Adolf Fischer: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Es lebe die Liebe!

1943 | Musical, Romantiek, Muziek

Duitsland 1943. Musical van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Johannes Heesters, Lizzi Waldmüller, Hilde von Stolz, Angelo Ferrari en Hilde Seipp.

Een Duitse revue-ster ontdekt in Barcelona de ideale partner, maar wanneer zij een jaar later naar Berlijn komt herkent hij haar niet meer. In deze revuefilm had Heesters de temperamentvolle Waldm[KA3]uller naast zich. Het was [KA1]e[KA1]en van haar laatste films; in het laatste jaar van WO II kwam ze kort voor de afloop (op 8 april 1945) om het leven bij een bombardement op Wenen.

Aufruhr in Damaskus

1939 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Gustav Ucicky. Met o.a. Brigitte Horney, Joachim Gottschalk, Hans Nielsen, Ernst von Klipstein en Paul Westermeier.

Deze film speelt tijdens WO I aan het Syrische front. Een Duitse luitenant (Gottschalk) verschaft een belegerd woestijnfort levensmiddelen en munitie. Hiervoor geeft hij de liefde voor zijn vrouw (Horney) op en tenslotte zelfs zijn leven. Helaas is de dramatiek teveel gericht op schietpartijen en woestijnritten te paard en kameel en te weinig op de dialogen van de, zonder uitzondering, goede acteurs. Daardoor verliest de film iets van zijn werking.

Soldaten - Kameraden

1936 | Drama, Komedie

Duitsland 1936. Drama van Toni Huppertz. Met o.a. Franz Nicklisch, Franz Zimmermann, Herti Kirchner, Ralph Arthur Roberts en Hans Richter.

De jonge, arrogante en verwende Willi Holzhausen (Zimmerman) moet in dienst, net als timmerman Gustav Manke (Nicklisch). Ze worden beiden verliefd op Hella (Kirchner), een meisje uit de garnizoensstad. Als Willi merkt dat Hella van Gustav houdt, probeert hij hem zwart te maken. Ook voor de rest gedraagt hij zich zeer onkameraadschappelijk, tot tijdens een brand zijn betere ik tevoorschijn komt. Samen met Gustav redt hij een kind uit de vlammen. Als beloning worden ze beiden tot korporaal benoemd. Bedoeld als propaganda voor het pas opgerichte Duitse leger, maar door gebrek aan kwaliteit is de film een flop geworden. Tot de dag van vandaag (1994) is de vertoning van deze film in Duitsland verboden.

Die Reiter von Deutsch-Ostafrika

1934 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1934. Avonturenfilm van Herbert Selpin. Met o.a. Sepp Rist, Peter Voß, Ilse Stobrawa, Ludwig Gerner en Georg Heinrich Schnell.

Het verhaal speelt aan het begin van WO II, als de Duitsers in Oost-Afrika moeten vechten tegen een Engelse overmacht. Twee vrienden, een Duitser (Rist) en een Engelsman (Vo[KL29]), moeten, zoals zovelen, kiezen tussen plicht en gevoelens. Dit is nu eens geen propagandafilm. De tegenstander is hier eerlijk en menselijk. Geen wonder dus dat de film op 19 december 1939 verboden werd. Ook de gealieerden deden de film in de ban en hij werd pas weer voor vertoning vrijgegeven onder de `vrijwillige zelfcontrole` (FSK). Een eerlijke film, al is het spel niet al te overtuigend.

Kuhle Wampe

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Slatan Dudow en Slatan Dudov. Met o.a. Ernst Busch, Hertha Thiele, Adolf Fischer, Martha Wolter en Lili Schönborn.

Een jongeman die de hele dag tevergeefs werk zocht, springt 's avonds uit het raam en een buurvrouw zegt: Weer een werkloze minder. Het is crisistijd en regisseur Dudow wilde een ándere film maken dan het Hollywood- en UFA-escapisme, hetgeen wonderwel lukte. 'Kuhle Wampe' is een camping aan de rand van Berlijn, nu bevolkt door arbeidersgezinnen die de huur niet konden betalen. Ernst Busch en Helene Weigel zingen Brecht/Fisler-liedjes: 'Solidaritätslied' en 'Frühjahr'. Een wonder dat Dudow voor zo weinig geld zo'n indrukwekkende film kon maken met een sterke rol van Thiele. Na problemen met de censuur verboden de nazi's de film voorgoed.