Heli Finkenzeller: cast.
Er zijn 37 films gevonden.

Das Traumschiff - Urlaubsgeschichten auf See

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Evelyn Hamann en Corinna Genest.

Weer drie korte, redelijk onbenullige belevenissen aan boord, die nogal plichtmatig en schmierend gespeeld worden. In WIE EIN PFAU IM KORB denkt Lutz Steiner (Stankovski) dat hij onweerstaanbaar is, maar aan de bar van het schip krijgt hij een koude douche. In de episode SCHRÖDER GEGEN SCHRÖDER moet Kunstmann als Frau Schröder de 'attractie van de aflevering' zijn in een slap verhaaltje over een gescheiden vrouw die haar verdriet wil vergeten. De derde KEINE ZEIT FŸR OMA gaat over Frau Berghaus, die door haar 'liefhebbende' kinderen een snoepreisje krijgt aangeboden, maar de titel spreekt boekdelen en verklaart hun 'edele' motieven. Het scenario is van Barbara Noack en Werner Hanns. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Klassenkeile

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Uschi Glas, Walter Giller, Heli Finkenzeller en Anita Kupsch.

Een journaliste neemt de plaats van een schoolmeisje op een gymnasium in. Dat leidt tot veel verwarring, helemaal als ze verliefd wordt op een van de leraren.

Die lustigen Weiber von Tirol

1964 | Drama, Komedie, Muziek

Duitsland 1964. Drama van Hans Billian. Met o.a. Gus Backus, Hannelore Auer en Heli Finkenzeller.

Doorsnee schlagerfilm met veel Duitse muziek, wat romantiek, enkele vrolijk bedoelde geintjes, wat Heimat-stemmingmakerij. Idioot verhaal, maar wel mooie meisjes en romantische landschappen.

Ein Sommer, den man nie vergißt

1959 | Drama, Romantiek

Duitsland 1959. Drama van Werner Jacobs. Met o.a. Claus Biederstaedt, Antje Geerk, Karin Dor, Fita Benkhoff en Alexander Golling.

Marianne Fleming (Geerk) is een leuke blonde kleuterjuf, die Ernst Leuchtenthal (Biederstaedt) ontmoet. Op het Oktoberfest in M[KA3]unchen gaan ze aan de boemel en bedrijven daarna de liefde. Kort daarop wordt Ernst door zijn vader (Golling), een rijke bonthandelaar, naar Calfornië gestuurd om zijn studie af te ronden.

Viktor und Viktoria

1957 | Musical

Duitsland 1957. Musical van Karl Anton. Met o.a. Johanna von Koczian, Georg Thomalla, Johannes Heesters en Heli Finkenzeller.

Nieuwe versie in kleur van de filmoperette uit 1933. Scenario Curt J. Braun.

Tausend Melodien

1956 | Muziek, Drama

Duitsland 1956. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Martin Benrath, Gardy Granass, Helmuth Schneider, Bibi Johns en Heli Finkenzeller.

Hooghartige jonge violist Martin Hoff (Benrath) met talent - net cum laude geslaagd aan het conservatorium in Heidelberg, slaat een verantwoord commercieel aanbod van schlagerzangeres Irina Servi (Johns) af om samen op tournee te gaan. Met de centjes die bedoeld zijn als ondersteuningskrediet van de houtzagerij van zijn broer organiseert hij zijn eerste concert dat faalt. Dit drijft hem letterlijk en figuurlijk in de armen van Irina. Combinatie van 'Heimat und Musik' dat een hedendaagse kijker nog weinig zegt. Het clichématige scenario is van Hanns H. Fischer en Rudolf Dortenwald. Fritz Arno Wagner bediende de camera met groot plichtsbesef. Willy Mattes was verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting, maar voor nostalgiegangers zijn er nog de nodige klanken dansmuziek uit vervlogen tijden.

Der erste Frühlingstag

1956 | Drama, Komedie, Familiefilm, Romantiek

Duitsland 1956. Drama van Helmut Weiss. Met o.a. Luise Ullrich, Paul Dahlke, Ingeborg Schöner, Matthias Fuchs en Fita Benkhoff.

