Chico Hamilton: cast en muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Die Sonnengöttin

1993 | Romantiek, Drama

Duitsland 1993. Romantiek van Rudolph Thome en Rudolf Thome. Met o.a. John Shinavier, Radhe Schiff, Susan Chesler, Marie Soranno en Chico Hamilton.

Richard Todd (Shinavier), een filmcriticus uit New York, krijgt een beurs om een boek te schrijven over een grote regisseur van het Duitse expressionisme, F.W. Murnau. Hiervoor moet hij naar Berlijn, alle redenen om Martha (Schiff) op te zoeken met wie hij een romance had in de Big Apple. In het kader van zijn boek bezoeken ze het graf van Murnau en zien daar een beeldje van een Griekse godin uit de oudheid, Akatirer. Het beeldje vertoont een treffende gelijkenis met Martha. Redenen genoeg om af te reizen naar Griekenland op zoek te gaan naar de oorsprong van Akatirer. Thome's eigenzinnige film, waarvoor hij zijn eigen scenario schreef, is een vorm van banaal narcisme, dat niemand behalve hijzelf interessant vindt, al doen beiden hoofdrollen hun best. Deze rolprent bevat enkele fragmenten van F.W. Murnau's film TABU; regisseur Thome's complete film valt in het niet vergeleken met dat wat hij van zijn illustere voorganger heeft ingelast. Het camerawerk van Reinhold Vorschneider is van grote klasse, maar dat maakt deze rolprent beslist niet boeiend.

Liebe auf den ersten Blick

1991 | Romantiek, Drama

Duitsland 1991. Romantiek van Rudolf Thome. Met o.a. Geno Lechner, Julian Benedikt, Margarita Broich, Kyana Kretzschmar en Nicolai Wolf Thome.

Dwaze liefdesgeschiedenis over werkeloze archeoloog Lechner uit de voormalige DDR, weduwnaar met twee kinderen en bij zijn zuster inwonend, die aantrekkelijke, alleen staande futurologe Benedikt met dochtertje op een kinderspeelplaats in (west)Berlijn ontmoet. Het dialoog is stijf, het spel is houterig en er springt geen enkel vonkje over tussen de slecht gekozen hoofdrollen. Zelfs het z.g. thema over Duits-Duitse verhoudingen komt niet uit de verf, noch ook het vleugje lichte komedie. Scenario van de regisseur en achter de camera stond Sophie Maintigneux.

Magic Sticks

1987 | Romantiek, Misdaad, Mysterie

Duitsland 1987. Romantiek van Peter Keglevic. Met o.a. George Kranz, Kelly Curtis, Chico Hamilton, Ted Lambert en Joe Silver.

Een modern, romantisch sprookje over de jonge Newyorkse drummer Felix, die op een dag een paar magische trommelstokken krijgt, waarmee hij mensen aan het dansen brengt. Er vinden talrijke turbulente verwikkelingen plaats, voordat Felix de macht van de 'magic sticks' begrijpt en kan voorkomen dat twee gangsters ze misbruiken.

Mr. Ricco

1975 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1975. Drama van Paul Bogart. Met o.a. Dean Martin, Eugene Roche, Thalmus Rasulala, Geraldine Brooks en Denise Nicholas.

Martin (Joe Ricco) valt uit de toon als strafpleiter. Goed als mysterie. Een van de weinige films waarin Martin niet zingt. Het scenario is van Robert Hoban naar een verhaal van Ed Harvey en Francis Kiernan. Het camerawerk is van Frank Stanley.

Repulsion

1965 | Drama, Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Roman Polanski. Met o.a. Catherine Deneuve, Ian Hendry, John Fraser, Patrick Wymark en Yvonne Furneaux.

De jonge Belgische Carole (Deneuve) woont bij haar zus in Londen. Ze walgt van seks en beschouwt elke man als een potentiële verkrachter, ook de minnaar van haar zus. Wanneer ze een tijdje het huis alleen heeft, slaan bij haar de stoppen door. Volgens velen is Repulsion een van de beste thrillers ooit. Hij komt wat traag op gang, met lange shots van Carole die stil voor zich uitstaart, gaandeweg wordt duidelijk dat ze een tijdbom is die op het punt staat te ontploffen. De zwart-witte overbelichte en onderbelichte beelden en het Barbiepop-uiterlijk van ijskoningin Deneuve dragen bij aan een onwerkelijke spanning.

Jazz on a Summer's Day

1959 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1959. Documentaire van Bert Stern. Met o.a. Louis Armstrong, Big Maybelle, Chuck Berry, Dinah Washington en Gerry Mulligan.

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer's Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties.