Lupe Velez: cast.
Er zijn 27 films gevonden.

Mexican Spitfire's Blessed Event

1943 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1943. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Walter Reed, Elizabeth Risdon en Lydia Bilbrook.

Het succes of de mislukking van een zakentransactie hangt af van een niet-bestaande baby, dus probeert de 'Spitfire' met veel tumult er een te organiseren. Dit was de laatste film in deze uitzinnige reeks. Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

Ladies' Day

1943 | Sportfilm, Komedie

Verenigde Staten 1943. Sportfilm van Leslie Goodwins. Met o.a. Eddie Albert, Lupe Velez, Max Baer, Patsy Kelly en Jerome Cowan.

Op tekst van Charles E. Roberts en Dane Lussier zien we Albert als top-baseballspeler, wiens huwelijk met mooie Velez wordt verstoord door zijn teamgenoten en manager, omdat deze ervan overtuigd zijn, dat als zijn vrouw in de buurt is, zijn sportieve prestaties eronder lijden. Ze besluiten haar te kidnappen. Als komedie bedoeld, maar slechts voor een klein deel als zodanig overgekomen.

Mexican Spitfire's Elephant

1942 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1942. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Walter Reed, Elisabeth Risdon en Marion Martin.

Doldwaze klucht, waarin Errol aan boord van een schip het slachtoffer wordt van dieven die hem, zonder dat hij er erg in heeft, diamanten langs de douane laten smokkelen die verborgen zitten in een miniatuurolifantje. Zie ook: 'Mexican Spitfire'- serie.

Mexican Spitfire at Sea

1942 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1942. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Charles 'Buddy' Rogers, Zasu Pitts en Elisabeth Risdon.

Aanhoudende capriolen zijn het resultaat wanneer de 'Spitfire' aan boord van een oceaanstomer een grote chaos veroorzaakt in een poging een zakentransactie af te sluiten. Tegen die tijd begon de serie zichzelf gewoon te herhalen. Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

Mexican Spitfire Sees a Ghost

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Elizabeth Risdon, Marion Martin en Zasu Pitts.

Een zotte film, één van de latere in deze serie, die zich afspeelt in een spookhuis. Acceptabel, maar niet zo goed als de drie eerdere produkties in deze reeks. Errol speelt niet minder dan drie rollen, maar zijn uitgelatenheid is toch niet voldoende om deze zwakke spookhuiskomedie te redden. Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

Six Lessons from Madame La Zonga

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van John Rawlins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Helen Parrish, Charles Lang en William Frawley.

Een goede rolverdeling van beroepskomieken in een typerende, doldwaze produktie. Speelt zich af tijdens een cruise. Het toen populaire liedje is tevens de titel van de film.

Playmates

1941 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1941. Komedie van David Butler. Met o.a. Kay Kyser, Lupe Velez, John Barrymore, May Robson en Patsy Kelly.

Povere muzikale 'komedie' over een Shakespeare-acteur die samenwerkt met een orkestleider om belastingschulden te kunnen betalen. De film is op sommige momenten ongelooflijk slecht en alleen de moeite van het bekijken waard vanwege de stumperige John Barrymore.

Mexican Spitfire's Baby

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Charles 'Buddy' Rogers, Elisabeth Risdon en Lydia Bilbrook.

De `Spitfire` en haar man (Rogers, ter vervanging van Donald Woods) adopteren een Frans oorlogsweesje en dat blijkt dan een zeer volwassen (en heel sexy) blondine te zijn (een goede rol van Marion Martin). Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

Honolulu Lu

1941 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Lupe Velez, Bruce Bennett, Forrest Tucker en Leo Carrillo.

Een gedateerde maar sympathieke musical/komedie die op Hawaii speelt (voor Pearl Harbor); Velez vermaakt het Amerikaanse leger. Het titelnummer van deze doorsnee Columbia-musical is geschreven door Sammy Cahn en Saul Chaplin.

Mexican Spitfire Out West

1940 | Western, Drama

Verenigde Staten 1940. Western van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Donald Woods, Elisabeth Risdon en Cecil Kellaway.

Het temperamentvolle Latijnsamerikaanse mokkeltje vindt dat manlief te weinig aandacht aan haar besteedt en gaat daarom naar Reno om zich te laten scheiden. In deze levendige klucht worden tal van grappen uit de eerste 'Mexican Spitfire'-film opnieuw ten tonele gevoerd, maar ze blijven nog altijd leuk. Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

The Girl from Mexico

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Donald Woods, Leon Errol, Linda Hayes en Donald MacBride.

De oorspronkelijke film in de onderhoudende Mexican Spitfire -serie van RKO, waarin allerlei stormen woeden in een romantisch glas water. Velez is stereotiep maar bezield en de ondergewaardeerde Errol, hoewel ook stereotiep, is evenals in de rest van de serie een heerlijk chagrijnige veertiger. Voorspelbaar maar leuk. Woods gaat als reclameman naar Mexico op zoek naar een ster voor zijn radioprogramma en loopt daar letterlijk Velez tegen het lijf. De sex-appeal van Lupe Velez krijgt de vrije teugel in deze hectische komedie. Errol speelt een heel grappige rol als haar komische metgezel. Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

Mexican Spitfire

1939 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1939. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Lupe Velez, Leon Errol, Donald Woods, Linda Hayes en Cecil Kellaway.

