Derek Francis: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

The Wicked Lady

1983 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1983. Misdaad van Michael Winner. Met o.a. Faye Dunaway, Alan Bates, John Gielgud, Denholm Elliot en Prunella Scales.

Een uitstekende cast voor deze comic-book-remake van de klassieker uit 1945 over het leven van Lady Skelton, gebaseerd op een roman van Magdalen King-Hall. De onverkwikkelijke dame wordt tot leven gebracht door Dunaway. Het begint al met het feit dat ze de rijke aristocratische verloofde van haar nichtje afsnoept om er zelf mee te trouwen. Samen met de beruchte outlaw Bates vormt ze een gevreesde roversbende. Je weet nooit of de scenaristen, Winner en Leslie Arliss (regisseur/scenarist van de versie uit 1945), dit alles ernstig of komisch bedoeld hebben, maar dat is ook van geen belang. Zelden werd zo slecht geacteerd door zulke bekende acteurs. Zelfs de obligate naaktscènes missen elke vorm van erotiek. Gefotografeerd door Jack Cardiff, terwijl popster Tony Banks voor de score zorgde.

Electric Eskimo

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1979. Familiefilm van Frank Godwin. Met o.a. Kris Emmerson, Debby Padbury, Ian Sears, Tom Chadbon en Derek Francis.

Het Eskimojongetje Poochook (Emmerson) dwaalt door het Poolgebied, waar een Engels researchteam elektromagnetische proeven doet, en wordt ontdekt als bron van elektro-energie. Het team neemt Poochook mee naar Engeland voor proefnemingen. Hier willen misdadige elementen de jongen ontvoeren. Aardige kinderfilm met gave effecten en innemende hoofdrol. Bijzonder vindingrijk is het met minimale middelen omtoveren van een oude cementfabriek in Chessington, Surrey tot researchbasis aan de Noordpool.

Man of Violence

1971 | Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Thriller van Pete Walker. Met o.a. Michael Latimer, Luan Peters, Derek Aylward, Maurice Kaufmann en Derek Francis.

Het scenario van regisseur Walker en Bruce Comport lijkt heel wat voor een B-film, maar bevat nauwelijks voldoende stof voor een aflevering uit een tv-serie van een uur. Moon (Latimer) wordt ingehuurd door Grayson (Kaufmann) om Bryant (Francis) te bespioneren. Bryant benadert op zijn beurt Moon en biedt hem flink wat geld om Grayson uit de weg te ruimen. Moon besluit maar event niets te doen. Dan speelt geheime agente Angel (Peters), een oogverblindende verschijning, hem informatie toe, waaruit blijkt dat Grayson in wapens handelt en een deal gemaakt heeft met de regering van een arabisch staatje. Hij krijgt negentig miljoen pond, maar Bryant wil hem de buit afsnoepen. Moon besluit op het juiste moment een deel voor zichzelf te pikken, maar hij ontdekt als het te laat is, dat de knappe Angel hem heeft gebruikt in een marionettenspel, waarin zijzelf niet eens aan de touwtjes trekt. Heel weinig actie, heel veel dialoog en houterig spel. Het camerawerk van Norman Langley is veel te donker. Ook bekend als THE SEX RACKETEERS.

Crossplot

1969 | Avonturenfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1969. Avonturenfilm van Alvin Rakoff. Met o.a. Roger Moore, Martha Hyer, Claudie Lange, Alexis Kanner en Francis Matthews.

Een reclameman in Londen (Moore) gaat op zoek naar een geschikt model voor een van zijn campagnes en raakt verzeild in een internationaal spionagecomplot. Spannend amusement met veel vaart. De film blaast nieuw leven in de standaardgegevens van het genre en gebruikt deze op een originele manier.

Press for Time

1966 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Robert Asher. Met o.a. Norman Wisdom, Derek Bond, Angela Browne, Derek Francis en Noel Dyson.

Een krantejongen (Wisdom) krijgt een baantje als verslaggever bij een provincieblad en wordt door rivaliserende politieke partijen en actiegroeperingen als speelbal gebruikt. In de latere Wisdom-komedies (waar dit er een van is) worden de situaties zo genadeloos op humor uitgemolken en de personages zozeer op de (karikaturale) spits gedreven, dat het eindresultaat eerder pijnlijk dan leuk is. In een flashback komt Wisdom nóg twee keer voor: als een krijsende suffragette en als een tachtig- jarige Britse minister-president.

The Tomb of Ligeia

1964 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Roger Corman. Met o.a. Vincent Price, Elizabeth Shepherd, John Westbrook en Derek Francis.

Engelse kasteelheer Price treurt om de dood van zijn mooie Ligeia. Tot hij Shepherd ontmoet, die als twee druppels water op zijn geliefde lijkt. Ze huwen, maar de jaloerse geest van Ligeia neemt bezit van een kat. Er gebeuren allerlei macabere dingen in het oude slot. Zijn laatste Poe-bewerking draaide Corman in Engeland. Robert Towne inspireerde zich op het verhaal Ligeia. Op enkele gruweleffecten na bevat deze film zeer weinig schrikwekkende beelden, maar wel een huiveringwekkende sfeer, die ook erg poëtisch overkomt. Het complexe verhaal is fascinerend. Arthur Grant hanteerde de camera en filmde enkele pakkende psychedelische visioenen. Een van de beste films uit deze belangrijke filmreeks. Ook bekend als Tomb of the Cat.