Marc Lanjean: muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Les cinq dernières minutes : La rose de fer

1966 | Mysterie, Misdaad

Frankrijk 1966. Mysterie van Jean-Pierre Marchand. Met o.a. Raymond Souplex, Jean Daurand, Pierre Tornade, Jean Rupert en Marion Loran.

Een van de betere afleveringen van de eerste reeks (1958-75). Een souvenirverkoopster bij de Parijse Eiffeltoren wordt niet ver van haar standje vermoord aangetroffen. Commissaire Bourell (de onvergelijkbare Souplex: `Bon Dieu, mais c`est bien s[KA4]ur!`) heeft een korte lijst van vier verdachten: bedaarde suppoosten Jules (Tornade) en Jim (Rupert), Huguette (Loran), de prikkelbare verkoopster op de eerste etage van de Eiffeltoren en Renato (Jovine), de Siciliaanse lasser die aan de toren werkt. Als Bourell tegen een suppoost zegt dat hij een fijn psycholoog is, antwoordt die: `Avant j`[KA1]etais contr[KA4]oleur [KA2]a la RATP, alors on apprend [KA2]a conna[KA4]itre toute sorte de monde !` (RATP is het openbaar vervoer van Parijs, waaronder ook de metro valt). Het scenario (en de dialogen) van Jean Ferry en Claude Loursais werken goed: 'Remarquez, j'ai rien contre les étrangers... On en vit!' zegt een souvenirverkoopstertje. Aflevering nummer 39 van totaal 60.

Les Parias de la gloire

1964 | Oorlogsfilm, Drama

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1964. Oorlogsfilm van Henri Decoin. Met o.a. Maurice Ronet, Curd Jürgens, Folco Lulli, Roland Lesaffre en Tiny Young.

Een Franse sergeant, die in 1944 zijn broer heeft zien neerschieten door een Duitse pantser-officier, ziet deze drie jaar later terug als planter in Indo-China. Door de omstandigheden gedwongen sluit de Duitser zich bij het Franse commando aan en ze leren elkaar begrijpen en waarderen. De Duitser redt de Fransman het leven, maar ze zullen samen sneuvelen onder Vietnamees vuur. Dit pleidooi voor verbroedering werd te schematisch uitgewerkt om echt te overtuigen, ondanks sober spel van Ronet en Jürgens. Tegen die strekking celebreert de film tegelijk een stoere oorlogsheroïek, in een op locatie in Spanje gereconstrueerd Indo-China.

L' Assassin est dans l'annuaire

1961 | Komedie, Thriller

Frankrijk 1961. Komedie van Leo Joannon.

Een naïeve boekhouder wordt als stroman gebruikt door een gangsterbende en krijgt de door hen gepleegde moorden in de schoenen geschoven. Verwarrend scenario voor een misdaadkomedie die wel met veel vaart is gefilmd. Er wordt aanstekelijk geacteerd door Fernandel en een hele serie karakterspelers.

La Peau de l'ours

1957 | Komedie, Thriller

Frankrijk 1957. Komedie van Claude Boissol. Met o.a. Jean Richard, Nicole Courcel, Denise Grey, Sophie Daumier en Junie Astor.

Een politiecommissaris is een ingebeelde zieke en constateert vergiftigingsverschijnselen bij zichzelf, waarna hij zijn hele familie gaat verdenken, zijn aantrekkelijke en veel jongere vrouw in de eerste plaats. Zij gaan op hun beurt aan zijn geestesvermogens twijfelen, tot alles - uiteraard - een misverstand blijkt. Ondanks de voorspelbare afloop en de weinig vlotte regie levert het wantrouwen van Richard een aantal vermakelijke scènes op en weren ook de andere acteurs zich met verve.

Razzia sur la chnouf

1955 | Misdaad

Frankrijk 1955. Misdaad van Henri Decoin. Met o.a. Jean Gabin, Lino Ventura, Lila Kedrova, Marcel Dalio en Magali Noël.

De Parijse drugsbaas Liski (Dalio) huurt de sterke arm in van gangster Henri uit Nantes, die het vak leerde in de VS, om de handel in Parijs onder zijn hoede te nemen. Henri krijgt toegang tot alle informatie, maar heeft een verborgen agenda. Sfeervol portret van het drugswereldje in de vroege jaren '50 met sterk spel van Kedrova als beklagenswaardige verslaafde, van Ventura als gangster Roger le Catalan en van de altijd geweldige Gabin als Henri. Naar een roman van de Franse misdaadauteur Auguste Le Breton (Du rififi chez les hommes).

Ouvert contre X...

1952 | Drama, Mysterie

Frankrijk 1952. Drama van Richard Pottier. Met o.a. Elina Labourdette, Marie Déa, Yves Vincent, Yves Deniaud en Jean Debucourt.

Een rijke notabele is vermoord en hoewel concrete bewijzen ontbreken, wijzen alle bevooroordeelde getuigenverklaringen zijn jonge geliefde als de schuldige aan. Voor de politie-inspecteur is daarmee de zaak rond, maar zijn adjunct zet op eigen initiatief het onderzoek voort. Deze interessante, hoewel gedateerde, film over de aanvechtbare plaats die getuigenissen in de rechtspraak innemen is dor geregisseerd. De bijrol- en karakterspelers spelen een grotere rol dan gewoonlijk en krijgen daardoor boeiende kansen.

Après l'Amour

1948 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1948. Drama van Maurice Tourneur. Met o.a. Simone Renant, Giselle Pascal, Claire Gérard, Gabrielle Fontan en Germaine Ledoyen.

Bewerking van een stuk van Henri Duvernois die, vandaag de dag vergeten, een succesvol schrijver van boulevardtoneel was. Hoewel dit huilerige melodrama, over een in het kraambed gestorven studente en het uit wraak verwisselen van baby's, nauwelijks geloofwaardig aandoet, moet worden erkend dat een opmerkelijke acteursregie dat compenseert. Zeker geen hoogtepunt in de immense carrière van Tourneur, maar wel vakwerk.

Ramuntcho

1946 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk 1946. Avonturenfilm van Max de Vaucorbeil. Met o.a. Gaby Sylvia, Mona Dol, Anne-Marie Bruslay, André Dassary en Frank Villard.

Een beroemde Parijse schilder op vakantie in Baskenland slaagt erin de mooie Maritchu aan de smokkelaar Ramuntch Dassary als smokkelaar moet je zien!!) te koppelen. Hij neemt naar Parijs een doek mee terug dat hij heel simpel LE MARIAGE DE RAMUNTCHO noemt. Aldus het uitgangspunt voor een totaal verjaarde komedie, die de in Brussel geboren Franse regisseur de Vaucorbeil (1901- 1982) maakte. Eén van de allereerste Franse kleurenfilms, met nostalgische charme.