Steve Ihnat: regie en cast.
Er zijn 10 films gevonden.

The Honkers

1972 | Drama, Western

Verenigde Staten 1972. Drama van Steve Ihnat en Steve Inhat. Met o.a. James Coburn, Lois Nettleton, Slim Pickens, Anne Archer en Richard Anderson.

Overbekende kost over een rodeoster die te kampen krijgt met het feit dat hij ouder wordt. Het werd veel beter behandeld in J.W. COOP of JUNIOR BONNER. Acteur/regisseur Ihnat stierf kort na de vertoning van zijn film op het filmfestival van Cannes -de tweede die hij overigens regisseerde.

Fuzz

1972 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Richard A. Colla. Met o.a. Burt Reynolds, Raquel Welch, Yul Brynner, Jack Weston en Tom Skerritt.

In deze buitenissige film is geprobeerd humor en spanning te combineren; men hoopte er het M*A*S*H onder de politiedrama's van te maken, maar die kwaliteit heeft deze film niet. Een volgende teleurstelling voor Reynolds-fans. Gebaseerd op een verhaal van Ed McBain door Evan Hunter tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Jacques Marquette.

Sweet, Sweet Rachel

1971 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1971. Mysterie van Sutton Roley. Met o.a. Alex Dreier, Stefanie Powers, Pat Hingle, Louise Latham en Brenda Scott.

Een angstaanjagende doch amechtige 'thriller' waarin een ESP-deskundige het opneemt tegen een onzichtbaar wezen dat een knappe vrouw gek wil maken. De slordige regie ruïneert het fascinerend gegeven.

Hunter

1971 |

Verenigde Staten 1971. Leonard Horn. Met o.a. John Vernon, Steve Ihnat, Fritz Weaver, Edward Binns en Sabrina Scharf.

Een geheim agent overleeft ongeluk op de racebaan, zijn superieuren hebben niet door dat hij door de vijand gehersenspoeld is. Waar is het allemaal voor nodig? Het slordige, mechanische tempo komt geen enkele mooie belofte uit het begin na.

Zigzag

1970 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Richard A. Colla. Met o.a. George Kennedy, Anne Jackson, Eli Wallach, Steve Ihnat en William Marshall.

Paul Cameron werkt als opsporingsambtenaar van verzekeringsfraude in Los Angeles. Hij heeft een hersentumor en gelooft dat hij snel dood zal gaan. Hij maakt zich zorgen over hoe het dan met zijn vrouw en dochtertje financieel verder moet. Dan denkt hij terug aan een onopgeloste ontvoeringszaak van een aantal jaren terug waarbij er een dode viel. Voor de oplossing van de zaak is een hoge beloning uitgeschreven, waarop Cameron nu speculeert om voor zijn nabestaanden te zorgen

The Whole World Is Watching

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Richard Colla. Met o.a. Joseph Campanella, James Farentino, Burl Ives, Hal Holbrook en Steve Ihnat.

Twee jonge advocaten, broers, verdedigen een linkse student die beschuldigd wordt van moord op een politieman tijdens een opstand op de universiteit. Er is genoeg spanning tijdens de rechtszaak, maar de hoofdpersonen komen over als typetjes.

Madigan

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Richard Widmark, Henry Fonda, Harry Guardino, Inger Stevens en James Whitmore.

Politiedetective Dan Madigan (Widmark) valt met een collega een hotelkamer binnen waar een gangster in bed ligt met een hoertje. De gangster gebruikt het meisje als schild en weet te ontsnappen. Hoofdcommissaris Fonda geeft het onfortuinlijke duo 72 uur de tijd om hem te arresteren. Spannende en vlot gemaakte politiefilm, die de toeschouwer de hele tijd door in spanning houdt. Knap spel van Widmark, Fonda en al hun tegenspelers. Zoals steeds houdt Siegel het tempo hoog en zorgt hij geregeld voor verrassingen. Het scenario werd geschreven door Abraham Polonsky, Harry Kleiner en Henri Simoun, naar de roman The Commissioner van Richard Dougherty. Russell Metty filmde het grootste deel van de actie in de straten van New York. Tussen 1972 en 1974 speelde Widmark in een aantal tv-sequels in de reeks NBC MYSTERY MOVIE. Gedraaid in Techniscope.

Kona Coast

1968 | Misdaad

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Lamont Johnson. Met o.a. Richard Boone, Vera Miles, Joan Blondell, Steve Ihnat en Chips Rafferty.

Goede acteurs in een routineus melodrama over het gevecht van een kapitein van een vissersboot om de kerels te pakken te krijgen die zijn dochter vermoordden. Rockster Eddy uit de jaren vijftig heeft een kleine rol. Op Hawaii opgenomen.

Hour of the Gun

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van John Sturges. Met o.a. James Garner, Jason Robards, Robert Ryan, Albert Salmi en Charles Aidman.

Sequel op Sturges` GUNFIGHT AT THE O.K. CORRAL (1957), ditmaal met Garner en Robards als respectievelijk Wyatt Earp en Doc Holliday. Nadat drie leden van de Clanton-bende door hen werden uitgeschakeld, heeft Ike Clanton (Ryan) het lef hen aan te klagen wegens moord. Het blijft zijn bedoeling om de macht te verwerven over de hele streek en Earp en Holliday vormen de obstakels. Het scenario van Edward Anhalt heeft een zeer sterk begin, maar boet vervolgens aan geloofwaardigheid in. Uitstekende prestaties van de hoofdrollen, terwijl het geen dankbare job is om Lancaster en Douglas te vervangen. De film behaalt dan ook nergens het niveau van zijn voorganger. Prachtige openluchtfotografie van Lucien Ballard en een opwindende westernscore van Jerry Goldsmith.

Countdown

1967 | Drama, Sciencefiction, Experimenteel, Actiefilm

Verenigde Staten 1967. Drama van Robert Altman. Met o.a. Robert Duvall, James Caan, Charles Aidman, Joanna Moore en Steve Ihnat.

Wanneer blijkt dat de Russen de wedloop naar de maan gaan winnen, besluiten de Amerikanen een noodprogramma in te schakelen om toch de eersten te zijn. Duvall is de aangewezen persoon voor het karwei, maar hij is militair, en de regering wil haar vreedzame bedoelingen duidelijk maken door een burger te sturen. De keuze valt op Caan, die psychisch echter minder sterk is. Goede SF-film met typische Altman-trekjes. Het scenario van Loring Mandel, geïnspireerd door een roman van Hank Searls, kabbelt rustig voort, zonder hoogtepunten maar doorlopend boeiend. Achter de camera stond William W. Spencer, en Leonard Rosenman tekende voor de muzikale omlijsting.