Geoffrey Carey: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Cousin Bette

1998 | Drama, Komedie, Historische film

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Des McAnuff. Met o.a. Jessica Lange, Geraldine Chaplin, Hugh Laurie, Toby Stephens en Kelly Macdonald.

Toneelregisseur McAnuff presenteert Balzac's grote roman op moderne wijze. De kostuums en setting (rond Bordeaux) ogen authentiek, maar de dialogen en het camerawerk van Andrzej Sekula (Pulp Fiction) zijn eigentijds vlot. Ze maken Cousin Bette tot een gezond exemplaar in het historische anti-hebzucht genre. Lange (Tootsie) is in hele goeie vorm in de rol van Bette, een zwaar manipulatieve ouwe vrijster. Als onderdeel en tegelijk beul van de decadente elite (rond revolutiejaar 1848) zint zij voortdurend op wraak. Vooral op baron Hulot (Laurie), die haar te veel negeerde, en op zijn maîtresse (Shue), een showbiz-ster.

Weep No More My Lady

1994 | Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk 1994. Thriller van Michel Andrieu. Met o.a. Daniel J. Travanti, Kristin Scott Thomas, Shelley Winters, Francesca Annis en Robin Renucci.

Actrice Annis staat onder grote druk. Sinds korte tijd krijgt ze allerlei dreigtelefoontjes waarin iemand haar zegt dat ze te oud is voor de rol die ze moet spelen. Ook beweert de anonieme beller dat haar zuster Scott Thomas een verhouding heeft met haar producer en minnaar Travanti. De hele crew is ervan overtuigd dat ze een zenuwinzinking nabij is totdat ze op een dag spoorloos verdwijnt. Intrigerende suspensefilm die naar het einde toe teveel in clichés verzandt. Over het algemeen goede vertolking, met vooral een schitterende Winters als een wijze Miss Marple. Robert Levine en Andrieu baseerden hun Agatha Christie-achtige scenario op de roman van Mary Higgins Clark die op zijn beurt bewerkt werd door Leila Basen. Sombere fotografie van Renan Polles. Origineel opgenomen met Engelse dialogen.

La mort de Molière

1994 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1994. Drama van Robert Wilson. Met o.a. Robert Wilson, Bulle Ogier, Isabelle Chemin, Cléonus Shannon en Francis Bouc.

Een statisch-po[KA3]etisch essay over de doodstrijd van de Franse schrijver Moli[KA2]ere, wiens echte naam Jean-Baptiste Poquelin (1622-1673) was. Ooit schreef hij [KL]Le malade imaginaire[KLE] maar nu ligt Moli[KA2]ere (Wilson) zelf op sterven. Hij wordt bezocht door zijn eigen creaties en door personen uit de realiteit zoals de Franse koning, Racine en zijn geliefde Madeleine B[KA1]ejart (Ogier). Ze dansen voor hem, halen citaten aan uit zijn werk en kijken toe hoe hij met veel pijn de dood tegemoet treedt. Visueel erg knap gemaakt en voorzien van een uitzonderlijke muzikale omlijsting door Philip Glass, maar dramatisch totaal onbegrijpelijk. De cineast springt kris-kras door leven en werk van de schrijver en wie niet met dit oeuvre vertrouwd is loopt al vlug hopeloos verloren. Bovendien stikt het scenario van Wilson, Philippe Chemin en Jan Linders van holle symbolen. De teksten van Heiner Muller worden gelezen door Bulle Ogier, Sami Frey en Jeanne Chemin. Adembenemend mooie fotografie van Renato Berta.

Obiettivo indiscreto

1992 | Drama, Thriller

Italië 1992. Drama van Massimo Mazzucco. Met o.a. Luca Barbareschi, Sam Jenkins, Marc De Jonge, Hichem Rostom en Geoffrey Carey.

Producent, mede-schrijver en acteur Barbareschi heeft ernstig misgegrepen met dit niet erg originele, zwakke en saaie verhaal. Een fotojournalist probeert zijn foto's te verkopen die in verband staan met de dood, maar redacteuren zien alleen het geweld en kopen niets. Maar één redacteur ziet wel iets in hem en hij krijgt opdracht voor een publiciteitscampagne waarmee een vrouw een nieuw imago wil opbouwen. Maar als de fotograaf aan het werk gaat, probeert de redacteur hem te bezwendelen. Er wordt sloom gespeeld, hoewel de opnamen fraai en verzorgd zijn. Het actrice geworden model Jenkins is prachtig om te zien. Scenario van Sergio Altieri en de regisseur.

Jesuit Joe

1991 | Western, Actiefilm

Canada​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1991. Western van Olivier Austen. Met o.a. Peter Tarter, John Walsh, Laurence Treil, Geoffrey Carey en Chantal Desroches.

