Nigel Miguel

Acteur

Nigel Miguel is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Air Up There

1994 | Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 1994. Komedie van Paul M. Glaser. Met o.a. Kevin Bacon, Charles Gitonga Maina, Yolanda Vazquez, Mabutho 'Kid' Sithole en Winston Ntshona.

De cast, de crew, de sc[KA2]enes, kortom, zo ongeveer alles spant zich verschrikkelijk in voor deze nauwelijks geloofwaardige komedie over een (blanke) Amerikaanse coach. Hij is verbonden aan een universiteit, die een fenomenale amateur-basketballer ontdekt in een film over een afgelegen Afrikaanse stam. Hij reist naar het zwarte werelddeel om hem een contract aan te bieden. Voornamelijk opgenomen in Kenya, in de stijl van een voortdurend vrolijke muziekvideo, onder regie van Glaser, die voorheen acteerde in onder meer Starsky and Hutch. Scenario van Max Apple. Camerawerk van Dick Pope en Elliot Davis.

Heaven is a Playground

1991 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1991. Komedie van Randall Fried. Met o.a. D.B. Sweeney, Michael Warren, Victor Love, Bo Kimble en Richard Jordan.

Een jonge, blanke advocaat komt in contact met Warren, die voor eigen rekening en risico naar sporttalent speurt en die probeert door middel van beurzen zwarte jongeren naar de universiteit te krijgen. Zo wordt de advocaat betrokken bij de sub-cultuur van het stadse basketball. Naar een prachtig verslag van Rick Telander, journalist bij Sports Illustrated. Als stadsdrama is de film geslaagd en het ensemblespel is uitstekend. Alleen met het simplistische neven-plot met de gebruikelijke slechte zakenman (Johnson) gaat de zaak de mist in. We zien een kort optreden van de echte basketball-ster Hakeem Olajuwon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nigel Miguel op televisie komt.

Reageer