Rand Brooks: regie en cast.
Er zijn 37 films gevonden.

Legend of the Northwest

1978 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1978. Avonturenfilm van Rand Brooks. Met o.a. Marshall Reed, Denver Pyle, Yoey Young en Dana Dillaway.

Het verhaal van een dappere hond wiens baas, een oude pelsjager, door een dronkaard wordt neergeschoten. De hond laat het spoor van de moordenaar niet los en achtervolgt hem door ondoordringbare wouden en onherbergzame gebieden tot een afgelegen mijnwerkersplaats waar de schoft tot bekentenissen gedwongen wordt. En de hond? Die vindt uiteraard een nieuw baasje en een nieuw huis. Gerealiseerd door ex-acteur Brooks, in een ander leven ooit de eerste echtgenoot van Scarlett O'Hara in GONE WITH THE WIND, later getrouwd met het enige kind van Stan Laurel en na deze filmflop gedegradeerd tot directeur van een ambulancebedrijf in Californië.

Stagecoach to Dancer's Rock

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Earl Bellamy. Met o.a. Warren Stevens, Martin Landau, Jody Lawrence, Judy Dan en Del Moore.

Deze magere western werd door Kenneth Darling geschreven. Een postkoets wordt door de menner en de bewaker gekaapt; vijf passagiers blijven in de woestenij achter. Alleen een zesde passagier bleef in de koets en ging dus mee. Het verhaal concentreert zich op de achterblijvers. Dan zou pokken hebben en dat beïnvloedt de wijze waarop het clubje van vijf met elkaar omgaat. Ze helpen elkaar om zeep: slechts twee overleven de barre tocht. Onderweg vinden ze ook de postkoets terug met daarin de lijken van de drie mannen, om het leven gebracht door Indianen.

Comanche Station

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Budd Boetticher. Met o.a. Randolph Scott, Nancy Gates, Claude Atkins, Skip Homeier en Rand Brooks.

Een actiefilm, beter dan gewoonlijk, met Scott die een groep door het indianengebied leidt waar hij hoopt zijn vrouw te vinden die door de roodhuiden is ontvoerd.

Rin Tin Tin - Hero of the West

1955 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Familiefilm van Robert G. Walter, Ronald McDougall en Douglas Heyes. Met o.a. James Brown, Lee Aaker, Joe Sawyer, Rand Brooks en Pierre Watkin.

Twee heldendaden van de vermaarde herdershond uit de titel. Eerst redt hij een prachtig wild paard dat bekneld is geraakt en later de zoon van het opperhoofd der Apachen uit een vossenklem. Hierdoor werken de soldaten samen met de Indianen tegen misdadige buffeljagers. De tranen springen je in de ogen. Hermontage van drie afleveringen van de tv-serie, geschreven door John O'Dea en in beeld gebracht door Ira Morgan.

Born to the Saddle

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van William Beaudine. Met o.a. Chuck Courtney, Donald Woods, Leif Erickson, Karen Morley en Rand Brooks.

E[KA1]en van de bescheiden Astor-westerns uit het begin van de jaren vijftig. Beaudine weet van het scenario van Adele Buffington (gebaseerd op de roman Quater Horse van Gordon Young) toch nog wat te maken. Centraal staat een man die op oneerlijke wijze aan renpaarden komt en die ze dan net zo oneerlijk laat winnen. Dat gaat goed tot hij een leerjongen krijgt. De confrontatie verloopt echter anders dan de toeschouwer verwacht.

Waco

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Lewis D. Collins. Met o.a. Bill Elliott, Pamela Blake, I. Stanford Jolley, Rand Brooks en Richard Avonde.

Een revolverheld wordt door de bevolking van een stadje verzocht het tegen het gespuis op te nemen. Als hij de stad heeft gezuiverd, biedt men hem de post van sheriff aan. Deze Elliott-western werd naar een scenario van Dan Ullman gedraaid. Die debuteerde met de vorige Elliott-western, THE LONGHORN. Het goede camerawerk is van Ernest Miller.

The Steel Fist

1952 |

Verenigde Staten 1952. Wesley Barry. Met o.a. Roddy McDowall, Kristine Miller, Harry Lauter, Rand Brooks en Kristine Müller.

Een vluggertje met McDowall die ontsnapt uit een land achter het IJzeren Gordijn.

The Gunman

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Lewis D. Collins. Met o.a. Whip Wilson, Fuzzy Knight, Rand Brooks, Terry Frost en I. Stanford Jolley.

