Gabriella Giorgelli: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Moving Target

1989 | Mysterie, Actiefilm, Erotiek

Italië​/​​Verenigde Staten 1989. Mysterie van Marius Mattei. Met o.a. Ernest Borgnine, Linda Blair, Stuart Whitman, Charles Pitt en Janine Linde.

Een wegwerpfilm met als voornaamste attractie het lekkere lijf van de blonde Janine Linde, die een meisje speelt dat lijdt aan geheugenverlies, na een achtervolging en een auto-ongeluk na de moord op haar vriendje. Ze is ervan overtuigd dat ze de dochter is van een beroemde tennisspeler en ze verleidt hem. Nu weet hij heel zeker dat ze níet zijn dochter is, dus hij vindt het allemaal best. Intussen wordt ze achternagezeten door de slechterikken, die de sleutel van een kluis willen hebben, terwijl een man in het zwart op de fiets iedereen vermoordt. En dan volgt de cynische en knullige ontknoping. Linda laat zoveel tiet zien, dat je op het laatst denkt: laat maar hangen.

Storia d'amore

1986 | Drama

Italië 1986. Drama van Francesco Maselli. Met o.a. Valeria Golino, Blas Roca-Rey, Livio Panieri, Luigi Diberti en Gabriella Giorgelli.

Deze film draait helemaal om een hardwerkend meisje uit de achterbuurt dat kort achter elkaar twee verhoudingen heeft. Haar leven bestaat uitsluitend uit in de bus zitten, hard werken en zorgen voor haar broers en vader. Haar familie is geschokt, wanneer ze haar vriend bij hen laat intrekken in hun overvolle flatje en er later nog een minnaar bijneemt. De drie verhuizen naar een gebouw dat op de nominatie staat te worden afgebroken. De film slaagt er niet in de kijker echt te confronteren met de ellende van een armoedig bestaan.

Wild Team

1985 | Avonturenfilm

Italië 1985. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Franc Pacino, Julya Kent, Mark Jung, Paul Werner en Manfred Seipold.

Een actiefilm waarvan er dertien-in-een-dozijn gaan in het kielzog van hun Amerikaanse broeders. De inzet is een nare dictator van een broeierig caraïbisch eilandje die nodig afgezet moet worden. Dit lukt met de hulp van een knappe dappere verbannen rebellenleider wiens zoon in de jungle gegijzeld is en die dus geen andere keuze heeft dan de keiharde strijd te moeten winnen.

Delitto sull'autostrada

1982 | Misdaad, Komedie, Thriller

Italië 1982. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Viola Valentino, Bombolo, Adriana Russo en Olimpia Di Navolo.

Een rechercheur van politie (Milian) is op het spoor van een bende harde criminelen, die zich specialiseert in het stelen van vrachten waardevolle goederen. De ladingen worden omgezet in drugs. Om de bende te ontmaskeren vermomt de speurder zich als chauffeur. Dan ontmoet hij een fraai ogende zangeres (Valentino), die op een of andere manier bij de zaak betrokken is. Milian heeft plezier in zijn rol als onorthodoxe, excentrieke politieman, en domineert de film. Naast actie vult humor het middelmatige verhaal aan.

La Moglie vergine

1976 | Erotiek

Italië 1976. Erotiek van Franco Martinelli. Met o.a. Edwige Fenech, Carroll Baker, Renzo Montagnani, Ray Lovelock en Gabriella Giorgelli.

Een kersverse, impotente bruidegom moet zijn jonge bruid teleurstellen, maar wordt door haar moeder van zijn impotentie bevrijd. Dit levert een gelukkig sekstrio op. Deze buitengewoon slappe seksfilm toont nog eens aan dat Carroll Bakers filmcarrière uit louter dieptepunten lijkt te zijn opgebouwd.

Diario segreto da un carcere femminile

1973 | Misdaad, Erotiek, Drama

Italië 1973. Misdaad van Rino di Silvestro. Met o.a. Anita Strindberg, Eva Czemerys, Jenny Tamburi, Olga Bisera en Christina Gaioni.

Een geheim agente wordt in een vrouwengevangenis geplaatst om van een gedetineerde te weten te komen waar zich de heroïne-voorraad bevindt vóór de maffia die kan traceren. De misdaadintrige is een bijzakelijk alibi voor een sensationeel opgeblazen schildering van vrouwen achter de tralies, zo gewaagd als voor de ontstaansperiode in Italië maar mogelijk was. Veel geschreeuw en gedoe en een slecht einde om sociale bekommernis te suggereren.

Sette orchidee macchiate di rosso

1972 | Thriller, Horror

Italië​/​​Duitsland 1972. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Antonio Sabatò, Uschi Glas, Marisa Mell, Pier Paolo Capponi en Rosella Falk.

