Marisa Belli: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Sì, ti voglio bene

1994 | Misdaad, Drama

Italië​/​​Monaco 1994. Misdaad van Marcello Fondato. Met o.a. Johnny Dorelli, Barbara De Rossi, Lin Lai, Karl Schönböck en Mario Carboni.

Enrico Morosini (Dorelli) is jeugdrechter in Tri[KA3]este. Hij houdt er revolutionaire idee[KA3]en op na. Voor hem is geen enkele jongere echt slecht en hij plaatst zich dan ook steeds aan de kant van het kind dat voor hem verschijnt. Als vrijgezel heeft hij de kleine Linle (Lai) geadopteerd. Ze wonen recht tegenover Citto (Carboni), even oud als Linle, en diens moeder Luisa, die nog steeds vecht voor het hoederecht over haar zoon. De twee kinderen kunnen het best met elkaar vinden. De dertienjarige Marco (Carluccio) wordt voorgeleid wegens illegaal wapenbezit. De jongen is duidelijk op het verkeerde pad en Enrico onderzoekt zijn familiale toestand. Ook al wil Marco het niet bekennen, toch vermoedt Enrico dat hij door zijn vader mishandeld wordt. Hij neemt de taak op zich om van Marco een ernstige jongen te maken. Ondertussen begint hij zich ook steeds meer te interesseren in Luisa. Een goed vertelde kroniek over een rechter in zijn privé- en beroepsleven. De kijker wordt onwillekeurig meegesleurd in dit verhaal, waarin de kaap van het goedkope sentimentele uitstekend omzeild wordt. Dorelli is een schitterende vaderfiguur voor alle kinderen of deze nu misdadig zijn of niet. Schönböck zorgt voor enkele komische intermezzi als de wat seniele vader van Enrico. Knap opgebouwd scenario van Fondato zelf. Achter de camera nam Giorgio Di Battista plaats. Oorspronkelijk uitgezonden in drie delen.

La Voce

1982 | Biografie

Italië 1982. Biografie van Brunello Rondi. Met o.a. Liliana Tari, Marisa Belli, Margaret Mazzantini, Bekim Gehmiu en Georgi Todorovski.

Een ontroerende film over de jeugdjaren van Gongia Bojaxhiu (Nobelprijswinnares Moeder Theresa). Aangegrepen door de ellende die ze om zich heen ziet en enkele diep ingrijpende persoonlijke ervaringen besluit ze op 18-jarige leeftijd haar leven te wijden aan de allerarmsten.

Questa specie d'amore

1972 | Drama

Italië 1972. Drama van Alberto Bevilacqua. Met o.a. Ugo Tognazzi, Jean Seberg, Ewa Aulin, Fernando Rey en Angelo Infanti.

De zoon van een idealist die slachtoffer werd van het fascistische regime ziet zelf af van ieder engagement en trouwt met een rijke aristocrate, maar komt niet van zijn verleden los en gaat naar zijn vader in Parma in een vergeefse poging om de banden te verbreken. De regisseur verfilmde zijn eigen roman en komt zeker in de gekunstelde dialoog en het commentaar niet van het papier los, terwijl heden en verleden niet echt geïntegreerd worden. Het populisme blijft een oppervlakkig soort folklore en mist de overtuigingskracht van het bourgeois-milieu. Prachtig spel van Tognazzi als zoon én vader in verschillende leeftijdsstadia.

Le Prigoniere dell'isola del diavolo

1961 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Domenico Paolella. Met o.a. Guy Madison, Michèle Mercier, Federica Ranchi, Paul Muller en Marisa Belli.

Een aristocrate wordt van de guillotine gered en naar Duivelseiland gedeporteerd waar ze in een strafkamp komt met misdadigsters. De wrede commandant die bij afgravingen op zoek is naar goud krijgt een humanere opvolger met wie een romance ontstaat, maar die blijkt samen te spannen met piraten. Exotische avonturen met voorzichtige vleugjes seks en sadisme hebben met de jaren een merkwaardige, zeer gedateerde charme gekregen.

Il Giustiziere dei mari

1961 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1961. Avonturenfilm van Domenico Paolella. Met o.a. Richard Harrison, Michèle Mercier, Roldano Lupi, Marisa Belli en Paul Muller.

Marine-officier ontdekt wrede behandeling van Engelse gedeporteerden in Australië en associeert zich met Nederlandse piraat om corrupte bevelhebbers af te straffen. Kleurrijk en beweeglijk zee-avontuur gebaseerd op 18de-eeuwse kronieken over de situatie in Botany Bay.

Ercole al centro della terra

1961 | Avonturenfilm, Horror, Fantasy, Actiefilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Mario Bava en Franco Prosperi. Met o.a. Christopher Lee, Reg Park, Leonora Ruffo, Giorgio Ardisson en Ida Galli.

Een vampier heeft de koning gedood en houdt nog een prinses in zijn macht; zij kan alleen door een zeldzame plant uit de onderwereld worden gered. Hercules en Theseus gaan dit heilzame gewas halen, maar Theseus neemt óók een voor god Pluto bestemde vrouw mee. Hierdoor roept hij het noodlot over zich af, dat echter nog net op tijd kan worden afgewend. Het scenario als comic strip kreeg een fantasierijke en soms vermakelijke verbeelding waardoor de film zich van het gemiddelde onderscheidt, ook omdat Hercules deze keer niet oppermachtig blijkt. Het scenario is van regisseur Bava, Alessandro Continenza en Duccio Tessari. Het camerawerk is van Bava. Ook bekend als HERCULES IN THE CENTRE OF THE EARTH.

Suor Letizia

1956 | Drama

Italië 1956. Drama van Mario Camerini. Met o.a. Anna Magnani, Eleonora Rossi-Drago, Antonio Cifariello, Piero Boccia en Luisa Rossi.

Een missiezuster keert terug uit Afrika en krijgt de verantwoordelijkheid voor een verarmd klooster in de Baai van Napels waarvan ze een tehuis voor verlaten kinderen maakt. Het zoontje van een ongehuwde moeder die met haar minnaar naar Amerika wil emigreren, wekt haar eigen moedergevoelens op, maar ze zet zich toch in om de gezinssituatie voor hem te herstellen. Het kordate spel van Magnani en het ingetogen scenario redden de film van melodramatiek, al wordt de vraag van de kloosterroeping wel erg omzichtig vermeden.

María la Voz

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Marisa Belli, Víctor Manuel Mandoza, Rosenda Monteros en Miguel Inclán.

Na tal van verwikkelingen ontdekt een vrouw haar gaven als buikspreekster. Vermeldenswaard in dit opgeklopte melodrama zijn de goede beelden en de toepasselijke muzikale achtergrond.

Gelosia

1953 | Drama, Romantiek

Italië 1953. Drama van Pietro Germi. Met o.a. Marisa Belli, Erno Crisa, Alessandro Fersen, Vincenzo Mussolini en Liliane Gerace.

Jonge Siciliaanse boer wordt aan vooravond van huwelijk met dienstbode van markies gedood. Verdenking valt op vader van bruid die ter dood wordt veroordeeld. Tante van markies ontslaat meisje vanwege schandaal, waarna ze zelfmoord pleegt. Dan komt waarheid aan het licht. Verfilming van bekend melodrama uit vorige eeuw lijkt op opera waarin niet gezongen wordt. Grootste verrassing is eigenlijk naam van regisseur.