Jean-Pierre Loriot: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

La puce à l'oreille

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Freddy Charles. Met o.a. Serge Michel, Jean-Pierre Loriot, Raymond Pera, Robert Roanne en Jacques Lippe.

Bewerking van één van de beroemdste komedies van Georges Feydau, die sinds haar verschijning bijna een eeuw geleden, voortdurend opnieuw werd opgevoerd. De regisseur stelt zich ermee tevreden de overigens opmerkelijke enscenering van Jean-Pierre Rey te verfilmen met een bezetting waarbij alleen Michel en Lippe boven het gemiddelde uitsteken.

Les filles

1983 | Komedie

België 1983. Komedie van Michel Rochat. Met o.a. Christiane Lenain, Jean Hayet, Marie-Line Lefebvre, Grace de Capitani en Myriam Jaumain.

Op basis van een klucht van de op dit terrein zeer produktieve Jean Marsan. In deze afgezaagde geschiedenis over een onnozele jongeman die zich in een besloten nachtclub waant, wemelt het van de misverstanden. Een ontzettend gedateerd aandoende film, met van die meisjes in jurkjes die aan Wimbledon- tennispakjes doen denken, en het toppunt van gedurfdheid moesten voorstellen. Het taalgebruik en de zogenaamde `vrijheid` doen onmogelijk ouderwets aan. Een des te langdradiger (twee uur) film, daar de persoon die hem mocht maken geen enkele keer heeft geprobeerd iets origineels op cinematografisch gebied te bedenken.

Un soir de joie

1956 | Oorlogsfilm, Komedie

België 1956. Oorlogsfilm van Gaston Schoukens. Met o.a. Marcel Roels, Roger Dutoit, Jean-Pierre Loriot, Victor Guyau en Madeleine Rivière.

Deze film gaat over een petite histoire uit WO II dat in Brussel speelt. De Brusselaars worden afgebeeld als handige snaken, die de nazi's op allerlei originele manieren saboteren en pesten met kleine verzetsdaden. Het dagblad Le Soir is in handen van de gehate vijand en spreekt dus diens leugenachtige woord. De geallieerden willen dat het blad niet meer verschijnt, maar de koene Belgen hebben besloten om onder de neus van de vijand nu eens de waarheid af te drukken. Drukdoenerige, kluchtige verzetsfilm, waarvan er in België niet al te veel gemaakt zijn. Het scenario is van E. Olin en fotografie van José Dutilleu.