Monica Parker: cast en productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Hunger Point

2003 | Drama

Verenigde Staten 2003. Drama van Joan Micklin Silver. Met o.a. Barbara Hershey, Christina Hendricks, John Getz, Susan May Pratt en Jeremy Akerman.

Moeder Marsha Hunter (Hershey) probeert modelmeisjes te maken van haar dochters Frannie (Hendricks) en Shelly (Pratt). Ze mogen niet te dik worden, wordt ze met de paplepel ingegoten. Als de meiden de twintig naderen, werpen de stekelige opmerkingen van moeder over vet eten en dikke mensen hun vruchten af: Shelly wordt opgenomen vanwege eetstoornissen. Drama over anorexia en boulimia, door Lifetime gemaakt naar de autobiografische roman van Jillian Medoff. De film concentreert zich meer op de verhoudingen binnen het gezin dan op de maatschappelijke achtergronden.

The Color of Love: Jacey's Story

2000 | Drama

Verenigde Staten 2000. Drama van Sheldon Larry. Met o.a. Louis Gossett jr, Gena Rowlands, Penny Fuller, Stella Parton en Helen Floyd.

Georgia Porter krijgt op een dag een telefoontje van een ziekenhuis. Er wordt haar verteld dat haar dochter waar ze al jaren geen contact meer mee heeft zwaargewond is geraakt door een ongeluk. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, is de dochter gestorven. Tot haar grote verbazing hoort Georgia dat ze een kleindochter heeft die het ongeluk wel heeft overleefd. Ze schrikt behoorlijk als het kleine meisje zwart blijkt te zijn. Het meisje is nu wees en Georgia neemt haar mee naar het conservatieve zuiden

At the End of The Day: The Sue Rodriguez Story

1999 | Drama

Canada 1999. Drama van Sheldon Larry. Met o.a. Wendy Crewson, Al Waxman, Carl Marotte, Patrick Galligan en Miko Hughes.

Georgia Porter krijgt op een dag een telefoontje van een ziekenhuis. Er wordt haar verteld dat haar dochter waar ze al jaren geen contact meer mee heeft zwaargewond is geraakt door een ongeluk. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, is de dochter gestorven. Tot haar grote verbazing hoort Georgia dat ze een kleindochter heeft die het ongeluk wel heeft overleefd. Ze schrikt behoorlijk als het kleine meisje zwart blijkt te zijn. Het meisje is nu wees en Georgia neemt haar mee naar het conservatieve zuiden

Radiant City

1996 | Drama, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1996. Drama van Robert Allan Ackerman. Met o.a. Kirstie Alley, Clancy Brown, Gil Bellows, Laraine Newman en Tori McPetrie.

Deze film is gesitueerd tegen de achtergrond van een sociaal woningbouwproject in Brooklyn, New York, in de jaren vlak na WO II (1941-45). Gloria Goodman (Alley) is een verveelde, maar nerveuze vrouw. Ze neemt af en toe een risico en pakt dingen aan, die haar man Al (Brown) boven zijn petje gaan. Ze hebben moeilijkheden met de opvoeding van hun ongedisciplineerde kinderen, tienerdochter Sherry (McPetrie) en de jongere zoon Stewie (Lamberg). In het begin ziet de kijker het verhaal door de ogen van Stewie en later vanuit Gloria`s standpunt. De spanning loopt op als Gloria op de parfumerieafdeling van een warenhuis gaat werken en begint te flirten met beatnik Bert Kramer (Bellows). Het leven in Radiant City draait om de eeuwige strijd met de afdeling huisvesting, het geroddel dat ontstaat als mensen op een kluitje komen te zitten, spelende kinderen in het verkeer en weddenschappen van twee dollars. We zien hoe ieder gezin zijn best doet om de sociale ladder te bestijgen en te verhuizen naar de beter gesitueerde buitenwijken, zodra het kan. Het scenario van schrijver-producent Lewis is meer op een droom gebaseerd dan op de keiharde werkelijkheid van het moeilijke bestaan van de Newyorkse arbeidersklasse en het ontstane portret is eigenlijk belachelijk slecht. Het spel daarentegen is heel mooi dankzij de uitstekende regie van Ackerman. Prima camerawerk van Sandi Sissel en prachtige choreografie van Kenny Pearl. Lichte kost, die onderhoudend is ondanks de kritiek.

The other Woman

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Gabrielle Beaumont. Met o.a. Jill Eikenberry, Laura Leighton, James Read, Lloyd Bridges en Rosemary Forsyth.

Bitterzoete, maar voor genreliefhebbers een heerlijke tv-film over een gescheiden vrouw (Eikenberry), die ongeneeslijk ziek is. De tijd die haar nog resteert wil ze met haar drie kinderen, opgroeiende tieners, doorbrengen. Ze maken een avontuurlijke reis per auto. Ze accepteert de nieuwe vrouw van haar man als moeder voor haar kinderen.

Through The Eyes Of A Killer

1993 | Thriller, Horror

Canada​/​​Verenigde Staten 1993. Thriller van Peter Markle. Met o.a. Marge Helgenberger, Richard Dean Anderson, David Marshall Grant, Melinda Culea en Tippi Hedren.

Op het eerste gezicht lijkt Anderson een rustige, vriendelijke, zelfs gevoelige man. Hij wordt verliefd op industrieel ontwerpster Helgenberger die net een lange relatie beëindigd heeft. Helgenberger is er nog niet aan toe om zich weer aan iemand te binden. Ze wil niet meer dan een goede, professionele verstandhouding, maar uiteindelijk geeft ze toe. Anderson ontpopt zich tot een opvliegende, dwangmatige egoïst. Een veel te vergezocht gegeven voor een voorspelbare suspensefilm. De acteurs leveren geen hoge prestaties, waardoor het scenario dat John Pielmeier baseerde op het verhaal The Master Builder van Christopher Fowler, nog minder gaat overtuigen. Frank Tidy stond in voor de fotografie.

Scorned and Swindled

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Paul Wendkos. Met o.a. Tuesday Weld, Keith Carradine, Peter Coyote, Fionnula Flanagan en Sheree North.

Weld raakt in de benarde situatie uit de titel. Zij is zo ondernemend om de man te achtervolgen die in zijn levensonderhoud voorziet door te trouwen en zijn slachtoffers vervolgens kaal te plukken. Weld speelt de rol van kranige vrouw prachtig; Coyote is een volmaakte gladjanus. Het scenario is van Jerome Kass en Karol Ann Hoeffner.

Improper Channels

1981 | Komedie

Canada 1981. Komedie van Eric Till. Met o.a. Alan Arkin, Mariette Hartley, Sarah Stevens, Monica Parker en Harry Ditson.

Aardige komedie, waarin de halve gare architect Arkin ten onrechte wordt beschuldigd van pedofilie. Stevens, als zijn vijf jaar oude dochtertje, is schattig; Hartley, als zijn vervreemde echtgenote, in een verkeerde rol. Scenario van Morrie Ruvinsky, Ian Sutherland en Adam Arkin. Camerawerk van Anthony Richmond.