de vorige NIGHTMARE ON ELM STREET-film vrij duidelijk FREDDY'S DEAD: THE FINAL NIGHTMARE heette. Jawel hoor, Englund als Freddy Krueger, de lijkachtige vijand, is er nog steeds bij in deze reprise, die werd geschreven en geregisseerd door dezelfde Craven die verantwoordelijk was voor de originele NIGHTMARE uit 1984.

Danielle Steel's Once in a Lifetime

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Michael Miller. Met o.a. Lindsay Wagner, Barry Bostwick, Duncan Regehr, Amy Aquino en Rex Smith.

De film vertelt in flash-backs de geschiedenis van de succesvolle schrijfster Daphne Fields, die in coma ligt na een auto-ongeluk. Ze was ooit een gelukkige huisvrouw en aankomend schrijfster, maar de dood van haar echtgenoot en dochter bij een brand slaat haar leven aan diggelen.

Majority Rule

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Gwen Arner. Met o.a. Blair Brown, John Getz, Jensen Daggett, Donald Moffat en John Glover.

Een vrouwelijke generaal uit de Golfoorlog, Katherine Taylor (Brown) wordt gepushed door een hoge politicus in Washington, Simms (Moffat) om mee te doen aan de race voor het presidentsschap in weerwil van haar geduldige echtgenoot Paul (Getz) en dochter Lucy (Daggett). Deze film is een goed bedoeld feministisch pamflet, maar gaat aan zijn amateurisme ten onder. Wie niet echt het Amerikaanse verkiezingssysteem kent, zoals vele tv-kijkers in Europa, mist ook nog een groot deel van de uitgangspunten van deze rolprent. Het niet al te sterke scenario is van David Taylor en de fotografie was in handen van Jim Chressenthis.

The Doctor

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Randa Haines. Met o.a. William Hurt, Christine Lahti, Elizabeth Perkins, Mandy Patinkin en Adam Arkin.

Rond het thema 'Hoe gedragen geneesheren zich als patiënten?' krijgt Hurt een voorproefje van zijn eigen geneeskunde. Melodramatisch en vooral te pruimen door kijkers die houden van hartoperaties. Tranen gewaarborgd wanneer het stilstaand hart opnieuw begint te slaan. Robert Caswell schreef het scenario naar de roman van Ed Rosenbaum M.D. A Taste of my own medicine. John Seale deed het camerawerk.

Plymouth

1991 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Italië 1991. Sciencefiction van Lee David Zlotoff. Met o.a. Cindy Pickett, Richard Hamilton, Perrey Reeves, Matthew Brown en Jerry Hardin.

De stad Plymouth in Oregon wordt het slachtoffer van radioactieve straling. Het stadsbestuur besluit tot algehele relokatie op de Maan. Vijf jaar lang gaat de spaceshuttle heen en weer om de bewoners over te brengen. De film begint als de laatste shuttle vertrekt met aan boord weduwe Pickett (met vier kinderen) die in verwachting is van haar vriend astronaut-piloot Midkiff. Ze maken zich zorgen of het kindje daar wel veilig geboren kan worden. Ondertussen krijgen collega's een ongeluk en moet er een maanbuggie op uitgestuurd worden om ze te redden. Zouteloze piloot film voor een tv-serie met bordkartonnen personages. De speciale effecten, SF-toestanden e.d. zijn echter netjes in orde. Regisseur-coproducent Zlotoff die zelf het magere, niet al te originele verhaaltje schreef, zou er beter aan gedaan hebben een echte scenarioschrijver te huren, die zich op een degelijk SF-verhaal had kunnen baseren. Het camerawerk was in handen van Hiro Narita.

Breaking The Silence

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Robert Iscove. Met o.a. Gregory Harrisson, Stephanie Zimbalist, Chris Young, Kevin Conway en Maryann Plunckett.

Wanneer de zestien-jarige Young beschuldigd wordt van moord op zijn sadistische vader, weigert hij zich ontoerekenbaar te laten verklaren. Zimbalist, advocate in een wetswinkel, roept de hulp in van haar ex-studiegenoot Harrison, die meer ervaring heeft op dit gebied. Hij is bereid zelfverdediging te pleiten, ook al is de kans op overwinning gering. Hij moet de muur van zwijgzaamheid doorbreken waarachter Young een geheim bewaart, een geheim dat ook Harrison met zijn eigen verleden zal confronteren. Boeiende ontleding van de ziel van een jongen wiens verleden uit zulke mishandelingen en frustraties bestaat dat hij weigert erover te praten, zelfs al kan dit hem de vrijheid kosten. Het scenario van Adam Greenman is soms wat onduidelijk in zijn symboliek, maar bereikt uiteindelijk zijn doel, zij het wat geforceerd. Over het algemeen zeer goed spel. Fotografie van John Beymer en muziek van Craig Safan.