Op een dag in het voorjaar laat huismoeder Dolly Hiller (Ullrich) zich het hof maken door Bruno (Freytag), de broer van Dolly`s vriendin, die uit Afrika is aangereisd, en haar man, advocaat Robert (Dahlke), laat zich verleiden door Bettina Morelli (Mayberg), een van zijn cli[KA3]entes, een bekende zangeres. Ondertussen probeert hun oudste dochter, de negentien- jarige Vera (Sch[KA3]oner), de getrouwde kunstenaar en schoolvriend van haar vader Robert Paul Frank (Fr[KA3]ohlich) in te palmen. Haar jongere broer Martin (Fuchs) lonkt naar buurmeisje Trixi (Grothum) en het jongste zusje, de vijftien- jarige Lilo (Meissner) flirt met Martins vriend, rijkeluiszoontje Fred (Willer). Het blijft allemaal heel braaf en 's avonds wisselt de gehele familie de ervaringen uit, maar dat gaat niet zomaar. Eigenlijk draait het plot om de overspelige gedachten van Dolly, die de verleiding bijna niet kan weerstaan. Ullrich doet het heel behoorlijk, speelt daarbij de verantwoordelijke moeder en draagt de film. Regisseur Weiss deed het idee op aan de hand van het blijspel van Dodie Smith, die bekend werd toen Disney haar stuk 101 Dalmatians als tekenfilm uitbracht. Het scenario is van Juliane Kay en Jacob Gais. Het camerawerk is van Karl Löb.

Ciske - Ein Kind braucht Liebe

1955 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1955. Familiefilm van Wolfgang Staudte. Met o.a. Johan Valk, Heli Finkenzeller, Berta Drews, Alexander Kerst en Günther Lüders.

Dit is de 'Parallelverfassung' van CISKE DE RAT, gelijktijdig in de bestaande decors gedraaid met Duitssprekende spelers - een methode die in het begin van de jaren dertig veel toepassing vond. Van der Velde uit de Nederlandse versie legt het in vergelijking wél af tegen de ontwapenende blik van Valk als Ciske. Het camerawerk van Prosper Dekeukelaire is in beide versies gaaf en boeiend.

Emil und die Detektive

1954 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1954. Familiefilm van Robert A. Stemmle. Met o.a. Peter Finkbeiner, Kurt Meisel, Claudia Schäfer, Heli Finkenzeller en Margarethe Hagen.

Stemmle's nieuwe versie van Lamprechts enthousiaste jeugdfilm is een levenloos lopende-bandwerkje geworden. Na Lamprechts succesfilm werden er nieuwe versies in Engeland, Amerika en zelfs in Japan en Brazilië gemaakt. Lamprecht filmde in 1946 een soort van vervolg op de Berlijnse puinhopen met opnieuw Fritz Rasp: IRGENDWO IN BERLIN. Het scenario is van Billy Wilder naar de roman van Erich Kästner. Het camerawerk is van Kurt Schulz.

So ein Affentheater

1953 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1953. Komedie van Erik Ode. Met o.a. Joachim Brennecke, Josefine Kipper, Heli Finkenzeller, Erika von Thellman en Maria Sebalt.

Een tamme, gedateerde klucht rond misverstanden, verwisselde persoonlijkheden en een ontluikende romance tussen een leuke schoonheidsspecialiste en een jonge werkloze chemicus, die van zijn oom (een circusdirecteur) een chimpansee erft en daarmee het brave familiepension waar zij wonen, op stelten zet. Onbeduidend. Er zijn ook versies van 80m en 90m.

Briefträger Müller

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van John Reinhardt. Met o.a. Heinz Rühmann, Heli Finkenzeller, Wolfgang Condrus, Rainer Gröbel en Susanne von Almassy.

Postbode die een hekel heeft aan honden, erft miljoenen van zijn tante uit Italië, maar moet zich als tegenprestatie wel ontfermen over haar hond. De grote ster van de Duitse heimatfilm Heinz Rühmann speelt de postbode in deze, tamelijk oubollige, komedie van oerduitse bodem.

