Richard Bright: cast.
Er zijn 24 films gevonden.

OK Garage

1998 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1998. Romantiek van Brandon Cole. Met o.a. John Turturro, Lili Taylor, Will Patton, Gemma Jones en Joe Maher.

Een suikerzoete naïeve lerares (Taylor), haar platonische aanbidder met hagedissen in zijn zak (Patton) en een extreem verlegen lasser die zijn cheques niet durft te innen omdat hij verliefd is op de bankcaissière (de immer geniale Turturro). Allen figuranten in een wonderlijk verhaal rond een garagist die geen auto's repareert maar zijn klanten wel laat betalen en als het even kan ook nog ontdoet van hun mobiel. Regisseur Cole zakte nog eens lekker onderuit en liet zijn acteurs de vrije hand in deze charmante karakterstudie over onbeantwoorde liefde en onkunde. (VM/VPRO Gids)

Sweet Nothing

1996 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1996. Misdaad van Gary Winick. Met o.a. Michael Imperioli, Mira Sorvino, Paul Calderon, Patrick Breen en Richard Bright.

Een suikerzoete naïeve lerares (Taylor), haar platonische aanbidder met hagedissen in zijn zak (Patton) en een extreem verlegen lasser die zijn cheques niet durft te innen omdat hij verliefd is op de bankcaissière (de immer geniale Turturro). Allen figuranten in een wonderlijk verhaal rond een garagist die geen auto's repareert maar zijn klanten wel laat betalen en als het even kan ook nog ontdoet van hun mobiel. Regisseur Cole zakte nog eens lekker onderuit en liet zijn acteurs de vrije hand in deze charmante karakterstudie over onbeantwoorde liefde en onkunde. (VM/VPRO Gids)

Jaded

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Caryn Krooth. Met o.a. Catherine Dent, Carla Gugino, Ellen Greene, Rya Kihlstedt en Christopher McDonald.

Meg Harris woont in een Amerikaans stadje. Op een avond ontmoet ze twee vrouwen, Pat en Alex, in een bar. Er wordt gedronken en gedanst, en de avond eindigt op het strand, waar het drietal besluit te gaan zwemmen. Dan wordt Meg echter verkracht door Alex en Pat. Ze is geschokt, maar vastbesloten te gaan vechten voor haar recht

Calm At Sunset

1996 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1996. Familiefilm van Daniel Petrie. Met o.a. Michael Moriarty, Peter Facinelli, Kevin Conway, Kate Nelligan en Melvin Van Peebles.

James Pfeiffer wil de eer van de familie hooghouden, want hij wil net als iedere andere Pfeiffer visser worden. Zijn vader en moeder kunnen zich echter niet vinden in de plannen van hun zoon, omdat ze de negatieve kanten van een vissersbestaan te goed kennen: lang van huis, financiële problemen en continu levensbedreigende situaties. Pa en ma willen hun zoon een betere toekomst bieden. Het verschil van mening ontaardt in een conflict, totdat de werkelijke aanleiding van de bezwaren van James' ouders aan het licht komt

Pictures of Baby Jane Doe

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Paul Peditto. Met o.a. Calista Flockhart, Christopher Peditto, Elina Löwensohn, Joe Ragno en Richard Bright.

Schrijver Horace (Christopher Peditto) werkt in een travestietenbar omdat hij met de pen te weinig verdient. Daar ontmoet hij Jane (Flockhart), die duidelijk maakt dat ze voor hem 'zu haben' is. Horace vraagt of ze met haar aardige figuurtje ook wil poseren voor een aantal morbide foto's, die hij met uitgebreide bijschriften verkoopt aan de sensatiepers en dat levert heel wat aardige scènes op - je doet in zo'n bar immers ideetjes op - en dat leidt ook tot leuke verkleedpartijtjes met als hoogtepunt Jane in het schaarse kostuum van de overbekende French maid... Dan ontdekt Horace dat Jane verslaafd is. Om deze nare gewoonte kwijt te raken willen ze in Atlantic City in de buurt van haar vader een nieuw leven beginnen. Horace vindt haar korte tijd later terug in een ziekenhuis. Een obscure film, die heel wat genres door elkaar mengt zoals romantiek, verslaving en erotiek, maar geen van allen is. Alleen de moeite waard voor diehard fans van Flockhart.

