William Schallert: cast.
Er zijn 40 films gevonden.

The Patty Duke Reunion Show

1999 | Komedie, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Komedie van Christopher Leitch. Met o.a. Patty Duke, William Schallert, Jean Byron, Eddie Applegate en Paul O'Keefe.

To Dance With Olivia

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Bruce Pittman. Met o.a. Lonette McKee, Joe Don Baker, Kathleen York, William Schallert en Beth Grant.

Een advocaat die zojuist zijn zoon door een ongeval verloren heeft, neemt een zaak aan waarbij een kind gewond is geraakt. Hij moet eigenlijk de landbouwer verdedigen die verantwoordelijk is, maar neemt contact op met de vader van het slachtoffertje. De zaak drukt hem met de neus op de feiten en zorgt ervoor dat hij zijn eigen verlies onder ogen moet zien

The Second Civil War

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Joe Dante. Met o.a. Beau Bridges, Joanna Cassidy, Phil Hartman, Dan Hedaya en James Earl Jones.

Een advocaat die zojuist zijn zoon door een ongeval verloren heeft, neemt een zaak aan waarbij een kind gewond is geraakt. Hij moet eigenlijk de landbouwer verdedigen die verantwoordelijk is, maar neemt contact op met de vader van het slachtoffertje. De zaak drukt hem met de neus op de feiten en zorgt ervoor dat hij zijn eigen verlies onder ogen moet zien

Harvey

1996 | Komedie, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Canada 1996. Komedie van George Schaefer. Met o.a. Harry Anderson, Leslie Nielsen, Swoozie Kurtz, Jonathan Banks en Jessica Hecht.

Elswood is een maffe man die er een vreemde vriend, Harvey, *opnahoudt*. Harvey is een onzichtbaar konijn van maar liefst twee meter lang. De vriendschap tussen Elswood en Harvey is voorbeeldig, totdat Elswoods zus met haar dochter op de stoep staat. Hij moet zijn flink bemeten vriend voor zijn zus verborgen houden, anders sluiten mannen in witte jassen hem op

Mrs. Lambert Remembers Love

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Charles Matthau. Met o.a. Ellen Burstyn, Ryan Todd, Walter Matthau, William Schallert en Kathleen Garrett.

'It was a matter of love, but it becomes a matter of time,' meldt de slogan op de DVD-doos, een aardige typering van dit 'warmbloedige' verhaal met een toefje actie. Ellen Burstyn speelt de charmante maar vergeetachtige dame uit de titel die samen met kleinzoonlief op de vlucht gaat voor de autoriteiten van de kinderbescherming. Ze heeft niets op haar kerfstok, het enige wat ze wil is de voogdij over haar kleinzoon die geen ouders meer heeft. Burstyn en Matthau (als huisvriend) zijn goed op dreef in deze familiefilm van Charles - zoon van Walter - Matthau.

Held Hostage: The Sis and Jerry Levin Story

1991 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1991. Drama van Roger Young. Met o.a. Marlo Thomas, David Dukes, G.W. Bailey, Edward Winter en Robert Harper.

Futloze dramatisering van de kidnapping van de Amerikaanse tv-journalist Levin door Moslim-fundamentalisten in Beiroet in 1984 en de inspanningen van zijn tot razernij gebrachte vrouw Sis om hem weer vrij te krijgen. Thomas krijgt als Sis ruim de kans alle registers van haar mogelijkheden open te trekken en zij doet dat veel te uitbundig. Dukes als Jerry Levin komt daarentegen sober en geloofwaardig over.

The Incident

1990 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1990. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Walter Matthau, Susan Blakely, Robert Carradine, Peter Firth en Barnard Hughes.

Tijdens WO II moet uitgebluste advocaat Matthau de Duitse krijgsgevangene korporaal Firth verdedigen in een moordzaak in het interneringskamp 'Bremen' in Colorado. Aangrijpend, intelligent drama, geschreven door Michael en James Norell. Matthau is geweldig in zijn eerste tv-film. Achter de camera stond niemand minder dan Nederlander Kees van Oostrum.