Mikosch rückt ein

1952 | Komedie, Drama

Duitsland 1952. Komedie van J.A. Hübler-Kahla. Met o.a. Heli Finkenzeller, Christiane Jansen, Paul Klinger, Oskar Sima en Georg Thomalla.

Een geschifte Hongaarse zwijnenhoeder wordt opgeroepen voor militaire dienst. Hij legt zijn meerderen het vuur na aan de schenen door zijn gespeelde domheid. Een platte militaire klucht, die het voornamelijk moet hebben van zeer platte humor. Kan in de verste verte niet tippen aan het voorbeeld - de brave soldaat Svejk.

Am Brunnen vor dem Tore

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Hans Wolff. Met o.a. Sonja Ziemann, Fritz Kösling, Paul Klinger, Fritz Wagner en Willy Fritsch.

De film speelt zich voornamelijk af in een kroeg in Dinkelsbühl. Daar duiken drie landlopers op, er is sprake van een geheimzinnige schilderijendiefstal en de liefde zorgt voor veel verwarring. Dit gebeurt allemaal onder de klanken van de mooiste Duitse liederen. Onbetekenend na-oorlogs amusement met Ziemann, die toen de lieveling was van het publiek. Het scenario is van Bobby E. Lüthge en Rudolf Dortenwald. Het camerawerk is van Kurt Schulz.

Stips

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Gustav Fröhlich, Heli Finkenzeller, Eva-Ingeborg Scholz, Ruth Nimbach en Bruno Fritz.

Tijdens een schoolreünie proberen enkele getrouwde dames eindelijk de door hen altijd vereerde leraar te verleiden.

Die Frau von gestern Nacht

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Heli Finkenzeller, Albert Matterstock, Emil Surmann, Anneliese Book en Horst Breitenfeld.

Een jonge vrouw krijgt tijdens een spelletje pandverbeuren op een feest de opdracht twee wildvreemde mannen haar woning binnen te lokken. Dat lukt haar en ze wordt prompt verliefd op een van hen, die haar echter op grond van haar gedrag voor een lichtzinnig meisje houdt. Wanneer dan eindelijk uitkomt, dat zij in werkelijkheid een brave tandarts is, krijgt zij haar vlam toch nog. Een onbenullige komedie met de typische rolopvatting van de jaren 1950-60.

Alles aus Liebe

1950 |

Duitsland 1950. Hubert Marischka. Met o.a. Heli Finkenzeller, Grethe Weiser, Wolf ALbach-Retty, Rudolf Carl en Rudolf Platte.

'Alles uit liefde' is het motto waaronder Rolf Möller zijn chimpanseenummer presenteert. Het is echter niet uitsluitend dierenliefde wat de klok slaat... Deze matige, gedeeltelijk in de Berlijnse dierentuin opgenomen, film werd in '43 verboden, naar aangenomen werd i.v.m. de vernieling door bombardementen van de dierentuin. Van dit veronderstelde motief werd in de publiciteit gretig gebruik gemaakt toen de film in 1950 zijn eerste openbare vertoning beleefde.

Münchnerinnen

1949 | Drama, Historische film, Komedie

Duitsland 1949. Drama van Philipp Lothar Mayring. Met o.a. Gabriele Reismüller, Margarete Haagen, Heli Finkenzeller, Adolf Gondrell en Oskar Sima.

Verhaal van de liefde tussen een student van adel en een dochter van een cafetaria-eigenaar in München rond het jaar 1910. Banale romance naar romanthema's van Ludwig Thoma, die alle Beierse clichs als bier, witte worsten en lederhosen gebruikt. Ook bekend als ŸBER ALLES DIE LIEBE.

Hallo - Sie haben Ihre Frau vergessen

1949 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Komedie van Kurt E. Walter. Met o.a. Willy Fritsch, Rolf Weih, Beppo Brem, Hannelore Schroth en Leni Mahrenbach.

Een advocaat die net getrouwd is, trekt met zijn vrouw in bij een vrouwenartsen- echtpaar. Beide paren flirten onderling bij het leven, maar worden aan het eind toch met elkaar verzoend door toedoen van de geliefde van de vrouwenarts, een eigenaresse van een nachtclub. Onschuldig-saaie Duitse komedie uit de tijd na de oorlog.

