Kurt Seifert: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Eva im Frack

1951 | Muziek, Komedie

Duitsland 1951. Muziek van Met o.a. Emil Surmann, Inge Egger, Kurt Seifert, Elfe Gerhart en Helmut Rudolph.

Een jonge vrouw valt voor haar broer in, die vanwege een verstuikte arm zijn contract als jazzpianist niet kan nakomen, en trekt zijn kleding aan... Degelijk geënsceneerde komedie vol misverstanden en verwarring uit de jaren 1950-60.

Wenn Männer schwindeln

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Grethe Weiser, Kurt Seifert, Jeanette Schulze, Emil Surmann en Ida Wüst.

Een jonge studente, die als danspartner-tegen-betaling wat bijverdient, moet een klant uit de narigheid helpen. Opdat zijn jaloerse vrouw geen argwaan koestert, stelt hij zijn nieuwe kennis als de vrouw van een zakenrelatie voor. Dat brengt echter nogal wat misverstanden met zich mee... De gebruikelijke, banale komedie vol verwisselingen.

Maharadscha wider Willen

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Olga Tschechowa, Kurt Seifert, Sonja Ziemann, Rudolf Prack en Ivan Petrovich.

Drukte rond een zogenaamde wonderkapper, die kale hoofden weer aan een weelderige haardos zou kunnen helpen. Dan worden twee van zijn klanten, een Maharadja en een fabrikant van haargroeimiddelen met elkaar verwisseld. Het verhaal van de film is er letterlijk met de haren bijgesleept, en een paar schlagers of banale grappen kunnen daar geen verbetering in aanbrengen.

Eine Nacht im Séparée

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Kurt Seifert, Olga Tschechowa, Sonja Ziemann, Paul Hörbiger en Georg Thomalla.

De leden van een groepje moraalridders doen zich rond de eeuwwisseling voor als zedenpredikers en ontpoppen zich als zinnelijke levensgenieters. Niet geslaagde verfilming van Mora van Ludwig Thoma-Schwanks.

Peter Voss, der Millionendieb

1945 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1945. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Viktor de Kowa, Karl Schönböck, Else von Möllendorff, Hans Leibelt en Georg Thomalla.

De oorspronkelijke Peter Voss-film over de bank, die failliet dreigt te gaan, maar door een vindingrijke medewerker (De Kowa) gered wordt na een spannende reis om de wereld. Dertien jaar later zou Becker een glitterende versie met O.W. Fischer in roulatie brengen. Aangenaam, gedateerd vertier. Felix von Eckhardt schreef samen met regisseur Anton het scenario naar het boek van Gerhard Seeliger. Camerawerk van Eduard Hoesch.

Wir machen Musik

1942 | Muziek, Komedie

Duitsland 1942. Muziek van Helmut Käutner. Met o.a. Viktor de Kowa, Ilse Werner, Georg Thomalla, Edith Oss en Grethe Weiser.

Een operacomponist en een lid van een damesbandje hebben tot hun eigen verbazing groot succes met hun revue. Schlagers: 'Wir machen Musik' en 'Mein Herz hat heut Premiere'. Scenario van regisseur Käutner. Camerawerk van Jan Roth.

Herz modern möbliert

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Hilde Krahl, Gusti Huber, Gustav Fröhlich, Theo Lingen en Kurt Seifert.

Wervelend blijspel met vele verwisselingen en verwikkelingen. Twee jonge paren, Hans en Daisy (Lingen en Huber) plus Thomas en Lore (Fröhlich en Krahl) willen een eigen huishouding voeren en daartoe moet ieder een woning inrichten. De een betrekt een eenvoudige, de ander een luxueuze. Dit vormt de basis waarop de film stoelt. Lingen, die bewezen heeft over regeisseurstalent te beschikken, tracteert de kijker op een aardige avondje amusement, waarbij hij geholpen wordt door een hele schare bekende gezichten.

Robert und Bertram

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hans Heinz Zerlett. Met o.a. Rudi Godden, Kurt Seifert, Carla Rust, Fritz Kampers en Heinz Schorlemmer.

De platte klucht uit 1856 waarop deze rolprent gebaseerd is, bevatte al een reeks smerige antisemitsche spelsc[KA2]enes. In deze film zijn deze nare racistische trekjes nog eens flink aangescherpt. Het gaat over de belevenissen van de twee - zwervers - uit de titel. Robert wordt door Godden gespeeld en Bertram door Seifert. Het anisemitisme wordt nog eens versterkt door de kwalijke en lelijke karikatuur van de personage van bankier Ipelmeyer (Hübder) en zijn gezin. Wie meer dan een halve eeuw na dato deze prent ziet, ontgaat de komische apecten zeker niet, maar zal er toch niet om kunnen lachen. Goed gemaakt, maar verdorven en terecht vlak na de capitulatie van Duitsland in 1945 verboden. Vanaf 1994 mag de film weer vertoond worden. Of dat nou zo'n goed idee was, wordt ten zeerste betwijfeld. Wie is nu ermee gediend?

