Michael Reynolds

Regisseur, Acteur

Michael Reynolds is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Cruel Justice

1999 | Thriller, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1999. Thriller van Gregory Goodell. Met o.a. Nicki Lynn Aycox, Christian Campbell, Vincent Coroza, Mimi Kuzyk en Belinda Blythe.

Een man zint op wraak als de verkrachter van zijn dochter wordt vrijgesproken. Het hele gezin raakt ontwricht in pogingen om de zestienjarige dochter te beschermen en te vechten tegen het rechtsysteem

Strike!

1998 | Komedie, Familiefilm, Drama

Canada/Verenigde Staten 1998. Komedie van Sarah Kernochan. Met o.a. Lynn Redgrave, Gaby Hoffmann, Kirsten Dunst, Monica Keena en Meritt Weaver.

Detroit 1963. Odette `Odie` Sinclair (Hoffman) is een onstuimige tiener die ontmaagd wil worden. Als haar moeder (Barrett) haar betrapt met haar vriendje Dennis (Lawrence) bij hun onhandige pogingen, stuurt zij haar dochter met haar lievelingspaard naar het meisjesinternaat Miss Godard`s School for Girls in Connecticut. Miss McVane (Redgrave) regeert dit instituut met ijzeren hand; Odie vreest dat het omgeven is door hoge muren, waarachter lesbische meisjes gevangen gehouden worden. Ondanks haar afkeer sluit ze algauw vriendschap met herrieschopster Verena (Dunst), de knappe kop Momo (Wever), sletterige Tinka (Keena) en vraatzuchtige Tweety (Matarazzo), die koude ravioli oplepelt uit blik. In de stad maken ze bij het uitgaan kennis met de ordinaire, opgeschoten Critters, de jeugdbende van Snake (Kartheiser). Eigenlijk vermaken de meisjes zich best op de kostschool en hebben als motto, dat je beter er leuk kunt uitzien en een aantal slimme idee[KA3]en kunt hebben dan een kamergeleerde te zijn. Leraar Frank Dewey (Bockstael) is populair bij hen en wordt aanbeden, al is hij zich dat niet bewust. Dan gebeurt het onvermijdelijke: de school moet om economische redenen samengaan met het jongensinternaat van St. Ambrose. De meisjes zijn bang door de macho`s gedomineerd te worden. Zelfs Miss McVane staat aan hun kant als ze besluiten te staken. Tegen het einde van het schooljaar is echter alles in kannen en kruiken en kan Odie haar Dennis in de armen sluiten. Het scenario van debuterend regisseuse Kernochan, die als scenarioschrijfster o.a. NINE AND 1/2 WEEKS en SOMMERSBY op haar naam heeft staan, is gedeeltelijk autobiografisch. Ze streeft een beetje `meisjes aan de macht` na, terwijl ze een sfeer schept, die lonkt naar de klassieker M[KA3]ADCHEN IN UNIFORM (1931 en 1958), maar eerder het wat seksueel geori[KA3]enteerde MADELINE is. Aardige, soms zeer grappige dialogen en goed spel van de jonge hoofdrollen zorgen voor de hoogtepunten in een film, die evenwel bijna evenveel dieptepunten kent en te beschouwen is als een milde THE GROUP (1966). Denk vooral niet dat het indertijd zo was, het is meer fictie dan werkelijkheid, hoewel het tijdsbeeld goed is aangezet (de moord op JFK). De kostuums zijn uitstekend en Ontario in Canada gaat heel goed door voor Connecticut USA. Het camerawerk is van Anthony Janelli. Ook bekend als THE HAIRY BIRD, ALL I WANNA DO, en LES FILLES FONT LA LOI.

The Lifeforce Experiment

1994 | Sciencefiction, Thriller

Canada/Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Piers Haggard. Met o.a. Donald Sutherland, Mimi Kuzyk, Corin Nemec, Vlasta Vrana en Miguel Fernandes.

Naar het korte verhaal The Breakthrough van Daphne du Maurier. Wetenschapper Sutherland, die voor de regering werkt, doet verwoede pogingen om het levenswater te conserveren juist voordat de dood zijn intrede doet. Hij probeert via hypnose bij zijn patiƫnten de geest te vangen, inclusief hun herinneringen, die op video worden vastgelegd. Agente Kuzyk wordt door de CIA op hem af gestuurd.

Brave Frog

1985 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1985. Animatie van Michael Reynolds.

Spannend vervolg op ADVENTURES OF BRAVE FROG. Onze held Jonathan is nu ook bevriend met de burgemeestersdochter Hildegard. De Heerser van de Onderwaterwereld heeft alle bewoners van de Regenboogplas in zijn macht en perst ze belastingen af. Nu eist hij Hildegard voor zich op. De dieren van de plas pikken het niet langer en het komt tot een beslissende veldslag, waarbij de Heerser van de Onderwaterwereld het onderspit delft. Er is nu hoop op vrede, voorspoed en welvaart. De film doet niet onder voor zijn voorganger en boeit vooral jonge kijkers.

Adventures of Brave Frog

1985 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1985. Animatie van Michael Reynolds en Michael J. Reynolds.

Regen en wind verdrijven de boomkikvorsen familie van de parmantige Jonathan uit het bos naar de Regenboogplas. Heerser over het meer is koning Leopold, een strenge figuur die door het verlies van zijn gemalin verzuurd en harteloos geworden is. Hij verbiedt zijn lieve dochter Pookie om met Jonathan om te gaan. Dan ontmoet Jonathan de dappere en sterke kikker Goliath, die zijn vriend wordt en samen beleven ze verschrikkelijk veel spannende avonturen en maken ze een eind aan het schrikbewind van koning Leopold, zodat Jonathan toch contact met Pookie kan hebben. Een spannende tekenfilm met de nodige humor voor jong en oud, die toch de jongsten het meeste zal boeien. Er kwam een vervolg, BRAVE FROG getiteld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Reynolds op televisie komt.

Reageer