Cross of Fire

1989 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. John Heard, Mel Harris, David Morse, Lloyd Bridges en Caroline Kava.

Robert Crais baseerde zijn scenario op het ware verhaal van de opkomst en de ondergang rond 1920 van de Ku Klux Klan Grootmeester D.C. Stephenson (Heard) in de Amerikaanse staat Indiana. De raadselachtige Stephenson die ook een belangrijke rol speelde in de plaatselijk politiek, was verantwoordelijk voor de dood van een lerares (Harris) die zich aanvankelijk tot zijn opvattingen aangetrokken voelde. Hij wordt in staat van beschuldiging gesteld door de getuigenis van een zekere Madge Oberholtzer, die deze op haar sterfbed afgelegd had. Stephenson zet een advocaat het werk die gebruik maakt van het almachtig KKK-netwerk. Indrukwekkende miniserie van 240 minuten werd op videoband teruggebracht tot 181 minuten. Camerawerk van Ron Lautore.

War and Remembrance

1988 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1988. Oorlogsfilm van Dan Curtis. Met o.a. Robert Mitcheum, Jane Seymour, Hart Bochner, Victoria Tennant en Polly Bergen.

Minder succesvol, maar toch indrukwekkend vervolg op een miniserie uit 1983, WINDS OF WAR, naar de in 1978 gepubliceerde bestseller van Herman Wouk. Meestal uitgezonden in zeven lange afleveringen, die honderd miljoen dollar kostten. Mitchum kreeg opnieuw de rol van peetvader Pug Henry aangeboden. Hij weigerde eerst, maar stemde toch toe toen George C. Scott voor de rol van Pug in aanmerking kwam. Het verhaal pikt de draad weer op een week na Pearl Harbour, met Mitchum`s twee zonen, Bochner (die Jan-Michael Vincent vervangt) als officier op een onderzee[KA3]er, en Woods (die Ben Murphy vervangt) als piloot bij de marine in de Stille Oceaan waar hun vader met alles en iedereen overhoop ligt. Mitchum`s vrouw, Bergen, knoopt intussen thuis weinig overtuigende verhoudingen aan met allerlei mannen, terwijl hun dochter (nu Hope) nauwelijks in beeld komt. Stone is de vrouw van Woods en zij bewijst dat zij meer in haar mars heeft als actrice dan als fotomodel: een glimp is al merkbaar van de ijskoude feeks die zij in 1992 werd in BASIC INSTINCT. Mitchum`s geliefde Tennant blijft over de hele wereld opduiken in het gezelschap van haar vader, de BBC-oorlogscorrespondent Morley. Seymour (in de plaats van Ali McGraw), als de joodse vrouw van Bochner, verkiest in Itali[KA3]e te blijven aan de zijde van haar Amerikaanse oom, de joodse filosoof Gielgud (in de plaats van John Houseman). Zij belanden, wanneer de oorlog enige tijd voortgeschreden is in een Duits concentratiekamp. De voornaamste tegenspeler is Wallis, een nazi en ex-student van Gielgud. Auschwitz, de Battle of Midway, Hitler en zijn generaals, Duitse SS-officieren in donkere straten en zwarte limousines, Britten die in Singapore tijdens cocktailparty`s de oorlog vergeten, het wordt door de scenarioschrijvers Earl W. Wallace, regisseur Curtis en Herman Wouk zelf, weinig subtiel weergegeven. Mitchum is nooit echt een acteur geweest en hij strompelde nooit eerder sto[KA3]icijnser dan hier over een filmset. Seymour daarentegen steelt met haar trieste grandeur de show, Gielgud is (zoals meestal) gedenkwaardig, Berkoff is Hitler, Topol en Rhys-Davies zijn de enige min of meer geloofwaardige krijgsgevangenen en Bellamy een traditionele president F.D. Roosevelt. Het camerawerk van Dietrich Lohman is uitstekend. Hij maakte dankbaar gebruik van een aantal indrukwekkende massataferelen op zee, bij de Parijse opera, in Leningrad, in concentratiekampen (Theresienstadt, het 'joodse paradijs' in Tsjechoslowakije, werd in Joegoslavië voor de film heropgebouwd) en bij de oorlog in Noord-Afrika. Aan dit alles werkten duizenden figuranten mee en om het geheel een authentiek tintje te geven zorgde Curtis voor oorlogsjournaals en andere filmfragmenten uit die periode.