The Ref

1994 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Komedie van Ted Demme. Met o.a. Denis Leary, Judy Davis, Kevin Spacey, Robert J. Steinmiller jr en Glynis Johns.

Een inbreker (Leary) gijzelt op kerstavond een echtpaar (Davis en Spacey) en raakt vervolgens betrokken bij hun huwelijksproblemen. De komedie met grimmige dialogen van Marie Weiss en Richard LaGravenese profiteert van de (verbale) talenten van de drie hoofdrolspelers. Ted Demme (neef van Jonathan) regisseerde enkele televisieshows van stand up comedian Leary. De film is ook wel getiteld Hostile Hostages.

The Ambulance

1990 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1990. Thriller van Larry Cohen. Met o.a. Eric Roberts, James Earl Jones, Megan Callagher, Richard Bright en Janine Turner.

Striptekenaar Roberts ziet (geheel toevallig) op straat de vrouw van zijn dromen (Turner) en spreekt haar aan. Als ze hun weg vervolgen, valt ze flauw. Op het juiste moment komt er een ziekenwagen aan, die haar meeneemt naar een ziekenhuis. Als Roberts pati[KA3]ente Turner in het ziekenhuis gaat opzoeken, blijkt ze niet bekend te zijn en nergens in New York heeft men van haar gehoord. De politie is niet al te behulpzaam. Roberts gaat zelf voor detective spelen en ontdekt samen met journalist Buttons (goede rol) een (vergezocht) complot tegen diabetici. Deze obscure cliché-thriller beleefde zijn première direct op de videoband in plaats van in de zaal. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Jacques Haitkin.

Time Out

1988 | Thriller, Komedie

Denemarken 1988. Thriller van Jon Bang Carlsen. Met o.a. Alan Olsen, Patricia Arquette, Geoffrey Lewis, Nina van Pallandt en Dan Priest.

Een komische thriller met Engelse dialogen en Amerikaanse acteurs, in New Mexico en Californië opgenomen, over de jonge Deen Olsen die naar L.A. trekt op zoek naar zijn vader. Onderweg neemt hij het, niet zonder problemen, op voor de zowat door iedereen belaagde Arquette, waarna hen in L.A. een demonische verrassing wacht. Vlot en vaardig in beeld gebracht, maar als sociaal satiricus faalt regisseur Carlsen.

Verne Miller

1987 | Misdaad

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Rod Hewitt. Met o.a. Scott Glenn, Barbara Stock, Thomas G. Waites, Lucinda Jenney en Sonny Carl Davis.

Een domme vertoning naar een waar gebeurd verhaal met Glenn, die zeer eenzijdig speelt over een voormalige sheriff uit South Dakota, die van 1920 - 1940 een berucht gangster was. De film staat stijf van het geposeer en is vol ongebreidelde ijdelheid zonder enige logika of diepte.

Houston Knights: Mirrors

1987 | Misdaad

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Gary Nelson en Richard Lang. Met o.a. Michael Paré, Michael Beck, Robyn Douglass, Leigh Taylor Young en John Hancock.

