Helmut Pick: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Widerspenstige Victoria

1992 | Komedie

Duitsland 1992. Komedie van Eberhard Itzenplitz. Met o.a. Uschi Glas, Muriel Baumeister, Rainer Strecker, Lambert Hamel en Liane Hielscher.

Victoria Wiessner (Glas) wordt weduwe. Samen met haar overleden man voerde ze een confectie-atelier, maar het vertrouwen van haar echtgenoot in haar zakelijke vermogens was niet zo groot. Hij heeft n.l. in zijn testament bepaald dat Ernst Habich (Hamel), een omhoog gevallen boekhouder, de zaak moet gaan leiden. Het blijkt alras dat Ernst geen verstand heeft van textiel en dameskleding. De zaak doorbreekt heel vlot de limiet van de debetstand bij de bank, waarop het geldinstituut zich wil vergrijpen aan Victoria`s priv[KA1]evermogen. Victoria besluit voor dit alles een stokje te steken. Een vrolijke film, aardig gespeeld door het snoesje van toen (jaren 1950), Glas. Simpel, oprecht vermaak. Het scenario is van Karlheinz Freynik en het camerawerk is van Franz Rath.

Tassilo - Ein Fall für sich

1990 | Misdaad

Duitsland 1990. Misdaad van Hajo Gies. Met o.a. Bruno Ganz, Axel Milberg, Renate Schroeter, Pamela Villoresi en Charles Brauer.

Tassilo Gr[KA3]ubel (Ganz) begint met een detectivekantoor, samen met zijn moeder (Schroeter) die hem helpt als telefoniste en zijn vriend Hugo (Milberg) die zijn logistieke medewerker wordt. Hij krijgt al onmiddellijk tegenwerking van James Blickle (Breuer), een machtig zakenman die hij kost wat kost wil ontmaskeren als misdadiger. Hij schrikt er niet voor terug om zelf de wet te overtreden om de man te klissen. Dit duurt echter zes afleveringen lang en ondertussen mag Tassilo nog enkele andere zaken oplossen. Niet bepaald opwindende krimi uit grootvaders vaatje, gemaakt volgens vastgeroest patroon. Het idee is van Martin Walser. Het werd tot scenario omgewerkt door Hermann Naber, behalve voor de zesde aflevering die geschreven werd door Rolf Basedow. Jörg Seidl tekende voor de fotografie van de vijf eerste afleveringen en werd voor deel zes afgelost door Axel Block. De ondertitels van de afleveringen: 1. VERTEIDIGUNG VON FRIEDRICHSHAFEN, 2. HILFE KOMMT AUS BREGENZ, 3. ZÖRN EINER GÖTTIN, 4. LINDAUER PIETA, 5. DAS GESPENST VON GATTNAU, 6. 1OO JAHRE BLICKLE.

Pizza-Express

1989 | Romantiek, Komedie, Fantasy

Duitsland 1989. Romantiek van Vivian Naefe. Met o.a. Bettina Kupfer, August Zirner, Michele Oliveri, Hannelore Elsner en Bernd Stephan.

Petra (Kupfer), die romantische mysterieverhalen verslindt om de moordende dagelijkse sleur te ontvluchten, bezorgt de pizza`s, die haar man Karl (Oliveri) bakt. Zo belandt ze midden in de nacht in een duur hotel, waar ze door haar klant (Schumacher) uit angst voor zijn jaloerse vrouw (Minetti) het balkon wordt opgeduwd. Het begint te regenen en via enig gewaagd geklim langs de gevel, dringt ze binnen in een andere kamer, waar Petra van een afwezige gast, een zekere Frau Schmidt (Elsner), droge kleren aantrekt. Ze leent ook een paar schoenen, waarin een chip zit opgeborgen. Zo krijgt Petra de bende van H[KA3]assler (Stephan) achter zich aan en belandt op haar vlucht in de kamer van haar lievelingsauteur Nick Leonard (Zirner), die inspiratie zoekt voor een nieuw boek en in het hotel verblijft om in alle rust te schrijven. Samen belanden ze in de onmogelijkste en spannendste situaties zodat Nick voldoende stof heeft om zijn nieuwe roman te scheppen. Petra is een ervaring rijker en Nick is niet langer de willoze gevangene van zijn boeken; hij wordt herboren in de opwindende vrijheid en heeft de daarbij passende vrouw ontmoet. Het nauwelijks originele scenario van Walter Kärger en regisseuse Naefe is een vederlicht fantasietje met ironie in Mary Higgins Clark stijl. Voor het ongeloofwaardige verhaal hoef je niet te kijken, misschien wel voor de competente rolverdeling. Het camerawerk is van Mike Gast.

