Astrid Henning-Jensen: regie en cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Bertolt Brecht: Liebe, Revolution und andere gefährliche Sachen

1998 | Documentaire, Biografie

Denemarken​/​​Zweden​/​​Finland​/​​Duitsland 1998. Documentaire van Jutta Brückner. Met o.a. Peter Buchholz, Jutta Brückner, Britta Wauer, Mette Svensk Jessen en Line Gertsen.

Barndommens gade

1986 | Drama

Denemarken 1986. Drama van Astrid Henning-Jensen. Met o.a. Sofie Gråbøl, Vigga Bro, Torben Jensen, Carl Quist Møller en Louise Fribo.

Een nobele, maar te stugge poging om de gelijknamige bestseller van schrijfster Tove Ditlevsen te verfilmen: de groeipijnen van een arm, poëtisch aangelegd meisje in een miserabele woonwijk van Kopenhagen in de jaren dertig. Het gezin verkeert in financiële problemen, de vader is werkeloos en houdt er politieke ideeën op na die niet goed liggen. Magere, maar mooie Grabø overtuigt in het weergeven van droevige stemmingen die veroorzaakt worden door onopgeloste en vage conflictsituaties.

Hodja frȧ pjort

1984 | Familiefilm, Fantasy

Denemarken 1984. Familiefilm van Brita Wielopolska. Met o.a. David Bertelsen, Zuhal Özdemir, Zihni Kucumen, Debbi Cameron en Holger Boland.

De verfilming van een Turks sprookje op locatie met prachtige landschap-opnames, over een Turks jongetje (Bertelsen), die de grote stad zat is en het weesmeisje (Özdemir). Ze ontmoeten een oude man, die een nieuwe eigenaar voor zijn vliegend tapijt zoekt. De schurkachtige sultan Kucumen zit ook achter het magische kleed aan, omdat hij daarmee de wereld wil beheersen. Onderhoudend en spannend; over goed en kwaad; geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en vakkundig gemaakt door Wielopolska.

Ø jeblikket

1980 | Drama

Denemarken 1980. Drama van Astrid Henning-Jensen. Met o.a. Ann-Mari Hansen, Søren Spanning en Lisbeth Movin.

Een familie Doorsnee uit Kopenhagen wordt verrast door de ongeneeslijke ziekte van de moeder. Dit werkt natuurlijk door in het gevoelsleven van alle gezinsleden en de onderlinge verhoudingen binnen het gezin. Zonder in overdreven sentimentaliteit te vervallen heeft Henning-Jensen dit loodzware gegeven in een zeer genietbare film weergegeven.

Vinterborn

1978 | Drama

Denemarken 1978. Drama van Astrid Henning-Jensen. Met o.a. Helle Hertz, Lone Kellerman, Lea Risum Brogger, Ann-Mari Max Hansen en Birgit Conradi.

Zes zwangere vrouwen worden wegens complicaties vroegtijdig opgenomen en komen op dezelfde zaal terecht. Wat volgt zijn zes verschillende verhalen die alle eindigen met een verschillende bevalling. De film kreeg in 1979 de jury-prijs van de Internationale Katholieke Film Organisatie (OCIC) tijdens het filmfestival in Berlijn.

Paw

1962 | Familiefilm, Drama

Denemarken 1962. Familiefilm van Astrid Henning-Jensen en Bjarne Henning-Jensen. Met o.a. Jimmy Sterman, Edvin Adolphson en Holger Löwenadler.

Een Westindisch weeskind wordt naar familie in Denemarken gestuurd, waar hij om zijn huidskleur wordt gediscrimineerd en aanpassingsproblemen heeft. Hij vindt troost in de natuur en in de vriendschap met een stroper. Deze gevoelige, maar niet sentimentele, jeugdfilm laat de problematiek en de personages wat al te vaak los voor stukken natuurdocumentaire, die door de schrille kleuren een prentenboekkarakter krijgen. De jeugdige hoofdrolspeler is een Nederlander.

Vesterhavsdrenge

1950 | Familiefilm, Drama

Denemarken 1950. Familiefilm van Astrid Henning-Jensen en Bjarne Henning-Jensen. Met o.a. Preben Lerdorff Rye, Ejner Federspiel en Niels Jensen.

De dood van zijn vader noodzaakt een jonge visserszoon de kost voor het gezin te gaan verdienen waarbij hij bijna in de smokkelarij verzeild raakt. Samen met een vroegere rivaal bij het spelen verdient hij bij de dijkwerken voldoende geld voor de aanschaf van een eigen vissersboot. Deze eenvoudige jeugdfilm houdt ondanks sociale kommer en kwel een welgemoede toon vast, waarbij cameraman Arthur Ornitz zich soms wat al te uitvoerig vergaapt aan duinen en branding.