Pilotfilm van de gelijknamige serie. Par[KA1]e is Joseph Anthony La Fiamma, rechercheur van politie uit Chicago, overgeplaatst naar Houston, Texas. Zijn collega ter plaatse is Beck, die bekend staat als detective Levon Elmer Lundy, Jr. Beide politiemannen zijn elkaars tegenpolen, maar moeten toch samenwerken. Bright is Par[KA1]e`s Uncle Mickey, die contacten heeft met de onderwereld. In deze film wordt Par[KA1]e geconfronteerd met de vroegtijdige dood van een drugsdealer, die achteraf niet dood blijkt te zijn. Het gaat om een gangsteroorlog. Het spoor leidt naar de stad Houston, waar hij (dus) kennismaakt met Beck. De nodige lijken, flink wat geknal en snelle achtervolgingen vormen de ingrediënten van deze volkomen standaardproduktie. Niets nieuws onder de zon. Scenario van Michael Butler, Eric Blakeney en Gene Miller. Adviezen voor de verhalen van Stan Berkowitz en Paul Diamond. Neil Roach bemande de camera.

Cut and Run

1986 | Actiefilm, Thriller

Italië​/​​Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Ruggero Deodato. Met o.a. Lisa Blount, Leonard Mann, Willie Aames, Richard Lynch en Michael Berryman.

Twee onverschrokken TV verslaggevers volgen een spoor van drugsmoorden naar Zuid-Amerika. Daar blijken de gekke discipelen van sekteleider Jim Jones nog steeds vrij rond te lopen. De lugubere plot gaat zo snel dat je de talrijke absurde gebeurtenissen bijna niet kan volgen. Acteurs, camerawerk en sets zijn te goed voor deze film.

Inferno in diretta

1985 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1985. Avonturenfilm van Luggero Deodato en Ruggero Deodato. Met o.a. Lisa Blount, Karen Black, Leonard Mann, Willie Aames en Richard Lynch.

Een onsamenhangende actiefilm, op locatie in Venezuela en Miami geschoten. Het verhaal gaat over een Vietnam-veteraan, kolonel bij de Groene Baretten, die de man achter het bloedbad in Jonestown was (waar honderden sekteleden collectief zelfmoord pleegden). Hij is nog steeds op vrije voeten en is leider van een drugsorganisatie. Een journaliste en haar trouwe fotograaf sporen hem op om een verhaal te maken. Het paar raakt verzeild tussen oorlog voerende Indianen en drugs smokkelende bandieten. De film is een voorbeeld van slecht spel en slechte regie. Ook bekend als CUT AND RUN.

Vigilante

1982 | Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Actiefilm van William Lustig. Met o.a. Robert Forster, Fred Williamson, Richard Bright, Don Blakely en Rutanya Alda.

Een man neemt het recht in eigen hand als schurken, die zijn zoontje vermoordden en zijn vrouw mishandelden, met een voorwaardelijke straf naar huis worden gestuurd. Hoogst bedenkelijk. Ook bekend als STREET GANG.

The Idolmaker

1980 | Muziek, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1980. Muziek van Taylor Hackford. Met o.a. Ray Sharkey, Tovah Feldshuh, Peter Gallagher, Paul Land en Joe Pantoliano.

Sympathieke, maar niet helemaal geslaagde, milieuschildering van het rockwereldje rond 1960. Centraal staat Vincent Vaccardi, een kelner, die zich weet op te werken tot tekst- en muziekschrijver. Hij kan een tweetal zangers (Frankie Avalon en Fabian) tot rockidolen maken, maar als de druk te groot wordt, lopen ze over naar een andere manager. In zijn regiedebuut demonstreert Hackford reeds zijn interesse in hedendaagse muziek, die ook later dikwijls tot uiting zou komen. Maar deze prent is spijtig genoeg te oppervlakkig en te clichématig om een geloofwaardig beeld op te hangen van de ambitieuze managers zonder scrupules, die voor niets terugschrikken om hun doel te bereiken. Het scenario is van Edward Di Lorenzo. Het camerawerk is van Adam Holender.

On the Yard

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Raphael D. Silver en Raphael Silver. Met o.a. John Heard, Thomas D. Waites, Mike Kellin, Richard Bright en Joe Grifasi.

Gevangene Heard maakt een fatale vergissing door herrie te schoppen met zware jongen Waites. Deze matige gevangenisfilm lijkt de gedane moeite nauwelijks waard, hoewel Kellin gedenkwaardig is als een oudere pechvogel die probeert op erewoord vrijgelaten te worden.

