Michelle Marquais: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Villa Amalia

2009 | Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland 2009. Drama van Benoît Jacquot. Met o.a. Isabelle Huppert, Jean-Hugues Anglade, Xavier Beauvois, Maya Sansa en Clara Bindi.

Huppert is op haar sfinksachtige mooist als een vrouw die durft waarvan velen slechts dromen. Concertpianiste Ann verbrandt resoluut alle schepen achter zich nadat ze haar wederhelft op overspel heeft betrapt. Op het Italiaanse eiland Ischia huurt ze de Villa Amalia die, tegen een berghelling gebouwd, over de Middellandse Zee uitkijkt. Jeugdvriend Georges (Anglade) is de enige connectie met haar oude leven, donkerharige schone Giulia (Sansa) een nieuw avontuur. Regisseur Jacquot voelt de landerig-sensuele toon van Pascal Quignards roman perfect aan, hij laat de natuur spreken en Huppert gedachtenzwerven.

Le coup suprême

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Jean-Pierre Sentier. Met o.a. Philippe Clévenot, Charlotte Maury, Bernard Giraudeau, Jean-Yves Thual en Paul Crauchet.

Aan boord van een passagiersschip wordt een biljartwedstrijd georganiseerd. Op ieder dek staat een tafel en het achtste niveau is het moeilijkst. Het record staat op naam van een zekere Raymond Michel, die vijftien jaar ervoor spoorloos is verdwenen. Wie wint, mag zijn aantrekkelijke weduwe Lucie (Maury) in de armen sluiten. Cl[KA1]evenot gaat voor de zoveelste keer zijn geluk proberen om de winnende stoot te maken. Een zonderlinge passagier heeft een goed idee om het slingerende en stampende schip te stabiliseren. Franse poging om de Amerikaanse voorgangers (THE HUSTLER en THE COLOR OF MONEY) te evenaren, maar deze keer is driemaal beslist geen scheepsrecht! Scenario van Christain Pereira en regisseur Sentier.

Le pull-over rouge

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van Michel Drach. Met o.a. Serge Avedikian, Roland Blanche, Michelle Marquais, Roland Bertin en Claire Deluca.

In Zuid-Frankrijk wordt een achtjarig meisje ontvoerd en vermoord. Volgens getuigen droeg de ontvoerder een rode trui, net als Christian Ranucci, die - buitengewoon hardhandig - wordt ondervraagd en bekent. Later zegt hij onschuldig te zijn. Het bewijsmateriaal tegen Ranucci is bovendien niet sterk. Toch wordt hij in 1976 ter dood gebracht, door de guillotine. De linkse schrijver-journalist Gilles Perrault schreef een boek over de affaire, dat in 1979 werd verfilmd. De ophef die werd veroorzaakt door boek en film speelden een stevige rol in de aanloop naar de afschaffing van de doodstraf in Frankrijk.