Anne-Lise Gabold: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

En Lykkelig skilsmisse

1975 | Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Denemarken 1975. Drama van Hanning Carlsen. Met o.a. Jean Rochefort, André Dussollier, Daniel Ceccaldi, Bulle Ogier en Anne-Lise Gabold.

Een triest drama dat zich afspeelt in Sologne, maar dat de kijker eerder in de sfeer van de verwrongen werken van een Strindberg of een Hjalmar Bergman brengt. Geen wonder met een noordelijke regisseur als tussenpersoon. Een uitermate ingewikkeld plot dat grosso modo over de mislukkingen in de liefde van een man vertelt die, zich slachtoffer wetend van een weddenschap, zelfmoord pleegt. Het talent van de cineast is niet aan de orde (SULT), en deze film bevat sterke scènes, maar heeft te lijden onder het veelomvattende scenario en de zwaar verteerbare dialogen. Zijn enige in Frankrijk gemaakte film werd slecht ontvangen.

Gangsterfilmen

1974 | Drama, Misdaad

Zweden 1974. Drama van Lars G. Thelestam. Met o.a. Clu Gulager, Per Oscarsson, Lou Castel, Ernst G[KA11]unther en Anne-Lise Gabold.

Een Amerikaanse gangster arriveert in Zweden en geeft zich uit als een Billy Graham-achtige zedelijkheids-apostel achter wiens succesvolle massahypnose zeer kwalijke oogmerken schuil gaan. Deze veelbelovende debuutfilm schiet zijn doel voorbij door te nadrukkelijke en slecht gedoseerde effecten, waardoor de intrigerende dubbelzinnigheid van Culager al snel ontmaskerd wordt en hij slechts een psychopaat, verkrachter en moordenaar blijkt in de dik aangezette scènes. De eerste helft is uiterst boeiend en de fotografie van Jörgen Persson is opmerkelijk.

Farlige kys

1972 | Drama

Denemarken 1972. Drama van Henrik Stangerup. Met o.a. Erik Wedersøe, Lotte Tarp, Lisbeth Movin, Danny Anderse en Niels Barfoed.

Een jonge psychiater wordt verliefd op zijn patiënte die uit zelfverdediging haar echtgenoot heeft gedood. Hij neemt ontslag en gaat met de vrouw naar zee waar hij ontdekt dat ze wel degelijk krankzinnig is. Het scenario wil de eigentijdse levensonmacht doorlichten aan de tegenstrijdigheid van psychiatrie, maar betrekkelijkheid van de begrippen 'normaal' en 'abnormaal' gaat verloren in een aangezette melodramatiek en afgekloven clichés, ondanks goed en intens spel van de beide hoofdrollen.