nieuwe site?

Charlie Nelson

Acteur

Charlie Nelson is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Le record

1998 | Komedie, Drama

Frankrijk/Roemenië 1998. Komedie van Edwin Baily. Met o.a. Patrick Raynal, Antoine Basler, Charlie Nelson, Daniel Krellenstein en Djemel Barek.

1997, het kolenbekken van Lotharingen. Zes mannen, Roman (Raynal), de ploegleider, Fr[KA1]ed[KA1]eric (Lef[KA2]ebvre), zijn oudste zoon, Luigi (Basler), bijgenaamd Bang-Bang, de springtuigspecialist, Bachir (Barek), een hardwerkende Marokkaan, D.J. (Nelson), een mythomaan en de in zichzelf teruggetrokken Arizona (Krellenstein), vormen een hechte groep, die samen het overal aanwezige gevaar in de koolmijn trotseren. Op een ochtend verschijnt een zekere Tissier (Lelièvre), die hun toekomst onmiddellijk op losse schroeven zet. De onderneming kan niet meer optornen tegen de concurrentie van de veel goedkopere Chinese steenkool en de directie is van plan de mijnen te sluiten. Ondanks het dramatische - en realistische - gegeven wordt de film toch met veel humor doorspekt, zonder dat echter de sociale kritiek wordt ontweken. Het vreemde zootje aan acteurs werkt wonderwel als ensemble. Baily liet zich inspireren door persoonlijke ervaringen voor het scenario dat hij samen schreef met Alain Robillard, Gabriel Weber, Jean-Louis Sonzogni en Stéphane Kurc. Gefilmd in Roemenië door Vivi Dragan Vasile en Jean-Jacques Bouhon.

Le Bossu

1997 | Historische film, Avonturenfilm

Frankrijk 1997. Historische film van Philippe De Brocca en Philippe de Broca. Met o.a. Daniel Auteuil, Fabrice Luchini, Vincent Perez, Marie Gillain en Yann Collette.

Parijs 1699. Lodewijk de veertiende, de Zonnekoning regeert officieel al vijftig jaar, maar hij is zo oud geworden, dat hij voor de buitenwereld alleen nog maar een schim is. Henri De Lagard[KA2]ere (Auteuil), ooit een vondeling, werd grootgebracht door wapenmeesters Cocardasse (St[KA1]evenin) en Passepoil (Pain). Zij brachten hem de schermkunst bij, waarin Henri een grootmeester werd. Zijn vriend, de hertog De Nevers (Perez) treedt in het huwelijk met Blanche De Caylus (Nebout), die zojuist het leven aan een meisje (hun kind) geschonken had. Op de dag van het huwelijk wordt hij op een laffe wijze vermoord door de mannen van de graaf De Gonzague (Luchini). Lagard[KA2]ere neemt de baby, Aurore, onder zijn hoede en vertrekt naar het buitenland, maar hij is vastbesloten om De Nevers te wreken. Zestien jaar later duikt hij weer op. Frankrijk wordt nu op erbarmelijke manier geregeerd door de hertog D`Orl[KA1]eans (Noiret). Lagard[KA2]ere en Aurore (Gillain), die tot een betoverende meid is opgegroeid, sluiten zich aan bij een rondreizend theater. Vermomd als bultenaar heeft Lagardère slechts één obsessie: wraak. Zesde verfilming van de populaire klassieker van Paul Féval. Aan de kostuums en schitterende decors is te zien dat het een van de duurste Franse films aller tijden is, maar er werd te weinig geld en moeite besteed aan het dieper uitwerken van de personages. Soms lijkt de film meer op een cursus schermen. De acteurs passen in beginsel prima bij hun rol, maar Auteuil mist toch het ludieke en spectaculaire van Jean Marais uit de versie van 1959. Best leuk, maar van een dergelijke groots opgezette film, zou je toch meer verwachten. De roman werd bewerkt door Jean Cosmo, Jérôme Tonnere en regisseur De Broca. Kleurrijke fotografie van Jean-François Robin. Dolby Stereo. Panavision.

Cible émouvante

1993 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1993. Komedie van Pierre Salvadori. Met o.a. Jean Rochefort, Marie Trintignant, Guillaume Depardieu, Patachou en Charlie Nelson.