Bring Me the Head of Dobie Gillis

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Stanley Z. Cherry en Stanley Cherry. Met o.a. Dwayne Hickman, Bob Denver, Connie Stevens, Sheila James en Steve Franken.

Dobie, Maynard en de vele liefjes van Dobie Gillis komen na 25 jaar weer bijeen in deze magere komedie, waarin de fabelachtig rijke Thalia Menninger naar de stad terugkeert om de voormalige schoolheld Dobie ertoe over te halen zijn vrouw Zelda te laten barsten. Veel acteurs uit de oorspronkelijke serie doen mee, op verzoek van producent/ster/CBS-baas Dawyne Hickman.

Under the Influence

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Thomas Carter. Met o.a. Andy Griffith, Season Hubley, Paul Provenza, Keanu Reeves en William Schallert.

Griffith schildert een keihard portret van een familievader die weigert te erkennen dat hij alcoholist is. Scenarioschrijver en gewezen alcoholist Joyce Rebeta-Burditt maakt er een verhaal van waar je niet omheen kunt.

Teachers

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. Nick Nolte, JoBeth Williams, Judd Hirsch, Ralph Macchio en Lee Grant.

Een `uitbundige` vermenging van komedie en drama tegen de achtergrond van een middelbare school in een stad (gefilmd in Columbus, Ohio). Blijkbaar gemodelleerd naar HOSPITAL en NETWORK van Paddy Chayefsky, maar in alle opzichten verre de mindere van die films. Glad, met een goede bezetting, maar dramatisch onsamenhangend, en voortdurend voorspelbaar.

Amazons

1984 | Avonturenfilm, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Paul Michael Glaser. Met o.a. Madeline Stowe, Tamara Dobson, Jennifer Warren, Stella Stevens en William Schallert.

Een invloedrijk lid van het Congres komt onder geheimzinnige omstandigheden om het leven, en daardoor stuit de vrouwelijke chirurg die hem heeft behandeld op een geheime organisatie van vrouwen die proberen de macht te krijgen. Het gegeven is aardig voor een stripverhaal, maar regisseur Glaser was kennelijk vastbesloten een glansrol à la Spielberg te spelen, en dat is nou net even te veel.

Twilight Zone - The Movie

1983 | Fantasy

Verenigde Staten 1983. Fantasy van John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante en George Miller. Met o.a. Vic Morrow, Scatman Crothers, Bill Quinn, Selma Diamond en Kathleen Quinlan.

Dan Aykroyd en Albert Brooks leveren een boeiende proloog die voorafgaat aan vier bijzondere verhalen (waarvan er drie geactualiseerde herverfilmingen zijn van drie aparte tv- afleveringen van Rod Serling). Geen van de verhalen heeft echter dat ontzettend belangrijke moment van onthulling dat de tv-films zo goed maakte, en geen enkele is beter dan zijn origineel. Het beste is het vierde deel, het opnieuw verfilmde Nightmare at 20.000 feet met Lithgow als een bange vliegtuigpassagier, maar ook hier is meer duidelijkheid, dus minder intrige dan in de inmiddels klassiek geworden afleveringen van de tv-serie uit de jaren 1960-1970.

Through Naked Eyes

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van John Llewellyn Moxey. Met o.a. David Soul, Pam Dawber, Fionnula Flanagan, William Schallert en Dick Anthony Williams.

Soul is een fluitist die graag door zijn verrekijker loert naar de flatgebouwen aan de overkant en hij ontdekt dat een vrouw hem betrapt met haar telescoop. Onderwijl gebeuren er geheimzinnige moorden, die het werk van een sadist zijn. Terwijl de verdachtmakingen niet van de lucht zijn, komen zij er beiden achter dat een derde naar hen loert. Een spannende, wat vreemde thriller, die niet geheel ontbloot is van het nodige voyeurisme. Scenario van Jeffrey Bloom. Camerawerk van Jack L. Richards.

