Julius Hagen: productie.
Er zijn 7 films gevonden.

The Vicar of Bray

1937 | Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1937. Romantiek van Henry Edwards. Met o.a. Stanley Holloway, Felix Aylmer, Hugh Miller, K. Hamilton Price en Margaret Vines.

De despotische koning Charles I (Miller) wordt onder druk gezet door het parlement en hij doet beroep op de Ierse hertog van Brendon (Aylmer). Tevens maakt hij zich zorgen over het gebrek aan verantwoordelijkheid van zijn zoon, Prins Charles (Price). Brendon geeft de koning de raad om de priester van Bray (Holloway) in dienst te nemen als priv[KA1]e-leraar voor de prins. De priester verlaat zijn parochie tegen zijn zin, maar een bevel van de koning kan hij niet weigeren. De breuk tussen de koning en het parlement wordt onvermijdelijk en er dreigt een burgeroorlog. Terug in Bray is de priester getuige van de onmogelijke liefde tussen Norah Brendon (Vines) en Dennis Melross (Knight) wiens vaders in verschillende kampen strijden. Een erg trage romantische fantasie over de strijd tussen de Stuarts en Oliver Cromwell. Het geheel heeft weinig om het lijf, maar Holloway speelt zijn rol ontwapenend, ook al barst hij te pas en te onpas in zingen uit, wat niet erg geloofwaardig overkomt tegenwoordig. H. Fowler Mear baseerde zijn scenario op een verhaal van Anson Dyer. Fotografie is van William Luff.

The Man in the Mirror

1936 | Komedie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Maurice Elvey. Met o.a. Edward Everett Horton, Geneviève Tobin, Garry Marsh, Ursula Jeans en Alastair Sim.

Horton speelt de rol van een underdog, die bang is voor zijn eigen schaduw, maar zijn evenbeeld komt uit de spiegel en maakt en Hi-man van hem. Vrolijke matineevulling die meer dan een halve eeuw later niet meer zo gemakkelijk te verteren is door het verwende publiek van het jaar 2000. Scenario van F. McGrew Willis en Hugh Mills naar een boek van William Garrett. Het camerawerk is van Curt Courant.

Scrooge

1935 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. Seymour Hicks, Donald Calthrop, Robert Cochran, Mary Glynne en Oscar Asche.

Londen, 1843. Op Kerstavond krijgt Ebenezer Scrooge bezoek van drie geesten: Verleden, Heden en Toekomst. De schokblik in donkere spiegels doet de aartsvrekkige lommerdhouder zijn leven beteren. Eerste geluidsfilm naar A Christmas Carol bezuinigt ongegeneerd op Dickens' verhaalstoffering en personages, maar biedt Victoriaanse sfeer per strekkende meter. Hicks, hier zowel de jongere als oudere Scrooge, had de figuur al in theater en zwijgende film gespeeld. Heerlijke vertolkingen, decors en kostuums, opmerkelijk stijlvol camerawerk.

D'You Ken John Peel?

1934 | Komedie, Musical, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. John Garrick, Winifred Shotter, Stanley Holloway, John Stuart en Leslie Perrins.

1815. Na de slag van Waterloo wachten de Britse soldaten in Brussel op verdere orders. Binnen drie dagen zullen ze terug naar Engeland gaan. Iedereen is blij, behalve Toinette (Lawson), de mascotte van het 23e regiment, o.l.v. de populaire majoor John Peel (Gerrick). De beroepsvalsspeler Mr. Craven (Perrins) had beloofd met haar te trouwen, maar laat haar nu vallen. Peel dwingt het onbetrouwbare individu zijn belofte na te komen. Craven zweert zich te zullen wreken. Terug in Londen staat Craven bekend als Sir Charles Hawksley, maar ook onder die naam is hij een even grote bedrieger. Zo wint hij alle bezittingen van Francis Merrall (Carson). Hij is wel bereid tot een compromis: als Francis zijn dochter Lucy (Shotter) zo ver kan krijgen dat ze met hem in het huwelijk treedt, vervalt zijn schuld. Toeval wil echter dat ook John Peel op het meisje verliefd is en hij Hawksley zonder problemen herkent. Ouderwetse muzikale komedie die de hedendaagse toeschouwer niet meer kan boeien. De film heeft zeer weinig te bieden aan originaliteit of spel. Erg theatraal en overnadrukkelijk, bevolkt met houten personages. De enige die eruit springt is Halloway, die tevens met Sam, Pick Up Thy Musket het enige amusante nummer brengt. H. Fowler Mear bewerkte het toneelstuk van Charles Cullum dat reeds in 1908 een eerste keer verfilmd werd door Arthur Gilbert. Fotografie is van Sydney Blythe. In Amerika uitgebracht als CAPTAIN MOONLIGHT, naar een nevenpersonage in de film.