Whip had dezelfde frustratie als zijn voorganger Jimmy Wakely bij Monogram: de studio wenste geen concurrentie in eigen huis voor Johnny Mack Brown. Maar Whip was een jonge actie-acteur die goed uit de voeten kon met zijn zweep, net zo handig als met de revolver. Brown was inmiddels een zeer gezette acteur op leeftijd. Producent Vincent M. Fennelly kreeg dan gewoon minder budget - toch was Whip populair en de serie in totaal onderhoudend. Fred Myton schreef deze aflevering.

Montana Incident

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Lewis Collins. Met o.a. Whip Wilson, Rand Brooks, Noel Neill, Peggy Stewart en Hugh Prosser.

Dan Ullman schreef het routineuze scenario dat ook al slordig door Ernest Miller in beeld werd gebracht. De actie is wat aan de tamme kant; het is niet de beste uit de Wilson-reeks.

Maverick

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Thomas Carr. Met o.a. Bill Elliott, Phyllis Coates, Myron Healey, Richard Reeves en Terry Frost.

Een luitenant moet met een korps soldaten de rust herstellen tussen ranchers en nieuw aangekomen farmers. Er moeten ook nog wat revolverhelden aangepakt worden. Allied Artists had Monogram opgekocht, en daarmee ook de westernreeks met Elliott. Dit was Elliotts eerste film voor zijn nieuwe maatschappij.

Man from the Black Hills

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Thomas Carr. Met o.a. Johnny Mack Brown, Jimmy Ellison, Rand Brooks, Lane Bradford en I. Stanford Jolley.

Dit is een van de laatste Brown-westerns, maar een zeer behoorlijke, met een goede hoeveelheid actie. Het verhaal draait rond Ellison die op jonge leeftijd gescheiden raakte van zijn vader en nu achter de verblijfplaats van pa is gekomen. Met Brown stevent hij er op af om vast te stellen dat Brooks zich voor hem uitgeeft om een rijke goudmijn te kunnen erven. En daarmee is er voldoende conflictstof aangedragen.

Behind Southern Lines

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Thomas Carr. Met o.a. Guy Madison, Andy Devine, Rand Brooks, Murray Alper en Jonathan Hale.

Sheriff Wild Bill Hickok (Madison) en zijn partner Jingles (Devine) binden de strijd aan tegen een bende die zich door mijneigenaren laat betalen voor hun bescherming. Het betreft eigenlijk een tweetal afleveringen uit een populaire tv-serie. In april 1951 werden ze uitgezonden en een jaar later als bioscoopfilm uitgebracht.

Yukon Manhunt

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Frank McDonald. Met o.a. Kirby Grant, Gail Davis, Margaret Field, Rand Brooks en Nelson Leigh.

De mountie en zijn wonderhond Chinook komen weer in actie tegen de misdaad in het besneeuwde Canada. De film is vagelijk gebaseerd op een verhaal van James Oliver Curwood. McDonald maakte er een aanvaardbare film van, vol actie rond Grant en zijn hond.

The Cimarron Kid

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Budd Boetticher. Met o.a. Audie Murphy, Yvette Dugay, Beverly Tyler, John Hudson en James Best.

Murphy, die net uit de gevangenis is ontslagen, wordt ten onrechte voor een medeplichtige bij een treinroof aangezien. Het lot is tegen hem en hij sluit zich daarom maar aan bij de bende. De film heeft een onbevredigend einde. Boetticher begon hierna aan een reeks westerns, vooral met Randolph Scott. In 1969 zou hij nog één keer met Murphy werken. Scenario van Louis Stevens. Camerawerk van Charles P. Boyle.

The Vanishing Westerner

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Philip Ford. Met o.a. Monte Hale, Paul Hurst, Aline Towne, Roy Barcroft en Arthur Space.

De held van deze western, Hale, wordt ten onrechte van moord beschuldigd. Bob Williams schreef het scenario voor deze goede aflevering uit de Hale-serie. Ford regisseerde met vaart en de geroutineerde cameraman Ellis Carter bracht alles pico bello in beeld. Op de aanplakbiljetten staat de naam van Towne als derde, hoewel haar rol uiterst klein is. De studiobazen van Republic wisten, ondanks de lage budgetten, eerste klas routiniers te inspireren tot goede films. De Hale-westerns waren goed, evenals de Roy Rogers-westerns en de Allan Lane-reeks.

The Wyoming Bandit

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Philip Ford. Met o.a. Allan 'Rocky' Lane, Eddy Waller, Trevor Bardette, Victor Kilian en Rand Brooks.