Grace Kelly

1983 | Biografie

Verenigde Staten 1983. Biografie van Anthony Page. Met o.a. Cheryl Ladd, Lloyd Bridges, Diane Ladd, Alejandro Rey en Ian McShane.

Een bordkartonnen liefdesbrief aan prinses Gracia waarvoor zij naar men zegt kort voor haar dood, eind 1982, haar zegen heeft gegeven. Ladd poseert aardig als Grace en McShane doet Reinier ietwat onvast na, maar slechts Bridges (die met de echte Grace in HIGH NOON heeft gewerkt) slaagt er in wat dimensie te geven aan Jack Kelly, haar vader. Cynthia Mandelbergs scenario is vrij raak, maar men kan pas lachen bij het zien van de parade van Hollywood-personages die worden uitgebeeld - onder wie de oude actrice Edith Fellows die opdraaft als de beroemde kostuumontwerpster Edith Head.

Hangar 18

1980 | Thriller, Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Thriller van James L. Conway. Met o.a. Darren McGavin, Robert Vaughn, Gary Collins, James Hampton en Philip Abbot.

Het is misschien niet zo erg geloofwaardig en zelfs soms knullig, maar sf-liefhebbers kunnen wel wat met deze pionierende voorloper van The X-files. Drie astronauten die in een baan om de aarde draaien botsen met een buitenaards vervoersmiddel. Een van hen overlijdt en de andere twee krijgen de schuld. De overlevenden willen bewijzen dat ze te maken hadden met buitenaardsen en dat het onbekende schip wordt opgeslagen in de enigmatische hangar nummer 18, maar de Amerikaanse regering, met aan kop een president die herkozen wil worden, zwijgt in alle toonaarden. (IdH/VPRO Gids)

Blind Ambition

1979 |

Verenigde Staten 1979. George Schaefer. Met o.a. Martin Sheen, Theresa Russell, Michael Callan, Lonny Chapman en William Daniels.

Mini-serie in vier delen. Sheen speelt de rol van John Dean die gedurende het Watergate-schandaal in de buurt zat van Richard Nixon en in zijn boek [KL]Blind Ambition[KLE] zijn kijk daarop gaf. Zijn vrouw, Maureen (Russell) schreef het boek Mo waarin zij vertelde hoe de hele affaire zijn weerslag had binnen hun huwelijk. Beide boeken zijn hier samengebracht. Vakkundig in beeld gebracht, goed gespeeld, maar aanslaan deed de serie nauwelijks.

Ike: The War Years

1978 | Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1978. Oorlogsfilm van Melville Shavelson en Boris Sagal. Met o.a. Robert Duvall, Lee Remick, Dana Andrews, J.D. Cannon en Darren McGavin.

TV-miniserie in 3 delen. Duvall is vier sterren waard als Eisenhower die WO II uitvecht en onderwijl een romance beleeft met zijn chauffeuse, Kay Summersby - een rol die sprankelend wordt vertolkt door Remick. De film is gebaseerd op de officiële archieven van het leger en het Nationaal Archief. De Amerikaanse scènes werden door Shavelson geregisseerd, Sagal deed de Engelse.

Tunnelvision

1976 |

Verenigde Staten 1976. Brad Swirnoff en Neal Israel. Met o.a. Chevy Chase, Laraine Newman, Phil Proctor, Howard Hesseman en William Schallert.

Niet zo'n leuk vervolg van THE GROOVE TUBE met weer een verzameling sketches die de tv parodiëren. Beter materiaal zat in SATURDAY NIGHT LIVE.

Dawn: Portrait of a Teenage Runaway

1976 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1976. Drama van Randal Kleiser. Met o.a. Eve Plumb, Leigh J. McCloskey, Bo Hopkins, George Stanford Brown en Lynn Carlin.

De vijftien-jarige Plumb wordt prostitu[KA1]ee als ze geen normaal werk kan vinden nadat ze bij haar moeder (Carlin) die drankjes serveert is weggelopen. Serieus sociaal gegeven wordt hier voor goedkope sensatie gebruikt.