12 Herzen für Charly

1949 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Komedie van Fritz Andelfinger. Met o.a. Willy Fritsch, Heli Finkenzeller, Käte Pontow en Erika von Thellmann.

Fritsch in een grandioze dubbelrol: het leven van een brave muziekleraar raakt in opschudding als zijn tweelingbroer uit de V.S. verschijnt. Deze is dirigent van een strijkje. Deze naoorlogse komedie der verwisselingen kan zich zeker meten met de doorsneefilm uit die tijd. Het is de enige film die regisseur Andelfinger heeft gemaakt.

Kohlhiesels Töchter

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heli Finkenzeller, Eduard Köck, Oskar Sima, Erika von Thellmann en Paul Richter.

De derde verfilming van het populaire Tiroler verhaal, oorspronkelijk geschreven door Hans Kräly, hier bewerkt door Georg Zoch. Het camerawerk is van Robert Baberske.

Ich werde Dich auf Händen tragen!

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heli Finkenzeller, Hans Nielsen, Wolfgang Lukschy en Hans Leibelt.

Een gescheiden vrouw wordt huishoudster bij haar ex-man en al gauw trouwen ze voor de tweede maal. Er wordt weliswaar veel gepraat, maar door het aardige spel blijft men toch geamuseerd kijken.

Das Bad auf der Tenne

1943 | Historische film

Duitsland 1943. Historische film van Volker von Collande. Met o.a. Heli Finkenzeller, Will Dohm, Gisela von Collande, Richard Häussler en Paul Henckels.

Breughelachtige toestanden in een Vlaams stadje waar de burgemeesteres een badkuip krijgt waar de hele bevolking jaloers op is. Eén van de eerste Agfa-kleurenfilms. Het scenario is van Rolf Meyer, Herbert Tjadens en de regisseur. Het camerawerk is van Andor von Barsy en Hermann Wallbrück.

Fronttheater

1942 | Oorlogsfilm

Duitsland 1942. Oorlogsfilm van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Heli Finkenzeller, René Deltgen, Lothar Firmans, Wilhelm Strienz en Willi Rose.

Een actrice, die omwille van haar huwelijk, haar beroep had opgegeven, springt in voor een zieke collega tijdens een tournee voor de Duitse troepen in WOII. Bedoeld als ode aan de kunstenaars die voor de soldaten aan het front optraden.

Der Siebente Junge

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Alois Johannes Lippl. Met o.a. Heli Finkenzeller, Karl Schönböck, Dagny Servaes en Gustav Waldau.

Baron von Röckl en Handelsraad Krallinger zijn al jaren doodsvijanden. Het is dus niet te verwonderen dat de baron nogal ontstemd is wanneer zijn neef met de schoonzuster van Krallinger wil trouwen. Een biedemeier-verhaal dat in een eerdere versie uit 1926 ook al niet tot leven kwam.

Eine Kleine Nachtmusik

1939 | Muziek

Duitsland 1939. Muziek van Leopold Hainisch. Met o.a. Hannes Stelzer, Christl Mardayn, Heli Finkenzeller en Axel von Ambesser.

Mozarts korte romance met gravin Eugenie. Een fraaie verfilming van Eduard Mörickes novelle Mozart auf der Reise nach Prag.

Konzert in Tirol

1938 | Romantiek

Oostenrijk 1938. Romantiek van Karl Heinz Martin. Met o.a. Heli Finkenzeller, Erich Kuchar, Hans Holt, Elfie Gerhart en Fritz Kampers.

Een boerendochter bemint een onderwijzer die op een gegeven moment van brandstichting wordt verdacht. Later blijkt zijn onschuld. De regie is aardig met het gezang van de Wiener S[KA3]anger-knaben, met volksgebruiken en met de wintersport omgesprongen. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Diskretion - Ehrensache

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Heli Finkenzeller, Hans Holt, Ida Wüst, Ralph Arthur Roberts en Theo Lingen.