Een schurk, Bardette, belooft Lane zijn leven te beteren en hem te helpen een bende op te rollen. Als tegenprestatie moet Lane de zoon van Bardette uit de handen van de bende bevrijden. Door gebrek aan diepgang en vaart blijft deze film onder het gemiddelde dat van een seriewestern verwacht mag worden.

Ladies of the Chorus

1949 | Romantiek

Verenigde Staten 1949. Romantiek van Phil Karlson. Met o.a. Adele Jergens, Rand Brooks, Marilyn Monroe, Nana Bryant en Eddy Garr.

Een goedkope film over revuekoormeisjes met als enige bijzonderheid dat de jonge, mooie Monroe er een van is. Het scenario is van Harry Sauber en Joseph Carole. Het camerawerk is van Frank Redman.

Black Midnight

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Oscar (Budd) Boetticher. Met o.a. Roddy McDowall, Damian O'Flynn, Lynn Thomas, Kirby Grant en Gordon Jones.

'Black Midnight' is de naam van het paard dat in deze aantrekkelijke western centraal staat. McDowall koestert grote liefde voor dat paard. Brooks, de schurk, wil het paard stelen. We zien een paar zeer goede scènes, en vooral dan is het jammer dat cameraman William Sickner niet in kleur kon filmen vanwege het budget. Westernster Grant speelt de sheriff. Boetticher, die in 1944 zijn regiedebuut maakte, veranderde in 1950 zijn voornaam in Budd, en onder die naam werd hij bekend.

The Dead Don't Dream

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Mary Sawdon en Richard Alexander.

In een hotelkamer zijn drie mensen vermoord. Het is aan Hopalong Cassidy om de schuldigen te vinden in deze zwakke western zonder veel actie. Ondanks de prachtige titels van de afleveringen- voor westerns heel ongewoon - stelde de Hopalong Cassidy-serie niets meer voor.

Sundown in Santa Fe

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Allan 'Rocky' Lane, Eddy Waller, Roy Barcroft, Trevor Bardette en Jean Dean.

In deze aflevering uit zijn westernreeks zuivert Rocky Lane Santa Fe van gespuis als Barcroft.

Strange Gamble

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Elaine Riley en James Craven.

De 66ste en laatste Hopalong Cassidy-western, en geen gedenkwaardige. De serie was duidelijk toe aan zijn slot. Boyd verkocht de rechten aan de tv en van 1952 tot 1954 draafde Hoppy over het kleine scherm. Alle films werden versneden tot er 30 minuten overbleven! Verder maakte hij nog een aantal afleveringen speciaal voor de tv, met Edgar Buchanan in de rol van Red Connors. Boyd deed één gastrol in zijn Cassidy-kostuum: in 1952 in THE GREATEST SHOW ON EARTH. Hij trok zich, als een legende, met zijn miljoenen terug. In 1972 stierf hij.

Sinister Journey

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Elaine Riley en John Kellogg.

In deze matige western uit de Hopalong Cassidy-serie speelt Boyd de rol van Hoppy. Hij krijgt te maken met Kellogg, een jonge man die men een moord in de schoenen wil schuiven. Doris Schroeder schreef een matig spannend scenario waar Archainbaud weinig mee kon doen.

Silent Conflict

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Virginia Belmont en Earle Hodgins.

Brooks wordt gehypnotiseerd door een dokter (Hodgins) die hem gebruikt voor de plannen waarmee hij een stuk rijker hoopt te worden. Een volstrekt actieloze western die een waar dieptepunt vormt in de Hopalong Cassidy-reeks. Boyds schepping was weliswaar legendarisch, maar zijn produkties lieten alles te wensen over.

False Paradise

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Elaine Riley en Cliff Clark.

In deze redelijke Hopalong Cassidy-film, de voorlaatste, maakt Hopalong een eind aan de misdadige praktijken van een bankier die probeert een ranch in zijn bezit te krijgen omdat er daar zilver in de grond zit.

Borrowed Trouble

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Anne O'Neal en John Parrish.

Een beetje humoristische Hopalong Cassidy-film, en daarom beter verteerbaar dan zijn directe voorgangers. Hopalong krijgt te maken met de strijd tussen een schooljuf en een tweetal saloonhouders.

Unexpected Guest

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Patricia Tate en John Parrish.

Hopalong Cassidy raakt verzeild in een moordmysterie na het bijwonen van de opening van een testament. Deze Hopalong-western is met routine gemaakt, maar dat is dan ook alles.

The Marauders

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Ian Wolfe en Dorinda Clifton.