Remember When

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Jack Warden, Robby Benson, Jamie Smith-Jackson, William Schallert en Tim Matheson.

Weemoedig drama over een gezin uit een voorstad met vier zoons aan het front in WO II. Warden is puntgaaf als inwonende oom overlopend van herinneringen. Geschreven door Herman Raucher van SUMMER OF '42.

Promise Him Anything

1974 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1974. Romantiek van Edward Parone. Met o.a. Eddie Albert, Frederic Forrest, Meg Foster, William Schallert en Tom Ewell.

Deze komedie volgt een jongeman die verstrikt raakt in een romantisch net en zijn door de computer geëngageerde afspraakje gerechtelijk vervolgt wegens, het niet nakomen van een belofte. Dartel gespeeld niemendalletje.

Death Sentence

1974 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1974. Misdaad van E.W. Swackhamer. Met o.a. Cloris Leachman, Laurence Luckinbill, Nick Nolte, William Schallert en Alan Oppenheimer.

Jurylid Leachman ontdekt dat de verkeerde man terechtstaat en ziet haar eigen leven door de echte schuldige bedreigd worden - haar echtgenoot. Als je je kunt verenigen met een afgezonderd jurilid die er 's nachts op uittrekt om detective te spelen, dan accepteer je alles.

Hijack

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Leonard Horn. Met o.a. David Janssen, Keenan Wynn, Ronald Feinberg, Lee Purcell en Jeannette Nolan.

Twee vrachtrijders die niet weten wat ze als vracht vervoeren, worden door boeven bedreigd die om regeringsgeheimen te bemachtigen tot het uiterste gaan en nergens voor terugdeinzen. Janssen en Wynn werken goed samen, maar het scenario zit vol onwaarschijnlijke situaties.

Man on a String

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Christopher George, William Schallert, Joel Grey, Jack Warden en Kitty Winn.

Een geheim agent zet twee mafiafamilies tegen elkaar op en sterft bijna als zijn identiteit aan het licht komt. Voorspelbaar.

The Computer Wore Tennis Shoes

1970 | Familiefilm, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1970. Familiefilm van Robert Butler. Met o.a. Kurt Russell, Cesar Romero, Joe Flynn, William Schallert en Alan Hewitt.

De eerste van een serie komedies van Disney met de jonge Russell als een geniale scholier die alle gegevens uit een computer in zijn brein krijgt. Dat is een bedreiging voor de lokale gangster Romero. Niet erg bijzonder, maar wel het nodige gooi-en-smijt-werk. Werd gevolgd door NOW YOU SEE HIM, NOW YOU DON'T.

Colossus: The Forbin Project

1970 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1970. Sciencefiction van Joseph Sargent. Met o.a. Eric Braeden, Susan Clark, Gordon Pinsent en William Schallert.

Goed geregisseerde spannende thriller. Computer slaat door en gebruikt zijn superieure intelligentie om iedere poging te saboteren. Beklemmend en geloofwaardig. Ook bekend als THE FORBIN PROJECT.

Sam Whiskey

1969 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1969. Western van Arnold Laven. Met o.a. Burt Reynolds, Clint Walker, Ossie Davis, Angie Dickinson en Rick Davis.

Dickinson's overleden man heeft kort voor zijn dood een kwart miljoen dollar aan goud gestolen van de stad Denver. Deze schat ligt op de bodem van de rivier de Colorado in een gezonken schip. Om de familie-eer te redden vraagt ze beroepsgokker Reynolds het goud te bergen en weer de bank in te smokkelen, voordat de diefstal ontdekt wordt. Originele, soms plezierige western naar een scenario van William W. Norton, die vooral inspeelt op het verschil in karakter van de drie 'gouddelvers' Reynolds, Walker en Davis. Een omgekeerde hold-up, met als hoogtepunt de berging van het goud uit het scheepswrak. Niet helemaal gelukt, wel pretentieloze ontspanning. Robert Moreno hanteerde de camera.

Speedway

1968 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1968. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Nancy Sinatra, Bill Bixby, Gale Gordon en William Schallert.

