Jacques Chirac

Acteur

Jacques Chirac is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Conversation with Gregory Peck

2000 | Documentaire

Verenigde Staten 2000. Documentaire van Barbara Kopple. Met o.a. Gregory Peck, Lauren Bacall, Cecilia Peck, Martin Scorsese en Mary Badham.

Boeiend portret van de Amerikaanse acteur Gregory Peck, die in 1916 in La Jolla in Californi[KA3]e werd geboren en in 2003 op 87-jarige leeftijd overleed. De film werd opgenomen door de ervaren 53-jarige Kopple, die o.a. Woody Allen volgde door Europa en hierover de film WILD MAN BLUES uitbracht. Deze documentaire bevat een zestal interviews, die afgewisseld worden met filmfragmenten, foto`s en journaalopnames. Peck, die pas aan een acteurscarri[KA2]ere begon in zijn laatste jaar aan de universiteit van Berkeley, had het geluk dat Max Reinhardt hem waardevolle tips gaf. Binnen de kortste keren stond hij naast megasterren als Ava Gardner, Audrey Hepburn, Sophia Loren en Ingrid Bergman. Voor zijn rol in de film TO KILL A MOCKINGBIRD (1962) kreeg hij een Oscar als Beste Acteur. Gedenkwaardig waren zijn rollen in CAPE FEAR (uit hetzelfde jaar), MOBY DICK (1956), de biopic over General MacArthur (1977) en THE BOYS FROM BRAZIL (1978). Peck komt naar voren als een liberale persoonlijkheid (de Vietnamoorlog bijv.). In tegenstelling tot zijn zes jaar jongere collega Charlton Heston is Peck ervoor om het vrije wapenbezit op een intelligente en aanvaardbare manier aan banden te leggen. We maken kennis met Peck's tweede vrouw Veronique, een franse journaliste, en hun goede betrekkingen met o.a. de franse president Jacques Chirac. Hoewel je dit interessante portret misschien wat te intiem zou kunnen vinden door het vele familiemateriaal en te weinig film, maakt juist dat eerste deze rolprent uniek. Het scenario is van regisseuse Kopple. Het camerawerk is van Don Lenzer, Tom Hurwitz en Sandy Sissel, die hun opnames met fragmenten en clips op een plezierige manier afwisselen.

IXE

1980 | Experimenteel, Horror

Frankrijk 1980. Experimenteel van Lionel Soukaz. Met o.a. Philíppe Veschi, François Dantchev, Hervé Leymarie, Jean-Fran[KA12]cois B en Karin.

Deze film werd aanvankelijk verboden maar later toch uitgebracht door tussenkomst van minister van cultuur Jack Lang, echter verboden voor kijkers onder de achttien. IXE is een experiment over geweld. Een jongeman gebruikt drugs tot hij er zijn leven bij verliest teneinde al het gruwelijkste van de wereld uit een spuitje te kunnen voelen. Visuele en luide agressie. Duivelse, agressieve beelden en geluiden. Verschilt nauwelijks van het psychedelische delirium van de zestiger jaren behalve dat de maker een gevoel van welbehagen lijkt te hebben (eigenlijk een obsessie) voor pornografie en alles wat ongezond is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacques Chirac op televisie komt.

Reageer