Halfbloed Jesuit Joe (Tarter) trekt rond 1900 als wraakengel door de bergen van de Yukon in Canada. Hij kent de blanke wetgeving niet en voert een privé-oorlog om de dood te wreken van zijn rebellerende grootvader, die door de politie opgehangen is. Bovendien wil hij zijn zuster terugvinden die door een sadistische officier gedwongen werd tot prostitutie. Harde western die zich afspeelt in het hoge noorden van Canada en die de ongenadige wraakacties verhaalt van een halfbloed Indiaan die weigert zich te onderwerpen aan de blanke overmacht. Goed actie- avontuur dat wel wat te lijden heeft onder een rommelige regie. Het scenario is geschreven door Austen, Ron Base en Hugo Pratt, naar een stripverhaal van de laatste. Prachtige locatie-opnamen door Eric Dumage.

Kamikaze

1986 | Misdaad, Sciencefiction, Drama

Frankrijk 1986. Misdaad van Didier Grousset. Met o.a. Michel Galabru, Richard Bohringer, Dominique Lavanant, Riton Liebman en Kim Massee.

Een buitengewoon begaafde geleerde, ontslagen en aangewezen op een uitkering, wordt een dusdanige mensenhater dat hij een wapen uitvindt waarmee hij via zijn tv-toestel mensen kan doden die live op televisie verschijnen. Hij wordt uiteindelijk ontmaskerd door een politiecommissaris en neergeschoten 'vanwege staatsredenen'. Het interessante scenario wordt tekort gedaan door een onevenwichtige, te intellectuele en te abstracte regie van Grousset, wiens debuut dit is. Niettemin enkele sterke scènes en Galabru acteert goed.

Le Cow-boy

1984 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1984. Komedie van Georges Lautner. Met o.a. Aldo Maccione, Renée Saint-Cyr, Michel Beaune, Michel Peyrelon en Corinne Lorrain.

César Cappucino, een politie-inspecteur uit Nice die zowel onhandig als incompetent blijkt te zijn, krijgt te maken met drugshandelaren in de Chinese wijk van Parijs. Na diverse zotte verwikkelingen zet hij de bende buitenspel. Het onderwerp is aardig, maar het scenario en de dialogen van Georges Wolinski zijn zwak, de personages zijn stereotypen, Maccione maakt zichzelf keer op keer bespottelijk, en bovendien is het komische element nogal lomp.

Joy

1983 | Erotiek

Canada​/​​Frankrijk 1983. Erotiek van Serge Bergon. Met o.a. Claudia Udy, Gérard Antoine Huart, Agnès Torrent, Elisabeth Mortensen en Jeffrey Kime.

Slaapverwekkende Franse softporno in de BILITIS-traditie: wazige fotografie, pseudo-diepzinnige dialogen en een totaal gebrek aan intrige. Gebaseerd op het boek van Joy Laurey. De tv- versie is zelfs 10m langer!

Der Stand der Dinge

1982 | Drama

Duitsland​/​​Verenigde Staten​/​​Portugal 1982. Drama van Wim Wenders. Met o.a. Patrick Bauchau, Isabelle Weingarten, Allen Goorwitz, Samuel Fuller en Viva Auder.

Wenders maakt na zijn mislukking met HAMMETT de balans op in een film over een 'filmcrew' die in Portugal bezig is met een SF- film, The Survivors. Het geld is op en ieder doodt de tijd op zijn of haar manier. De regisseur gaat naar Los Angeles om de producent op te sporen. Deze blijkt op de vlucht voor zijn duistere geldschieters en wordt neergeschoten. Wenders heeft er weer eens een echte Wendersfilm van gemaakt waarin de crisis van heel de mensheid verwerkt is. Hij slaagt hierin echter maar ten dele. Scenario van Wenders en Robert Kramer. Camerawerk van Henri Alekan, Fred Murphy en Martin Schäfer.

D'amour et d'eau fraîche

1976 | Drama, Komedie

Frankrijk 1976. Drama van Jean-Pierre Blanc. Met o.a. Annie Girardot, Miou-Miou, Julien Clerc, Jean-Pierre Darras en Cérise.

De relatie tussen pianoleraar Jip (Clerc) en Mona (Girardot) loopt op de klippen wanneer Jip de jongere Rita (Miou-Miou) ontmoet. De passie is groot, maar het lot is de nieuwe geliefden niet goed gezind. Klein drama rond bourgeois conformisme en de hang naar post-1968 hippiedom heeft een mooi trio in de hoofdrollen. Miou-Miou had bij regisseur Blanc gelobbyd voor haar geliefde Patrick Dewaere als tegenspeler, maar raakte vervolgens verliefd op zanger en gelegenheidsacteur Julien Clerc. Hun dochter is actrice-regisseuse Jeanne Henry.