Reginald Owen: cast.
Er zijn 83 films gevonden.

Mary Poppins

1964 | Musical, Familiefilm, Fantasy, Komedie, Animatie, Drama

Verenigde Staten 1964. Musical van Robert Stevenson. Met o.a. Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns en Karen Dotrice.

Deze vijf Oscars winnende Disney-musical begint met de kinderen van de stijve Britse meneer Banks (Tomlinson), die kinderjuf na kinderjuf verslijten. Zij stellen zelf een advertentie op voor een nieuwe gouvernante (ze mag geen wrat hebben en ze moet snoep bij zich hebben). Op miraculeuze wijze komt de advertentie terecht bij Mary Poppins (Andrews), die magisch uit de lucht komt dalen. Mary Poppins is streng, maar ze kan toveren en de kinderen beleven zingend en dansend allerlei vreemde avonturen. Van Dyke speelt lichtelijk behaagziek, maar vooral Andrews en Tomlinson zijn heel aanstekelijk, zodat men nog dagenlang verkwikkende nonsens neuriet.

The Thrill of It All

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Doris Day, James Garner, Arlene Francis, Edward Andrews en Reginald Owen.

Day - de Amerikaanse mevrouw Doorsnee uit 1965 - doet braaf de afwas en voedt de kindertjes op, terwijl ze in de schaduw mag staan van haar geslaagde echtgenoot, dokter Garner. Haar kans komt als ze door een talentenjager ontdekt wordt voor een serie reclamespotjes voor de Happy Soap-campagne. Ze krijgt steeds meer werk, wordt steeds bekender en populairder. Garner wordt jaloers terwijl Day hem gaat verwaarlozen. Heel keurige, niet onaardige persiflage op de tv en tv-reclame naar een verhaal van Carl Reiner, die in de nodige kleine rolletjes over het beeld gaat.

Tammy and the Doctor

1963 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Komedie van Harry Keller. Met o.a. Sandra Dee, Peter Fonda, Macdonald Carey, Beulah Bondi en Margaret Lindsay.

Een suikerzoet niemendalletje over de huiselijke Tammy (Dee) die door dokter Fonda (in zijn debuut) het hof wordt gemaakt. Bijrollen worden vertolkt door alleraardigste gastspelers.

Moochie of the Little League

1959 | Komedie

Verenigde Staten 1959. Komedie van William Beaudine. Met o.a. Kevin Corcoran, Frances Rafferty, James Brown, Reginald Owen en Stuart Erwin.

Dit geestige, eenvoudige en soms satirische stukje Amerikana kijkt door een Disney-achtige bril naar het afdelingshonkbal: de jonge Corcoran probeert m.b.v. de keurige Engelse heer Owen een team op te zetten. Oorspronkelijk vertoond als tweedelige TV-film van Disney en in Europa uitgebracht als hoofdfilm. Vervolg: MOOCHIE OF POP WARNER FOOTBALL.

The Miniver Story

1950 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1950. Drama van H.C. Potter. Met o.a. Cathy O'Donnell, Henry Wilcoxon, Leo Genn, Walter Pidgeon en Reginald Owen.

Dit geestige, eenvoudige en soms satirische stukje Amerikana kijkt door een Disney-achtige bril naar het afdelingshonkbal: de jonge Corcoran probeert m.b.v. de keurige Engelse heer Owen een team op te zetten. Oorspronkelijk vertoond als tweedelige TV-film van Disney en in Europa uitgebracht als hoofdfilm. Vervolg: MOOCHIE OF POP WARNER FOOTBALL.

Lassie: Challenge to Lassie

1949 | Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1949. Familiefilm van Richard Thorpe. Met o.a. Edmund Gwenn, Donald Crisp, Geraldine Brooks, Reginald Owen en Sara Allgood.

Lassie keert steeds terug naar het graf van d`r baas Crisp. De vroede vaderen van de stad Edinburgh maken jacht op iedere hond die zonder meester is, maar herbergier Gwen steekt zijn nek uit: tot het gerechtshof aan toe! De spelprestaties zijn degelijk vakwerk en de film is een halve eeuw na dato nog steeds de moeite waard. Naar een waargebeurd verhaal uit de 19e eeuw. Lassie was in feite een Skye-terrier. Later opnieuw gemaakt als GREYFRIARS BOBBY (waarin Crisp de beheerder van het kerkhof speelt). William Ludwig bewerkte de roman van Eleanor Atkinson to scenario. Camerawerk van Charles Schoenbaum.

The Pirate

1948 | Musical, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Judy Garland, Gene Kelly, Walter Slezak, Gladys Cooper en Reginald Owen.

Ergens in een haventje in de Caraïben droomt de jonge Manuela (Garland) van een beruchte, maar knappe piraat. Ze staat op het punt uitgehuwelijkt te worden aan de snobistische, dikke burgemeester van de stad, Don Pedro Vargas (Slezak). Als ze de circusclown Serafin (Kelly) ontmoet, denkt ze dat hij haar droompiraat is. Ze staat onmiddellijk in vuur en vlam. Niet erg opwindende, toneelmatige musical, die gered wordt door de spelprestaties en de schitterende choreografie van Kelly en Robert Alton. De gebruikelijk grootsheid van de MGM musicals en de meesterhand van Minnelli zijn nog maar nauwelijks te bespeuren. Het toneelstuk van S.N. Behrman met songs van Cole Porter werd bewerkt door Albert Hackett en Frances Goodrich. Het camerawerk is van Harry Stradling.

Julia Misbehaves

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Jack Conway. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Peter Lawford, Elizabeth Taylor en Cesar Romero.