Een doorsnee Presley-muziekfilm over een goedhartige stockcar-racer. Scenario van Philip Shuken. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

In the Heat of the Night

1967 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Norman Jewison. Met o.a. Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates, Lee Grant en Larry Gates.

Als in een klein slaperig stadje in het zuiden van de VS een blanke man wordt vermoord is een verdachte snel gevonden. Op het station wordt de zwarte Virgil Tibbs (Poitier) gearresteerd en bij chief Bill Gillespie (Steiger) gebracht. Maar al snel blijkt dat Tibbs ook politieman is. Hij helpt bij het onderzoek en is een uitstekende speurneus, maar in het destijds racistische zuiden doet menigeen z'n uiterste best om hem te blijven zien als 'boy'. Vanwege de nadrukkelijke politieke correctheid misschien ietsje gedateerd, maar verder terechte winnaar van vijf Oscars, waaronder die voor beste film en beste acteur (Steiger).

Lonely Are the Brave

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van David Miller. Met o.a. Kirk Douglas, Gena Rowlands, Walter Matthau, Michael Kane en Carroll O'Connor.

Douglas speelt in deze 'social documentary with a chase' (zijn woorden) een uit de gevangenis ontsnapte cowboy van de oude stempel die niet opgewassen is tegen de 'moderne tijd'. 'Do you realize how many fences there are getting to be? And the signs they've got on them? No hunting, No hiking, No fishing, No trespassing, Private property, Closed area, Stop moving, Drop dead,' zegt hij in de film. Maar verbodsbordjes zijn nog tot daar aan toe. Ook de straffen zijn strenger. En de sheriff (Matthau) heeft een walkie-talkie en rijdt in een jeep. Vluchten kan niet meer. Of nauwelijks.

The Incredible Shrinking Man

1957 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1957. Sciencefiction van Jack Arnold. Met o.a. Grant Williams, Randy Stuart, April Kent, Paul Langton en William Schallert.

De uitmuntende speciale effecten verhogen het plezier bij dit knappe verhaal. Williams krimpt op mysterieuze wijze in en moet de wereld en zichzelf vanuit een ander perspectief aanschouwen dan ooit tevoren. Existentieel scenario van Richard Matheson en Richard Alan Simmons naar Matheson's gelijknamige roman. Camerawerk van Ellis W. Carter en Clifford Stine.

The Girl in the Kremlin

1957 |

Verenigde Staten 1957. Russell Birdwell. Met o.a. Lex Barker, Zsa Zsa Gabor, Jeffrey Stone en William Schallert.

Spionage-hokuspokus, met Gabor in een dubbelrol van tweelingzusjes, van wie er een de minnares van Stalin is.

The Gunslinger

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Roger Corman. Met o.a. John Ireland, Beverly Garland, Allison Hayes, Martin Kingsley en Jonathan Haze.

Vreemde feministische western uit de vroege Corman-periode, duidelijk ge[KA3]inspireerd op JOHNNY GUITAR. Wanneer de sheriff van Oracle vermoord wordt, neemt zijn echtgenote (Garland) de ster over. Saloonhoudster en tegenstandster Hayes heeft grote percelen grond in de buurt opgekocht, omdat ze speculeert op de komst van de spoorweg naar het stadje en zo een aardige winst te maken op de verkoop aan de spoorwgmaatschappij. De komst van ket spoor belloft ook gouden zaken voor haar saloon. Killer Ireland helpt Hayes een handje. In bijrollen zien we reeds een hele reeks vertrouwde gezichten uit de Corman-stal: Haze, Miller, DeSota. Geen grote klassieker, wel de interessantste van Corman westerns.

Alfred Hitchcock Presents: Bad Actor

1956 | Thriller

Verenigde Staten 1956. Thriller van John Newland. Met o.a. Robert Duvall, Carole Eastman, Charles Robinson, David Lewis en William Schallert.

