Ralph Truman: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Beyond this Place

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Jack Cardiff. Met o.a. Van Johnson, Vera Miles, Emlyn Williams, Bernard Lee en Jean Kent.

Een eerlijk drama over Johnson die in Engeland het bewijs zoekt voor de onschuld van zijn vader die veroordeeld werd wegens moord. Amerikaanse titel WEB OF EVIDENCE.

The Man Who Knew Too Much

1956 | Thriller

Verenigde Staten 1956. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. James Stewart, Doris Day, Daniel Gélin, Brenda De Banzie en Bernard Miles.

Remake van een van Hitchcocks meest geliefde thrillers uit de jaren '30, waarin een onschuldige man toevallig informatie over een internationaal complot krijgt toegespeeld. Niemand is meer geknipt voor die rol dan Stewart, die overigens ook voor hilariteit zorgt in een Marokkaans restaurant waar hij geen raad weet met zijn lange lijf. Klassiek is de climax in de Londense Albert Hall, waar de aanslag op een staatsman zal plaatsvinden. De muziek met de fameuze cimbaalslag is van Hitchcocks huiscomponist Bernard Herrmann. Day zingt de met een Oscar bekroonde meedeiner 'Que sera, sera'.

The Ship That Died of Shame

1955 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Actiefilm van Basil Dearden. Met o.a. Richard Attenborough, George Baker, Bill Owen, Virginia McKenna en Roland Culver.

De bemanning van een Britse kanonneerboot komt na WO II weer bij elkaar om dezelfde boot voor smokkelpraktijken te gebruiken, totdat 'zij' begint te rebelleren tegen de steeds illegalere ondernemingen. Prima bezetting in dit ongebruikelijk drama.

La Carrozza d'oro

1952 | Komedie, Romantiek

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1952. Komedie van Jean Renoir. Met o.a. Anna Magnani, Duncan Lamont, Eduardo Spadaro, Paul Campbell en Riccardo Rioli.

De onderkoning van een Spaanse kolonie in het zeventiende- eeuwse Peru heeft een gouden koets gekocht, die met hetzelfde schip aankomt als een `commedia dell`arte` groep waarvan de ster zich reeksen aanbidders maakt, onder wie de vorst zelf, die haar de koets schenkt. Na vele intriges en rivaliteiten, gecompliceerd door de strijd tegen indianen, kiest ze echter toch voor het theater. Deze ironische variant op het thema vrouw-met- meer-dan- een-minnaar (als in LA REGLE DU JEU en ELENA ET LES HOMMES) is vooral Renoirs liefdesverklaring aan acteurs in het algemeen en Magnani in het bijzonder. Opmerkelijk van aankleding en kleurgebruik. Bewerking naar een toneelstuk van Prosper Mérimeé Le Carrosse du Saint-Sacrement door regisseur Renoir, Renzo Avanzo, Jack Kirkland en Giulio Macchi. Camerawerk van Claude Renoir en H. Ronald.

Treasure Island

1950 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1950. Avonturenfilm van Byron Haskin. Met o.a. Bobby Driscoll, Robert Newton, Walter Fitzgerald, Denis O'Dea en Basil Sydney.

Hopelijk niet de gekuiste versie van Treasure Island, want het verhaal drijft op de realistische gevaren die een jongen voor zijn kiezen krijgt. Haskin's Treasure Island was de eerste mensenfilm van Disney en gelijk de beste van de vele 'Treasure Island'-verfilmingen tot nu toe, inclusief animaties. Eeuwige kindacteur Driscoll (hij ging vroeg met pensioen) doet het goed als Jim Hawkins, die anno 1765 een schatkaart in handen krijgt en met zijn vrienden Squire (Fitzgerald) en dokter Livesey (O'Dea) op jacht gaat. Newton steelt de show in de rol van de gluiperige Long John Silver.

Eureka Stockade

1948 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1948. Avonturenfilm van Harry Watt. Met o.a. Chips Rafferty, Jane Barrett, Gordon Jackson, Jack Lambert en Peter Illing.

Australische gouddelvers komen in 1850 in opstand tegen een hardvochtige Britse gouverneur. Een weinig overtuigende historische actiefilm uit de Engelse Ealingstudio.