I lived with You

1933 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1933. Komedie van Maurice Elvey. Met o.a. Ivor Novello, Ursula Jeans, Ida Lupino, Minnie Rayner en Eliot Makeham.

De Russische prins Felix Lenieff (Novello), die is uitgeweken uit zijn vaderland, door de Oktober Revolutie (van 1917), bevindt zich zonder middelen in Londen. Hij loopt tot zijn grote geluk een leuke meid tegen het lijf, die hem onderdak wil verschaffen bij haar thuis. Zo maakt een gezin uit de arbeidersklasse kennis met een gecultiveerde aristocraat. De afloop is meer dan gelukkig, want de Grote Liefde wordt gevonden. Wat op het toneel wel werkt, gaat op het witte doek dikwijls niet op en deze film is ondanks de relatieve sterbezetting een tamelijk landerig geheel. Naar het succesvolle boulevardstuk van Novello, die samen met H. Fowler Mear het scenario schreef. Het camerawerk is van Sydney Blythe.

When London Sleeps

1932 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1932. Misdaad van Leslie S. Hiscott. Met o.a. Harold French, Francis L. Sullivan, Rene Ray, Alexander Field en Ben Field.

Het is nacht in Londen. Iedereen slaapt, behalve Rodney Haines (Sullivan), de uitbater van een casino, en zijn klanten. Een van hen Tommy Blythe (French), zoon van een senator, is een verwoed gokker die Rodney al een aardig bedrag schuldig is. Nadat hij zijn laatste geld verspeeld heeft op de paardenwedrennen zwerft Tommy over de kermis. Hier ontmoet hij de mooie Mary (Ray), adoptiedochter van uitbater Lamberti (Ben Field), die in financiële moeilijkheden zit. Dan sterft een oom van Rodney. Uit een brief blijkt dat Mary diens dochter is. Als dit ontdekt wordt verliest Rodney de erfenis. Routine-thriller met een knappe climax. Wat er voor komt is echter, reeds voor die tijd, oude kost die zwakjes geacteerd wordt en waarin weinig spanning zit. H. Fowley Mear en Bernard Merrivale baseerden hun scenario op een toneelstuk van Charles Darrel. Basil Emmott stond achter de camera.

The Lodger

1932 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1932. Misdaad van Maurice Elvey. Met o.a. Ivor Novello, Elizabeth Allan, A.W. Baskcomb, Jack Hawkins en Barbara Everest.

Londen is in de greep van een seriemoordenaar, bekend als `The Avenger`, die duidelijk volgens een welomlijnd plan werkt. De Buntings vormen een alledaags gezin met dochter Daisy (Allan) die de kost verdiend als model. Op een avond verschijnt de mysterieuze Angeloff (Novello) die de gastenkamer huurt. De jongeman gedraagt zich uiterst vreemd en valt duidelijk voor de charmes van de blonde Daisy. Moeder Bunting (Everest) begint te vermoeden dat hun huurder wel eens `The Avenger` zou kunnen zijn, een vermoeden dat gedeeld wordt door politieman Joe Martin (Hawkins in zijn eerste belangrijke filmrol), die ook een oogje heeft op Daisy. Een geluidsremake van de Hitchcock-klassieker uit 1926, met Novello die zijn rol herneemt. De film is goed gemaakt, erg spannend en mysterieus, maar is, spijtig genoeg, in de vergetelheid gesukkeld door de vorige verfilming. Het Londen van Elvey is trouwens veel realistischer dan de meer onder invloed van het Duitse impressionisme uitgebeelde stad van Hitchcock. De op de Jack The Ripper-zaak gebaseerde roman van Marie Belloc- Lowndes werd ruim trouw bewerkt door Novello zelf, samen met Paul Rotha, Miles Mander en H. Fowler Mear en ook voor wie de vorige versie gezien heeft houdt het nog enkele verrassingen in. Fotografie is van Sidney Blythe, Basil Emmott en William Luff. In Amerika uitgebracht als THE PHANTOM FIEND. De film werd nog twee maal hermaakt in Amerika, nl. in 1943 onder dezelfde titel en in 1955 als MAN IN THE ATTIC.