Bart Collins (Duvall) is een ambitieuze jonge acteur, maar zijn agressieve karakter pleit tegen hem. Zijn agent, Ed Bolling (Lewis) heeft weer een auditie geregeld, maar Bart is ervan overtuigd dat zijn concurrent Jerry Lane (Charles Robinson) de rol zal krijgen. 's Avonds komt hij hem per toeval tegen in een bar en nodigt hem uit bij hem thuis. Lang duurt het niet of het komt tot een ruzie. Resultaat: Jerry maakt een ongelukkige val en blijft dood liggen. Bart bedenkt een listig plan om het lijk te doen verdwijnen. Goed opgebouwde thriller waarin zeer weinig lokaties gebruikt worden. De jonge Duvall levert een uitstekende prestatie, zeven jaar voor zijn speelfilmdebuut. Zijn zenuwachtigheid zal hem echter verraden en door dit sterke nummertje, dat herinneringen oproept aan Hitchcocks ROPE, bewees hij in elk geval geen 'bad actor' te zijn. Robert Bloch bewerkte een kort verhaal van Max Franklin. Achter de camera stond John F. Warren.

Smoke Signal

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Jerry Hopper. Met o.a. Dana Andrews, Piper Laurie, Rex Reason, William Talman en Gordon Jones.

De film oogt goed door het goede camerawerk van Clifford Stein, maar laat weinig actie zien. Het scenario van George Slavin en George W. George is echter wel onderhoudend. Andrews, die onder de Indianen geleefd heeft, wordt door het leger als deserteur gezien, maar als in een oorlog met de Indianen zijn oude eenheid het fort moet opgeven keert hij terug om de soldaten door Indiaans gebied heen te loodsen. Als men hem later alsnog wil berechten, komen zijn kameraden daartegen in opstand.

Drama Classics: Outlaw

1955 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Western van Roy Kellino. Met o.a. Ida Lupino, Dick Foran, Paul Picerni, Ralph Moody en Helen Wallace.

Voor haar honderdste verjaardag wordt Lupino ge[KA3]interviewd voor een krant. De journalist rakelt een herinnering op aan de beruchte outlaw Picerni. Het was in 1880 dat ze naar het westen trok om er haar verloofde (Foran) te vervoegen. Onderweg ontmoet ze de beruchte outlaw Picerni, die een sterke indruk op haar nalaat. Daarna ontmoet ze hem regelmatig in het geheim. Maar de grond onder zijn voeten wordt te heet en ze moet een keuze maken: met hem meegaan en het opwindende, maar onzekere leven delen van een gezochte of blijven en trouwen met de saaie, maar zekerheid biedende boer Foran. In de liefde moet men kunnen kiezen, dat is de boodschap van deze westernromance die leuk is om naar te kijken, maar die verder weinig nieuws te bieden heeft. Dick Carr baseerde zijn scenario op een verhaal van Dorothy Johnson en George E. Diskant stond aan de camera.

Commando Cody, Sky Marshal of the Universe

1953 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1953. Sciencefiction van Fred C. Brannon, Harry Keller en Franklin Adreon. Met o.a. Judd Holdren, Aline Towne, William Schallert, Gregory Gay en Peter Brocco.

Serial in twaalf hoofdstukken. Holdren, als commandant Cody, en Towne zijn voortdurend in een gevecht gewikkeld met de misdadige heerser van Mercurius (Gay). Het was een vreemde serial: alle twaalf afleveringen stonden op zich zelf, en men hoefde dus eigenlijk niet twaalf weken naar de bios om het verhaal te volgen. Ronald Davidson en Barry Shipman schreven het scenario, en Bud Thackery was de cameraman. Co-regisseur Adreon produceerde de serial voor Republic. De twaalf afleveringen werden van juli tot oktober 1955 door NBC wekelijks op tv uitgezonden als tv-serie COMMANDO CODY. Zie ook: RADAR MEN FROM THE MOON en KING OF THE ROCKET MEN.

The Man from Planet X

1951 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1951. Sciencefiction van Edgar G. Ulmer. Met o.a. Robert Clarke, Margaret Field, Raymond Bond en William Schallert.

De Schotse Hooglanden worden met een bezoek vereerd door een buitenaardswezen van een dwalende planeet; eerst is hij welwillend, maar de duivelse plannen van Schallert zetten hem tegen het menselijk ras op.