Een aantal jonge vrouwen wordt vermoord en het enige spoor is een zilveren halve maan die bij alle slachtoffers wordt gevonden. Een mode-ontwerper, wiens vrouw net aan een aanslag ontkomt, ontdekt dat alle vrouwen ooit in hetzelfde hotel logeerden toen de broer van een dominee daar de dood vond. Deze Edgar Wallace- verfilming werd om wille van de co-produktie in Italië gesitueerd, zodat Londense mist niet de doorzichtigheden van het verhaal kan toedekken. De ongeïnspireerde regie laat de acteurs maar aanmodderen.

Il mio nome è Mallory, "M" come morte

1972 | Western

Italië 1972. Western van Mario Moroni. Met o.a. Robert Wood en Gabriella Giorgelli.

Deze film verdient de prijs voor de slechtste spaghetti- western aller tijden. Revolverheld Mallory (Wood) heeft samen met een gepensioneerde kolonel uit het Amerikaanse leger een ranch gekocht, waar ze de rest van hun leven in rust willen wonen. Maar ja, als de vroegere eigenaar van de ranch door twee bandieten wordt beroofd en vermoord besluiten Mallory en de kolonel achter het geboefte aan te gaan. Loop, als het even kan, met een grote boog om deze film heen.

Il Decamerone proibito

1972 | Komedie, Historische film, Erotiek

Italië 1972. Komedie van Carlo Infascelli. Met o.a. Dado Crostarosa, Mario Frera, Malisa Longo, Carlos de Carvalho en Gabriella Giorgelli.

De verhalen van Boccaccio ondergebracht in de raamvertelling van een naïeve maar aantrekkelijke monnik die de begeerte van een aristocrate wekt, maar op het beslissende moment wordt betrapt door haar echtgenoot. Hij wordt veroordeeld tot castratie. Dit in dubbel opzicht goedkoop gemaakte vluggertje, om in te haken op het succes van Pasolini's DECAMERONE, mist de vitaliteit en de poëzie van het voorbeeld en werkt daardoor alleen maar flauw en platvloers.

Causa di divorzio

1972 | Komedie, Drama

Duitsland​/​​Italië 1972. Komedie van Marcello Fondato. Met o.a. Senta Berger, Catherine Spaak, Gastone Moschin, Enrico Montesano en Mario Banfi.

Een plattelandsplaats raakt na de installatie van een grote fabriek in snel tempo beheerst door de wetten van de consumptiemaatschappij. Een jongeman die niet op de fabriek werkt, verdeelt zijn aandacht tussen twee vrouwen, waarvan de één haar natuurlijke spontaniteit heeft bewaard en de ander zich geheel richt op het produktieproces. Als hij de tweede verlaat voor de eerste, dwingt het huishoudbudget haar dezelfde kant op. De regie verwaarloost de maatschappelijke satire voor partnerruil en liefdescomplicaties, die door de actrices aantrekkelijk worden ingevuld, maar verder dan de buitenkant komt de film niet.

Terzo canale - avventura a Montecarlo

1970 | Komedie, Muziek

Italië 1970. Komedie van Giulio Paradisi. Met o.a. Gabriella Giorgelli, Franco Giacobini, Mal, New Trolls en Jody Clark.

Vier popmuzikanten gaan vol goede moed naar Monte Carlo om mee te doen aan een muziekfestival. Na allerlei avonturen en ongelukken komen ze terug waar ze begonnen waren, in Rome. Domme klucht die speelt in de gouden tijd van de Italiaanse pop-rock. Waardeloos, behalve voor nostalgische oudere jongeren en voor hen, die Mal of the Primitives en de New Trolls nooit gezien en gehoord hebben.

Le voyou

1970 | Komedie, Misdaad, Avonturenfilm, Thriller

Italië​/​​Frankrijk 1970. Komedie van Claude Lelouch. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Charles Gérard, Christine Lelouch, Charles Denner en Judith Margre.

Een gangster heeft een ingenieus kidnap-komplot tot een goed einde gebracht, maar is door één van zijn handlangers verraden. Na vijf jaar ontsnapt hij uit de gevangenis, haalt het losgeld op en gaat zich op de verrader wreken. De kokette stijl van Lelouch steunt hier het uitermate vernuftig en vermakelijk scenario dat door de acteurs met aanstekelijk plezier wordt uitgevoerd. Geringe ruimte voor romantiek behoedt de film voor kitscherige ontsporingen zodat de vaart zelden verslapt. Scenario van Lelouch, Claude Pinoteau en Pierre Uytterhoeven. Camerawerk van Jean Collomb.

Le Due facce del dollaro

1967 | Western

Frankrijk​/​​Italië 1967. Western van Roberto Montero. Met o.a. Maurice Poli, Jacques Herlin, Gérard Herter en Gabriella Giorgelli.

Drie mannen en een vrouw weten een goudzending te bemachtigen. Gedurende hun vlucht krijgen ze echter ruzie om het bezit van het goud. Een vaker bespeeld thema dat hier maar matig wordt uitgewerkt.