Een verhaal dat van de hak op de tak springt, over Garson die aan een revue verbonden is en naar haar deftige echtgenoot Pidgeon terugkeert als dochter Taylor op het punt van trouwen staat; Romero is lollig als opschepperige acrobaat. De sterren schijnen zich op hun gemak te voelen in slapsticksituaties. Scenario van William Ludwig, Arthur Wimperis, Harry Ruskin, Gina Kaus en Monckton Hoffe. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Hills of Home

1948 | Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Familiefilm van Fred M. Wilcox. Met o.a. Edmund Gwenn, Donald Crisp, Tom Drake, Janet Leigh en Rhys Williams.

William MacLure is arts in het kleine dorpje Drumtochty in de Schotse Hooglanden. Op een dag komt boer Milton naar hem toe met een collie, Lassie genaamd. Lassie is bang voor water en dat maakt haar ongeschikt voor het schapenhoeden. MacLure is eigenlijk ook niet zo blij met de hond, maar geeft hem toch een gedegen opvoeding. En wanneer hij op weg naar een patiënt van zijn paard valt en bewusteloos in de sneeuw ligt, laat Lassie zien dat het vertrouwen dat haar baasje in haar heeft terecht is.

Thunder in the Valley

1947 | Familiefilm

Verenigde Staten 1947. Familiefilm van Louis King. Met o.a. Lon McCallister, Peggy Ann Garner, Edmund Gwenn en Reginald Owen.

Het bekende verhaal van een jongen en zijn hond, en een wrede vader die geen begrip voor de jongen heeft. Kleurig maar sleets.

The Imperfect Lady

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Lewis Allen. Met o.a. Teresa Wright, Ray Milland, Virginia Field, Anthony Quinn en Reginald Owen.

Een weinigzeggend drama over een parlementslid dat in 1890 op een ballerina verliefd wordt.

If Winter Comes

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Victor Saville. Met o.a. Walter Pidgeon, Deborah Kerr, Angela Lansbury, Binnie Barnes en Janet Leigh.

De goede acteurs kunnen dit houterige drama niet van de grond krijgen.Een jongeman vindt het geluk door zich aan zijn erecode te houden. In Engeland gesitueerd.

Green Dolphin Street

1947 | Romantiek, Drama, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1947. Romantiek van Victor Saville. Met o.a. Lana Turner, Van Heflin, Donna Reed, Richard Hart en Frank Morgan.

Sophie an Edmund waren verliefd, maar Edmund vertrok toen Sophie door haar ouders gedwongen werd te trouwen met de rijke Octavius. Jaren later keert Edmund terug met William, zijn zoon. William en Sophie's dochter, Marguerite, worden ook verliefd op elkaar. Marguerite's zus, Marianne, is ook verliefd op William. Timothy, een meubelmaker, is verliefd op Marianne. Als William per ongeluk een man vermoord, helpt Edmund hem ontsnappen naar Nieuw Zeeland. Daar ontmoet hij William die weggelopen is uit de marine. Samen beginnen ze een succesvolle zaak. Als hij op een nacht erg dronken is, schrijft William een brief aan Octavius. Hij eist dat hij mag trouwen met zijn dochter. Omdat hij dronken is vraagt hij per ongeluk om de hand van Marianne.

Piccadilly Incident

1946 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Michael Wilding, Michael Laurence, Reginald Owen en Frances Mercer.

Bekend Enoch Arden-thema over een vermeend dode vrouw die opduikt nadat haar echtgenote hertrouwd is. Goede Britse rolbezetting brengt leven in dit dikwijls verfilmde intrige.

Monsieur Beaucaire

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van George Marshall. Met o.a. Bob Hope, Joan Caulfield, Patric Knowles, Marjorie Reynolds en Cecil Kellaway.

Een alleraardigste Bob Hope-kostuumfilm waarin Bob als kapper een geheime opdracht krijgt die hem zeker de kop zal kosten. Duur decor, sterke grappen.

Cluny Brown

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Ernst Lubitsch. Met o.a. Charles Boyer, Jennifer Jones, Peter Lawford, Helen Walker en Reginald Gardiner.

Heerlijke Lubitschkomedie over een romance tussen loodgietster Jones en vluchteling Boyer in het Engeland van vlak vóór WO-II. De mooie karakterrollen doen veel.

The Valley of Decision

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Greer Garson, Gregory Peck, Donald Crisp, Lionel Barrymore en Preston Foster.

Pittsburgh, 1873. Mary Rafferty komt als dienstmeisje bij de familie Scott in huis, tot grote ergernis van haar vader Pat, die als mijnwerker voor de Scotts werkte en door een bedrijfsongeval in een rolstoel terecht is gekomen. Mary wint al snel het respect van de Scotts. De oudste zoon van de familie, Paul, wordt verliefd op haar.

The Sailor Takes a Wife

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Richard Whorf. Met o.a. Robert Walker, June Allyson, Hume Cronyn, Audrey Totter en Eddie 'Rochester' Anderson.

Aardige kleine komedie, de titel zegt alles al.

She Went to the Races

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Willis Goldbeck. Met o.a. James Craig, Frances Gifford, Ava Gardner, Edmund Gwenn en Sig Ruman.

Gifford heeft een wetenschappelijk systeem ontwikkeld om te winnen bij de paardenraces. Zij wordt verliefd op een paardentrainer. Een luchtige komedie.

National Velvet

1945 | Familiefilm, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1945. Familiefilm van Clarence Brown. Met o.a. Mickey Rooney, Elizabeth Taylor, Donald Crisp, Anne Revere en Angela Lansbury.

