Helen Twelvetrees: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Unmarried

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Kurt Neumann. Met o.a. Buck Jones, Helen Twelvetrees, Donald O'Connor, John Hartley en Robert Armstrong.

Een herverfilming van LADY AND GENT uit 1932 toen George Bancroft de hoofdrol speelde. Tussen zijn vele westerns door vond Jones de tijd deze niet-western te maken. Het werd hem niet in dank afgenomen. Hij speelt de rol van een verlopen bokser. De film kent nog een westernheld: Buster Crabbe, wiens western- carrière spoedig zou losbarsten. O'Connor speelt één van zijn eerste rollen na zijn filmdebuut in 1937.

Hollywood Roundup

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Ewing Scott. Met o.a. Buck Jones, Helen Twelvetrees, Grant Withers, Shemp Howard en Dickie Jones.

Jones speelt de stuntman van cowboy-ster Withers. Ze worden verliefd op hetzelfde meisje (Twelvetrees) en dat veroorzaakt onenigheid tussen de ster en zijn stand-in. Uiteindelijk wordt Jones de ster van de film in de film. Interessant vanwege het kijkje achter de schermen bij het maken van westerns.

Times Square Lady

1935 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1935. Romantiek van George B. Seitz. Met o.a. Robert Taylor, Virginia Bruce, Pinky Tomlin, Helen Twelvetrees en Nat Pendleton.

De eerste belangrijke rol van de knappe Taylor. Albert Cohen en Robert Shannon schreven het verhaal rond een stelletje goklustigen. Tomlin zong 'The Object of My Affection', wat een hit werd.

The Spanish Cape Mystery

1935 | Mysterie

Verenigde Staten 1935. Mysterie van Lewis D. Collins en Lewis Collins. Met o.a. Helen Twelvetrees, Donald Cook, Berton Churchill, Frank Sheridan en Guy Usher.

In deze eerste `Ellery Queen`-film doet de meesterspeurder (Cook) onderzoek naar een moord die gepleegd is in een vakantieoord aan zee, waar hij verliefd wordt op de hoofdverdachte (Twelvetrees). Deze overigens genietbare detectivefilm wordt ontsierd door de opgesmukte ontknoping. Zie ook: 'Ellery Queen'-serie.

Now, I'll Tell

1934 | Misdaad

Verenigde Staten 1934. Misdaad van Edwin Burke. Met o.a. Spencer Tracy, Helen Twelvetrees, Alice Faye, Robert Glecker en Hobart Cavanaugh.

Gebaseerd op het boek van de vrouw van gokker-gangster Arnold Rothstein. Tracy als Golden, een kleine gokker, die prestige wil winnen. Hij belooft zijn vrouw beterschap - een eerlijk leven - als hij tweehonderdduizend dollar heeft gewonnen, maar met Golden loopt het net zo slecht af als met Rothstein. Een kleurrijk portret van een man die bezeten is van macht en geld, met een schitterende vertolking van Tracy.

A Bedtime Story

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Maurice Chevalier, Helen Twelvetrees, Baby LeRoy, Adrienne Ames en Edward Everett Horton.

Luchtige Chevalier-musical over een Parijse playboy die zich vaderlijk ontfermt over een te vondeling gelegde baby, maar daardoor wel zijn liefdeleven in de war ziet lopen.

State's Attorney

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van George Archainbaud. Met o.a. John Barrymore, Helen Twelvetrees, William 'Stage' Boyd, Ralph Ince en Jill Esmond.

Een prima Barrymore-produktie waarin hij een levenslustige rechtbankadvocaat is met ambities. Nauwelijks geloofwaardig, maar plezierig om naar te kijken. Gene Fowler schreef mee aan scenario. Leon Waycoff is de pseudoniem voor Leon Ames.

Is My Face Red?

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van William A. Seiter. Met o.a. Ricardo Cortez, Helen Twelvetrees, Jill Esmond, Robert Armstrong en Sidney Toler.

Cortez speelt een Walter Winchell-achtige columnist in deze plezierige, nog steeds actuele film; hij is echter zo'n afschuwelijke lammeling dat hij de sympathie van de kijkers verspeelt, terwijl dit juist niet de bedoeling van het scenario was.

The Painted Desert

1931 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1931. Western van Howard Higgin. Met o.a. William Boyd, Helen Twelvetrees, William Farnum, J. Farrell MacDonald en Clark Gable.

Farnum en MacDonald, vrienden door dik en dun, vinden op een dag in de woestijn een baby waarvan de ouders bij een overval om het leven zijn gekomen. Ze maken ruzie over de adoptie van het kind, en uiteindelijk neemt Farnum het mee. Vanaf dat moment zijn ze aartsvijanden. Jaren later is het kind opgegroeid tot Boyd, en omdat Boyd verliefd is op Twelvetrees, dochter van MacDonald, probeert hij de vijanden te verzoenen. Hopeloos verouderde western, traag en stroef verteld en met een totaal te verwaarlozen continuïteit. Vooral interessant door de aanwezigheid van twee generaties western-acteurs: de veteranen Farnum en MacDonald, helden van de stomme film, Boyd, de latere Hopalong Cassidy, en Gable, nog zonder snor in zijn eerste sprekende rol, als de onbetrouwbare helper van MacDonald. Het scenario is van Higgin en Tom Buckingham, terwijl Edward Snyder verantwoordelijk was voor een aantal zeer mooie beelden. Opnieuw verfilmd in 1938, door David Howard.

Bad Company

1931 | Misdaad

Verenigde Staten 1931. Misdaad van Tay Garnett. Met o.a. Helen Twelvetrees, Ricardo Cortez, John Garrick, Paul Hurst en Frank Conroy.

Het verhaal van deze slordige gangsterfilm lijkt op dat van THE GODFATHER; het gaat over intriges en zaken van eer in een misdaadfamilie, die geleid wordt door Frank Conroy. Cortez speelt een geloofwaardige, megalomane gangster, genaamd Goldie Gorio. Er is een schokkende expressionistische scène in een haven en een wilde schietpartij op het eind.

The Cat Creeps

1930 | Horror

Verenigde Staten 1930. Horror van Met o.a. Helen Twelvetrees, Raymond Hackett, Lilyan Tashman, Jean Hersholt en Neal Hamilton.

Nieuwe versie van de befaamde zwijgende film THE CAT AND THE CANARY, nu voor het eerst met geluid. Lichamen verdwijnen en alles beweegt aan het oude huis, waarin een gezelschap vertoeft. Er werden nog diverse andere verfilmigen gemaakt.

Words and Music

1929 | Romantiek

Verenigde Staten 1929. Romantiek van James Tinling. Met o.a. Lois Moran, Helen Twelvetrees, William Orlamond, Elizabeth Patterson en John Wayne.

Een romantisch filmpje waarin twee mannen vechten om de hand van een meisje. Ze doen mee aan een muziekwedstrijd voor componisten en ze willen allebei dat het meisje hún liedje zal zingen. Ongecompliceerde ontspanning die de tijd niet heeft overleefd. Wayne speelde hier onder de naam Duke Morrison: de achternaam was zijn eigen naam, de voornaam zijn toekomstige bijnaam 'The Duke'.