Deborah Unger: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

No Way Home

1996 | Film noir, Misdaad, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1996. Film noir van Buddy Giovinazzo. Met o.a. Tim Roth, James Russo, Deborah Unger, Bernadette Penotti en Larry Romano.

Tien jaar na zijn rare, bloederige debuutfilm Combat Shock kon niemand verwachten dat Giovinazzo's tweede een krachtig, subtiel, overzichtelijk drama zou zijn met het zo moeilijk te reproduceren alledaagse realisme. No way home moest helaas in de meeste landen de bioscoop overslaan richting videotheek. Roth gebruikt zijn trieste gezicht ten volle als Joey, die na zes jaar uit de gevangenis komt en verbaasd constateert dat zijn moeder is overleden en zijn oudere broer Tommy (Russo) is getrouwd met ene Lorraine (Unger). Joey mag bij de twee intrekken, hoewel Lorraine tegensputtert. Terwijl Tommy hash verkoopt, Lorraine klust als stripper en Joey ramenlapt, zorgt de gespannen driehoeksverhouding voor het opborrelen van oude en nieuwe geheimen. De acteurs houden zich bewonderenswaardig in, laten het scenario van Giovinazzo rustig zijn werk doen en ontvouwen beetje bij beetje hun personages tot vol wasdom. No Way Home is zeker geen geweldloze film, maar de toon blijft koel en de focus ligt constant op psychologie.

State of Emergency

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Lesli Linka Glatter. Met o.a. Joe Mantegna, Lynn Whitfield, Melinda Dillon, Paul Dooley en Robert Beltram.

Gebaseerd op de ervaring van arts op de afdeling voor spoedgevallen Dr. John Novelli (Mantegna). Hij is een man met veel geduld, maar vol frustratie. John Anderson, een verkeersslachtoffer wordt binnengebracht met hoofdletsel. Novelli begint met de behandeling, maar het ene na het andere noodgeval leidt zijn aandacht af. Als Anderson's conditie verslechtert, opereert Novelli zonder neurochirurg of CAT-scanner. Anderson sterft uiteindelijk en zijn vrouw klaagt hem aan.

Hotel Room

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van David Lynch en James Signorelli. Met o.a. Glenne Headly, Freddie Jones, Harry Dean Stanton, Griffin Dunne en Deborah Unger.

Drie verschillende gebeurtenissen die plaats vinden in het Newyorkse Railroad Hotel in kamer 603. De regie van Lynch mist alle schwung, waaraan hij juist zijn reputatie te danken heeft. Martin Scorcese's NEW YORK STORIES uit 1989, ook geen supersterke film, is veel beter, vooral het stuk met Woody Allen. Running gag: de piccolo is dezelfde persoon en wordt in 36 jaar tijd geen dagje ouder. Al met al een grote teleurstelling.

Whispers in the Dark

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Christopher Crowe. Met o.a. Annabella Sciorra, Jamey Sheridan, Anthony LaPaglia, Jill Clayburgh en John Leguizamo.

Sciorra krijgt als Newyorkse zieleknijpster erotische dromen na sado-masochistische bekentenissen van Unger, een van haar patiëntes. Zij besluit zichzelf bij Alda, een bevriend psychiater, aan een analyse te onderwerpen en zij wordt verliefd op Sheridan, die ook de minnaar blijkt te zijn van Unger. Unger wordt vermoord en Sheridan wordt uiteraard verdacht. Er zijn nog andere kapers op de kust, zoals Leguizamo, als schilder die zijn obsessies in zijn werk uitdrukt. Psycho-erotische thriller gaat sterk van start, maar verdwijnt dan in een nevel van absurditeiten, ongeloofwaardigheden en onzin. Clayburgh en Alda zinken als het bevriende mentor-echtpaar van Sciorra met het gestrande filmschip mee, Lapaglia is een best aardige, eigenzinnige smeris. Het verhaal is van Crowe zelf.

Till There Was You

1991 | Avonturenfilm

Australië​/​​Verenigde Staten 1991. Avonturenfilm van John Seale. Met o.a. Mark Harmon, Jeroen Krabbé, Deborah Unger, Shane Briant en Ivan Kesa.

Groots opgezette debuutfilm van Seale, in 1989 gedraaid maar na een waslijst van financiële- en productieproblemen pas twee jaar later in omloop gebracht. Harmon is een vlotte Newyorker die in Nieuw Guinea de moord op zijn broer gaat onderzoeken, die er een plantage had. Krabbé, de partner van die broer, blijkt een duistere figuur te zijn, die pottekijker Harmon uit de weg wil ruimen. Krabbé's echtgenote Unger kiest de zijde van Harmon en niet alleen voor diens mooie ogen. Mislukt Australisch antwoord op ROMANCING THE STONE. Tussen Unger en Harmon moest het onweren en bliksemen, maar het komt slechts tot een vonkje van het gasfornuis. Krabbé hoeft slechts Krabbé te zijn als charmante echtgenoot waarvan een zekere dreiging uitgaat. Scenario van Michael Thomas.

Blood Oath

1990 | Drama, Oorlogsfilm

Australië 1990. Drama van Stephen Wallace. Met o.a. Bryan Brown, Toshi Shioya, Sokyu Fujita, Tetsu Watanabe en George Takei.

Deze film gaat over oorlogsmisdaden die tegen de mensheid gepleegd zijn in WO II. De handeling is gesitueerd in 1945, kort na afloop van de oorlog, en Japanse oorlogsmisdadigers van een Ambonees concentratiekamp staan in het beklaagdenbankje. Brown als de Australische officier van justitie die Japanners moet vervolgen is ijzersterk. De figuur van Brown is gemodelleerd naar de vader van mede-schrijver/mede-producent Brian A. Williams. Regisseur Wallace behandelt de spanningen en morele dubbelzinnigheden die onvermijdelijk zijn bij dit soort onderwerpen met veel deskundigheid. Sober en nuchter. Ook bekend als PRISONERS OF THE SUN.

Break Away

1989 | Actiefilm, Avonturenfilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Don McLennan. Met o.a. Bruce Boxleitner, Bruce Myles, Deborah Unger, Toni Scanlan en Terry Gill.

Avonturenthriller waarin Boxleitner de keurige accountant- huisvader Myles gijzelt, die echter gaandeweg zelf de smaak van de misdaad te pakken krijgt.