Jan Garbarek: muziek.
Er zijn 7 films gevonden.

Space Tourists

2009 | Documentaire

Zwitserland 2009. Documentaire van Christian Frei.

Ooit het vlaggenschip van de Sovjet-Unie, maar inmiddels een verzameling oud roest. De ruimtevaartindustrie in Rusland en omstreken ligt op zijn gat. Overheidsgeld voor missies is er niet of nauwelijks, waardoor kaartjes voor de ruimte worden verkocht - voor 20 miljoen dollar! - aan vermogende ruimtetoeristen. Uit Amerika, natuurlijk. De documentaire volgt een van hen, de jonge Iraans-Amerikaanse Anousheh Ansari, tijdens haar eerste ruimtevlucht. Het is de vervulling van een levenslang gekoesterde wens, want Ansari zegt dat ze zelfs de ruimte in zou zijn gegaan als het kaartje enkele reis was. Bijzonder verhaal en bijzonder fraaie beelden.

Die Reise nach Kafiristan

2001 | Biografie, Avonturenfilm, Drama

Duitsland​/​​Nederland​/​​Zwitserland 2001. Biografie van Fosco Dubini en Donatello Dubini. Met o.a. Jeanette Hain, Nina Petri, Matthew Burton, Hassan Darweesh en Ozlen Soydan.

Twee vrijgevochten Zwitserse vrouwen, een antropologe en een opiumverslaafde schrijfster, die in 1939, onder oorlogsdreiging, een negen maanden lange autotocht maken naar het mysterieuze Kafiristan: het is waar gebeurd en meer dan fascinerend. Hain en Petri zien er kortgeknipt en wel schitterend uit, hun Ford is een blinkende anomalie in stoffige oerlandschappen en er zijn aanwijzingen voor een lesbische relatie. Maar wat bezielde deze dames, en wat leverde de reis precies op? Realisme is geen doel van de Dubini's. Hun film is bewust kunstmatig en op stijlvolle wijze suggestief.

Kippur

2000 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Israël 2000. Drama van Amos Gitai. Met o.a. Liron Levo, Tomer Ruso, Uri Klauzner, Yoram Hattab en Juliano Mer.

Twee vrijgevochten Zwitserse vrouwen, een antropologe en een opiumverslaafde schrijfster, die in 1939, onder oorlogsdreiging, een negen maanden lange autotocht maken naar het mysterieuze Kafiristan: het is waar gebeurd en meer dan fascinerend. Hain en Petri zien er kortgeknipt en wel schitterend uit, hun Ford is een blinkende anomalie in stoffige oerlandschappen en er zijn aanwijzingen voor een lesbische relatie. Maar wat bezielde deze dames, en wat leverde de reis precies op? Realisme is geen doel van de Dubini's. Hun film is bewust kunstmatig en op stijlvolle wijze suggestief.

Emporte-moi

1999 | Drama

Frankrijk​/​​Canada​/​​Zwitserland 1999. Drama van Léa Pool. Met o.a. Karine Vanasse, Pascale Bussières, Miki Manojlovic, Alexandre Mérineau en Charlotte Christeler.

Het is 1963. De dertienjarige Hanna (Vanasse) is 13 en woont in Montréal. Ze heeft een moeilijke leeftijd, ze is geen meisje meer maar ook nog geen vrouw. Hanna heeft veel ruzie met haar ouders. Duidelijk is wel dat ze veel van haar kwakkelende, hardwerkende moeder (Bussières) houdt. Meer moeite heeft ze met haar vader (Manojlovic), overlevende van de holocaust en miskend schrijver. Haar broer Paul (Mérineau) is haar enige houvast. Op een middag ziet Hanna in de bioscoop de Godard-film 'Vivre Sa Vie'. Gefascineerd door het motto van de film; leef je leven zoals het komt, blijft het Hanna bezighouden, echter vergetend dat er ook grenzen zijn. Langzaamaan neemt Hanna het motto over. Samen met haar broer en vriendin Laura, die ze al bij de film zag en later op een feestje ontmoet, ontdekt ze haar ambivalente sexuele gevoelens. Op een bepaald moment wordt haar duidelijk dat het motto van de Godard-film iets anders inhoudt. Namelijk dat je vrij bent om te leven als je wilt, maar dat daarbij de verantwoordelijkheid komt om het goed te doen en dat je die verantwoordelijkheid ook zelf moet dragen. Een bijzondere film met een steengoede rol van Karine Vanasse.