Meisje Taylor is paardengek. Als haar lievelingspaard Pie door de eigenaar verloot wordt, trekt zij het winnende lot. Ze gaat uit haar dak, maar haar vader Crisp is niet zo enthousiast en denkt dat ze niet goed snik is als zij aankondigt deel te gaan nemen aan de nationale hindernisrace in Aintree. Haar moeder Revere toont wat meer begrip voor haar onstuimige pupil, maar haar ware bondgenoot is de morsige ex-jockey Rooney, die op het bedrijf van haar vader werkt. Een voortreffelijke familiefilm. Taylor en Rooney zijn geweldig en worden ondersteund door perfecte bijrolspelers. Revere kreeg een Oscar voor de beste vrouwelijk bijrol. De doorbraak van de twaalf-jarige Taylor in een hoofdrol, die overigens bij de opname een nare val maakte, die haar in het verdere leven zou kwellen. Het scenario werd geschreven door Theodore Reeves en Helen Deutsch naar de roman van Enid Bagnold. Fotografie van Leonard Smith. Jaren later kwam de vervolgfilm INTERNATIONAL VELVET.

Kitty

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Mitchell Leisen. Met o.a. Paulette Goddard, Ray Milland, Patric Knowles, Reginald Owen en Cecil Kellaway.

Een te lang kostuumstuk over de opkomst van een meisje uit de goot tot dame in het 18e-eeuwse Engeland met hulp van de verarmde losbol Milland; een van Goddards beste rollen.

Captain Kidd

1945 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1945. Avonturenfilm van Rowland V. Lee en Rowland Lee. Met o.a. Charles Laughton, Randolph Scott, Barbara Britton, Reginald Owen en John Carradine.

De beruchte piraat Captain Kidd (Laughton) slaagt er op listige wijze in een belangrijke opdracht te krijgen van de Britse koning. Hij moet een schip met waardevolle lading begeleiden door de gevaarlijke zee van Madagascar. Hij beseft echter niet dat een van zijn officieren, Scott, in werkelijkheid de zoon is van een van zijn vroegere slachtoffers. Ergerlijk trage piratenfilm die volledig opgebouwd werd rond Laughton. Spijtig genoeg kan deze zijn rol niet overtuigend neerzetten. Op Scott en Britton (de onvermijdelijke love-interest) na wordt verschrikkelijk geschmierd door een cast van doorwinterde karakterspelers. Norman Reilly Raine baseerde zijn ongeloofwaardige scenario op een verhaal van Robert N. Lee. Cameraman Archie Stout filmde duidelijk zelfs de zeegevechten in een studio.

The Canterville Ghost

1944 | Horror, Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1944. Horror van Jules Dassin. Met o.a. Charles Laughton, Margaret O'Brien, William Gargan, Rags Ragland en Una O'Connor.

Het verhaal van Oscar Wilde wordt in deze film naar de Tweede Wereldoorlog verplaatst. 300 jaar eerder bleek een Britse aristocraat een lafaard tijdens de oorlog. Bij zijn thuiskomst werd hij door zijn vader leven achter een muur gemetseld als straf voor zijn lafheid. Hij moet als spook ronddwalen, totdat een van zijn nabestaanden een uiterst moedige daad verricht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een groepje Amerikaanse soldaten gelegerd in het kasteel en natuurlijk is een van de mannen een nabestaande van de aristocraat.

Three Hearts for Julia

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van Richard Thorpe. Met o.a. Ann Sothern, Melvyn Douglas, Lee Bowman, Richard Ainley en Felix Bressart.

Alleen Douglas is geloofwaardig als de echtgenoot die zijn eigen vrouw het hof maakt (Sothern) nadat zij van hem wil scheiden, hoewel hij het niet de hele film volhoudt.

Salute to the Marines

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van S. Sylvan Simon. Met o.a. Wallace Beery, Fay Bainter, Reginald Owen, Keye Luke en Ray Collins.

Een goede Beeryproduktie over een Amerikaanse veteraan die er weinig voor voelt met om pensioen te gaan en plotseling betrokken raakt bij een onverwachte aanval op de Filippijnen.

Madame Curie

1943 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1943. Drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Henry Travers, Albert Bassermann en Robert Walker.

Ondanks sommige langdradige scènes is de biografie van de beroemde wetenschapsvrouw over het algemeen uitmuntend. Garson en Pidgeon vormen als altijd een goed stel. Scenario van Paul Osborn en Paul H. Rameau naar het boek van Eve Curie. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Assignment In Brittany

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Jack Conway. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Susan Peters, Richard Whorf, Margaret Wycherly en Signe Hasso.

Aumont lijkt op een nazi-leider en gebruikt dit in zijn voordeel bij zijn werk voor de Franse ondergrondse. Patriottistisch WO II melodrama.

Above Suspicion

1943 | Oorlogsfilm, Thriller, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Richard Thorpe. Met o.a. Joan Crawford, Fred MacMurray, Conrad Veidt, Basil Rathbone en Reginald Owen.

Crawford en MacMurray moeten op hun huwelijksreis spioneren voor de Britse Geheime dienst in Parijs tijdens WO II. Pure ontspanning, met Joan die de Nazi's de baas is. Het scenario is van Melville Baker, Patricia Coleman en Keith Winter naar een roman van Helen MacInnes. Het camerawerk is van Robert Planck.

Woman of the Year

1942 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1942. Komedie van George Stevens. Met o.a. Katharine Hepburn, Fay Bainter, Reginald Owen, Roscoe Karns en William Bendix.