Deze film, officieel de eerste in de low-budget 'Mexican Spitfire'-serie van RKO, is een herbewerking van THE GIRL FROM MEXICO, maar de aandacht wordt al gauw verlegd van de karakterloze hoofdrolspeler Woods naar de uitgelaten Errol, die een dubbelrol speelt: hij is zowel Uncle Matt als de aangeschoten Lord Epping. Ondertussen probeert de vrouw van Matt, gespeeld door Risdon, het huwelijk tussen haar neef en de vurige Carmelita uit elkaar te doen spatten. Deze film is goed voor een paar behoorlijke lachstuipen. Zie ook: 'Mexican Spitfire'-serie.

High Flyers

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Edward Cline. Met o.a. Bert Wheeler, Robert Woolsey, Lupe Velez, Marjorie Lord en Margaret Dumont.

Een tweetal lolbroeken doet zich voor als vliegeniers en als gevolg daarvan belanden ze in een organisatie die edelstenen smokkelt. Als de smokkelaars snel willen opstijgen, blijven ze aan de grond zitten met de twee grappenmakkers. De laatste film van een komisch duo dat daarmee ook aan de grond bleef.

The Morals of Marcus

1936 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Miles Mander. Met o.a. Lupe Velez, Ian Hunter, Adrienne Allen en Noel Madison.

Mexicaanse Velez ontsnapt uit een oosterse harem dankzij Hunter, een aristocratisch archeoloog waarop zij uiteraard verliefd wordt. De als ondeugend bedoelde komedie (naar de roman en het toneelstuk van W.J. Locke The Morals of Marcus Ordeyne) wordt verstikt door de trage handeling en het gebrek aan humor.

Strictly Dynamite

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Elliott Nugent. Met o.a. Lupe Velez, Jimmy Durante, William Gargan, Norman Foster en Eugene Pallette.

De inzet van Durante is het enige dat de moeite waard is van deze parodie op radio comedy shows. Hij doet om aan nieuwe grappen te komen een beroep op Foster en raakt verwikkeld in een hevige ruzie, waarbij Nixon en Velez ook een duit in het zakje doen. Goede bezetting van de bijrollen. Naar een verhaal van Robert T. Colwell en Robert A. Simon.

Palooka

1934 |

Verenigde Staten 1934. Benjamin Stoloff. Met o.a. Jimmy Durante, Stu Erwin, Lupe Velez, Marjorie Rambeau en Robert Armstrong.

Weinig verwantschap met Ham Fishers stripverhaal, maar niettemin verrukkelijk amusement met Erwin als een na[KA3]ieve jongeman die door de gewiekste promotor Knobby Walsh (Durante) bij profboksen betrokken raakt. Een goede rolbezetting met Cagney (de gelijkenis met zijn broer James is frappant), en Durante in topvorm.

Laurel & Hardy: Hollywood Party

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Richard Boleslawski, Roy Rowland en Allan Dwan. Met o.a. Jimmy Durante, Stan Laurel, Oliver Hardy, Lupe Velez en Polly Moran.

Een muzikale komediehutspot, opgebouwd rond filmster Durante die een galafeest geeft. De romantische nevenintrige is te verwaarlozen, maar Stan & Ollie's gevecht met de vurige Velez, Durante als Schnarzan, de dronken Butterworth en de titelsong maken het de moeite waard. Boleslawski, Dwan en Rowland regisseerden ieder een gedeelte zonder op de titelrol vermeld te worden. In de tv-versie ontbreken Mickey Mouse en de Disneycartoon Red Hot Chocolate Soldiers. Het scenario is van Howard Dietz en Arthur Kober. Het camerawerk is van James Wong Howe.

Hot Pepper

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van John G. Blystone. Met o.a. Victor McLaglen, Edmund Lowe, Lupe Velez en El Brendel.

De zoveelste herhaling van de strijd tussen Flagg (McLaglen) en Quirt (Lowe), deze keer als burgers die zijn betrokken bij een nachtclub, met de temperamentvolle Velez als de vrouw om wie ze vechten. De vele woordgrappen komen een beetje geforceerd over, maar de hoofdrolspelers maken van het script wat ervan te maken valt.

The Half-Naked Truth

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Gregory La Cava. Met o.a. Lee Tracy, Lupe Velez, Frank Morgan en Eugene Pallette.

Heerlijke komedie over een eigenwijze gozer, standwerker op de kermis (Tracy), die een plan heeft bedacht om Velez onmiddellijk beroemd te maken; heel veel gelach en een schitterende rol van Morgan als een neurotische Ziegfeld-achtige producent.

Kongo

1932 | Misdaad

Verenigde Staten 1932. Misdaad van William Cowan. Met o.a. Walter Huston, Lupe Velez, Conrad Nagel, Virginia Bruce en C. Henri Gordon.