Beware of Pity

1946 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van Maurice Elvey. Met o.a. Lilli Palmer, Albert Lieven, Gladys Cooper, Linden Travers en Ernest Thesiger.

Sentimenteel maar treffend verhaal over een invalide jonge vrouw die de liefde vindt, en daarmee de zin van het leven. Scenario van W.P. Lipscomb naar de gelijknamige roman van Stefan Zweig. Camerawerk van Derick Williams.

Henry V

1945 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1945. Drama van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, Robert Newton, Leslie Banks, Renee Asherson en Esmond Knight.

Magistrale verfilming van het klassieke toneelstuk van William Shakepeare in een bewerking van Olivier, Alan Dent en Reginald Beck. Het begint als een toneelstuk met de première in 1600, waarin de glorierijke campagne verheerlijkt wordt van de Britse Koning Henry V tegen de Fransen. Terwijl het stuk zich ontwikkelt, worden de decors realistischer en worden we getuige van briljante vertolkingen en een bijna geniale regie. Bij zijn release werd de film dan ook begroet als de beste Shakespeare- adaptatie aller tijden. Het leverde Olivier een speciale Oscar op voor zijn uitzonderlijke prestatie als acteur, regisseur en producent in de totstandkoming van HENRY V. Zelfs na al die jaren, blijft het een genot deze film telkens opnieuw te zien. Verbluffende fotografie van Robert Krasker en Jack Hildyard en een sublieme score van William Walton vervolmaken dit meesterwerk. Opnieuw gemaakt in 1989 door Kenneth Branagh.

The Saint in London

1939 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1939. Mysterie van John Paddy Carstairs. Met o.a. George Sanders, David Burns, Sally Gray, Henry Oscar en Ralph Truman.

In deze op locatie opgenomen film reist `The Saint` naar Engeland. Hij zit namelijk achter een valsemuntersbende aan, waarbij hij ongevraagd hulp krijgt van een warhoofdig meisje uit de hogere kringen (Gray). Zie ook: 'The Saint'-serie.

The Crimson Circle

1937 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Misdaad van Reginald Denham. Met o.a. Noah Beery sr, June Duprez, Hugh Wakefield, Niall MacGinnis en Alfred Drayton.

De vriendin van een een misdadiger wordt gearresteerd op verdenking van moord. Bezetting en sfeer Engels.

D'You Ken John Peel?

1934 | Komedie, Musical, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. John Garrick, Winifred Shotter, Stanley Holloway, John Stuart en Leslie Perrins.

1815. Na de slag van Waterloo wachten de Britse soldaten in Brussel op verdere orders. Binnen drie dagen zullen ze terug naar Engeland gaan. Iedereen is blij, behalve Toinette (Lawson), de mascotte van het 23e regiment, o.l.v. de populaire majoor John Peel (Gerrick). De beroepsvalsspeler Mr. Craven (Perrins) had beloofd met haar te trouwen, maar laat haar nu vallen. Peel dwingt het onbetrouwbare individu zijn belofte na te komen. Craven zweert zich te zullen wreken. Terug in Londen staat Craven bekend als Sir Charles Hawksley, maar ook onder die naam is hij een even grote bedrieger. Zo wint hij alle bezittingen van Francis Merrall (Carson). Hij is wel bereid tot een compromis: als Francis zijn dochter Lucy (Shotter) zo ver kan krijgen dat ze met hem in het huwelijk treedt, vervalt zijn schuld. Toeval wil echter dat ook John Peel op het meisje verliefd is en hij Hawksley zonder problemen herkent. Ouderwetse muzikale komedie die de hedendaagse toeschouwer niet meer kan boeien. De film heeft zeer weinig te bieden aan originaliteit of spel. Erg theatraal en overnadrukkelijk, bevolkt met houten personages. De enige die eruit springt is Halloway, die tevens met Sam, Pick Up Thy Musket het enige amusante nummer brengt. H. Fowler Mear bewerkte het toneelstuk van Charles Cullum dat reeds in 1908 een eerste keer verfilmd werd door Arthur Gilbert. Fotografie is van Sydney Blythe. In Amerika uitgebracht als CAPTAIN MOONLIGHT, naar een nevenpersonage in de film.