Het huwelijk van sportverslaggever Tracy en de vermaarde politieke columniste Hepburn loopt gevaar en hij meent dat het veroorzaakt wordt doordat zij zich teveel in haar werk verdiept. Er is een onvergetelijke scène als Hepburn haar eerste honkbalwedstrijd probeert te begrijpen. Het is de eerste keer dat het beroemde filmduo samenwerkt in één film en dat was het begin van een grote reeks vrolijke en onderhoudende rolprenten. Scenario van Ring Lardner Jr. en Michael Kanin. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

White Cargo

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. Hedy Lamarr, Walter Pidgeon, Frank Morgan, Richard Carlson en Reginald Owen.

Lamarr is de verleidelijke Tondelayo die iedereen op een Britse post in het Afrikaanse oerwoud in opwinding doet raken. Pidgeon doet haar als ontdekkingsreiziger uiteindelijk een aanzoek. Exotische liefdesscènes en een dubbelzinnig verhaal.

We Were Dancing

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Norma Shearer, Melvyn Douglas, Gail Patrick, Marjorie Main en Reginald Owen.

Een kitscherig verhaal over een prinses die er op haar verlovingsfeest met een ander vandoor gaat. Shearer en de haren proberen er nog wat van te maken. Tevergeefs. Ava Gardners eerste film. Het scenario is van Claudine West, Hans Rameau en George Froeschel naar een toneelstuk van Noel Coward. Het camerawerk is van Robert Planck.

Somewhere I'll Find You

1942 | Musical, Oorlogsfilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1942. Musical van Wesley Ruggles. Met o.a. Lana Turner, Clark Gable, Robert Sterling, Reginald Owen en Lee Patrick.

Turner en Gable zijn onwaarschijnlijk als oorlogscorrespondenten in WO II, maar hun liefdesscènes tussen de gevechten door mogen er wezen.

Reunion in France

1942 | Romantiek, Western, Drama, Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten 1942. Romantiek van Jules Dassin. Met o.a. Joan Crawford, John Wayne, Philip Dorn, Reginald Owen en Albert Bassermann.

Sjieke romance met Crawford en Wayne die het door nazi's bezette Frankrijk proberen te ontvluchten. De erin verwerkte propaganda maakt de film hopeloos gedateerd.

Random Harvest

1942 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1942. Romantisch drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Greer Garson, Ronald Colman, Philip Dorn, Susan Peters en Henry Travers.

Naar een verhaal van James Hilton over een legerofficier Colman die als gevolg van WO I aan geheugenverlies lijdt, maar door de niet aflatende pogingen van een jonge revuedanseres gered wordt voor eeuwige opsluiting in een psychiatrische inrichting. Oscar-nominaties voor Colman, Leroy, Peters, en het scenario dat door George Froeschel, Claudine West, Arthur Wimperis en Hilton werd geschreven. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Pierre of the Plains

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van George B. Seitz. Met o.a. John Carroll, Ruth Hussey, Bruce Cabot, Reginald Owen en Henry Travers.

Carroll is Pierre in deze luchthartige western met een goede rolbezetting, technisch goed afgewerkt en met goed camerawerk van Charles Rosher. Het scenario van Lawrence Kimble en Bertram Milhauser, nota bene naar een verhaal van producent Edgar Selwyn (wiens laatste film dit was) bood weinig spanning. We zien de romantische relatie tussen Carroll en Hussey, die eeuwig duurt omdat Carroll voortdurend overhoop ligt met de Mounties - want het verhaal speelt in Canada. Cabot is een schurk en er komen ook nog wat Indianen in voor. Te weinig kwaliteit om te kunnen boeien.

Mrs. Miniver

1942 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1942. Drama van William Wyler. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Teresa Wright, Henry Travers en Dame May Whitty.

Greer Garson speelt het titelpersonage, een gewone vrouw die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog staande tracht te houden wanneer man en zoon aan het front zijn en zij een gewonde jonge Duitser in huis haalt. Sterk melodrama van Wyler werd onderscheiden met zes Oscars, oa voor Garson, Wright, regisseur Wyler en Best Picture, en gaf naar verluidt mede aanzet tot het geven van Amerikaanse steun aan de Britse bondgenoten - hoewel het geschetste beeld van het leven in Engeland beslist 'gehollywoodiseerd' is. Mrs. Miniver is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Struther (pseudoniem van Joyce Anstruther) dat in 1960 voor tv opnieuw werd verfilmd.

I Married an Angel

1942 | Drama, Musical, Animatie

Verenigde Staten 1942. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Edward Everett Horton, Binnie Barnes en Reginald Owen.

Een bizarre bewerking van de musical van Rodgers en Hart waarin playboy Eddy droomt dat hij met een engel (MacDonald) trouwt. Dit is de laatste film waarin Eddy en MacDonald samenwerken. Songs o.a.: 'Spring is Here' en het titelnummer.

Cairo

1942 | Komedie, Musical, Thriller

Verenigde Staten 1942. Komedie van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Robert Young, Ethel Waters, Reginald Owen en Lionel Atwill.

Muzikale komedie, die de spot drijft met WO II-spionagefilms en de waarheid verdraait, ofschoon de sterren prima zijn en de produktie goedgemonteerd is.

They Met In Bombay

1941 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1941. Komedie van Clarence Brown. Met o.a. Clark Gable, Rosalind Russell, Peter Lorre, Jessie Ralph en Reginald Owen.

