John Keegan: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Divorcing Jack

1998 | Thriller, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1998. Thriller van David Caffrey. Met o.a. Rachel Griffiths, Jason Isaacs, Laura Fraser, Richard Gant en Laine Megaw.

Zeer onderhoudende komische thriller met Thewlis als de lompe tabloidjournalist Dan Starkey die wordt beschuldigd van de moord op zijn minnares. Verdedigen wordt lastig nu alle mogelijke organisaties van de IRA en de Britse regering tot obscure gangsters toe bloed ruiken na zijn spottende reportages aan hun adres. Alle Britse heilige huisjes gaan omver en de politiek was er niet blij mee ('you can't make fun of the IRA!'). Toch ging de onnavolgbaar grappige film de boeken in als de beste Britse film sinds Trainspotting en daar is veel voor te zeggen. (VM/VPRO Gids)

All Things Bright and Beautiful

1994 |

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 1994. Barry Devlin. Met o.a. Ciaran Fitzgerald, Tom Wilkinson, Kevin McNally, Gabrielle Reidy en Caoileann McEnhill.

Een tien-jarig Iers koorknaapje (McNally) vindt in een landbouwschuur een gevluchte IRA-terrorist, die hij aanziet voor de bijbelse Barabas. Hij fluistert zijn ervaring als een visioen aan het Mariabeeld in de kerk, wat toevallig gehoord wordt door de kapelaan, die denkt met een wonder te maken te hebben en daarin de gelegenheid ziet om het steeds groter wordende aantal afvalligen, weer tot het geloof te bekeren. Als de jongen het aan zijn zusje vertelt, komt het hele verhaal uit. Dan worden er twee dode terroristen gevonden. Gesitueerd in 1954, het jaar dat paus Pius XII wijdde aan de Heilige Maria. Kleine film gezien door de ogen van het kind voor liefhebbers van verhalen met bijbelse inslag. Scenario van regisseur Devlin en camerawerk van Declan Quinn.

A Man You Don't Meet Every Day

1994 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van Angela Pope. Met o.a. Harriet Walter, Richard Hawley, Peter Davison, Shane MacGowan en Conieth Hill.

Jim (Hawley), een Ier die automonteur is, deelt met drie maten een woning in Londen. Op zoek naar een vriendin reageert hij op een contactadvertentie. Zo ontmoet hij Charlotte (Walter). Aanvankelijk lijkt een relatie met haar op niets uit te draaien, maar enige tijd later is het Charlotte die contact met hem zoekt. Jim heeft er geen flauw benul van dat Charlotte is gehuwd met een steenrijke zakenman (Davison) die haar alles geeft, behalve datgene wat ze nodig heeft: liefde. Een ongewone love-story over twee zielen, die in hun gevoelsleven tekort komen. Hawley en Walter zijn geloofwaardig en spelen mooi in dit toch luchtig gehouden, goed geregisseerde liefdesdrama. Het scenario is van Ronan Bennett. Het camerawerk is van Gavin Finney.

Dick Francis Mysteries: Twice Shy

1989 | Mysterie, Thriller

Canada​/​​Ierland 1989. Mysterie van Deirdre Friel en Deirdre Friel. Met o.a. Ian McShane, Patrick Macnee, Geraldine Fitzgerald, Niall Toibin en Stephen Brennan.

Terwijl zijn baas Geoffrey Keeble (Macnee) hem tijdens het golven de les leest om zich meer met zijn familie bezig te houden, ontvangt David Cleveland (McShane) een telefoontje van zijn neef William (Hayden). De man van het gezin waarbij hij woont is tijdens het bergbeklimmen verongelukt. Al vlug blijkt dat de man vermoord werd en dat de moordenaars op zoek zijn naar een diskette met een speciaal programma dat te maken heeft met weddenschappen op de racetracks. Nu wordt Donna (Molloy), de weduwe van het slachtoffer, onder druk gezet ook al weet ze van niets. David bemoeit zich met de zaak. Niet erg originele, maar goed gemaakte thriller die de liefhebbers wel in de ban zal houden. McShane is even onuitstaanbaar als steeds, maar dat is ondertussen zijn trade-mark geworden. Naar het einde toe zit er zelfs wat actie in het scenario dat Miles Henderson puurde uit de roman van Dick Francis. De mooie en woeste Ierse landschappen werden gevangen door de camera van Breffni Byrne.

Four Days in July

1985 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Mike Leigh. Met o.a. Charles Lawson, Brian Hogg, Adrian Gordon, John Keegan en Des McAleer.

Deze veelgeprezen televisiefilm van Leigh gaat over de spanningen en verdeeldheid in Noord-Ierland. Een meeslepend en intelligent drama, dat de activiteiten van zowel een katholieke als een protestante familie weergeeft gedurende de voorbereiding voor de verjaardag van de slag aan de Boyne, waar de protestantse legers onder de Nederlandse stadhouder Willem de katholieken versloegen.

Nous étions tous des noms d'arbres

1982 | Drama

Ierland​/​​België​/​​Frankrijk 1982. Drama van Armand Gatti. Met o.a. John Deehan, Brendan Deeney, Paddy Doherty, Nigel Haggan en John Keegan.

Een gecompliceerd, op verschillende niveaus spelend drama over een groep jongeren in Noord-Ierland die in een soort workshop op een persoonlijke manier hun sociaal-politieke geschiedenis leren en betrokken raken bij het huidige politieke geweld. Qua filmische vorm doet de film beurtelings denken aan Chris Marker en Jacques Rivette, hoewel het geheel intelligenter en toegankelijker is dan de doorgaans vervelende vormexperimenten van Marker. De jonge Ierse vertolkers zijn afkomstig uit de Derry Workshop waar ruim twee jaar voorbereidend werk werd verricht. Niet echt geslaagd, maar wel interessant.

Maeve

1981 | Drama, Oorlogsfilm

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van John Davies. Met o.a. Mary Jackson, Brid Brennan, Mark Mulholland, Trudy Kelly en John Keegan.

Een sobere, intelligente film over het Noordierse conflict, gezien door de ogen van de jonge vrouw Maeve. Om aan het zinloze politieke geweld te ontsnappen is ze in Londen gaan wonen. Aan het begin van de film keert ze naar Belfast terug voor een kort bezoek aan haar ouders. Nooit opdringerig stelt de film dat er voor het probleem geen politieke oplossing bestaat, omdat politiek het probleem is. De vertolkingen zijn uitstekend en de doordachte, subtiele aanpak van het delicate thema voorbeeldig.