Blanche Baker: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Deep in the Darkness

2014 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 2014. Thriller van Colin Theys. Met o.a. Sean Patrick Thomas, Dean Stockwell, Blanche Baker en Kristen Bush.

Een New Yorkse dokter zoekt ruimte en rust voor zijn gezinnetje en betrekt daarom een enorm huis in een slaperig dokter-loos gehucht. Maar zijn patiënten blijken zowel boven- als ondergronds te wonen, waarbij de laatstgenoemden niet terugdeinzen voor doelloos bloedvergieten. Acteur Sean Patrick Thomas doet z'n best, gezien zijn permanent gefronste voorhoofd en verdwaasde blik (Gespeeld bang? Of ongerust over acteerloopbaan?). Baten mag het niet, want enge mensen onder de grond blijken in handen van deze filmmakers niets meer dan een lachwekkende horde malloten.

Livin' Large

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Michael Schultz. Met o.a. Lisa Arrindell, Blanche Baker, Nathaniel (Afrika) Hall, Julia Campbell en Bernie McInerney.

Carson is een jonge, zwarte televisiereporter die vindt dat zijn televisie-imago hem hoe langer hoe meer 'letterlijk' blanker maakt. Raciale satire met tussen de regels door het thema: 'Wat mensen allemaal prijsgeven om succes te hebben'. Met dank aan WATERMELON MAN en SOUL MAN.

The Handmaid's Tale

1990 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1990. Sciencefiction van Volker Schlöndorff. Met o.a. Natasha Richardson, Robert Duvall, Faye Dunaway, Aidan Quinn en Elizabeth McGovern.

De setting van dit feministische toekomstverhaal doet denken aan die van de latere sciencefictionfilm Children of Men van Alfonso Cuarón: in een grauwe, totalitaire maatschappij gaat een mysterieus onvruchtbaarheidsvirus rond. De vrouwen die nog wel kinderen kunnen krijgen, worden verplicht ingezet als 'fokkers'. Schlöndorff, Duvall, Dunaway, scenarist Harold Pinter, schrijfster van de oorspronkelijke roman Margaret Atwood - het aanwezige talent schept hoge verwachtingen. De dystopie wordt ook overtuigend tot leven gewekt, maar de toon van de film blijft wat afstandelijk en hoogdravend.

Shakedown

1988 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1988. Misdaad van James Glickenhaus. Met o.a. Peter Weller, Sam Elliott, Patricia Charbonneau, Blanche Baker en Antonio Fargas.

Weller is een advocaat met dure cliënten, die een zaak krijgt toegewezen om een drugsdealertje te verdedigen, die beschuldigd wordt van moord op een smeris. Overtuigd van de onschuld van de beklaagde roept hij de hulp in van Elliot, een ex-geheimagent die van de hoed en de rand weet; en dat is nodig, want ze komen terecht in een wespennest van corruptie bij de politie. Wat aardig en realistisch begon, vervalt al snel tot een huilerige, ongeloofwaardige actiefilm, die zich voor- en om de rechtbank afspeelt. Scenario van James Glickenhaus. Ook bekend als BLUE JEAN COP.

Nobody's Child

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Lee Grant. Met o.a. Marlo Thomas, Ray Baker, Blanche Baker, Caroline Kava en Kathy Baker.

Thomas kreeg een Emmy voor de rol van Marie Balter in een waar gebeurde geschiedenis over een vrouw die het twintig jaar wist uit te houden in een psychiatrische inrichting, waarna ze de doktoren te kijk zette, die vonden dat zij geen normaal, zelfstandig leven zou kunnen leiden. (Tegenwoordig werkt zij op de administratie van een psychiatrische inrichting!) Het Amerikaans tv-debuut van de beroemde Zweedse cameraman Sven Nykvist, die het vak leerde bij Ingmar Bergman.

Embassy

1985 | Thriller

Verenigde Staten 1985. Thriller van Robert Lewis. Met o.a. Nick Mancuso, Mimi Rogers, Richard Masur, Richard Gilliland en Blanche Baker.

De rampspoed en de crises die het fictieve waarnemend hoofd van de Amerikaanse ambassade in Rome (Mancuso) treffen, vormen de plot van deze conventionele thriller, een pilot voor een tv-serie.

Sixteen Candles

1984 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1984. Romantiek van John Hughes. Met o.a. Molly Ringwald, Anthony Michael Hall, Michael Shoeffling, Paul Dooley en Justin Henry.

Scriptschrijver-regisseur John Hughes, die in 2009 overleed na een hartaanval, maakte vooral naam met een aantal invloedrijke en succesvolle tienerfilms uit de jaren tachtig met hoofdrollen voor acteurs van de Brat Pack. Zoals Sixteen Candles, een blijmoedig drama over de zestiende verjaardag van Samantha, die anders verloopt dan ze zich had voorgesteld. De destijds zestienjarige Molly Ringwald, die met deze film een hoedjestrend teweegbracht, werkte de daaropvolgende jaren opnieuw samen met Hughes in The Breakfast Club en Pretty In Pink. Let op een heel vroege rol van John Cusack.