Twee beruchte juwelendieven, Gerald Meldrick (Gable) en Anya Von Duren (Russell) stoten op elkaar in exotische omstandigheden als ze jacht maken naar hetzelfde waardevolle sieraad. Tijdens hun vlucht voor de politie, raken ze erg op elkaar gesteld, maar ze moeten het nog opnemen tegen het Japanse leger. Een prettige actie-komedie in het genre van het latere ROMANCING THE STONE. De twee hoofdrolspelers zijn zalig in hun samenspel, maar op een bepaald moment wordt de show toch gestolen door Lorre, als scheepskapitein Chang, die maar al te graag vlug rijk zou worden zonder er veel moeite voor te doen. Als je goed oplet, kan je ook nog Alan Ladd zien voorbijgaan. Inventief scenario van Anita Loos, Leon Gordon en Edwin Mayer. Het camerawerk is van William Daniels.

Tarzan's Secret Treasure

1941 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1941. Avonturenfilm van Richard Thorpe. Met o.a. Johnny Weissmuller, Maureen O'Sullivan, Johnny Sheffield, Reginald Owen en Barry Fitzgerald.

Een goudzoekersexpeditie redt Tarzans zoontje Boy uit handen van een wilde stam, maar het wordt al snel duidelijk dat de expeditie zelf ook een bedreiging gaat vormen voor de rust en vrede in de jungle. Eerder een routineavontuur met warempel wat dialogen-spielerei tussen de Ierse acteur Fitzgerald en (echt waar!) een grommende leeuw. De boomhut van Tarzan en Jane is al tamelijk uit de kluiten gewassen in deze film. Zie ook: 'Tarzan'-serie.

Charley's Aunt

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Archie Mayo. Met o.a. Jack Benny, Kay Francis, James Ellison, Anne Baxter en Edmund Gwenn.

Van dik hout zaagt men planken, maar toch een rake verfilming van het toneelstuk van Brandon Thomas over een student uit Oxford, die zich uitgeeft voor een ongetrouwde tante, maar de grap loopt uit de hand. Opnieuw gemaakt als musical met de titel WHERE'S CHARLEY.

A Woman's Face

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van George Cukor. Met o.a. Joan Crawford, Melvyn Douglas, Conrad Veidt, Osa Massen en Reginald Owen.

Een van Crawfords sterkste rollen in een spannende film over een meisje dat een teruggetrokken leven leidt en wier bestaan verandert na een gezichtsoperatie. Veidt als schurk komt aan zijn trekken tijdens de climax.

The Ghost Comes Home

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Wilhelm Thiele. Met o.a. Frank Morgan, Billie Burke, Ann Rutherford, John Shelton en Reginald Owen.

Morgan, van wie men dacht dat hij dood was, keert terug naar zijn gezin, dat het heel goed kon redden zonder hem. De acteurs doen hun best met het materiaal van middelmatig allooi.

The Earl of Chicago

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. Robert Montgomery, Edward Arnold, Reginald Owen en Edmund Gwenn.

Montgomery kan zijn rol in dit vergezochte verhaal over een bendelid in Chicago dat een Engelse adellijke titel erft, niet waarmaken. Zijn vreselijke spel tast de geloofwaardigheid van de hele film aan.

Florian

1940 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1940. Komedie van Edwin L. Marin. Met o.a. Robert Young, Helen Gilbert, Charles Coburn, Lee Bowman en Reginald Owen.

Young en Gilbert, arme jongen en rijk meisje, verenigd door liefde voor paarden.

The Real Glory

1939 | Historische film, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1939. Historische film van Henry Hathaway. Met o.a. Gary Cooper, David Niven, Andrea Leeds, Reginald Owen en Kay Johnson.

Cooper is prima als legerarts, die alle medische en militaire problemen op de Filippijnen bijna in z'n eentje oplost na de verwoestende Spaans-Amerikaanse oorlog. Uitmuntende actiescènes.

Remember?

1939 | Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1939. Romantiek van Norman Z. McLeod. Met o.a. Robert Taylor, Greer Garson, Lew Ayres, Billie Burke en Reginald Owen.

Ongeloofwaardig vertelsel van een man die de aanstaande bruid van zijn vriend het hof maakt: aardig, maar verward.

Hotel Imperial

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Robert Florey. Met o.a. Isa Miranda, Ray Milland, Reginald Owen, Gene Lockhart en Albert Dekker.

Miranda stuit op een intrige wanneer ze op zoek is naar de man die verantwoordelijk is voor de dood van haar zuster; een redelijk vermakelijk drama. Hernieuwde versie van een zwijgende film uit 1927. Opnieuw gefilmd als FIVE GRAVES TO CAIRO.

Fast and Loose

1939 | Mysterie

Verenigde Staten 1939. Mysterie van Edwin L. Marin. Met o.a. Robert Montgomery, Rosalind Russell, Reginald Owen, Ralph Morgan en Sidney Blackmer.

Mysteriefilm van gemiddelde kwaliteit over de diefstal van een manuscript van Shakespeare, tijdens een logeerpartij in het weekend in het huis van de eigenaar.

Three Loves Has Nancy

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Richard Thorpe. Met o.a. Janet Gaynor, Robert Montgomery, Franchot Tone, Guy Kibbee en Claire Dodd.

Een luchtige romantische film over een driehoeksverhouding met Gaynor die als aanstaand bruidje geruime tijd alle troeven in handen heeft.

Paradise for Three

1938 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Drama van Edward Buzzell. Met o.a. Frank Morgan, Robert Young, Mary Astor, Edna May Oliver en Florence Rice.

Een vreemd verhaal over een Amerikaans zakenman die zich onder het Duitse volk begeeft om hun wijze van leven te leren kennen. De goede rolbezetting steunt het redelijke scenario van George Oppenheimer en Harry Ruskin naar de roman Drei Männer im Schnee van Erich Kästner. Het camerawerk is van Leonard Smith.

