Erich Claunigk: camera.
Er zijn 13 films gevonden.

Meine Tochter und ich

1963 | Komedie

Duitsland 1963. Komedie van Thomas Engel. Met o.a. Heinz Rühmann, Gertraud Jesserer, Eckart Dux, Agnes Windeck en Gustav Knuth.

Een tandarts verzet zich tegen de huwelijkskeuze van zijn dochter en zal alles in het werk stellen om deze keuze ongedaan te maken. Er is gelukkig een happy-end. Scenario van Curth Flatow. Camerawerk van Erich Claunigk.

Er kann's nicht lassen

1962 | Komedie, Mysterie, Thriller

Duitsland 1962. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Heinz Rühmann, Rudolf Forster, Grit Boettcher, Ruth-Maria Kubitschek en Siegfried Wischnewski.

Heinz Rühmann opnieuw (na Das Schwarze Schaf) als 'Father Brown', de beroemde priester-speurder uit G.K. Chestertons detectiveverhalen. Rühmann vindt in een onderaards gewelf een sedert lange tijd verdwenen oude meester van de Hollander Van Dyck. De knorrige bisschop is zoals gebruikelijk ontstemd over de zijpaden, die Father Brown bewandelt en wil hem als missiepater naar Afrika sturen.

Ach Egon!

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Wolfgang Schleif. Met o.a. Gunther Philipp, Heinz Erhardt, Corny Collins, Adrian Hoven en Grethe Weiser.

Een flauwe komedie met advocaat Dr. Waldemar Weber (Philipp), die zo pas getrouwd is met Henny (Collins) en geprest wordt door zijn schoonouders voor nakomelingen. Hij wordt geconfronteerd met zoon Egon Kummer (Erhardt) van zijn hospita uit zijn studententijd, die hij als 'buitenechtelijk' kind op haar sterfbed heeft geadopteerd. Een klucht der misverstanden en verwisselingen over vermeende ontrouw, die hooguit nog opvalt door Erhardts apennummer met drie chimpansees in een gelegenheid op de Hamburgse Reeperbahn. Gustav Kampendonk bewerkte het boulevardstuk 'Hurra, ein Junge' van Arnold en Bach voor de film. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Das Schwarze Schaf

1960 | Mysterie, Thriller, Komedie

Duitsland 1960. Mysterie van Helmuth Ashley. Met o.a. Heinz Rühmann, Karl Schönböck, Maria Sebaldt, Lina Carstens en Fritz Rasp.

Rühmann als 'Father Brown', de beroemde priester-amateurdetective uit de boeken van G.K. Chesterton. De bisschop heeft de speurneus wegens het oplossen van een moord uit nijd overgeplaatst naar een ingedutte Ierse gemeente, waar Rühmann zich bezig houdt met de verzorging van rozen en zieltjes totdat in dat plaatsje eerst de bankdirecteur en daarna de schouwburgdirecteur vermoord worden. De politie is radeloos, maar de wakkere pater redt hen. Een onderhoudende wie-is-de- dader. Let op Lowitz, die later als commissaris uit de populaire tv-serie Der Alte zeer bekend zou worden. Het scenario is van István Békeffy en Hans Jacoby. Camerawerk van Erich Claunigk.

Hula-Hopp, Conny

1959 | Muziek

Duitsland 1959. Muziek van Heinz Paul. Met o.a. Cornelia Froboess, Susi Nicoletti, Rudolf Vogel, Elfie Pertramer en Ingrid Pan.

Diana Haller (Nicoletti) heeft een muziekwinkel en haar tienerdochter Conny (Froboess) speelt in een bandje, dat regelmatig optreedt in het zaaltje `Das bunte Krokodil`. Dr. Berning (Juhnke), die zich bezighoudt met de studentenuitwisseling tussen Duitsland en Amerika, denkt dat het gezin Haller ideaal is om de de Amerikaanse student Billy Newman (Gildo), bij de Hallers te huisvesten. Billy wil zijn muziekstudie in Duitsland afsluiten. Bovendien denkt Berning, dat Conny een jongen is. Zo gezegd, zo gedaan, terwijl Conny zich als jongen verkleedt om niet door de mand te vallen. Als John Newman (Vogel), de vader van Max, op bezoek komt en doorkrijgt hoe de vork in de steel zit, lijkt er een groot schandaal te zijn ontstaan. Billy laat merken dat hij de zaak van begin af aan door had en is inmiddels verliefd op Conny! Flauwe komedie der verwisselingen, die echter leuk is voor nostalgiegangers, die zijn opgegroeid met de schlagers en liedjes van Rex Gildo en Conny Froboess. Voor de petite histoire: Froboess ontpopte zich in de middelbare leeftijd als een vaardige actrice, terwijl Gildo steeds depressiever werd van zijn optredens in winkelcentra, uit het raam sprong en een dodelijke val maakte toen hij tegen de pensioengerechtigde leeftijd was. Het scenario is van Fritz Böttger en Per Schwenzen. Het camerawerk is van Erich Claunigk. Zie ook: Schlagerfilms.

