Thomas Schobel

Componist

Thomas Schobel is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

RFK

2002 | Biografie, Thriller, Drama

Verenigde Staten 2002. Biografie van Robert Dornhelm. Met o.a. Linus Roache, James Cromwell, David Paymer, Martin Donovan en Ving Rhames.

Robert Francis Kennedy (Roache) werd geboren in 1925 en op 43-jarige leeftijd op 6 juni 1968 in een hotel in Californi[KA3]e doodgeschoten door Sirhan Sirhan. Deze biopic gaat over de laatste vijf jaar uit het leven van RFK, die aanvankelijk veel moeite had om onder de onvermijdelijke vergelijking uit te komen die men met zijn broer John F. Kennedy (Donovan) maakte. De film begint na de moord op JFK in Dallas op 22 november 1963. RFK was minister van justitie, werd gekozen als senator in New York en deed in 1968 een gooi naar de nominatie tot presidentskandidaat van de Democratische Partij. Amerika raakte in die tijd steeds dieper betrokken in het conflict met Vietnam, hetgeen door RFK openlijk werd bekritiseerd, waardoor hij in ongenade viel bij de zittende president Johnson (Cromwell), beter bekend als LBJ. Om zichzelf een duidelijk profiel te geven zette RFK zich in voor de mensen, die aan de rand van de maatschappij in de grote steden in getto`s leefden, met name in New York, en voor migranten in Californi[KA3]e. Deze inspanningen bezorgden hem niet overal vrienden in het kapitalistische Amerika, te meer hij een sterke potenti[KA3]ele opvolger van LBJ leek. De film is vooral een geslaagd portret van RFK als mens en als lid van de Kennedy-clan, die door buitenstaanders wel wordt beschouwd als hoe de V.S. het dichtst bij een `koninklijke` familie kon komen. De vertolking van Britse hoofdrol Roache, die een grote gelijkenis vertoont, is schitterend en zeer geloofwaardig en een buitenstaander krijgt een goed inzicht in politiek Amerika uit die jaren. Helaas te weinig aandacht aan RFK`s entourage, waaronder staflid Dick Goodwin (Paymer), vakbondsleider Cesar Chavez (Vargas), verkiezingscampagne-manager Steve Smith (Sullivan), zijn jongere broer `Ted` Edward (Hare) en zus Ethel (McPhail). Rhames speelt Thomas R. Jones, een leider van de beweging voor burgerrechten. Bij de verkiezingen van 1968 won Richard M. Nixon, de kandidaat van de Republikeinse Partij en door JFK in 1960 verslagen, die een eind aan de oorlog in Vietnam maakte, maar vervroegd moest aftreden door het Watergate-schandaal. Het scenario is van Hank Steinberg, die medeproducent was. Het camerawerk is van Derick Underschultz. Ook bekend als LITTLE BROTHER.

Comedian Harmonists

1997 | Biografie, Muziek, Historische film, Drama

Duitsland/Oostenrijk 1997. Biografie van Joseph Vilsmaier. Met o.a. Ben Becker, Heino Ferch, Ulrich Noethen, Heinrich Schafmeister en Max Tidof.

Begin jaren dertig schoot een Duits vocaal gezelschap naar internationale faam. De groep, The Comedian Harmonists, mengde Amerikaanse a capella en jazz met wat lokale folklore en humor. Toen het nazisme zijn nare kop opstak, kwam de groep in problemen, aangezien drie leden ervan joods waren. Met een spookachtig authentiek gevoel voor het tijdperk vertelt Comedian Harmonists hoe Harry (Noethen) de groep formeert, hoe de voormalige arme stakkers rijk en gevierd werden, en hoe het nazisme en naïviteit de ondergang brachten. Muziekwinkelmedewerkster Erna (Becker) zorgt voor wat romantiek backstage. De oorspronkelijke muziek van The Comedian Harmonists werd voor deze film prachtig digitaal opgepoetst. De acteurs, de Duitse crème de la crème, spelen passend ingehouden en afgetekend. Noethen valt het meest op; hij speelt momenteel Heinrich Himmler in het druk bezochte Der Untergang. Comedian Harmonists won zo'n beetje alle prijzen die Duitsland kent. De tragiek van de Harmonists valt natuurlijk in het niet bij de holocaust, maar weet zonder het bloed van bijvoorbeeld Saving Private Ryan een symbooltje te zijn voor de onherstelbare schade die de nazi's hebben aangericht.

op televisie
1 uitzending

Comedian Harmonists (1997) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 27 februari
ARTE
13:50 - 15:50

Reageer