Kidnapped

1938 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1938. Avonturenfilm van Alfred L. Werker. Met o.a. Warner Baxter, Freddie Bartholomew, Arleen Whelan, C. Aubrey Smith en Reginald Owen.

Een goed avonturenverhaal in Schotland en Engeland rond 1750, maar geen Robert Louis Stevenson. Goede acteurs, in een over het algemeen amusant scenario.

Everybody Sing

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van Edwin L. Marin. Met o.a. Allan Jones, Judy Garland, Fanny Brice, Reginald Owen en Billie Burke.

Schelle musical met een stom verhaal en songs die je meteen weer kunt vergeten. Goede acteurs, die echter moeten knokken met het zwakke materiaal over een krankzinnige familie die betrokken raakt bij het opzetten van een show. Na de luide finale kun je een vervolg verwachten met de titel: EVERYBODY SHUT UP. Of iedereen nú zijn mond wil houden. Scenario van Florence Ryerson en Edgar Allen Woolf. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

A Christmas Carol

1938 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1938. Familiefilm van Edwin L. Marin. Met o.a. Reginald Owen, Gene Lockhart, Kathleen Lockhart, Terry Kilburn en Barry McKay.

Behoorlijke bewerking van Dickens' klassieke verhaal. Owen komt goed over als Scrooge; hij wordt bijgestaan door vaklui van MGM en het tijdvak is goed getroffen.

The Bride Wore Red

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Dorothy Arzner. Met o.a. Joan Crawford, Franchot Tone, Robert Young, Billie Burke en Reginald Owen.

Meer modeshow dan gegeven in dit typisch Crawford- glitterdrama over een meisje dat haar weg naar boven op de maatschappelijke ladder zoekt. Het scenario is van Tess Slesinger en Bradbury Foote naar het toneelstuk The Girl From Trieste van Ferenc Molnar. Het camerawerk is van George Folsey.

Personal Property

1937 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jean Harlow, Robert Taylor, Una O'Connor, Reginald Owen en Cora Witherspoon.

Taylor manoeuvreert stijfjes door een reeks van maskerades, en verleidt tenslotte Harlow in dit MGM-niemendalletje. Herverfilming van: THE MAN IN POSSESSION uit 1931.

Madame X

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Sam Wood. Met o.a. Gladys George, John Beal, Warren William, Reginald Owen en William Henry.

Alexandre Bissons krachtig melodrama krijgt hier een mooi opgepoetste MGM-behandeling - en een mooie rol van Gladys George als de vrouw wier uiteindelijke offer nooit door haar zoon wordt ontdekt. Raakt aan het einde op een dwaalspoor (met Beal die wat te veel is), maar is de moeite van het bekijken waard. Dit was de vierde filmversie van het verhaal.

Conquest

1937 | Historische film, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1937. Historische film van Clarence Brown. Met o.a. Greta Garbo, Charles Boyer, Reginald Owen, Alan Marshal en Henry Stephenson.

Boyer als Napoleon en Garbo als de Poolse gravin Waleska in een redelijk interessante kostuumfilm met mooie rollen die een niet altijd opwindend scenario van Samuel Hoffenstein, Salka Viertel en S.N. Behrmann goedmaken. Gebaseerd op het toneelstuk van Helen Jerome en de roman Pani Walewska van Waclaw Gasiorowski. Het camerawerk is van Karl Freund. Ook bekend als: MARIE WALEWSKA.

Trouble for Two

1936 | Horror, Drama

Verenigde Staten 1936. Horror van J. Walter Ruben. Met o.a. Robert Montgomery, Rosalind Russell, Frank Morgan, Reginald Owen en Louis Hayward.

Een unieke, ongewone film waarin Montgomery en Russell lid worden van de Londense School voor Zelfmoordenaars naar het enge verhaal van R. L. Stevenson.

The Great Ziegfeld

1936 | Biografie, Musical

Verenigde Staten 1936. Biografie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Luise Rainer, Frank Morgan en Fanny Brice.

Spectaculaire en zeer onderhoudende biografie van de flamboyante impresario Florenz Ziegfeld met Powell in een schitterende hoofdrol. Maar Rainer (als Anna Held) is adembenemend. Ze won dan ook een Academy Award; haar telefoonsc[KA2]ene is klassiek. De film kreeg ook Oscars voor de Beste Film en Beste Choreografie (het nummer 'A Pretty Girl Is Like A Melody' kwam voor de verantwoording van Seymour Felix). Scenario van William Anthony McGuire. Camerawerk van Oliver T. Marsh, Ray June en George Folsey.

The Girl on the Front Page

1936 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1936. Drama van Harry Beaumont. Met o.a. Gloria Stuart, Edmund Lowe, Spring Byington, Reginald Owen en David Oliver.

Stuart gaat onder een schuilnaam bij haar eigen krant werken. Met een collega weet zij een mysterie te ontrafelen. Puur amusement. Naar een verhaal van Roy en Marjorie Chanslor. Goede hoofdrol van Lowe die ook prima medespelers heeft.

Rose Marie

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Reginald Owen, Allen Jones en James Stewart.

Verwacht niet de oorspronkelijke operette: in dit verhaal is operazangeres Jeanette op zoek naar haar voortvluchtige broer Stewart, maar ook Mountie Nelson achtervolgt de man. De twee raken verliefd en zingen o.a. 'Indian Love Call'. Niven is kort te zien als Jeanette's ongelukkige vrijer. Hertiteld als INDIAN LOVE CALL.

Petticoat Fever

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van George Fitzmaurice. Met o.a. Robert Montgomery, Myrna Loy, Reginald Owen en Irving Bacon.

