Hertha Thiele: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Die weiße Majestät

1934 | Avonturenfilm, Drama

Zwitserland​/​​Duitsland 1934. Avonturenfilm van Anton Kutter. Met o.a. Gustav Diessl, Hertha Thiele, Beni Führer, Thekla Ahrens en Max Weydner.

Jakob (Die[KL29]l) is berggids. De dorpsbewoners laten hem links liggen omdat hij een onecht kind is. Er wordt gefluisterd dat hij het testament van zijn oom verdonkeremaand heeft. Als hij dan ook nog verdacht wordt van moord en alleen vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs trekt hij zich terug in een eenzame berghut. De liefde van de jonge Monika (Thiele) geeft hem weer moed. Door een gevaarlijke bergbestijging wint hij het respect van de dorpelingen. Niet alleen het spel van de beide hoofdrolspelers, maar ook de regie van scenarioschrijver Kutter maken dit een bezienswaardige film. Regisseur Serge de Poligny maakte er een franse versie van onder de titel: UN DE LA MONTAGNE.

Reifende Jugend

1933 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1933. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Hertha Thiele, Albert Lieven, Peter Voß en Marieluise Claudius.

Op een jongensschool in Noord-Duitsland zitten voor het eerst drie meisjes voor hun eindexamen. Knut (Lieven) is verliefd op Elfriede (Thiele), die meer ziet in haar leraar, Dr. Kerner (Vo[KL29]), die ingaat op haar avances. Als Knut dat merkt probeert hij Dr. Kerner te chanteren, om zo zijn examen te halen. De directeur van de school (George), vol begrip, weet Knut weer in het gareel te krijgen. De oude meester Carl Froelich heeft zich bijzonder goed ingeleefd en brengt ons begrip bij voor de problemen van de opgroeiende jeugd. Een succesvolle film die zelfs vandaag-de-dag nog kan boeien. Veel jong talent, met name Thiele en Lieven.

Anna und Elisabeth

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Frank Wisbar. Met o.a. Dorothea Wieck, Hertha Thiele, Maria Wanck, Matthias Wieman en Carl Balhaus.

Een gruwelijk sprookje naar een draaiboek van Gina Hink door de raadselachtige Wisbar (Wysbar) die na zijn terugkeer na WO II uit de VS in Duitsland films maakte als HAIE UND KLEINE FISCHE, maar die met deze dramatische volkslegende de kritiek van de Goebbelskliek opwekte. Boerenmeisje Anna uit Graubünden geldt als wonderdoenster en moet hereboerin Elisabeth van verlamming genezen, waarna de laatste het meisje vermoordt.

Mensch ohne Namen

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Werner Krauss, Mathias Wieman, Hertha Thiele, Helene Thimig en Hans Brausewetter.

Een verfilming van Honoré de Balzacs novelle Oberst Chabert over een arbeider in Rusland die aan de hand van een foto in een Duits blad zijn in WO I verloren geheugen weer terugkrijgt. Niet alleen zijn vrouw, maar ook de bureaucratie weigert te accepteren dat hij de dood gewaande militair is. James Hilton gebruikte het gegeven voor zijn bestseller Random Harvest die in 1942 met Ronald Colman en Greer Garson een prachtige film opleverde.

Kuhle Wampe

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Slatan Dudow en Slatan Dudov. Met o.a. Ernst Busch, Hertha Thiele, Adolf Fischer, Martha Wolter en Lili Schönborn.

Een jongeman die de hele dag tevergeefs werk zocht, springt 's avonds uit het raam en een buurvrouw zegt: Weer een werkloze minder. Het is crisistijd en regisseur Dudow wilde een ándere film maken dan het Hollywood- en UFA-escapisme, hetgeen wonderwel lukte. 'Kuhle Wampe' is een camping aan de rand van Berlijn, nu bevolkt door arbeidersgezinnen die de huur niet konden betalen. Ernst Busch en Helene Weigel zingen Brecht/Fisler-liedjes: 'Solidaritätslied' en 'Frühjahr'. Een wonder dat Dudow voor zo weinig geld zo'n indrukwekkende film kon maken met een sterke rol van Thiele. Na problemen met de censuur verboden de nazi's de film voorgoed.

Mädchen in Uniform

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Leontine Sagan. Met o.a. Carl Froelich, Hertha Thiele, Dorothea Wieck, Emilie Unda en Ellen Schwanneke.

De jonge Manuela von Meinhardis (Thiele) wordt, omdat ze wees is, naar een meisjesinternaat gestuurd. Alleen de jonge lerares juffrouw Von Bernburg (Wieck) probeert haar leerlingen wat toewijding te geven. Manuela dweept met haar lerares en wordt verliefd op haar. Wanneer de directrice dit hoort, bestraft ze Manuela met eenzame opsluiting. Manuela probeert zelfmoord te plegen maar wordt op het laatste moment door haar medescholieren gered. Deze film is als meesterwerk de geschiedenis ingegaan. Er spelen uitsluitend vrouwen in mee en de film is ook in scène gezet door een vrouw. Men heeft het aangedurfd het probleem van de lesbische liefde aan te roeren en de toestanden in Pruissische internaten aan de kaak te stellen. Het scenario is van Christa Winsloe en F.D. Andam, die het toneelstuk Gestern un Heute van Christa Winsloe bewerkten. Het camerawerk is van Reimar Kuntze en Franz Weihmar.