Mary (Finkenzeller) wil koste wat kost voorkomen dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de sullige Lord Benton (Lingen). Ze laat zich in met een jongeman (Holt), opdat Benton haar als 'gevallen vrouw' zal afwijzen. Maar ze heeft buiten de waard gerekend, de jonge man is niet degene die ze voor het gefingeerde avontuurtje uitgezocht had. Zo beginnen de verwikkelingen. Maar de toevallige kennismaking leidt tenslotte natuurlijk tot een echte verbintenis. Het heeft te weinig inhoud dit blijspel, en algauw slaat de verveling toe. Dankzij het goede spel is het toch nog een middelmatige film geworden.

Wie der Hase läuft

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Heli Finkenzeller, Fritz Genschow, Kurt Seifert en Rudolf Platte.

In het dorp Pümpelshausen krijgt dominee Piepenbrink elk jaar een haas aangeboden en steeds proberen dorpelingen hem dat dier te ontfutselen. Een volkse klucht met muzikale 'toegiften' van Eduard Künneke en Franz Marszalek.

Spiel auf der Tenne

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Heli Finkenzeller, Richard Häußler, Joe Stöckel, Kurt Meisel en Fritz Kampers.

Om het toerisme te bevorderen zullen in een plaats in Opper- Beieren regelmatig theatervoorstellingen gegeven worden. Er wordt gekozen voor het klassieke stuk [KL]Judith[KLE] van Friedrich Hebbel. Ondanks protesten van de plaatselijke jonge- damesvereniging vinden de repetities plaats. Bovendien wordt Lena, die Judith speelt (Finkenzeller), verliefd op Martin, de vertolker van Holofernes (Häußler). De première van de klassieke tragedie wordt een ongeëvenaard succes. Onder grote bijval moet Judith Holofernes zesmaal de kop afhakken. Omdat de tweede opvoering wegens de regen 'in het water valt', wordt het theater-experiment beëindigd. Desondanks komt er ook wat goeds uit de hele onderneming voort: Lena en Martin worden een paar. Een Beiers blijspel van gemiddelde kwaliteit. Alleen interessant voor liefhebbers van dit genre.

Mein Sohn, der Herr Minister

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Veit Harlan. Met o.a. Hans Moser, Françoise Rosay, Hans Brausewetter, Heli Finkenzeller en Hilde Körber.

Een film naar het stuk Fiston van de Franse blijspelschrijver Birabeau, waarin gespot wordt met de republiek als staatsvorm. Het feit dat de film in Frankrijk speelt is eigenlijk bijzaak, de democratische staatsvorm moet belachelijk gemaakt worden. Een ambtenaar van het Franse ministerie van Onderwijs krijgt van zijn ex-vrouw te horen dat hun zoon minister geworden is en als gevolg daarvan de baas van zijn vader. Met wat gekonkel wordt de zoon afgezet en vervangen door de vader, die echter ook geen lang politiek leven beschoren is. Aan het eind van de film zitten vader en zoon samen te vissen langs de Seine. Het is een boosaardige satire, die tot vandaag niet in Duitsland vertoond mag worden. Wie de film toch heeft gezien, zal moeten vaststellen dat hij uitstekend gemaakt is en ook nu nog een groot komisch effect heeft. Dat is te danken aan het heerlijke spel van Moser en Rosay, zowel in de vrolijke als in de serieuze scènes. Je vraagt je af wat Moser, staatsburger van het nog vrije Oostenrijk, en de grote Franse toneelspeelster bezield heeft in zo'n ondubbelzinnig propagandawerkje te spelen. Als je de film vandaag ziet houdt hij je een spiegelbeeld voor van elke willekeurige Europese staat.

Der Schimmelkrieg in der Holledau

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Alois Johannes Lippl. Met o.a. Eduard Köck, Heli Finkenzeller, Richard Häussler, Kurt Meisel en Gustav Waldau.

De boeren van Haselbach en die van Banzingen zitten elkaar voortdurend in de haren over een geheimzinnige paardendiefstal die dertig jaar geleden heeft plaats gehad. De beide burgemeesters hopen dat het huwelijk van hun kinderen daaraan een einde maakt. De film komt niet los van het door de regisseur zelf geschreven volksstuk waarop hij is gebaseerd. Alles drijft op de dialogen; van enig tempo is dus geen sprake.