Professioneel behandelde komedie, waarin de eenzame Montgomery, die voor de regering werkt in het noorden van Amerika, de vrouwelijke piloot Loy verleidt, wier vliegtuig daar neerstort.

Love on the Run

1936 | Romantiek

Verenigde Staten 1936. Romantiek van W.S. Van Dyke. Met o.a. Joan Crawford, Clark Gable, Franchot Tone, Reginald Owen en Mona Barrie.

De sterren Crawford en Gable moeten het stellen zonder noemenswaardige plot in deze film. Veel gereis, buitenlandse correspondenten en spionnen.

Adventure in Manhattan

1936 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1936. Komedie van Edward Ludwig. Met o.a. Jean Arthur, Joel McCrea, Reginald Owen, Thomas Mitchell en Herman Bing.

Bizarre combinatie van komedie en melodrama met spelers die geplande bankoverval in de war sturen. Niet altijd geslaagd, maar wel interessant.

The Good Fairy

1935 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1935. Romantiek van William Wyler. Met o.a. Margaret Sullavan, Herbert Marshall, Frank Morgan, Reginald Owen en Alan Hale.

Sprankelende, romantische komedie naar een stuk van Molnar, bewerkt door Preston Stuges. De onschuldige Sullavan speelt de 'goede fee' en probeert advocaat Marshall uit de moeilijkheden te helpen. Hem wordt het leven moeilijk gemaakt door de rijke Morgan. Heel leuk en charmant. De filmpersiflage aan het begin is onbetaalbaar. Opnieuw gemaakt als I'LL BE YOURS.

The Call Of The Wild

1935 |

1935. William A. Wellman. Met o.a. Jack Oakie, Loretta Young, Reginald Owen en Clark Gable.

Sprankelende, romantische komedie naar een stuk van Molnar, bewerkt door Preston Stuges. De onschuldige Sullavan speelt de 'goede fee' en probeert advocaat Marshall uit de moeilijkheden te helpen. Hem wordt het leven moeilijk gemaakt door de rijke Morgan. Heel leuk en charmant. De filmpersiflage aan het begin is onbetaalbaar. Opnieuw gemaakt als I'LL BE YOURS.

The Bishop Misbehaves

1935 |

1935. Ewald André Dupont. Met o.a. Edmund Gwenn, Maureen O'Sullivan, Dudley Digges, Reginald Owen en Lillian Bond.

Sprankelende, romantische komedie naar een stuk van Molnar, bewerkt door Preston Stuges. De onschuldige Sullavan speelt de 'goede fee' en probeert advocaat Marshall uit de moeilijkheden te helpen. Hem wordt het leven moeilijk gemaakt door de rijke Morgan. Heel leuk en charmant. De filmpersiflage aan het begin is onbetaalbaar. Opnieuw gemaakt als I'LL BE YOURS.

Enchanted April

1935 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1935. Drama van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Harding, Frank Morgan, Katharine Alexander, Reginald Owen en Jane Baxter.

Inmiddels wel een beetje afgezaagd drama over vier verschillende vrouwen die hun vakantie doorbrengen in dezelfde Italiaanse villa; Harding is ijzersterk.

Call of the Wild

1935 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1935. Avonturenfilm van William A. Wellman. Met o.a. Clark Gable, Loretta Young, Jack Oakie en Reginald Owen.

Deze film is niet zo goed als het verhaal van Jack London, maar toch een behoorlijk geheel, dat in het hoge Noorden speelt. Gable, Young en Oakie zoeken naar goud in Klondike, waarbij ze in conflict raken met schurk Owen.

Anna Karenina

1935 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1935. Romantisch drama van Clarence Brown. Met o.a. Greta Garbo, Fredric March, Freddie Bartholomew, Maureen O'Sullivan en May Robson.

Leo Tolstoi's literaire negentiende-eeuwse klassieker kreeg een grootse MGM-verfilming met Greta Garbo, op de top van haar populariteit, in de rol van de tragische Russin die voor een buitenechtelijke relatie haar leven op z'n kop zet. Anna, getrouwd met hoge ambtenaar Karenin (Rathbone) raakt verliefd op militair Vronsky (March) en wordt daarmee al gauw het onderwerp van roddels in de gegoede kringen van Sint Petersburg. Garbo, die Anna in 1927 in Love had gespeeld, is prachtig als de vrouw die tussen man, minnaar en zoon in staat.

A Tale of Two Cities

1935 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1935. Historische film van Jack Conway. Met o.a. Ronald Colman, Elizabeth Allan, Edna May Oliver, Reginald Owen en Basil Rathbone.

De visie van Dickens op het tijdperk van de Franse Revolutie rond 1790 werd een MGM-kassucces met Colman als zorgeloze advocaat Sydney Carton die zich van zijn verantwoordelijkheden bewust wordt en slachtoffers van de terreur gaat helpen. Een overweldigende rolbezetting in een waarlijk luxueuze productie.

Stingaree

1934 | Avonturenfilm, Musical

Verenigde Staten 1934. Avonturenfilm van William A. Wellman. Met o.a. Irene Dunne, Richard Dix, Mary Boland, Conway Tearle en Andy Devine.

Een vreemde kruising tussen avonturenfilm en musical naar een populaire verhalenreeks van E.W. Hornung. Dix speelt een soort Amerikaanse Robin Hood die te maken krijgt met een aankomende operazangeres (Dunne). Dunne zingt stukken uit de opera's Faust en Martha

Of Human Bondage

1934 | Romantiek

Verenigde Staten 1934. Romantiek van John Cromwell. Met o.a. Leslie Howard, Bette Davis, Frances Dee, Kay Johnson en Reginald Denny.

