Udo Vioff: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Tatort - Bienzle und die Feuerwand

1995 | Mysterie

Zwitserland​/​​Oostenrijk​/​​Duitsland 1995. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Dietz Werner Steck, Rita Russek, Rüdiger Wandel, Peter Bongartz en Siemen Rühaak.

Een man uit Stuttgart wordt zonder aanwijsbare redenen gedood met een giftige pijl uit een blaaspijp. Commissaris Ernst Bienzle (Steck) ontdekt dat het slachtoffer lid was van een vreemde religieuze sekte, waarvan ook Barbara Cossmann (Kunz), de beste vriendin van Bienzle`s levensgezellin Hannelore Schmiedinger (Russek), lid is. Als Barbara door de sekte geruïneerd wordt en op een onnatuurlijke wijze de dood in gaat, gaat Hannelore incognito de gemeenschap in om te berichten over de misdadige kantjes van hun pseudo filosofische opvattingen. Nog altijd een actuele thriller over de minder bekende, duistere praktijken van de religieus getinte sekten in de trant van Ron Hubbards kerk der Scientology en verbindingen met Zuid-Amerikaanse drugskartels. Dit levert in elk geval een goede en spannende krimi op met een scenario van Felix Huby en camerawerk van Georg Steinweh. Vijfde zaak van Bienzle, aflevering 315.

Eine Mörderin

1993 | Mysterie

Duitsland 1993. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Nicolin Kunz, Sascha Hehn, Despina Pajanou, Bernd Herberger en Udo Vioff.

Kunz in de rol van een jonge, succesvolle advocate heeft haar handen vol aan het verzorgen van haar oudere, doodzieke man Vioff. Wanneer zij verliefd wordt op de beleggingsadviseur Hehn, komt zij tot het besef dat haar leven er heel anders zou kunnen uitzien. Hoewel haar beste vriendin haar waarschuwt voor deze man, begint zij een verhouding met hem en laat zij zich ertoe overhalen haar man te doden. Doordeweekse Duitse krimi. Bevat redelijk wat psychologische achtergronden, vooral nadat Kunz door schuldgevoelens overmand wordt, nadat Hehn haar in de steek laat.

Tatort - Verspekuliert

1992 | Mysterie

Duitsland 1992. Mysterie van Wolfgang Luderer. Met o.a. Karl-Heinz von Hassel, Sebastian Baur, Udo Vioff, Eleonore Weisgerber en Karin Eickelbaum.

Bankier Vioff wil zijn ex-vriendin Eickelbaum, die rood staat, helpen. De volgende dag is hij vermoord en de bank voor vier miljoen DM opgelicht! In hun tweede TATORT-misdaad-prent komt het politiecommissaris-duo Brinkmann en Wegener (resp. von Hassel en Baur) erachter dat het ex-bankiersvriendinnetje een groot gedeelte van haar schulden betaald heeft. Dat lijkt een duidelijk geval. Of niet soms? Scenario van Peter Scheibler. Camerawerk van Werner Hoffmann.

Die Männer vom K3 - Ein langes Wochenende

1991 | Misdaad

Duitsland 1991. Misdaad van Harald Vock. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Udo Vioff.

Autodealer Rudi Benninger wordt opgehangen gevonden. Zelfmoord concludeert men, ook Rudi`s vrouw (Boje) en zijn broer Gustav (Vioff) menen dat dit het geval is. Alleen Rudi`s zoon Dieter (Preen) is hier niet van overtuigd en gelooft dat oom Gustav er iets mee te maken heeft. K3 gelooft ook niet aan zelfmoord, vooral als het speurdersteam achter duistere transacties van Autohaus Benninger komt. Zoals gebruikelijk moet de dader in beperkte, intieme kring gezocht worden. Wie van de drie of van wie het tweetal? Het scenario is van regisseur Vock, die graag wie-is-de-daders produceert. Volslagen routine, maar verteerbaar.

Tatort - Tod macht erfinderisch

1985 | Mysterie

Duitsland 1985. Mysterie van Rolf von Sydow. Met o.a. Heinz Drache, Udo Vioff, Almut Eggert, Karl Walter Diess en Jürgen Kluckert.

Inspecteur Bulloch (Drache) keert na jaren naar zijn vertrouwde politiecommissariaat in Berlijn terug, niet om goeiedag te zeggen aan zijn ex-collega's maar om een moeilijke zaak te helpen oplossen. Twee broers zijn daarbij betrokken. Eén ervan geraakte destijds door de bemoeienissen van Drache in de bajes na een moordoverval. Terug op vrije voeten gaat hij zijn broer opzoeken. Hij vermoedt dat die met de buit aan de haal ging. Een en ander verloopt niet zoals de misdadige broer verwachtte want in een ongeloofwaardige finale is Drache de crimineel te sluw af. Scenario van Detlef Michel. Veelfilmer Von Sydow, die hiermee aan zijn zevende TATORT toe is, leverde al betere dingen af dan dit maatwerk.