Trollsyn

1994 | Drama

Noorwegen 1994. Drama van Ola Soulum. Met o.a. Julia Onsager Steen, Liv Bernhoft Osa, Bjørn Willberg Andersen en Bjørn Sundquist.

In de veertiende eeuw leeft Noorwegen onder de heerschappij van wrede Deense opperheren. Tweederde van de bevolking komt door de pest om. In de legende van de Jostedal Elegie wordt verteld hoe in een afgelegen dorpje een bruiloft wordt gevierd. Paniek barst los wanneer vastgesteld wordt dat de pest het dorp heeft bereikt. Het hele dorp wordt uitgeroeid behalve het kleine meisje Steen, dat met de helm geboren blijkt te zijn. Maandenlang overleeft zij in haar eentje. Haar vader, die voor het uitbreken van de pest uit het dorp vertrokken was, ziet zij ook niet terug. Poëtische film, die wordt verteld als een parabel en voorbode is van de hoop op een nationale wedergeboorte. Ook bekend als: SECOND NIGHT.

Troll syn

1994 | Historische film, Fantasy

Noorwegen 1994. Historische film van Ola Solum. Met o.a. Julia Onsager-Steen, Liv Bernhoft-Osa, Bjorn Willberg-Andersen, Reidar Sørensen en Baard Owe.

Noorwegen is midden veertiende eeuw in de greep van de Zwarte Dood. De inwoners van het dorpje Justedal sluiten zich van de buitenwereld af in de hoop de epidemie te kunnen ontvluchten. De vader van Onsager-Steen brengt het meisje naar de bergen waar hij haar de schapen laat hoeden. Ondertussen wordt in het dorp een bruiloft gevierd. Eén van de genodigden blijkt echter besmet te zijn en in korte tijd is ook Justedal weggemaaid. Wanneer het meisje terugkomt vindt ze alleen haar moeder terug. Een beroemde Noorse legende die tijdens de Deense bezetting van Noorwegen, de hoop op een nationale wedergeboorte aanwakkerde. De epidemie doodde bijna zeventig procent van de bevolking. De jonge Onsager- Steen geeft schitterend gestalte aan haar personage. Anja Breien schreef het scenario en Harald Gunnar-Paalgard stond in voor de prachtige fotografie.

Reise der Hoffnung

1990 | Drama

Zwitserland​/​​Turkije 1990. Drama van Xavier Koller. Met o.a. Nur Sürer, Necmettin Çobanoglu, Emin Sivas, Mathias Gnädinger en Erdinc Akbas.

Reisverhaal over bedrogen Turkse boeren op weg naar het Beloofde Zwitserland. Wij volgen een vader en een moeder die met een van hun zeven kinderen hun boerderijtje verlaten voor de lange reis naar het Zwitserse chocoladeparadijs. Het begint veelbelovend maar spoedig maak je kennis met de Zwitserse grenspolitie en de koehandel in Turkse plattelandsbewoners als werkkrachten voor de fabrieken van het welvarende Zwitserland. De evolutie van de personages wordt verwaarloosd, de film gaat de emotionele toer op en de menselijke schurkerij wordt eindeloos herhaald. Kreeg in 1991 de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Koller schreef samen met Ferice Çiçkoglu het scenario. Camerawerk van Elemer Ragalyi. Gebaseerd op een ware geschiedenis.