Sergeant Berry

1938 | Western, Komedie

Duitsland 1938. Western van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Toni von Bukovics, Peter Voß, Herma Relin en Gerd Höst.

Een uiterst populaire Albers-film over politiesergeant Berry uit Chicago die drugsmokkelaars aan de Mexicaanse grens moet oppakken.

Diskretion - Ehrensache

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Heli Finkenzeller, Hans Holt, Ida Wüst, Ralph Arthur Roberts en Theo Lingen.

Mary (Finkenzeller) wil koste wat kost voorkomen dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de sullige Lord Benton (Lingen). Ze laat zich in met een jongeman (Holt), opdat Benton haar als 'gevallen vrouw' zal afwijzen. Maar ze heeft buiten de waard gerekend, de jonge man is niet degene die ze voor het gefingeerde avontuurtje uitgezocht had. Zo beginnen de verwikkelingen. Maar de toevallige kennismaking leidt tenslotte natuurlijk tot een echte verbintenis. Het heeft te weinig inhoud dit blijspel, en algauw slaat de verveling toe. Dankzij het goede spel is het toch nog een middelmatige film geworden.

Die kleine und die große Liebe

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Josef von Báky en Ulrich Bettac. Met o.a. Jenny Jugo, Gustav Fröhlich, Rudi Godden, Walter Lieck en Maria Koppenhöfer.

Erika, stewardess (Jugo) bij Lufthansa, wordt verliefd op Prins Alexander (Fröhlich), die incognito reist. Ze brengt een paar heerlijke weken met hem door aan de Middellandse Zee, tot ze bij toeval ontdekt wie haar geliefde is. Teleurgesteld keert ze zich van hem af. Wanneer de affaire bekend wordt, probeert de koninklijke familie Erika zwart te maken, met als enig resultaat dat Alexander afstand doet van de troon en trouwt met zijn stewardess. Een prachtige film, die de vergelijking met de latere ROMAN HOLIDAY glansrijk kan doorstaan. Jenny Jugo overtuigt ook in serieuze scènes. De gelijkenis met de geschiedenis van de troonsafstand van Engelse koning Edward VIII vanwege zijn geliefde Wallis Simpson, werd de film noodlottig. Na WO II werd de film, onder druk van de Engelsen, verboden door de geallieerden. Nu is hij alweer lange tijd vrijgegeven.

Wie der Hase läuft

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Heli Finkenzeller, Fritz Genschow, Kurt Seifert en Rudolf Platte.

In het dorp Pümpelshausen krijgt dominee Piepenbrink elk jaar een haas aangeboden en steeds proberen dorpelingen hem dat dier te ontfutselen. Een volkse klucht met muzikale 'toegiften' van Eduard Künneke en Franz Marszalek.

Intermezzo

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Josef von Baky. Met o.a. Tresi Rudolph, Albrecht Schoenhals, Franz Weber, Hansi Arnstaedt en Erich Fiedler.

Een zangfilm met en voor de soprane Tresi Rudolph. De zangeres Adrienne Madelon gaat er, kort voordat zij met Fiedler in het huwelijk treedt, vandoor. In het casino wordt zij door pech achtervolgd, en wanneer zij tenslotte geen geld meer heeft, geeft zij haar stem als onderpand aan een geheimzinnige heer, Trent (Schoenhals) genaamd. Hij kan nu bepalen, wanneer en waar Madelon zingt. Hoezeer zij daar ook tegen in opstand komt, ze komt niet meer van Trent af. Met tegenzin moet zij uiteindelijk toegeven, dat zij zelfs verliefd op Trent is geworden. Wanneer haar bruidegom haar heeft opgespoord, is het te laat. Ze heeft voor Trent gekozen. Pluspunten in deze film vormen de interessante verwikkelingen en de muziek van Mackeben. Het contrast tussen de mooie zangstem van Tresi Rudolphs en haar holle, harde manier van spreken in de dialogen is schrikwekkend.

Besuch am Abend

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Paul Hörbiger, Liane Haid, Harald Paulsen, Jakob Tiedtke en Erika Gläßner.

Flauwe komedie over een geremde jongeman (H[KA3]orbiger) die onverwacht bezoek krijgt van een revuemeisje (Haid). Zij wijdt hem stukje bij beetje in in de liefde. Natuurlijk op zedige wijze, geheel in de stijl van 1934. Ondanks het originele idee en de goede muziek wil de film maar niet van de grond komen, en de kijker raakt al snel verveeld. Jammer van de goede acteurs.