Een bizar fascinerend melodrama over een kreupele gek Huston die een Afrikaanse kolonie regeert en wraak wil nemen op de man die hem verlamd maakte. Hij martelt diens dochter (Bruce). Niet voor de bangeriken.

The Squaw Man

1931 | Western, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1931. Western van Cecil B. DeMille en Cecil Demille. Met o.a. Warner Baxter, Lupe Velez, Eleanor Boardman, Paul Cavanagh en Lawrence Grant.

De derde verfilming van DeMille van het stuk van Edwin Milton Royle, hier bewerkt door Lucien Hubbard en Lenore J. Coffee, en veruit de saaiste van de drie. Baxter is de Engelsman die zijn land verlaat nadat hij beschuldigd werd van iets dat een neef deed. Hij ontmoet de Indiaanse Velez (geeft een uitstekend stukje acteren weg overigens), die hij uit handen van schurk Bickford redt. Hij trouwt later met haar en ze zouden ook nog een kind krijgen, Moore. Het einde van het verhaal is dat zijn Engelse liefje, Boardman, boven water komt en vertelt dat haar man heeft toegegeven de schurk te zijn, zodat hij ongestoord kan terugkeren naar Engeland. Velez sterft en Baxter gaat met Boardman en Moore naar Engeland. Harold Rosson was cameraman. De film werd een flop: hij was te langdradig.

The Cuban Love Song

1931 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1931. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Lawrence Tibbett, Lupe Velez, Ernest Torrence, Jimmy Durante en Karen Morley.

Prettige maar trage musical met grappenmakende marinier Tibbett in de hoofdrol (hij doet het verrassend goed in deze romantische rol), die een affaire krijgt met de heetgebakerde pindaverkoopster Velez in Havana. Hetgeen aanleiding geeft tot het liedje 'The Peanut Vendor'.

The Storm

1930 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1930. Drama van William Wyler. Met o.a. Lupe Velez, William Boyd, Paul Cavanagh, Alphone Ethier en Ernie Adams.

Drie mensen raken vast in de Canadese wildernis tijdens een felle sneeuwstorm. De twee mannen worden allebei verliefd op nummer drie, de mooie Velez, en dat zorgt voor de nodige emotionele oplevingen in het verhaal.

East is West

1930 | Avonturenfilm, Misdaad

Verenigde Staten 1930. Avonturenfilm van Monta Bell. Met o.a. Lupe Velez, Lewis Ayres, Edward G. Robinson, E.Allyn Warren en Tetsu Komai.

Een rijke jonge Amerikaan wordt verliefd op een Chinees meisje dat verkocht wordt door haar vader aan slavenhandelaren. Nogal ondankbare taak voor Lupe en Robinson om er iets van te maken. Eerste gesproken film van Robinson.

Wolf Song

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Victor Fleming. Met o.a. Gary Cooper, Lupe Velez, Louis Wolheim, Constantine Romanoff en Michael Vavitch.

Een western-drama waarin Cooper en Velez op elkaar verliefd worden en tegen de wil van haar pa trouwen. Ze gaan in de bergen wonen, maar hij krijgt heimwee naar zijn vrienden en zij gaat terug naar huis. Achteraf blijken de nachten lang te worden en hij wil terug naar haar, maar de Indianen steken daar vooralsnog een stokje voor. John Farrow (de latere regisseur) en Keene Thompson bewerkten de roman van Harvey Ferguson. Allen Siegler was de cameraman en Henry Hathaway was assistent-regisseur. Cooper en Velez werden tijdens de opnamen verliefd op elkaar, maar de relatie duurde nauwelijks een jaar. Velez gaf Cooper de bons en die kreeg er een behoorlijke klap door.

Where East is East

1929 | Drama, Romantiek, Avonturenfilm, Zwijgende film

Verenigde Staten 1929. Drama van Tod Browning. Met o.a. Lupe Velez, Estelle Taylor, Lloyd Hughes, Louis Stern en Wong Hing.

Browning`s favoriete ster Chaney in de hoofdrol als Tiger Haynes, jager op groot wild in de Laotiaanse jungle. Amerikaan Bobby Bailey (Hughes) zet zijn zinnen op Tigers knappe dochter Toyo (Velez) nadat hij haar het leven heeft gered. Toyo`s sexy moeder, Madame de Sylva (Taylor), probeert Bobby te verleiden. Als Tiger dat merkt probeert hij een val te zetten voor Bobby. Geen middel gaat hem daarbij te ver. Buitensporige vermenging van drama, avontuur en romantiek. Het scenario is van Waldermar Young naar een verhaal van regisseur Browning en Harry Sinclair Drago. De tussentitels zijn van Joe Farnham. Het camerawerk is van Henry Sharp. Laatste zwijgende film van Browning, geproduceerd voor MGM door de legendarische Irving Thalberg.

Lady of the Pavements

1922 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1922. Historische film van David Wark Griffith. Met o.a. William Boyd, Lupe Velez, Jetta Goudal, Albert Conti en George Fawcett.

Een inmiddels gedateerde vroege (gedeeltelijke) geluidsfilm; een 'historische' film, met historische kostuums als excuus voor melodramatiek.