Ulu Grosbard: regie.
Er zijn 7 films gevonden.

The Deep End of the Ocean

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Ulu Grosbard. Met o.a. Michelle Pfeiffer, Treat Williams, Whoopi Goldberg, Jonathan Jackson en Ryan Merriman.

Even laat Beth (Pfeiffer) haar kinderen alleen en - hups - weg is de driejarige Ben. Negen jaren lang leeft het gezin vervolgens in onzekerheid, tot er hoop gloort. Superster Pfeiffer nam een risico door in een film op te treden met een plot als van een televisiehuildrama. Aan de andere kant: de actrice had in geen tien jaar in een echt goede film gespeeld, dus de afgang van The Deep End of the Ocean viel niet zo op. Ze doet haar best, maar krijgt domme teksten mee in ongeloofwaardige situaties.

Georgia

1995 | Muziek, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1995. Muziek van Ulu Grosbard. Met o.a. Jennifer Jason Leigh, Mare Winningham, Ted Levine, Max Perlich en John Doe.

Georgia (Winningham) blijkt haar leven, haar huwelijk en gezin best te kunnen combineren met haar carri[KA2]ere als folk- rock-zangeres. Met haar minder getalenteerde, maar toch wanhopig op een doorbraak hopende zusje Sadie (Leigh) loopt het anders. Haar leven is een puinhoop. Als een zelf-vernietigende punk- versie van Janis Joplin dreigt ze aan drank en drugs kapot te gaan. Een subtiel, intelligent portret van twee zusjes met een totaal uiteenlopend karakter: Sadie bewondert de succesvolle Georgia; wat ze in het muzikale vlak mist, compenseert ze met moed, doorzettingsvermogen en openhartigheid. De schitterende vertolking van beide hoofdrollen geeft nog meer diepgang aan het indringende scenario van Barbara Turner (moeder van Leigh). Knappe, groezelige fotografie van Jan Kiesser. Grosbard produceerde samen met Leigh en Turner. Bekroond op het festival van Montreal. Er is veel bekende popmuziek te horen op de soundtrack. Dolby Stereo.

Falling in Love

1984 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1984. Romantiek van Ulu Grosbard. Met o.a. Robert De Niro, Meryl Streep, Harvey Keitel, Jane Kaczmarek en George Martin.

Regisseur Grosbards theaterachtergrond is duidelijk te merken aan lange scènes met veel tekst en een dromerige belichting. De Niro en Streep zijn na The Deer Hunter weer samen te bewonderen, dit keer als twee rusteloze babyboomers die elkaar ontmoeten in een boekwinkel. Na drie maanden komen ze elkaar weer tegen in de trein. Ze zijn allebei getrouwd, maar beginnen tegen beter weten in een verhouding. Scenarist Cristofer verbeeldt treffend de tijd waarin de naoorlogse generatie en masse zijn heil buiten het huwelijk zocht.

True Confessions

1981 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1981. Misdaad van Ulu Grosbard. Met o.a. Robert De Niro, Robert Duvall, Charles Durning, Ed Flanders en Burgess Meredith.

Intrigrerende 'studie' over de relatie tussen twee broers: de ambitieuze priester Desmond Spellacy (De Niro), die zijn invloed gretig gebruikt om de H. Moederkerk aan de nodige fondsen te helpen, en zijn broer Tom Spellacy (Duvall), detective van beroep, en belast met het onderzoek naar een geruchtmakende moordzaak. Als Tom erachter komt dat een van Desmonds genereuze diocesanen hoogstwaarschijnlijk een moord heeft gepleegd, kan de monseigneur z'n kerkelijke carrière verder wel vergeten. 'He may be the most authentic priest ever seen on the screen,' oordeelde de geestelijke die De Niro wegwijs maakte in het rijke roomse leven.

Straight Time

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Ulu Grosbard. Met o.a. Dustin Hoffman, Theresa Russell, Gary Busey, Harry Dean Stanton en M. Emmet Walsh.

Hoffman geeft reclasseringsambtenaar Walsh, een glibberige figuur, het nakijken na zijn vrijlating uit gevangenschap. Hij begint opnieuw een leven op het kromme pad. Een meeslepend, hoewel niet ongewoon drama, dat echter door de schitterend gespeelde bijrollen een extra stimulans krijgt.

Who Is Harry Kellerman and Why Is He Saying Those Terrible Things About Me?

1971 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1971. Komedie van Ulu Grosbard. Met o.a. Dustin Hoffman, Barbara Harris, Jack Warden, David Burns en Dom DeLuise.

Een verwarde komedie waarin een geslaagde rockzanger (Hoffman) ontdekt dat geld ook niet alles is. Harris draaft te laat op om met haar uitstekende rol deze ramp nog te redden. Het scenario is van Herb Gardner. Het camerawerk is van Victor J. Kemper.

The Subject Was Roses

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Ulu Grosbard. Met o.a. Patricia Neal, Jack Albertson, Martin Sheen, Don Saxon en Elaine Williams.

Frank D. Gilroy's toneelstuk, dat een Pulitzerprijs kreeg, over de gespannen relatie van een jonge veteraan met zijn ouders, werd een goede film. Het is Neals eerste film na haar hartaanval, en Albertson kreeg een Oscar.