Cold Feet

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Bruce van Dusen. Met o.a. Griffin Dunne, Marissa Chibas, Blanche Baker, Mark Cronogue en Joseph Leon.

De weinige momenten dat je om deze trage komedie kunt lachen, kunnen de film als geheel niet redden. Hij gaat over een liefde tussen Dunne en Chibas, die ieder al eerder een ongelukkige liefde hebben beleefd. Baker steelt de show als de ex-vrouw van Dunne.

The Awakening of Candra

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Blanche Baker, Richard Jaeckel, Jeffrey Tambor, Paul Regina en Cliff De Young.

Een vervelend psychodrama naar een waar gebeurde ontvoering door een louche visser van de tienerbruid Candra Torres tijdens haar huwelijksreis in 1975. De film werd in 1981 gemaakt.

The Day the Bubble Burst

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Joseph Hardy. Met o.a. Richard Crenna, Blanche Baker, Robert Vaughn, Dana Elcar en Robert Hays.

De priv[KA1]e-levens van Wall Street-bonzen, de man in de straat en de `snelle` jongens en meisjes van de [KL]Jazz Age[KLE] grijpen in elkaar op Zwarte Dinsdag, als de beurs in elkaar stort. Brokkelig en weinig meeslepend geschreven door Stanley R. Greenberg (die verantwoordelijk was voor PUEBLO en THE MISSILES OF OCTOBER) naar de bestseller van Gordon Thomas en Max Morgan- Witts.

The Seduction of Joe Tynan

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Jerry Schatzberg. Met o.a. Alan Alda, Barbara Harris, Meryl Streep, Rip Torn en Charles Kimbrough.

Alan Alda betreedt als scenarist en acteur met succes hetzelfde pad als de makers van The best man, The candidate en latere films, door zich te richten op de macht, de spelletjes en de ethiek van de Amerikaanse politiek. Senator Joe Tynan (Alda) wordt niet alleen verleid door de macht, maar ook door de charmante Karen. Meryl Streep eiste met haar rol van Karen de meeste aandacht op en won enkele prijzen, maar het spel van Alda, en vooral Harris als Tynan´s echtgenote is ook niet mis. (IdH/VPRO Gids)

Mary and Joseph: A Story of Faith

1979 |

Verenigde Staten 1979. Eric Till. Met o.a. Blanche Baker, Jeff East, Colleen Dewhurst, Stephen McHattie en Lloyd Bochner.

Een platvloerse, mislukte poging tot het afschilderen van feiten uit de bijbel rond de ouders van Christus als jong paar in moeilijke omstandigheden en in hun bruidsdagen. De hoofdrollen gedragen zich als een stel Amerikaanse tieners neergepoot in bijbels Nazareth.

French Postcards

1979 | Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1979. Komedie van Willard Huyck. Met o.a. Miles Chapin, Blanche Baker, David Marshall Grant, Valérie Quennessen en Marie-France Pisier.

Amerikaanse studenten brengen hun eerste jaar in het buitenland door. Een in mootjes gehakte komedie van het scenarioteam (Huyck en Gloria Katz) dat AMERICAN GRAFFITI schreef. Pisier is heerlijk als vrouw op vrije voet, maar andere spelers zijn minder aantrekkelijk.

Holocaust

1978 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Fritz Weaver, Rosemary Harris, Joseph Bottoms, James Woods en Sam Wanamaker.

Mini-serie in vier delen. Berlijn, midden jaren dertig. We volgen de joodse familie Weiss en de familie van Erik Dorf. De eerste valt uit elkaar, belandt deels in een concentratiekamp of bij de Poolse verzetsbeweging, de tweede wordt een vooraanstaand SS-gezin en maakt jacht op joden. De mini-serie zou de wereld herinneren aan de vreselijke gevolgen van de jodenvervolging door de nazi's. In Duitsland werd de jeugd volkomen geshockeerd: er moesten discussies en opvangprogramma's georganiseerd worden. De TROS in Nederland en de BRT in België deden hetzelfde. De serie versloeg alle kijkdichtheidscijfers en bleef ongeslagen. Vaak herhaald en de eerste mini-serie van deze lengte die op video verscheen. Terecht kreeg de serie de Emmy Award als beste dramaserie van het seizoen 1977/78 naast diverse Emmy's voor acteurs: Moriarty - perfect als de nazi-man, Streep en Baker en natuurlijk Chomsky zelf voor zijn regie. In ons land werd de serie met Duitse nasynchronisatie vertoond om daarmee de authenticiteit nog te vergroten. Het scenario is van Gerald Green.