Roots: The Gift

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Kevin Hooks. Met o.a. Louis Gossett jr, LeVar Burton, Avery Brooks, Kate Mulgrew en Shaun Cassidy.

Gossett en Burton op herhaling in hun respectievelijke rollen als Fiddler en Kunta Kinte betrokken bij een geheime samenzwering om hun medelotgenoten, slaven, naar de bevrijding te voeren op een kerstavond via een ondergrondse spoorwegverbinding. Na twee epische miniseries komt dit vervolg aan ROOTS over als een overbodig toegevoegd bedenksel.

Jake and the Fatman

1987 | Drama, Misdaad, Mysterie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Drama van Ron Satlof. Met o.a. William Conrad, Joe Penny, Alan Campbell, Anne Francis en Lu Leonard.

Pilotfilm voor een serie over de samenwerking tussen de rechtbank en de politie. Jason Lochinvar `J.L.` McCabe (Conrad) is de Fatman, een openbare aanklager en een sluwe ex-smeris die bekend staat om zijn bedrevenheid, en die meestal vergezeld is van zijn oude hond Max. Jake Styles (Penny) is een vriendelijke, enigszins geheimzinnige rechercheur; hij draagt dure kleren en rijdt in snelle sportwagens, die vaak een rol spelen bij het onderzoek. Een rijke zakenman is in zijn huis vermoord; waarschijnlijk betrapte hij een inbreker, die hem uit angst om herkend te worden gedood heeft. J.L McCabe denkt er anders over en vermoedt dat de echtgenote van het slachtoffer iets met de zaak te maken heeft. Het scenario is van Douglas Stephen Borghi. Het camerawerk is van Héctor R. Figueroa. Toen de serie in 1989 aan zijn tweede seizoen begon, had de Fatman zich als officier van justitie teruggetrokken en zich op Hawaii gevestigd als undercover-speurneus, maar hij werd nog steeds geholpen door Jake Styles als partner, die dan in een minder duur karretje rijdt. Er werden in totaal na deze pilootfilm 106 afleveringen van een uur uitgezonden en de reeks hield op te bestaan in 1992. Er was een veelvoud van regisseurs en scenarioschrijvers 'van dienst'. Mono.

The Woman Who Willed a Miracle

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Sharron Miller. Met o.a. Cloris Leachman, M. Emmet Walsh, Leif Green, James Noble en Fran Bennett.

Dit is het aangrijpende verhaal van May Lemke (Leachman), een vrouw die weigerde te aanvaarden dat zij niets meer zou kunnen doen voor een jongen die blind was, geestelijk achter liep en hersenverlamming had. Zij wenste een wonder tot stand te brengen. Een schitterende rol van Leachman die haar een Emmy opleverde, maar Emmy's gingen ook naar de regisseur, producer Sharron Miller & Joanne A. Curley en scenarioschrijver Arthur Heineman.

The Violation of Sarah McDavid

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Patty Duke Astin, Ned Beatty, James Sloyan, Vernee Watson en Victoria Racimo.

Een toegewijde lerares wordt in haar klas aangevallen en haar ambitieuze directeur probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Een nauwgezette weergave van geweld op school, geschreven door Arnold en Lois Peyser.

King of the Carnival

1955 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Franklin Adreon. Met o.a. Harry Lauter, Fran Bennett, Keith Richards, Robert Shayne en Gregory Gay.

Serial in twaalf hoofdstukken. Dit was de laatste serial die Republic zou uitbrengen. Het was de top-studio van dit genre geweest en had vele juweeltjes uitgebracht. Ronald Davidson schreef de laatste dertien serials voor de studio in zijn eentje, dus ook deze. Lauter en Bennett werken in een circus en krijgen daar te maken met een bende die vals geld uitgeeft. Ze gaan op zoek naar de leider en dat blijkt de circusbaas, Shayne, te zijn. Een aardig afscheid; Whitman die nog niet aan zijn stercarrière toe was en die in 1951 zijn filmdebuut gemaakt had, speelt een kleine rol.