Hair

1979 | Musical, Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1979. Musical van Milos Forman. Met o.a. John Savage, Treat Williams, Beverly D'Angelo, Annie Golden en Dorsey Wright.

Topvermaak uit de oude doos doorspekt met de lyrische monsterhits 'Aquarius' ('Aquarius! Aquarius!'), 'Good Morning Starshine' ('gliddy glub gloopy - nibby nabby noopy') en 'Let the Sunshine in' ('that's me, that's me, that's me'). In Milos Formans bewerking van de legendarische musical is John Savage de botte boer die op weg naar het leger samensmelt met een groep hippies in Central Park alwaar hij de geneugten van de sterrenkinderen snel onder de knie krijgt. Cinematograaf Miroslav Ondrícek (The World According to Garp) brengt het met finesse haarscherp in beeld.

Handle with Care

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van Jonathan Demme. Met o.a. Paul Le Mat, Candy Clark, Ann Wedgeworth, Marcia Rodd en Charles Napier.

Mooie karakterstudies en scènes maken de tekortkomingen goed in deze vrolijke, originele film. Het is losjes rond LeMat gesitueerd en zijn obsessie voor de omroepmaatschappij CBS; de nevenintrige over een vrachtwagenchauffeur die bigamist is, is om te schaterlachen. Oorspronkelijk uitgebracht als CITIZENS BAND.

Marathon Man

1976 | Thriller

Verenigde Staten 1976. Thriller van John Schlesinger. Met o.a. Dustin Hoffman, Laurence Olivier, Roy Scheider, Marthe Keller en William Devane.

Student Babe (Hoffman) heeft veel profijt van zijn trainingen voor de marathon, als hij via zijn broer Doc (Scheider) verwikkeld raakt in een complot rond diamanten, duistere geheimen uit het verleden en een uiterst onaangename tandarts (Olivier). Uitstekende thriller, opgenomen in sfeervol New York, mooi opgebouwd, met uitstekend spel en met een van de geruchtmakendste en ijzingwekkende en toch subtiele martelscènes uit de filmgeschiedenis, een scène die decennia in het geheugen gegrift blijft. Zo kan het dus ook, makers van de Saws en Hostels.

Rancho Deluxe

1975 | Komedie, Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Komedie van Frank Perry. Met o.a. Jeff Bridges, Sam Waterston, Elizabeth Ashley, Charlene Dallas en Clifton James.

Een ongebruikelijke, maar heel aardige western-komedie over twee eigentijdse gelegenheidsveedieven, geschreven door cult- auteur Thomas McGuane (92 IN THE SHADE), met muziek van Jimmy Buffett (die ook meedoet in de film). Het camerawerk is van William A. Fraker.

Pat Garrett and Billy the Kid

1973 | Historische film, Western

Verenigde Staten 1973. Historische film van Sam Peckinpah. Met o.a. James Coburn, Kris Kristofferson, Bob Dylan, Richard Jaeckel en Katy Jurado.

Pat (Coburn) en Billy (Kristofferson), waren ooit partners in crime, maar nu is Pat sheriff met de opdracht zijn oude maat uit te schakelen. Pat probeert Billy nog naar Mexico te praten, maar Billy weet van geen wijken: `Yeah, I could go live down in Mexico... and end up like the rest of the gringos down there: drinkin´ cerveza, eatin´ chili peppers, and waitin´ for nothin´ to happen.´ In dit onderschatte werk van Peckinpah is sprake van de tragiek van de overgang van duidelijke oude waarden naar corrupte nieuwe. Pat probeert mee te zwemmen in de vaart der volkeren, Billy verzet zich en geen van beiden heeft succes. Peckinpah geeft dit broertje van The Wild Bunch zijn kenmerkende directe dialogen mee en dromerig camerawerk met veel gebruik van freeze-frames midden in de actie. Bob Dylans muziek blijft hangen als het stof boven de prairie en vervolmaakt daarmee de nostalgische sfeer.

