David Hart: regie en cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Liam

2000 | Drama, Historische film

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 2000. Drama van Stephen Frears. Met o.a. Ian Hart, Claire Hackett, Anthony Borrows, David Hart en Megan Burns.

Zeven jaar is hij en hij stottert. Liam groeit op in Liverpool tijdens de Depressiejaren. Zijn vader verliest zijn werk in de haven. Stephen Frears schetst in dit sympathieke drama de groeipijnen van een jongetje dat op school en in de kerk over hel en verdoemenis hoort, juist in een fase dat hij tobt met 'zondige' vragen als: hoe zit het met vrouwen en lichaamshaar? Zijn vaders doet ondertussen vergeefse pogingen om opnieuw aan de bak te komen en kan zich eigenlijk niet het kostuum veroorloven dat zijn zoontje bij de communie dient te dragen. De Britse Frears, die zich ook in films als My beautiful laundrette en het recente Dirty pretty things bekommerde om de maatschappelijk beknelden, maakt stap voor stap aannemelijk dat de vader uiteindelijk in zijn aansluiting bij de fascisten een mogelijkheid ziet om zijn diepgekrenkte ego te beschermen. De grootste pluim verdienen de altijd uitstekende Ian Hart en Anthony Borrows als het kleine titelpersonage.

Warriors

1999 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1999. Drama van Peter Kosminsky. Met o.a. Cal Macaninch, Don Dickinson, Damian Lewis, Shaun Dooley en Tom Ward.

Een vijftal Britse militairen wordt zomer 1992 van vakantie teruggeroepen om deel te nemen aan een 'peacekeeping'-missie in Bosnië. Na een vlotte start worden ze geconfronteerd met de gevolgen van een barbaarse burgeroorlog. Warriors is niet alleen een fraai realistisch drama over soldaten in den vreemde, maar ook een verhaal over een nieuw soort 'warriors', militairen die specialist moeten worden in onpartijdigheid. De film werd oa bekroond met twee BAFTA-awards.

Before Women Had Wings

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Lloyd Kramer. Met o.a. Ellen Barkin, Tina Majorino, Oprah Winfrey, John Savage en Burt Young.

De aan alcohol verslaafde Billy reageert zijn muzikale frustraties af op zijn vrouw en kinderen. De problemen escaleren als Billy zichzelf om het leven brengt. Het gezin verhuist naar een trailer en worden blootgesteld aan geweld en misbruik. Gelukkig komt beschermengel Miss Zora opdagen. (IdH/VPRO Gids)

To the Limit

1995 | Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Raymond Martino. Met o.a. Anna Nicole Smith, Joey Travolta, John Aprea, David Proval en Lydie Denier.

Collette (Smith) werkt bij de CIA. Haar collega en vaste vriend Charlie Smith (Nouri) wordt het dodelijke slachtoffer van een exploderende bom. Na een hele tijd komen we erachter dat een gestoorde ex-medewerker van de Company jacht maakt op een CD-ROM, waarop alle namen en adressen van belangrijke personen staan, zodat hij die kan chanteren. Hij werkt niet alleen en een van zijn beulen denkt nu dat Collette de CD-ROM in haar bezit heeft. Nu is het de beurt aan Frank (Travolta), een Vietnamveteraan en activist: hij wordt neergemaaid en gewond tijdens zijn huwelijksplechtigheid door een van de killers en zijn bruid valt als dodelijk slachtoffer. Philly (Aprea), de vriend van Frank en een maffiabaas, reikt hem de helpende hand om de moordenaar op te sporen; ook Collette is van de partij, maar zij vertrouwt uiteraard uitsluitend Frank. Ze zijn jeugdvrienden en nu is de weg vrij om met elkaar naar bed te gaan. In de finale komt de showdown met de psychopaat en ze schieten hem aan flarden. Het scenario van William Stroum, Travolta en regisseur Martino - de laatste twee waren voor de gelegenheid medeproducent - is belachelijk en verward. Het spel is verschrikkelijk. De enige troost die deze film de kijker biedt is Smith, de fors geboezemde stoot, die ooit Playmate of The Year was en voor wie Playboy extra grote uitklapbladen moest laten drukken. Wie goed oplet, heeft geluk, want in drie scène's kun je genieten van haar monumentale voorgevel en dan de douchescène, die is het beste. Voor het overige kun je deze rommel van Richard Pepin en Joseph Merhi helemaal vergeten. Het camerawerk is van Henryk Cymerman.

Disorganized Crime

1989 | Komedie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1989. Komedie van Jim Kouf. Met o.a. Hoyt Axton, Corbin Bernsen, Fred Gwynne, Ed O'Neill en Daniel Roebuck.

Een stupide misdaad-leidt-tot-achtervolgingskomedie over een viertal boeven die op hun leider (Bernsen) wachten, die de perfecte bankoverval heeft beraamd maar die zelf in handen van de politie is gevallen. Dit is geen STAKEOUT, hoewel schrijver/regisseur Kouf zelf het het scenario schreef. Het camerawerk is van Ron Garcia.

In The Heat of the Night: Pilot

1987 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1987. Misdaad van David Hemmings. Met o.a. Carrol O'Connor, Howard E. Rollins jr, Alan Autry, Anne-Marie Johnson en David Hart.

Rollins na twintig jaar in de schoenen van Sidney Poitier als Virgil Tibbs, het zwarte hoofd van politie in een katoenstadje in het zuidoosten van de V.S. Hij wordt geconfontreerd met de moord op een meisje, waarvoor de zwarte Harris bijna gelyncht wordt. Redelijk onderhoudend. Deze pilotfilm is de sterkste aflevering uit de serie die volgde. Scenario van James Lee Barrett. Achter de camera stond Brianne Murphy.

Scruggs

1965 |

Verenigd Koninkrijk 1965. David Hart. Met o.a. Ben Carruthers, Susannah York, David Hart en George Coulouris.

Een vrijgevochten jongeman heeft een verhouding met een meisje, dat hem vergezelt als hij bedenkelijke klusjes opknapt voor een stel gangsters. Een perfecte Britse kopie van Godards BANDE [KA2]A PART (1964), gefotografeerd door dezelfde cameraman, Raoul Coutard, maar zonder de speelsheid van het origineel.