Eddie Dunn: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

The midnight patrol

1933 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1933. Komedie van Lloyd French en Lloyd French. Met o.a. Harry Bernard, Oliver Hardy, Eddie Dunn, Charlie Hall en Stan Laurel.

Oenen Stan en Ollie bij de politie. Een regelrechte ramp. Ze zijn zo naïef en beleefd, dat ze in hun argeloosheid een inbreker een handje helpen en hun hoofdbrigadier per ongeluk arresteren. Hun carrière als bestuurders van surveillancewagen 13 duurt niet al te lang! Schitterend dialoog. Op video ook uitgebracht in een ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: Me and My Pal

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Charley Rogers en Lloyd French. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson en Eddie Dunn.

Huwelijksgetuige Stan geeft Ollie een legpuzzel om de tijd te doden voordat hij naar het altaar gaat, zodat hij te laat komt en de bruid al vertrokken is. Op video ook uitgebracht in een ingekleurde versie.

South of Santa Fe

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van Bert Glennon. Met o.a. Bob Steele, Janis Elliot, Chris-Pin Martin, Jack Clifford en Eddie Dunn.

Glennon (1893-1967) zat al sinds 1916 in het vak, maar dan wel als cameraman. In dat vak was hij een grote naam en zou dat blijven tot hij zich terugtrok. Enkele jaren deed hij pogingen wat te doen als regisseur. Hij kreeg opdrachten voor een stuk of wat films; hij deed dat met vaart maar verder routineus. Al spoedig gaf hij er de brui aan en keerde hij terug naar zijn oorspronkelijke beroep. Deze Steele-western was routineus, maar door Glennon verder goed gemaakt naar een scenario van G.A. Durlam.

Sunrise Trail

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van John P. McCarthy. Met o.a. Bob Steele, Blanche Mehaffey, Jack Clifford, Eddie Dunn en Germaine De Neel.

Steele gaat de sheriff helpen en weet een hele bende veedieven op te rollen. De actie is niet zo omvangrijk, maar het scenario van Wellyn Totman gaat nu eens wat dieper, wat de film best ten goede komt. Archie Stout was er voor het camerawerk.

Riders of the North

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Bob Custer, Blanche Mehaffey, Frank Rice, Eddie Dunn en George Regas.

Custer is sergeant bij de Mounties in Canada en laat zich door geen enkele bende van zijn stuk brengen. G.A. Durlam schreef het scenario van deze magere western, waar weliswaar vaart en actie in zitten,maar die te brokkelig is.

Headin' North

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van John P. McCarthy. Met o.a. Bob Steele, Barbara Luddy, Percy Murdock, Walter Shumway en Eddie Dunn.

Bob Steele wordt ten onrechte gezocht door de wet. Om de ware dader te ontmaskeren, vermomt hij zich (met Murdock) als danser in een zeer apart kostuum. Dat mag dan nieuw zijn in een western, het werd er niet spannender op. In totaal zijn er twee fikse gevechten en de rest is vrij tam. McCarthy was ook de scenarist en Archie Stout de cameraman. McCarthy (1885-1962) leverde in de jaren twintig en dertig aan kleine maatschappijen vele westerns af. Hij bereikte nimmer de top; met THE CISCO KID RETURNS nam hij in 1945 afscheid van het witte doek.

The Saturday Night Kid

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van Edward Sutherland. Met o.a. Clara Bow, James Hall, Jean Arthur, Charles Sellon en Ethel Wales.

De zusjes (Bow en Arthur) werken in een warenhuis en vechten om dezelfde man, waarbij Arthur het spel niet al te fair speelt. Jean Harlow is in een klein rolletje te zien als winkelverkoopster. Redelijk vertier vooral dankzij de hoofdrolspeelsters.

Laurel & Hardy: The Hoose-Gow

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson, Tiny Sandford en Leo Willis.

Stan en Ollie hebben pech. Ze waren getuige van een bankoverval, maar ze worden ingerekend als medeplichtigen en draaien de bajes in. Ze krijgen het onmiddellijk aan de stok met de bewaker (Sandford). Deze cipier wil dat alles netjes in orde is, want de gouverneur (Finlayson) komt de gevangenis inspecteren. Onze jongens zullen er vanzelfsprekend voor zorgen dat dit een heuglijk bezoekje wordt. Dankzij het gastoptreden van o.a. Finlayson met zijn loense blik krijgt deze routine-komedie een meerwaarde. De gags zijn best leuk en een aantal is zelfs heel goed gevonden, maar het geheel eindigt weer in een dolle smijtpartij, die weinig subtiel in beeld gebracht wordt. Leo McCarey en H.M. Walker waren verantwoordelijk voor het scenario. Het camerawerk voor deze two reeler is van George Stevens, Len Powers en Glenn Robert Kershner. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie. Mono.