Drillinge an Bord

1959 | Komedie

Duitsland 1959. Komedie van Hans Müller. Met o.a. Heinz Erhardt, Peter Carsten, Ann Smyrner, Trude Herr en Paul Dahlke.

Heinz Bollmann, een van de drie van een drieling (alle drie gespeeld door Erhardt) heeft bij de tv een zeereis gewonnen voor de schlager 'Charming Boy', die hij voor een wedstrijd had ingestuurd. Zijn broer Otto heeft echter de tekst geschreven en Eduard de muziek gecomponeerd en de vraag rijst wie mag er nu mee? Ze besluiten alle drie te gaan, twee als verstekelingen, en beurtelings van plaats te wisselen. Aan boord wordt een van hen aangezien voor een detective door gangsters. Het verdere verloop van deze onderhoudende klucht is zeer clichématig, maar het komische talent van Erhardt draagt de film. Het scenario is van Gustav Kampendonk naar een idee van Lothar Koch. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Der Pauker

1958 | Komedie

Duitsland 1958. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Heinz Rühmann, Wera Frydtberg, Gert Fröbe, Peter Kraus en Klaus Löwitsch.

Hermann Seidel is een autoritaire leraar op een klein gymnasium. Als hij wordt overgeplaatst naar een grote school in de stad, wordt hij met zijn opvoedingsdenkbeelden zwaar op de proef gesteld.

Fanfaren der Ehe

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Hans Grimm. Met o.a. Georg Thomalla, Dieter Borsche, Inge Egger, Ilse Petri en Fita Benkhoff.

De grap van twee als vrouwen verklede mannen uit FANFAREN DER LIEBE wordt in dit vervolg tot op de draad uitgemolken. Het scenario is van Herbert Witt en Felix Lützkendorf. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Geheimnis einer Ehe

1951 | Drama, Familiefilm, Komedie

Duitsland 1951. Drama van Helmut Weiss. Met o.a. Olga Tschechowa, Curd Jürgens, Paul Klinger, Harald Holberg en Marianne Koch.

Een beroemde dirigent keert naar zijn geboortestad terug en zorgt voor verwarring in het gezin van zijn jeugdliefde, die inmiddels weduwe geworden is. Want de zoon moet tot zijn ontzetting vernemen dat deze indringer zijn natuurlijke vader is. Zijn wereld stort in. Ietwat ongeloofwaardig filmverhaal maar met een prima bezetting. Naar een toneelstuk van regisseur Weiss. Camerawerk van Erich Claunigk. Ook bekend als TALENT ZUM GLŸCK.

Die Kupferne Hochzeit

1948 | Komedie, Drama, Romantiek

Duitsland 1948. Komedie van Heinz Rühmann. Met o.a. Hertha Feiler, Peter Pasetti, Sybille von Gymnich, Hans Nielsen en Hilde Classen.

Drie bruiloftspaartjes ontmoeten elkaar na zeven jaar volgens afspraak weer op de koperen bruiloft en ontdekken dat er in die jaren veel is veranderd. De gebreken worden zolang mogelijk voor elkaar verborgen gehouden. Het scenario is van Fritz Peter Buch naar het toneelstuk van Svend Rindom. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Es fing so harmlos an

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Johannes Heesters, Inge List, Theo Lingen, Will Dohm en Maria Eiselt.

Lichtvoetige, voorspelbaar kostuum-niemendalletje van Lingen met Heesters en hemzelf in de hoofdrol. De intrige gaat om een gevonden diplomatentas met een streng geheim verdrag, en de verovering van het seksobject van weleer Eiselt, een rondborstige brave operazangeres à la Bianca Castafiore. Scenario van Lingen en Franz Gribitz naar het gelijknamige toneelstuk. Camerawerk van Erich Claunigk.

Fahrt ins Leben

1940 | Drama, Avonturenfilm, Romantiek

Duitsland 1940. Drama van Bernd Hoffman. Met o.a. Herbert Hübner, Walter Werner, Ruth Hellberg, Ursula Herking en Hedwig Bleibtreu.

Voordat het opleidingsschip 'Deutschland' vertrekt voor een wereldreis, raken vier koopvaardijkadetten verwikkeld in allerlei avonturen waarbij uiteraard een vrouw in het spel is. Naast aantrekkelijke opnamen van het leven aan boord ligt het accent vooral op de betekenis van de 'Kameradschaft'; het is immers 1940. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Das Ekel

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Hans Moser, Josefina Dora, Herma Relü, Kurt Meisel en Lotte Spira-Andersen.

Moser in gevecht met de gemeente over de tram die telkens piepend voorbij zijn zaak schuurt, is een tegendraadse doorbijter, maar liefhebbers van zijn kluchtig acteerwerk waarin zijn armen niet stil kunnen blijven, komen volop aan hun trekken. Leuk spel in de bijrollen. De herverfilming van het UFA-vehikel uit 1931.