Howard, een mislukt schilder, keert terug naar Londen om zijn afgebroken studie geneeskunde weer op te pakken. Hij ontmoet de jonge serveerster Davis. Zijn hartstocht voor haar brengt hem naar de rand van de afgrond. Groots melodrama, naar de klassieker van W. Somerset Maugham. Het betekende een doorbraak voor Davis, terwijl de andere acteurs niet voor haar onder doen. Het scenario van Lester Cohen is redelijk trouw aan de roman, maar werd sterk veramerikaniseerd. Fotografie is van Henry W. Gerrard en Max Steiner zorgde voor de dramatische muziek. Bestaat ook in ingekleurde versie. Opnieuw verfilmd in 1946 en 1964.

Music in the Air

1934 | Musical

Verenigde Staten 1934. Musical van Joe May. Met o.a. Gloria Swanson, John Boles, Douglass Montgomery, June Lang en Reginald Owen.

De voorspelbare plot krijgt een sjieke behandeling; ster- actrice Swanson en tekstdichter Boles, constant met elkaar overhoopliggend, grijpen naar de tactiek van de jaloezie als een jong en naïef koppel de aandacht voor zich begint op te eisen. Aantrekkelijke muziek van Jerome Kern & Oscar Hammerstein draagt aan de opgewekte produktie bij.

Here Is My Heart

1934 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1934. Komedie van Frank Tuttle. Met o.a. Bing Crosby, Kitty Carlisle, Roland Young, Alison Skipworth en Reginald Owen.

Bing is een radioster, verliefd op prinses Carlisle, in deze leuke kleine musical. Bekendste liedjes: 'Love Is Just Around The Corner'.

Fashions

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van William Dieterle. Met o.a. William Powell, Bette Davis, Verree Teasdale, Reginald Owen en Frank McHugh.

Triviale, maar hoogst vermakelijke stoeipartij, waarin de oplichter Powell en de ontwerpster Davis het opnemen tegen de Parijse modewereld. Goede acteurs die soepel aansluiten bij het spel van de parmantige Powell. Busby Berkeley's 'Spin a Little Web of Dreams' is bijzonder grappig. Scenario van F. Hugh Herbert en Carl Erickson. Camerawerk van William Rees. Oorspronkelijke titel: FASHIONS OF 1934.

Voltaire

1933 | Biografie

Verenigde Staten 1933. Biografie van John G. Adolfi en John Adolfi. Met o.a. George Arliss, Margaret Lindsay, Doris Kenyon, Reginald Owen en Alan Mowbray.

Arliss geeft weer een geslepen, schrandere vertolking ten beste, dit maal als de grote humanistische en scherpzinnige schrijver uit de 18e eeuw, die in het Frankrijk van vóór de revolutie het geweten van zijn land vertegenwoordigde. Een theatrale produktie, die helemaal gedragen wordt door Arliss.

Queen Christina

1933 | Historische film, Romantiek, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1933. Historische film van Rouben Mamoulian. Met o.a. Greta Garbo, John Gilbert, Ian Keith, Lewis Stone en C. Aubrey Smith.

Wellicht Garbo's beste film, met een uitmuntende rol als 17e- eeuwse koningin van Zweden, die uit liefde voor Gilbert afstand doet van de troon. De liefdesscènes van Garbo en Gilbert zijn gedenkwaardig, evenals het beroemde slot. Een film om niet te missen. Scenario van H.M. Harwood, Salka Viertel en Margaret P. Levino. De camera werd bediend door William Daniels.

A Study in Scarlet

1933 | Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1933. Mysterie van Edwin L. Marin. Met o.a. Reginald Owen, Alan Dinehart, Anna May Wong, John Warburton en Alan Mowbray.

Gebaseerd op een verhaal van Sir Arthur Conan Doyle. Scenario: Robert Florey. Sherlock Holmes (Owen) lost een mysterieuze moordzaak op. Wong en Mowbray geven goed tegenspel.

A Study In Scarlet

1933 |

1933. Edward Marin. Met o.a. John Warburton, Alan Mowbray, Anna May Wong, June Clyde en Alan Dinehart.

Gebaseerd op een verhaal van Sir Arthur Conan Doyle. Scenario: Robert Florey. Sherlock Holmes (Owen) lost een mysterieuze moordzaak op. Wong en Mowbray geven goed tegenspel.

Sherlock Holmes

1932 | Mysterie

Verenigde Staten 1932. Mysterie van William K. Howard. Met o.a. Clive Brook, Ernest Torrence, Miriam Jordan, Alan Mowbray en Reginald Owen.

Beminnelijke, stijlvolle aanpak van Holmes, geplaatst in het moderne Londen. Het ziet er aardig uit, maar houdt niet over. Torrence is een verrukkelijke Moriarty.

Downstairs

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Monta Bell. Met o.a. John Gilbert, Paul Lukas, Virginia Bruce, Hedda Hopper en Reginald Owen.

Krakend drama over een landloper die via het bed van de ene gegoede huishouding naar de andere hopt en daarbij zowel gebruik maakt van de vrouwen des huizes die boven wonen (upstairs) en de dienstertjes die beneden wonen (downstairs). Gilbert speelt met verve en revancheert zijn besmette reputatie als acteur van de sprekende film; uit de credits blijkt dat hij het verhaal heeft geschreven. De vrouwelijke hoofdrol werd gespeeld door Bruce, met wie hij toen in werkelijkheid getrouwd was. Karen Morley is even te zien in de slotscène en is niet op de aftiteling vermeld. Het camerawerk is van Harold Rosson. Lenore Coffee en Melville Baker werkten aan het scenario.