I lunghi giorni della vendetta

1966 | Western

Italië​/​​Spanje 1966. Western van Florestano Vancini. Met o.a. Giuliano Gemma, Gabriella Giorgelli, Francisco Rabal, Conrado Sanmartin en Nieves Navarro.

Gemma ontsnapt uit de gevangenis, en de lange weg van de wraak is daar. Gemma heeft onschuldig gezeten en de schuldigen krijgen nu problemen - tot aan de laatste man, zoals dat in een spaghetti-western hoort. Een goede, spannende film. Vancini heet gebruikt de naam Stan Vance als pseudoniem. Scenario van Fernando Di Leo. Camerawerk van Francisco Marin.

Uno Straniero a Sacramento

1965 | Western

Italië 1965. Western van Sergio Borgonzelli. Met o.a. Mickey Hargitay, Barbara Frey, Gabriella Giorgelli, Giulio Marchetti en Flo Silver.

Een rancher en zijn twee zonen worden vermoord door een buurman die zijn bezit in wil pikken. Hargitay, de derde zoon, pikt deze moorden niet en neemt bloedig wraak in een weinig boeiende spaghetti-western, door de regisseur geschreven naar het boek I Will Kill You van J. Murphy. Spierbundel Hargitay speelt de hoofdrol.

I Compagni

1964 | Drama

Frankrijk​/​​Joegoslavië​/​​Italië 1964. Drama van Mario Monicelli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Annie Girardot, Renato Salvatori, Bernard Blier en François Périer.

De niet ingewilligde eisen van fabrieksarbeiders in Turijn in 1905 leiden tot een staking, die wordt gebroken door werkelozen van buitenaf. Een socialistische professor zet de arbeiders aan tot de bezetting van de fabriek, waarna het leger ingrijpt en er slachtoffers vallen. Een opmerkelijk sociaal fresco dat ondanks de historische situering nog altijd actueel is (en bleek bij het uitkomen kwa belangstelling van het publiek zelfs zijn tijd vooruit). Treffend getekende en geacteerde personages, vooral Mastroianni als studeerkamer-revolutionair. Scenario van regisseur Monicelli, Agenore Incrocci en Furio Scarpelli.

Frenesia dell'estate

1963 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1963. Komedie van Luigi Zampa. Met o.a. Amedeo Nazzari, Sandra Milo, Vittorio Gassman, Michèle Mercier en Philippe Leroy.

De maintené van een eigenaresse van een modehuis zoekt bevestiging van zijn eigenwaarde in avonturen met uiteenlopende jonge vrouwen die stuk voor stuk andere partners verkiezen, inclusief de danseres in wie hij ten onrechte een travestiet vermoedde. De rol van Nazzarri als de overjarige rokkenjager fungeert als bindmiddel tussen de verschillende sketches, die - ondanks de beroemde scenarioschrijvers - nogal oppervlakkig en banaal zijn uitgewerkt. De sterbezetting kan niet meer bijdragen dan bekende namen en gezichten.

L' Isola di Arturo

1962 | Drama

Italië 1962. Drama van Damiano Damiani. Met o.a. Reginald Kernan, Vanni de Maigret, Kay Meersman, Luigi Giuliani en Ornella Vanoni.

Een puber, wiens moeder in het kraambed stierf, adoreert zijn vader ondanks diens talrijke reizen waarbij hij zijn zoon alleen op het eiland achterlaat. Bij terugkeer van een reis heeft hij een zwanger kindbruidje bij zich, dat hij bij zijn zoon - die ongeveer even oud als haar is - achterlaat. De reizen blijken vanwege een homoseksuele verhouding te zijn met een dief, die later wordt gearresteerd. De vrouw van de dief redt hem van een dreigend schandaal, maar de ontgoochelde zoon verlaat het eiland. De dramatische confrontatie van jongeren met de weinig verheffende seksuele realiteit van de ouders is een geliefd Italiaans roman-thema, maar heeft bij de verfilming het nadeel dat de toeschouwer veel eerder dan de hoofdpersonen doorheeft wat er aan de hand is. Zo ook in deze overwegend fijngevoelige versie van Elsa Morantes roman, die alleen ècht overtuigt in de scène van de jongen en zijn stiefmoeder.

El Greco

1957 | Drama

Spanje​/​​Italië 1957. Drama van Luciano Salce. Met o.a. Mel Ferrer, Rosanna Schiaffino, Adolfo Celi, Fernando Rey en Franco Giacobini.

El Greco weet in Toledo lievelingsschilder van koning Philips II te worden. Zijn liefde voor een getrouwde aristocrate die voor hem poseert doet hem in de macht van de Inquisitie belanden, terwijl zijn geliefde sterft in het kraambed. Biografie van de 16e- eeuwse schilder is een reeks van melodramatische cliché's die door houterig spel van Ferrer geen enkele bezieling krijgen. De kleurenfotografie geeft in elk geval gelegenheid zijn werk en de hem inspirerende lokatie goed te zien.