Hopalong Cassidy en zijn vrienden schuilen voor een storm in een kerk. Al snel begrijpen ze dat de kerk gebruikt wordt door een bende die een serie moorden heeft gepleegd. Helaas zit er te weinig actie in deze film.

Hoppy's Holiday

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Andrew Tombes en Leonard Penn.

Hopalong Cassidy, die eigenlijk voor een feestje komt, wordt betrokken bij een bankoverval. Verder gebeurt er maar weinig in deze Hopalong-western, die het niet haalt bij de beste afleveringen uit de serie.

Fool's Gold

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Jane Randolph en Robert Emmett Keane.

Hopalong Cassidy zit achter een deserteur (Barclay) aan. Onderweg kruist een bende valsmunters zijn pad. Het is een redelijke film met een kleine rol voor Corbett die in de jaren twintig en dertig in dozijnen westerns de tegenspeler van de ster was.

Dangerous Venture

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Fritz Leiber en Betty Alexander.

Hopalong Cassidy is op zoek naar Indiaanse voorwerpen. Het is een vermoeiende film omdat iedereen lamlendig acteert. In een bijrolletje zien we Tobey aan het begin van zijn carrière.

The Devil's Playground

1946 | Western

Verenigde Staten 1946. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Elaine Riley en Robert Elliott.

Dit was de eerste Hopalong Cassidy-western die geproduceerd werd door Bills eigen maatschappij. Voor de distributie zorgde United Artists. Tot 1948 zouden er nog 12 afleveringen volgen met Clyde en Brooks als vaste medespelers, Archainbaud als vaste regisseur en Mack Stengler als vaste cameraman. Dit is een goede aflevering rond een corrupte rechter (Elliott) en een bende die achter een buit aan zit.

Valley of Hunted Men

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van John English. Met o.a. Bob Steele, Tom Tyler, Jimmie Dodd, Anna Marie Stewart en Edward Van Sloan.

Voor de tweede maal in de serie zitten de Mesquiteers achter nazi's aan. Totale nonsens natuurlijk in een western, maar in ieder geval goed gebracht. Zie: Three Mesquiteers-serie.

The Sombrero Kid

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van George Sherman. Met o.a. Don 'Red' Barry, Lynn Merrick, Robert Homans, John James en Joel Friedkin.

Barry is op de vlucht voor de wet, natuurlijk volkomen onschuldig. Hij wordt zelfs gepakt, maar vrienden helpen en Barry weet tijdens zijn vlucht de ware bandieten te grijpen en de goudmijn waar het allemaal om draaide, en die van zijn vader was, terug te bemachtigen. Norman Halls scenario zorgt voor voldoende actie zodat het een onderhoudende western is.

Cowboy Serenade

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van William Morgan. Met o.a. Gene Autry, Smiley Burnette, Fay McKenzie, Cecil Cunningham en Addison Richards.

Als Autry probeert een bende gokkers op te rollen komt hij tot de conclusie dat de vader van zijn meisje de leider van de bende is. Dat levert problemen op maar Autry weet ze wel op te lossen.

Double Date

1941 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Komedie van Glenn Tyron. Met o.a. Edmund Lowe, Una Merkel, Peggy Moran, Rand Brooks en Tommy Kelly.

Een clichékomedie over een jongen en een meisje die, thuis van kostschool, tot de ontdekking komen dat zijn vader het met haar tante houdt. Ze doen alle mogelijke moeite om deze relatie te verbreken.

Laddie

1940 | Romantiek

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Jack Hively. Met o.a. Tim Holt, Virginia Gilmore, Joan Carroll, Spring Byington en Robert Barrat.

De derde verfilming van dit verhaal. Een boer (Holt) en zijn Engelse vriendin (Gilmore) spelen de hoofdrollen in dit vrij sentimentele verhaal dat echter goed werd verfilmd. Het was een van de weinige rollen van Tim Holt naast zijn westerns.

The Old Maid

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Bette Davis, Miriam Hopkins, George Brent, Jane Bryan en Donald Crisp.

Een melodrama bij uitstek, gebaseerd op Zoe Akins` toneelstuk over een ongehuwde moeder Charlotte Lovell (Davis) wier niets vermoedende dochter Tina (Bryan) opgroeit en haar negeert, maar wel gesteld is op Bette`s konkelende nicht Delia Lovell Ralston (Hopkins). De twee vrouwelijke sterren veroorzaken vuurwerk bij het verbeelden van deze haat-liefde-geschiedenis, die omstreeks 1865 speelt. Het scenario is van Casey Robinson. Het camerawerk is van Tony Gaudio.