nieuwe site?

Marcus Hasselborg

Acteur

Marcus Hasselborg is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hip Hip Hora!

2004 | Familiefilm, Drama

Zweden 2004. Familiefilm van Teresa Fabik. Met o.a. Amanda Renberg, Björn Kjellman, Ellen Fjæstad, Linn Persson en Filip Berg.

De twaalf-jarige Sofie (Renberg) en haar evenoude vriendinnen Amanda (Fj[KL19]stad) en Emma (Persson) gaan naar een nieuwe school. Daar zoekt het trio aansluiting bij het coole groepje van Mouse (Hasselborg), Sebbe (Berg) en Jens (Davidsson). Sofie weet een uitnodiging te versieren voor een party, die ze geven. Op het feestje probeert Sebbe haar te verleiden, maar ze is nog teveel een kind en wijst hem af uit angst. Als Sofie een glaasje teveel op heeft, wordt ze draaierig, gaat ze zitten en ze valt in slaap. Het trio maakt hiervan misbruik door compromitterende, in sc[KA2]ene gezette foto`s te maken, die ze de volgende dag op school laten circuleren. Sofie is nu gedoodverfd als het sletje van de school. Als ze steun zoekt bij Amanda en Emma houden die heel lafhartig de boot af om de gunst van het monsterachtige drietal niet te verspelen. Sofie voelt zich ge[KA3]isoleerd en moet haar crisis zelf te boven zien te komen. Ook haar vader (Kjellmann), die leraar is aan haar nieuwe school, ontvangt twee foto`s. Gelukkig is hij een volwassene, die deze misselijke streek snel doorziet. Debuterend regisseuse Fabik, die zelf nog in de twintig is, heeft een aardige film gedraaid met veel gevoel voor wat kinderen op die leeftijd doormaken. Het spel van de grotendeels uit amateurs bestaande rolverdeling is onevenwichtig en in de tweede helft neemt de film iets teveel zijn toevlucht tot clich[KA1]es. Al met al heel geslaagd en Fabik is een talent dat wel eens in de voetsporen kon treden van de succesvolle Lukas Moodysson (FUCKING [KA9]AM[KA9]AL, 1998). De titel is een woordspeling: hora betekent in het Zweeds: hoer (zoiets als 'hiep, hiep, hoer-a'). Het scenario is van regisseuse Fabik. Het camerawerk is van Pär M. Ekberg, die deels uit de schouder filmde, terwijl hij voor panorama's een normale camera gebruikte.

Den bästa Sommeren

2000 | Familiefilm, Komedie

Zweden 2000. Familiefilm van Ulf Malmros. Met o.a. Kjell Bergqvist, Anastasios Soulis, Rebecca Scheja, Cecilia Nilsson en Brasse Brännström.

Marten (Soulis) en Annika (Scheja) zijn wezen. In de zomer worden ze voor de vakantie naar het platteland gestuurd en komen ze terecht bij een `pleegvader` die zich als vrijwilliger had aangemeld. Het is Yngve Johansson (Bergqvist), een begrafenisondernemer. Aanvankelijk kunnen de kinderen deze saaie man, die volgens vaste rituelen leeft, niet lijden. Geleidelijk beginnen ze hem echter te waarderen. Ook zijn onhandige toenadering tot de dorpsonderwijzeres Fr[KA3]oken Svanstr[KA3]om (Nilsson) juichen ze toe, want dat verschaft ze de illusie van een echt gezin. Als de vakantie voorbij is, maar de zomer nog niet, krijgen de kinderen in het tehuis te horen dat ze uit elkaar moeten, omdat ze nu aangeland zijn in een cruciale opgroeifase. Deze gedachte spreekt hen niet aan. Ze lopen weg en gaan terug naar Johansson. Dat was een goede ingeving, want Johannson maakt zich sterk om hen te houden en zo krijgen ze een vader en tenslotte ook een moeder. De regie van Malmros is degelijk, het spel aannemelijk en het camerawerk van Mats Olofsson mooi. Het enigszins sentimentele, maar humoristische scenario is van Lars Johansson en regisseur Malmros. Speelt in Zweden eind jaren 1950 ten tijde van de wereldkampioenschappen voetbal toen de naam Pelé een begrip werd. Meervoudig bekroond. Exporttitel: A SUMMER TALE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcus Hasselborg op televisie komt.

Reageer