The Getaway

1972 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Sam Peckinpah. Met o.a. Steve McQueen, Ali MacGraw, Ben Johnson, Sally Struthers en Al Lettieri.

Deze actieklassieker van Sam Peckinpah profiteert van een fascinerend script van Walter Hill (de latere regisseur van 48 Hrs.) over een zwijgzame ex-gevangene (Steve McQueen), die meteen na zijn vrijlating een bank berooft en vervolgens met poen en vriendin (Ali MacGraw) over de grens naar Mexico vlucht. Peckinpahs grootste commerciële succes bestaat goeddeels uit spectaculaire achtervolgingen en fraai gefilmde schietpartijen. In 1994 leverde de Nieuw-Zeelandse regisseur Roger Donaldson een gladde remake af, met Alec Baldwin en Kim Basinger in de hoofdrollen.

The Panic in Needle Park

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Jerry Schatzberg. Met o.a. Al Pacino, Alan Vint, Richard Bright, Kiel Martin en Michael McClanathan.

Helen (Winn), die afkomstig is uit een fatsoenlijk milieu, belandt vanwege een illegale abortus in het ziekenhuis. Na haar ontslag uit de kliniek komt ze geheel ontredderd terecht in de armen van de verslaafde kruimeldief Bobby (Pacino). Aanvankelijk is ze nieuwsgierig, maar langzamerhand raakt zij ook in de duivelsachtige cirkel van de verslaving verstrikt. Ze moet zich prostitueren met Hank (Bright), het inbreker-broertje van Bobby om aan geld voor stuff te komen. 'Needle Park' is de bijnaam van de kruising in West Manhattan, waar de heroïne verhandeld wordt en waar tijdens een bust Bobby gepakt wordt, en in de bak komt. Als Helen hem afhaalt nadat hij gezeten heeft, gaat het verder bergafwaarts met hen. Een uitstekende film over het drugsprobleem van toen met goede hoofdrollen van een regisseur die tot de nieuwe generatie van veelbelovende filmers gerekend wordt.

Lions Love

1969 | Documentaire

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1969. Documentaire van Agnès Varda. Met o.a. Shirley Clarke, James Rado, Gerome Ragni, Viva en Carlos Clarens.

Non-lineaire Franse film in een film waarin avant-gardistische cineast Shirley Clarke probeert een film te draaien rond de ménage à trois van Andy Warhols muze Viva en de makers van de musical Hair, Jerome Ragni en James Rado. Aanlokkelijk gesitueerd in een riant huurhuis op een heuvel in Hollywood, met een enorm bed, een zwembad en plastic binnen- en buitenplanten. Of zoals regisseur Varda het destijds zelf verwoordde: 'een film over sterren, films, huurhuizen, vrije liefde, plastic bloemen, bomen, vrije eindmontage, televisie en de aanslag op Bobby Kennedy.' Prettig naïef en heerlijk Frans.

Odds Against Tomorrow

1959 | Film noir, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1959. Film noir van Robert Wise. Met o.a. Harry Belafonte, Robert Ryan, Ed Begley, Shelley Winters en Gloria Grahame.

Corrupte smeris Begley wordt na dertig jaar dienst ontslagen. Financieel aan de grond en zonder pensioen zint hij op wraak. Hij besluit de bank te beroven en kiest daarvoor twee handlangers: ex-boxer Ryan, die de bak al enkele keren langdurig van binnen heeft gezien, en goklustige, zwarte zanger Belafonte. De hele zaak loopt mis door Ryans kloterige racistische gedrag. Een goed gespeelde, spannende en wrede film met verbluffend rake fotografie van Joseph Burns. De voortreffelijke en stemmige muziek is van John Lewis, een van de vier van het vermaarde Modern Jazz Quartet. John O. Killens en Nelson Gidding schreven het puike scenario naar het boek van William P. McGivern.