Rochefort is een beroepskiller van middelbare leeftijd. Depardieu, een boodschappenjongen, is getuige van een opdracht die Rochefort net uitvoert. Rochefort neemt de jongen in bescherming, en wil hem zijn beroep leren. Dan wordt Rochefort soft en wordt verliefd op zijn volgende slachtoffer, een dievegge en een zwendelaarster. Zij krijgt al gauw twee andere killers achter haar aan. Als zij ontdekt dat Rochefort en zijn assistent ook moordenaars zijn, kiest zij snel het hazepad. Komisch geacteerd naar een scenario van Pierre Salvadori, camerawerk van Gilles Henry, en werd al gauw voor tv bestemd.

Antoine Rives, le juge du terrorisme : L'affaire Kamel Benami

1993 | Thriller

Frankrijk 1993. Thriller van Philippe Lefebvre. Met o.a. Jacques Weber, Jean-Pierre Bisson, Michel Galabru, Jean-Pierre Kalfon en Nathalie Roussel.

Er wordt actief onderhandeld over de ruil van een Iraanse terrorist tegen Franse gijzelaars in Libanon. De onderhandelingen mislukken echter en de uitwisseling gaat niet door. Enkele dagen later ontploft een bom in een winkel aan de Champs-Elys[KA1]ees. Volgens onderzoeksrechter Antoine Rives (Weber) staan beide zaken met elkaar in verband. Een degelijke in elkaar gestoken film over het onderzoek, gebaseerd op ware feiten. Weber legt in zijn titelrol een gevoel van zowel menselijkheid als rechtvaardigheid. Het scenario van Lefèbvre, Yves Ellena en Norbert Saada biedt een onthullende blik achter de schermen van de strijd tegen het terrorisme. Het camerawerk is van François Lartigue. Aflevering 3 van het eerste seizoen, nummer 3 van 6.

Navarro : Mort d'un témoin

1992 | Misdaad, Familiefilm

Frankrijk/Zwitserland 1992. Misdaad van Patrick Jamain. Met o.a. Roger Hanin, Sam Karmann, Jacques Martial, Christian Rauth en Daniel Rialet.

Tijdens een hold-up doden drie overvallers een diamantair en zijn gezin. De volgende dag wordt een kruimeldief dood aangetroffen op het trottoir. Voor Navarro (Hanin) en zijn ploeg hebben de twee zaken iets met elkaar te maken. Een man meldt zich aan als getuige en één van de overvallers, Nelson, wordt gearresteerd. Navarro komt erachter dat de bloedige overval slechts met de hulp van één van zijn eigen inspecteurs kon plaatsvinden. Ra ra ra: wie is het zwarte schaap onder de flikken? Een vrij sterke 'polar', geschreven door Paul Lucas, met dialogen van Tito Topin, een Hanin in topconditie, paternalistischer dan ooit, een lastig onderzoek, een malafide smeris. Aflevering van het seizoen, nummer van 104.

Julien Fontanes, magistrat: La bête noire

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Jean-Pierre Decourt. Met o.a. Jacques Morel, André Falcon, Bernard Le Coq, Jean-François Garreaud en Charlie Nelson.

In deze film doen rechter Julien Fontanes (Morel) en commissaris Pellerin (Garreaud) onderzoek naar een bende terroristen, waarbij Pellerin het leven laat. Het scenario en de regie zijn, zoals gebruikelijk, van het type dertien in een dozijn, maar er wordt serieus geacteerd.

La crime

1983 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1983. Misdaad van Philippe Labro. Met o.a. Claude Brasseur, Jean-Claude Brialy, Jean-Louis Trintignant, Dayle Haddon en Gabrielle Lazure.

Een politie-commissaris probeert tegen beter weten in de moord op een advocaat in het Parijse Palais des Justices op te lossen, ondanks de corruptie, het bedrog en de geheimhouding in de hogere kringen en bij zijn eigen collega`s. Het niet al te geloofwaardige scenario van Jean-Patrick Manchette (waaraan regisseur Labro meeschreef) kreeg een sterke, afwisselend doeltreffende en spectaculaire regie van specialist Labro. Deze laat in de uitgelezen rolbezetting de personages met een zwierige knipoog acteren, waardoor de aandacht geboeid en geamuseerd wordt vastgehouden, boven de talrijke vraagtekens uit. Naar het oorspronkelijke scenario van Jacques Labib. De fotografie is van Pierre William Glenn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charlie Nelson op televisie komt.

Reageer