Liebling Kreuzberg - Teilerfolg

1988 | Komedie, Drama

Duitsland 1988. Komedie van Werner Masten. Met o.a. Manfred Krug, Michael Kausch, Helmut Pick en Diana Kömer.

Onconventionele advocaat Liebling (Krug) neemt verdediging op zich van meneer Hieronymys (Pick), die chirurg doodschiet die hij verantwoordelijk acht voor de dood van zijn vrouw. Lieblings partner Arnold (Kausch) is in de weer met de zaak `Gildemeister`, de niet zo achtenswaardig vrouw van een bankdirecteur. Op het sentimentele vlak verzoent Liebling zich met zijn Rosemarie (Körner). Twaalfde aflevering van in 1985 gestarte reeks. Episode geschreven door Jurek Becker, gefotografeerd door Klaus Eichhammer.

In geheimer Mission

1985 | Actiefilm

Duitsland 1985. Actiefilm van Hajo Gies. Met o.a. Gunnar Möller, Wolfram Berger, Brigitte Karner, Peter Wolfsberger en Klaus Buschhoff.

Met de regelmaat van de klok worden Britse geheim agenten afgemaakt. Omdat ze telkens bezig waren met uiterst geheime opdrachten, is hun baas ervan overtuigd dat er een verrader onder hen is. Hij laat een man, die in de gevangenis zit, vrijkomen om de zaak op te lossen zonder dat iemand hiervan afweet. Routine- spionagefilm die weinig opwindends te bieden heeft. Achtervolgingen, valse verdenkingen, vuur- en vuistgevechten en een explosieve climax. We hebben het allemaal al zo dikwijls gezien en de makers gebruiken weinig fantasie. Wat blijft is een vlotte actie-thriller die even vlug vergeten als gezien is. Scenarist Martin Gies putte inspiratie uit een roman van Donald McKenzie. Karl Kases zorgde voor de registratie op film.

Die Reise nach Wien

1973 | Oorlogsfilm, Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1973. Oorlogsfilm van Edgar Reitz. Met o.a. Elke Sommer, Hannelore Elsner, Mario Adorf, Peter Moland en Heinz Reincke.

Vrouwen in een klein stadje slachten clandestien een varken voor een geridderde oorlogsvlieger, terwijl hun mannen voor Hitler aan het front vechten. Als een partijbaasje de vrouwen wil straffen, wordt hij door hen in een val gelokt waarna ook hij naar het front wordt gestuurd. Het scenario is van regisseur Reitz en Alexander Kluge. Het camerawerk is van Robby Müller.

Die Zelle

1971 | Drama

Duitsland 1971. Drama van Horst Bienek. Met o.a. Robert Naegele, Helmut Pick, Nancy Illig, Wolf Martienzen en Achim Hammer.

Een debuut naar een eigen roman, interessant vanwege invloeden van Robert Bresson.

Faire l'amour: de la pilule à l'ordinateur

1969 | Erotiek

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Zweden 1969. Erotiek van Jean-Gabriel Albicocco, Thomas Fantl en Gunnar Höglund. Met o.a. Jean-Claude Bouillon, Danièle Palmero, Christine Kruger, Peter Berling en Keve Hjelm.

Internationale sketchfilm over 'de liefde' waarin alle mogelijke vooroordelen nog eens op een rijtje worden gezet: seksueel bevrijde Zweden, pünktliche Duitsers en katholieke Fransen. Was in 1969 al hopeloos verouderd, en is er ondertussen zeker niet op vooruitgegaan.