Georges Montant: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Colomba

1990 | Historische film

Frankrijk 1990. Historische film van Ange Casta. Met o.a. Jeanne Fioravanti, André Malerba, Georges Montant en Tom Clarke.

De tv-bewerking van het klassieke verhaal uit de 19e eeuw van Prosper Mérimée over bloedwraak op Corsica.

Les mains au dos

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Patricia Valeix. Met o.a. Olivier Cruveiller, Marie Matheron, Monique Jouvancy, Georges Montant en Yves Quement.

Eind juli 1914, de vooravond van de grote vakantie. Leraar Cruveiller predikt de vaderlandsliefde aan zijn leerlingen. Maar hij weet dat de wereld op het punt staat te exploderen in een wereldoorlog. Zijn vrouw, Matheron, heeft nog veel plannen, ze wil o.a. een kind, maar Cruveiller moet naar het front en hij is ervan overtuigd dat hij niet meer zal terugkeren. Dramatische film die de oorlog benadert vanuit een ander standpunt. Zonder bloedige scènes slaagt Valeix erin om de somberheid en de fataliteit van een wereldbrand te doen overkomen, ook al beschikte ze duidelijk over een minimaal budget. Ze bewerkte samen met Simone Suchet de roman Un front de marbre van Jean Anglade tot een pessimistisch, maar poëtisch, pamflet over de onzinnigheid van de oorlog. In beeld gezet door Thierry Jault, Roland Querry en Claude Garric. Grote prijs van het korte- filmfestival van Aurillac en bekroond met de prijs voor de beste korte film door het Syndicaat van de filmkritiek.

More

1969 | Drama, Romantiek, Misdaad

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Luxemburg 1969. Drama van Barbet Schroeder. Met o.a. Mimsy Farmer, Klaus Grünberg, Michel Chanderli, Heinz Engelmann en Louise Wink.

De Duitse Stefan (Grünberg) en Amerikaanse Estelle (Farmer) ontmoeten elkaar in Parijs en reizen vervolgens af naar Ibiza voor zon, seks en drugs. En nog meer drugs. Eerste speelfilm van regisseur Schroeder, die later onder meer Barfly en Single White Female zou maken, volgt het tweetal in hun hedonistische, fatale trip. Flink maffe film met niet al te sterke acteurs verwierf een zekere cultstatus, niet in de laatste plaats vanwege de muziek van Pink Floyd op de soundtrack: de band schreef die speciaal voor de film.