Der Mustergatte

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Heinz Rühmann, Leny Marenbach, Hans Söhnker, Heli Finkenzeller en Werner Fuetterer.

Succesvolle Londense bankier probeert zijn huwelijk te redden door op advies van een vriend een affaire met een andere vrouw te beginnen.

Weiberregiment

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Karl Ritter. Met o.a. Heli Finkenzeller, Erika von Thellmann, Oskar Sima en Hermann Erhardt.

In de Zacherl-brouwerij werken uitsluitend mannen, omdat de gestorven eigenaar iets tegen vrouwen had. Daar komt verandering in wanneer een tot voogd van zijn dochter benoemde tante de mannen door vrouwen vervangt. Een aardige boerenklucht met uitstekende typeringen. Eén van de weinige niet-politieke films van nazi-regisseur Ritter.

Gleisdreieck

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Robert A. Stemmle. Met o.a. Gustav Fröhlich, Heli Finkenzeller, Otto Wernicke en Hilde Sessak.

Nadat hij een geraffineerd opgezette diefstal heeft verijdeld weet een stationschef te voorkomen dat de zuster van de dief zich voor de trein werpt, waarna ze samen door het leven gaan. Na een tam begin neemt de spanning gaandeweg toe. Gustav Fröhlich speelt een rol die hem op het lijf is geschreven.

Boccaccio

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Herbert Maisch. Met o.a. Willy Fritsch, Heli Finkenzeller, Albrecht Schoenhals en Fita Benkhoff.

De vrouwen genieten van de pikante, werkelijk gebeurde vertellingen van de dichter Boccaccio, de mannen zijn verontwaardigd. Goede acteurs in een afwisselende, soms haast turbulente film. Met de gelijknamige operette van Franz von Suppé heeft hij alleen het gegeven gemeen; de filmmuziek is van Franz Doelle.

Ehestreik

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Trude Marlen, Paul Richter, Erika von Thellmann, Oskar Sima en Heli Finkenzeller.

In een Beiers boerendorp ontstaat nogal wat beroering onder de dames als in de dorpskroeg een nieuw dienstertje ten tonele verschijnt, Hanni, die flirt met alle mannen. De vrouwen beginnen een huwelijksstaking, ze weigeren zich aan hun mannen te geven. Maar vele houden het niet lang vol en als dan ook nog blijkt dat Hanni onschuldig is en de mannen alleen de kroeg inlokt, spat de staking als een zeepbel uiteen. Komediespecialist Jacoby (de latere echtgenoot van Marika Rökk) heeft er een vlot geheel van gemaakt, dat niet alleen in Beieren, maar ook in de rest van Duitsland, veel succes had en dat tot op de dag van vandaag nog publiek trekt.

Der höhere Befehl

1935 | Historische film

Duitsland 1935. Historische film van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Karl Ludwig Diehl, Lil Dagover, Heli Finkenzeller, Friedrich Kayßler en Eduard von Winterstein.

Spionagefilm uit de tijd van de Europese vrijheidsstrijd tegen Napoleon. De Pruisische ritmeester Droste (Diehl) helpt een Engelse gezant (Sch[KA3]urenberg) de grens met Oostenrijk over, opdat de alliantie tussen Engeland, Pruisen en Oostenrijk tot stand kan komen. Hij handelt tegen zijn bevelen in en door zijn contact met een Franse agente (Dagover) wordt hij verdacht van verraad. Tenslotte moet hij zijn geliefde (Finkenzeller) en zijn vaderland verlaten. Patriottische, nationalistische film, waarin de tegenstander eerlijk wordt benaderd. Indertijd een groot publiek succes. Dit verhaal, spannend verteld en uitstekend gespeeld, is ook nu nog het aanzien waard. De geallieerden hebben de film in 1945 verboden, maar in het kader van de `vrijwillige zelfcontrole` (FSK) is hij onlangs vrijgegeven.