Tatort - Spätlese

1977 | Mysterie

Duitsland 1977. Mysterie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Hansjörg Felmy, Willy Semmelrogge, Bernd Schäfer, Karin Eickelbaum en Andrea Jonasson.

Na zijn dood hoort Jonasson dat haar man een afperser was: vandaar hun luxueuze levensstijl! Commissaris Haferkamp (Felmy), die zich met de zaak bezighoudt, stelt al gauw vast dat ook Jonassons levenswandel niet geheel onberispelijk is. De vraag wie-is-de-dader draait dan ook helemaal om haar. Geregisseerd door de beroemde Staudte, één van de sleutelfiguren uit de wederopbouw van de Duitse filmindustrie na WO II. Sinds 1970 regisseerde hij twaalf afleveringen uit de reeks Der Kommissar en zeven TATORT-afleveringen, waarvan dit de derde is. Het scenario is van Herbert Lichtenfeld.

Tatort - Die Rechnung wird nachgereicht

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Fritz Umgelter. Met o.a. Klaus Höhne, Gunther Beth, Herbert Stass, Sabine von Maydell en Udo Vioff.

Oudere bajesklant Vioff hoort van stervende boef Stass vlak voor zijn ontslag uit de bak waar de poet van een bankoverval begraven is. Commissaris H[KA3]ohne probeerde al jaren tevergeefs uit Stass te krijgen waar de 1,2 miljoen mark gebleven is. Hij volgt Vioff, die eerst de jonge dochter (von Maydell) van Stass opzoekt. Als Vioff de vindplaats gaat opsporen komt hij in een buitenwijk terecht en ontdekt dat op de bewuste plek onderwijl een huis is gebouwd. Nu raken er meerdere partijen betrokken bij het geval, terwijl Höhne Vioff geleidelijk aan onder zware druk zet. Niet on-aardige krimi met behoorlijk spel van Von Maydell en schurk Vioff, die meestal aan de zijde van de politie te zien is. Naar een verhaal van Herbert Lichtenfeld.

Die letzten Ferien

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Rainer Erler. Met o.a. Jutta Speidel, Margot Leonard, Veit Relin, Dieter Laser en Udo Vioff.

Beate (Speidel) gaat voor de jaarwisseling op een korte vakantie met haar moeder (Leonard) en stiefvader (Relin) naar de Canarische eilanden. Binnenkort wordt ze 18; ze kan dan beschikken over het immense vermogen dat haar vader aan haar heeft nagelaten. Ze vertrouwt haar stiefvader voor geen pfennig, want ze verdenkt hem ervan op het al haar centen gemunt te hebben. Ze ontmoet een mysterieuze Zuid-Amerikaan, Miguel (Laser), waarop ze al haar hoop vestigt. De schijn bedriegt.

Tatort - Playback oder die Show geht weiter

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Rolf von Südow. Met o.a. Heinz Schimmelpfennig, Petr Bongartz, Heidi Brühl, Christiane Krüger en Udo Vioff.

Schlagerzangeres Heidi Br[KA3]uhl maakt een internationale toernee. Ze strijkt neer voor een optreden in Baden-Baden, de fraaie kuurplaats niet ver van Karlsruhe in het dal van de Rijn. Er wordt een aanslag gepleegd op bandleider Rob Leuwen (Dux) en bij een volgende aanslag raakt Br[KA3]uhl zelf gewond. The show must go on, hetgeen Heidi met de zo pas (!) in de mode geraakte techniek uit de titel met succes doet. Het is echter de hoogste tijd om in te grijpen voor Kriminalhauptkommissar Gerber (Schimmelpfennig). Hij krijgt daarbij assistentie van zijn collega Kommissar Lutz (Schumacher). De 32-jarige Brühl speelt zichzelf en doet het heel plezierig. Ze zou in haar artistieke carrière in 32 films spelen. Ze overleed op 49- jarige leeftijd in 1991 aan borstkanker omdat zij besloten had dat ze als mindervalide niet verder door het leven wilde gaan. De tweede zaak van Gerber is wederom een buitenissig geval. Het scenario is van Henner Höhs. Aflevering 38.

Marianne, meine Jugendliebe

1954 | Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk 1954. Romantiek van Julien Duvivier. Met o.a. Marianne Hold, Isabella Pia, Horst Buchholz, Udo Vioff en Carl Simon.

Een eigenaardige, sfeervolle Duvivier-verfilming naar het boek Schmerzliches Arkadien van Peter de Mendelssohn over een Argentijnse jongen op een Duitse kostschool die een vreemde verliefdheid opvat voor een geheimzinnig meisje in een oud kasteel. Werd tegelijk met de Franse versie, MARIANNE DE MA JEUNESSE, opgenomen. Camerawerk van Louis-Henri Burel.